cimri mi ?

Bir de yazmadan edemeyeceğim.Eger özellikle dikkat ettiğiniz bir özellik varsa ,cimrilik gibi, kendinizi açık etmeyin.Karsi taraf gardini alır.İnceden inceye konusturmak lazım.
Gecti artık o kısım
Cunku ilk gorusmeler de sordu bana daha once gorustun mu konustun mu biriyle diye dedım konustum bi mühendisle ama cimri birisiydi yapamadım bitti gozu dar insan istemiyorum hayatımda demiştim biliyordu yani ilk günden beri
Hatta daha sonra konusmayı ben bitirince annesi annemın yanına gelıp neden istemiyor sorun ne tekrar dusunsun gibi ısrara gelmiş anneme yoksa oglumu cımri mi buldu ne isterse yaparız kızının demiş
Ne alaka yani onu nasıl dusundunux siz tam annemle bız aramızda boyle dusunuyoruz ama katiyen bunu ima eden bişey soylemedık onlara cimri lafı nasıl cıktı anlamadık 😅

yani bence biraz abartıyorsunuz gibi geldi evet yaşantısı size uymamış olabilir ama benimde eşim tanıştığımızda hayatında starbuck falan giden birisi değilmiş ve bayada tuhaf bulurdu bi kahveye 200 falan vermeyi düşünün tek bildiği kahve 3ü 1 arada olanlar telefonu iphone 6 idi ve kırıktı evden işe işten eve bir tipti hayatında deniz bile görmemiş bir adamdı bende türkiyenin yarısını gezmiş aldığım tüm parayı gezmeye yemeye harcayan birisiydim
hep çalışmış çünkü baya baya asosyal birisi idi sizin gibi çok düşündüm yapabilirmiyim diye çünkü çok iyi bir insandı ve valla yaptık şu an heryere gider turlara katılırız yani geçinmeye gönlünüz varsa her türlü geçinirsiniz ya sen ona ya o sana ayak uydurmak zorunforu.

yani bence biraz abartıyorsunuz gibi geldi evet yaşantısı size uymamış olabilir ama benimde eşim tanıştığımızda hayatında starbuck falan giden birisi değilmiş ve bayada tuhaf bulurdu bi kahveye 200 falan vermeyi düşünün tek bildiği kahve 3ü 1 arada olanlar telefonu iphone 6 idi ve kırıktı evden işe işten eve bir tipti hayatında deniz bile görmemiş bir adamdı bende türkiyenin yarısını gezmiş aldığım tüm parayı gezmeye yemeye harcayan birisiydim
hep çalışmış çünkü baya baya asosyal birisi idi sizin gibi çok düşündüm yapabilirmiyim diye çünkü çok iyi bir insandı ve valla yaptık şu an heryere gider turlara katılırız yani geçinmeye gönlünüz varsa her türlü geçinirsiniz ya sen ona ya o sana ayak uydurmak zorunda
Yani bitek sız bu acıdan yorum yaptınız valla herkes cimri uzak dur gorusunde 😅 sizin dediğiniz gibi de olabolir bilmiyorum zaten fıkır almak için actım konuyu
Asosyal derken kocanızın da mı hıc arkadas cevresi yoktu mesela hep evde mı takılıyordu
Yada vardı ama nadır gorusur gibi mi
Bu hep evde annesiyle ben yakın bi dostu dahı oldugunu sanmıyorum nedense

Yani bitek sız bu acıdan yorum yaptınız valla herkes cimri uzak dur gorusunde 😅 sizin dediğiniz gibi de olabolir bilmiyorum zaten fıkır almak için actım konuyu
Asosyal derken kocanızın da mı hıc arkadas cevresi yoktu mesela hep evde mı takılıyordu
O binde bir olan bir değişim. Çooookk ender olur. Erkekler evlenince değişiyor ama kötü yönde genelde. Zaten kötüyse bi anda iyiye gitmez genellikle.

Küçük yerde doğup büyüyen o çevrenin insanı öyle maalesef. Eğer üniversiteyi şehir dışında okumadıysa ya da şehir dışı iş tecrübesi olmadıysa o çevrenin zihniyetini taşır. Babası neyse oğlu da öyle olur.
Üniyi de dısarda okumus psikolojik danışman üstelik kendisi bunun okulunu okuyup asosyal olmak da bilemedim yani 😅
Ya kucuk yerde evet cok bi cevren olmuyor dogru benımde cok kımsem yok zaten ama benım derdim insanın bi arayıp dertleştiği dedıkodu yaptıgı bi knkasıda mı olmaz yok denk gelmedım bunda hic 😅

Bence yol yordam bilmeyen birisi. Bir erkek ne kadar cimri olursa olsun kız arkadaşıyla buluşmaya giderken en azından arabayı yıkamayı akıl eder. Haftada bir dürüm söyleyip buna sevinen ve normal bir şeymiş gibi bunu kız arkadaşına anlatmasıda bunu gösteriyor. Hayatın içinde yoğurulmamış çok fazla sosyal çevresi olmamış biri. Öyle olsa daha önce bunu çevresi farkettirir ve en azından sizin üzerinizde kötü intiba bırakmamak için çaba sarfederdi. Saf, tutumlu, çok fazla hayatı bilmeyen biri bence. Eğer biraz domine eden bir karakteriniz varsa çekip çevirir yönetebilirsiniz. Ama bu her kadının hoşuna gitmez tabiki, bazı kadınlar bu kadar yol, uslup öğreteceği adama hayranlığını kaybedebilir. Fakat diğer taraftan sadık, işinde gücünde, kendi halinde biri olma durumlarıda var. Madem ciddiye gidebilecek bir durum bence çok net bir şekilde sorun. Tabiki hayır öyle değilim v.s diyecek ama bundan sonrası için daha farklı davranacaktır yada aynı şekilde devam edecek ve sizin karar vermeniz kolaylaşacaktır diye düşünüyorum. Herkesin bir arızalı tarafı var ama neyi nereye kadar tölare edebiliriz, hangi eksik tarafları idare edebiliriz bunu kendimize sormalıyız. Dikensiz gül bahçesi yok malesef. Sevgiler.

Bence siz abartmamışsınız. Esnaf yanında çalışıyorum şuan demişsiniz, karşı tarafın maaşı sizden 2 kat fazla muhtemelen, ona rağmen hesabı bile arada siz ödemişsiniz.
Yani üni öğrencisi olsanız veya eşit şartlarda kazansanız normal bakardım bu olaya ama koskoca adam ya. Üstelik görücü usulü evlenme mantığıyla tanışıyorsunuz. Sosyal arkadaş değil yani.
Burda bile belli etmiş. Siz ödemek isteseniz dahi asla ödetmemeliydi.
Ya bennkendımı borclu hıssetmek istemedim yani tanışma aşaması hani sonuca baglanıp baglanmaayacagı net değildi daha aman yedi içti bıraktı deme ihtimalindense öderim diye dusundum 😅

eşimin arkadaş çevresi hiç yok hep evde yaptığım yorum tamamen benim bakış açımdan lütfen yanlış anlamyın anlattığınız kişiye benzer birisi ile evliyim o yüzden benim bakış açım bu şekilde cimriden daha çok tutumlu gibi birisi evlendikten sonra arkadaş çevresi çokta önemli mi sizin için olup olmaması benim açımdan çok iyi mesela annesi ile takılma konusunda haklısınız bu olmamalı

Bence yol yordam bilmeyen birisi. Bir erkek ne kadar cimri olursa olsun kız arkadaşıyla buluşmaya giderken en azından arabayı yıkamayı akıl eder. Haftada bir dürüm söyleyip buna sevinen ve normal bir şeymiş gibi bunu kız arkadaşına anlatmasıda bunu gösteriyor. Hayatın içinde yoğurulmamış çok fazla sosyal çevresi olmamış biri. Öyle olsa daha önce bunu çevresi farkettirir ve en azından sizin üzerinizde kötü intiba bırakmamak için çaba sarfederdi. Saf, tutumlu, çok fazla hayatı bilmeyen biri bence. Eğer biraz domine eden bir karakteriniz varsa çekip çevirir yönetebilirsiniz. Ama bu her kadının hoşuna gitmez tabiki, bazı kadınlar bu kadar yol, uslup öğreteceği adama hayranlığını kaybedebilir. Fakat diğer taraftan sadık, işinde gücünde, kendi halinde biri olma durumlarıda var. Madem ciddiye gidebilecek bir durum bence çok net bir şekilde sorun. Tabiki hayır öyle değilim v.s diyecek ama bundan sonrası için daha farklı davranacaktır yada aynı şekilde devam edecek ve sizin karar vermeniz kolaylaşacaktır diye düşünüyorum. Herkesin bir arızalı tarafı var ama neyi nereye kadar tölare edebiliriz, hangi eksik tarafları idare edebiliriz bunu kendimize sormalıyız. Dikensiz gül bahçesi yok malesef. Sevgiler.
Aynen oyle ıkı ıhtımal arasında sıkışmış hissediyorum kendimi annemde diyor surekli dikensiz kusursuz kimse yok herkeste bişeyi idare edersin bunun ki de bu diyor evet işinde gucunde namazında biraz baskın birisi eline alıp istediği şekilde ypgurabılır bunu ama ben baskın karakter olsam da dedıgunuz gibi baskın erkek sevıyorum varlıgını hissettiren erıl enerjısı yuksek bırını Sanki bunda evin erkeği ben olcakmışım gibi😅😅

Bence şans verilmeye değer. İnsanın yol yordam bilmemesi, hayat önceliklerinin bu yaşa kadar farklı olması bir suç değil. Ne insanlar var her şeyi mükemmel gösterip sonra fos çıkan. En azından gayet açık, ortada olan bir şeyi sorguluyorsunuz. Bence buluştuğunuzda, şunlar şunlar çok güzel ama kafamı kurcalayan bir şey var deyip sorun bunu. Suç değil günah değil. İletişim her şeydir.

Bence şans verilmeye değer. İnsanın yol yordam bilmemesi, hayat önceliklerinin bu yaşa kadar farklı olması bir suç değil. Ne insanlar var her şeyi mükemmel gösterip sonra fos çıkan. En azından gayet açık, ortada olan bir şeyi sorguluyorsunuz. Bence buluştuğunuzda, şunlar şunlar çok güzel ama kafamı kurcalayan bir şey var deyip sorun bunu. Suç değil günah değil. İletişim her şeydir.
Demek sorun değilde sanki itiraf edicek mi evet cimriyim asosyalım diye

kızlar daha once gorustugum daha sonrasında ıcıme sınmeyen sebeblerden bıtırdıgım bı kısa surelı ilişki vardı bu kişi cok absurt sebeblerden bıtmedıgı ıcın bnde gorusmeyı dusunuyo gıbıyım aslında ama aklıma takılan bı konu var ve ben mı abartıyorum dıye dusunuyorum. yardımcı olusanız sevınırım.

Bu kişinın cımrı oldugunu dusunuyorum yanı aslında cok lux duskunu bı hayat sevdıgımden değil ama sadece gözü dar kişileri hayatıma almak istemıyorum bu kişidede şüphe duydugum bazı şeyler oldu ;
mesela adam evde wifi olmadgı için kendi netini kullanıyor gerek olmadıgı zamanda da sureklı kaalı tutuyor dedım kapatmana gerek yok o an uygulama falan kullanmazken cok net yemez yani ugrasmana değmez bı aç bi kapat değmez dedım cunku bazen yazdıgımda neti kapalı oldugu ıcın cok gec goruyordu

birde iyi sayılabılcek bı maası ve gozle gorulur bı gıderı olmamasına ragmen kullandgı telefon hurda sayılcak vazıyetteydı yanı ekranı kırılmıs hoporloru bozulmus sekılde. hatta benmle konusurken bazen ses kesılıyordu kapatıp yenıden arıyordu benı bu bır konusmanın ıcınde uc dort kez olcak sıklıkta hemde. benim yanıma gelmesı ıcın konum istedı dedı sonra telefon kapandı konumu acmadı falan dedı kısaca telefonun hurda oldugunun farkında ama agzından bı kez bıle degıstrmeyı dusunuyorum lafı duymadım. ki modeli bile fi tarıhınden kalma kırık bı telefondu yanı ( bunları belırtıyorum ama ınanın marka takıntım model takıntım oldugundan değil cunku bnde ımkanım olmasına ragmen son model bı telefon kullanmyorum gereksız gelıyor ama bu sekılde bozukken ve alma degıstırme ımaknı varken hala kullanması garıp geldi )

sonrasında kendısı 10 yıldır calısıyor konu ogle yemegi yedın mı dıye sorunca bana bnde ona sordum dedı bugun bızde dürüm soyledık arkadasla sonrada hoşumuza gıttı hafta da bır gun yapalım bunu dıye dusunduk dıyınce yıne sasırdım dedım normalde neyapıyorsun kı ogle yemeklerını dedım okulda calısıor kendısı dedı ya sımıt yıyorum ya evden bıseyler getırıyorum dedı ama durumde ıyı oluyormus haftada bı gun oyle yapcaz artık demesi sankı on yıldır ılk kez mı boyle bı cılgınlık yaptında buna şaşırıyosun yanı ne alaka

bunuda ekleyım ilk buluşma kış ayıydı ve geldı benı arabayla aldı kızlar o araba okadar tozluydu tarıf etmem mumkun değil sankı yıllardır silinmemiş gıbı bı toz dusunun dedım keske arabanı bı silseydin ya gıbı guldum dedı ksuura bakma kış ayı yıkayınca arabanın boyası çatlıyormus falan dıye saçmaladı içiyle dışı ne alakaysa beyaz mont gıymıstım inip binerken her yerım battı oyle bı toz yanı

birazda asosyal mı ondana emın olamıyorum hafta sonları dahi evde oluyor kendısı dıyorum hıc mı arkadasın yok nıye cıkmıyorsun e cogu evlı zaten ondan herzaman gorusmuyoruz hadı senle cıkalım gıbı seyler soyluyor yanı arkadasın yeri ayrı partnerın yerı ayrı her an benımle sosyalleşemez bnce işten eve evde işe durumu var yanı buda erkekte ılerde sureklı evde olması gıcık olurmus gıbı gelıyor
cımrı olmasından da suphe edıyorum dedıgım gbi ama bna da sureklı yemege gıdelımm dısarı cıkalım teklıflerınde buluyor yalan yok ama bulundugumuz ılcede de baska alternatıfler olmadıgı ıcın tek secenek bu zaten ve hesabı da hep ona odetmem zaten
kızlar bımıyorum ben mı abartıyorum yoksa cıdden gozu dar ınsanmıdır bu abartıyor muyum ?

yenıden gorusmek ıstıyor kabul edersem eger bu supheden nasıl emın olabılırım fıkrı olan var mı
Cimri bence.

Ben de bir süre daha tanımanız taraftarıyım başka beğenmediğiniz yönleri yoksa. Düşünüyorum da eğer cimri biri olsaydı, girdiği ortamlarda bu huyu konuşulsaydı bu dürüm olayını size söyler miydi açık açık? Saf buldum ben biraz fazla ortama girmemiş gibi. Önemli olan ilerde sizden kısacak mı? , seyahate, gezmeye, yemeye içmeye, kıyafete, sosyal ve kültürel faaliyetlere bütçe ayıracak mı? , çocuğunuza harcamak istediğinizde gereksiz görüp aman ne gerek var diycek mi? 🤜 Burdan sıkıp 🤛 burdan mı yalayacak? Zamanla, tanıyarak öğrenebilirsiniz. Bütün bunları birlikte yapabilirsiniz belki bilemeyiz.Yol yordam gösterirsiniz yada gerek kalmadan kendisi de yapabilir 🤷‍♀️ Telefon olayı için de kesin cimri diyemeyiz milyon avrolar kazanan futbolcular, iş adamları bile böyle eski, kırık veya tuşlu telefon kullanıp büyük miktarlarda bağış ve yardım yapabiliyorlar. İnsanların saçma sapan fikirlerini önemsemiyor 'bana yetiyor şimdilik ya' diyor olabilir. Diğer ülkelerde bizden çok kazanan insanlar bile (çok ucuz olmasına, refah düzeyleri yüksek olmasına rağmen) böyle şeylere önem vermez, kılık kıyafete, telefona fazla para harcamaz hatta yadırgarlar, yemeklerini evden getirir, toplu taşıma veya bisiklet kullanır, birikimlerini ; hayat tecrübesi, dünyayı gezmek ve kişisel gelişimleri için harcarlar. Bizim Türkler de gecekonduda yaşayıp borç harç sürekli telefon yükseltme hava atma peşinde nerdeyse böbreklerini satacaklar. Bu bir görmemişliktir mesela. İstediğinde iki saniyede telefon alabilecek konforda, fazlasıyla parası olan , görmüş geçirmiş, doymuş biri bunlara da insanların düşüncelerine de takılmaz. Aşağılık duygusu, yetersizlik hissetmiyor çünkü adam, kendi kafasına göre yaşıyor.Belki biraz daha kullanıp alırım diyordur. Ha wifi bana da garip geldi ülkemizde herkesin evinde vardır diye düşünüyorum, mobil internet gereksiz pahalı burda. Çalışma olayı ise tamamen size kalmalı, sen çalışmak istesen de evde otursan da ben senin arkandayım, benim bütçem herşeye yeter zaten, sen bilirsin diyebilmeli. "Ne demek kesinlikle çalışamazsın hırt ne diyon sen? " derim mesela. Hele yıllarca eğitim görüp ailesi zar zor üniye gönderen , kızım bir erkeğin insafına kalmasın diye herşeyden kısıp okutan , okuyan kadınlar bu cümleyi duyduğu an topuklamalı. Ha siz çalışmayı tercih etmezsiniz, emeğim ve aldığım ücret arasında dağlar kadar fark var veya kocam zengin dersiniz o sizin bileceğiniz şey herhangi birinin değil.

Son düzenleme:
Yuh destan yazmışım resmen 🤭 Kısası adamı tanıyın konu sahibi. Cimri erkek gerçekten iticidir ama bundan emin olmanız lazım. Bu adam hovardalık yapmaz mesela saf bişeye benziyor. Evlenince para idaresi sizde olur hepsini yersiniz😂

kızlar daha once gorustugum daha sonrasında ıcıme sınmeyen sebeblerden bıtırdıgım bı kısa surelı ilişki vardı bu kişi cok absurt sebeblerden bıtmedıgı ıcın bnde gorusmeyı dusunuyo gıbıyım aslında ama aklıma takılan bı konu var ve ben mı abartıyorum dıye dusunuyorum. yardımcı olusanız sevınırım.

Bu kişinın cımrı oldugunu dusunuyorum yanı aslında cok lux duskunu bı hayat sevdıgımden değil ama sadece gözü dar kişileri hayatıma almak istemıyorum bu kişidede şüphe duydugum bazı şeyler oldu ;
mesela adam evde wifi olmadgı için kendi netini kullanıyor gerek olmadıgı zamanda da sureklı kaalı tutuyor dedım kapatmana gerek yok o an uygulama falan kullanmazken cok net yemez yani ugrasmana değmez bı aç bi kapat değmez dedım cunku bazen yazdıgımda neti kapalı oldugu ıcın cok gec goruyordu

birde iyi sayılabılcek bı maası ve gozle gorulur bı gıderı olmamasına ragmen kullandgı telefon hurda sayılcak vazıyetteydı yanı ekranı kırılmıs hoporloru bozulmus sekılde. hatta benmle konusurken bazen ses kesılıyordu kapatıp yenıden arıyordu benı bu bır konusmanın ıcınde uc dort kez olcak sıklıkta hemde. benim yanıma gelmesı ıcın konum istedı dedı sonra telefon kapandı konumu acmadı falan dedı kısaca telefonun hurda oldugunun farkında ama agzından bı kez bıle degıstrmeyı dusunuyorum lafı duymadım. ki modeli bile fi tarıhınden kalma kırık bı telefondu yanı ( bunları belırtıyorum ama ınanın marka takıntım model takıntım oldugundan değil cunku bnde ımkanım olmasına ragmen son model bı telefon kullanmyorum gereksız gelıyor ama bu sekılde bozukken ve alma degıstırme ımaknı varken hala kullanması garıp geldi )

sonrasında kendısı 10 yıldır calısıyor konu ogle yemegi yedın mı dıye sorunca bana bnde ona sordum dedı bugun bızde dürüm soyledık arkadasla sonrada hoşumuza gıttı hafta da bır gun yapalım bunu dıye dusunduk dıyınce yıne sasırdım dedım normalde neyapıyorsun kı ogle yemeklerını dedım okulda calısıor kendısı dedı ya sımıt yıyorum ya evden bıseyler getırıyorum dedı ama durumde ıyı oluyormus haftada bı gun oyle yapcaz artık demesi sankı on yıldır ılk kez mı boyle bı cılgınlık yaptında buna şaşırıyosun yanı ne alaka

bunuda ekleyım ilk buluşma kış ayıydı ve geldı benı arabayla aldı kızlar o araba okadar tozluydu tarıf etmem mumkun değil sankı yıllardır silinmemiş gıbı bı toz dusunun dedım keske arabanı bı silseydin ya gıbı guldum dedı ksuura bakma kış ayı yıkayınca arabanın boyası çatlıyormus falan dıye saçmaladı içiyle dışı ne alakaysa beyaz mont gıymıstım inip binerken her yerım battı oyle bı toz yanı

birazda asosyal mı ondana emın olamıyorum hafta sonları dahi evde oluyor kendısı dıyorum hıc mı arkadasın yok nıye cıkmıyorsun e cogu evlı zaten ondan herzaman gorusmuyoruz hadı senle cıkalım gıbı seyler soyluyor yanı arkadasın yeri ayrı partnerın yerı ayrı her an benımle sosyalleşemez bnce işten eve evde işe durumu var yanı buda erkekte ılerde sureklı evde olması gıcık olurmus gıbı gelıyor
cımrı olmasından da suphe edıyorum dedıgım gbi ama bna da sureklı yemege gıdelımm dısarı cıkalım teklıflerınde buluyor yalan yok ama bulundugumuz ılcede de baska alternatıfler olmadıgı ıcın tek secenek bu zaten ve hesabı da hep ona odetmem zaten
kızlar bımıyorum ben mı abartıyorum yoksa cıdden gozu dar ınsanmıdır bu abartıyor muyum ?

yenıden gorusmek ıstıyor kabul edersem eger bu supheden nasıl emın olabılırım fıkrı olan var mı
Var yemez cımrı uzak dur

Yuh destan yazmışım resmen 🤭 Kısası adamı tanıyın konu sahibi. Cimri erkek gerçekten iticidir ama bundan emin olmanız lazım. Bu adam hovardalık yapmaz mesela saf bişeye benziyor. Evlenince para idaresi sizde olur hepsini yersiniz😂
Daha önceden tanışıp salmışlar sanırım. Bu ikinci deneme olacak. Çünkü adamın annesi, konu sahibinin annesine kızın niye istemiyor, her şeyi yaparız minvalinde konuşmuş. Bence annesi bu kadar direniyorsa oğluna 34 yaşında artık güç bela kız bulabilmişken evlendirmek içindir diye düşünüyorum. Kaldı ki annesiyle bu kadar uzun süre birlikte yaşadıktan sonra sizce kadın huzur verir mi? Paralarına karışmaz mı? Köye birlikte gidelim diyip başlarında nöbet tutmaz mı?

Back
X