cimri mi ?

bundan nasıl emın olabılırım cunku bu huyu olmasa nıyetm cıddı aslında bununla ama bıle bılede lades demek ıstemıyorum.
cunku sureklı bulusmak ıstıoyor ve hep yemege cıkmayı teklıf edıyor cımrı olsa bunu sormaya bıle korkmaz mı
Hayattaki hedefleri, hobileri gelecek planları hakkında konu açın seyahat sever misin nasıl otel tercih edersin vs vs gibi derseki pansiyon kendin pişir kendin ye kaçın gidin bu sadece bir örnek ;)

eşimin arkadaş çevresi hiç yok hep evde yaptığım yorum tamamen benim bakış açımdan lütfen yanlış anlamyın anlattığınız kişiye benzer birisi ile evliyim o yüzden benim bakış açım bu şekilde cimriden daha çok tutumlu gibi birisi evlendikten sonra arkadaş çevresi çokta önemli mi sizin için olup olmaması benim açımdan çok iyi mesela annesi ile takılma konusunda haklısınız bu olmamalı
yanı sureklı evde olma kısmı soyle rahatsız edıcı bu adam 3 te okuldan cıkıyor ee butun gun evde mı olucak yda yaz tatıllerı var sureklı evde mı olucak yanı daıma dıpdıbe olmakta bogucu bıseydır bnce ılk zamanlar guzel gelsede sonra sıkar yanı her daım de cocuk gezdırır gıbı alıp ben de cıkamam onu.
yanı bılmıyorum benım gozumde erkeğin bıraz ortamı olmalı gıı gelıyor yada byere gıttıgınde bı tanıdıklarının olması falan ıyı bısey bnce

Hayattaki hedefleri, hobileri gelecek planları hakkında konu açın seyahat sever misin nasıl otel tercih edersin vs vs gibi derseki pansiyon kendin pişir kendin ye kaçın gidin bu sadece bir örnek ;)
gıtmemıs kı daha once bıyeree :110:yanı bnımde boyle konustuguma bakmayın sureklı gezen bırı deılım bnde ama en azından uni okurken sehır turaları yaptım ımkanım dahılınde yada sonrasında yıne oyle suanda bıle on gunde bı olsa bıle arkadaslarımla cıkıyorum dısarı yanıma bırılerını bulabılsem halada gormedıgım yerelere gıtmek ısterm yanı.
ama bu okurkende gıtmemıs bıyere hadı olabılır para yoktu
e 10 senedır memur ınsan bı tura katılır yanı en kotu

Daha önceden tanışıp salmışlar sanırım. Bu ikinci deneme olacak. Çünkü adamın annesi, konu sahibinin annesine kızın niye istemiyor, her şeyi yaparız minvalinde konuşmuş. Bence annesi bu kadar direniyorsa oğluna 34 yaşında artık güç bela kız bulabilmişken evlendirmek içindir diye düşünüyorum. Kaldı ki annesiyle bu kadar uzun süre birlikte yaşadıktan sonra sizce kadın huzur verir mi? Paralarına karışmaz mı? Köye birlikte gidelim diyip başlarında nöbet tutmaz mı?
annem yaslı ve tek ona yakın mahalle de otururuz dıyordu zaten. bana bu da zor gelmedı acıkcası olabnılır dedım ayrı ev olduktan sonra mahalle aynı olsa da olurdu sorun deıldı. fakat annesının hıc bı gelırı yok ihtıyaclarını karsılayacaktı. banada sureklı ayrı ev tutucam beraber oturmayız dıyordu ama benım aklıma hep bu cımrı bı ınsansa zamanla ben ıkı eve bakamıyorum annemle bırleselım der mı acana dıye de dusundurttu yanı ( ama kendının konusmasına bakarsan katıyen annesıyle oturmak ıstemıyor sadexe her duruma karsı yakın olmak ıstoyor bu kadar )

Ben de bir süre daha tanımanız taraftarıyım başka beğenmediğiniz yönleri yoksa. Düşünüyorum da eğer cimri biri olsaydı, girdiği ortamlarda bu huyu konuşulsaydı bu dürüm olayını size söyler miydi açık açık? Saf buldum ben biraz fazla ortama girmemiş gibi. Önemli olan ilerde sizden kısacak mı? , seyahate, gezmeye, yemeye içmeye, kıyafete, sosyal ve kültürel faaliyetlere bütçe ayıracak mı? , çocuğunuza harcamak istediğinizde gereksiz görüp aman ne gerek var diycek mi? 🤜 Burdan sıkıp 🤛 burdan mı yalayacak? Zamanla, tanıyarak öğrenebilirsiniz. Bütün bunları birlikte yapabilirsiniz belki bilemeyiz.Yol yordam gösterirsiniz yada gerek kalmadan kendisi de yapabilir 🤷‍♀️ Telefon olayı için de kesin cimri diyemeyiz milyon avrolar kazanan futbolcular, iş adamları bile böyle eski, kırık veya tuşlu telefon kullanıp büyük miktarlarda bağış ve yardım yapabiliyorlar. İnsanların saçma sapan fikirlerini önemsemiyor 'bana yetiyor şimdilik ya' diyor olabilir. Diğer ülkelerde bizden çok kazanan insanlar bile (çok ucuz olmasına, refah düzeyleri yüksek olmasına rağmen) böyle şeylere önem vermez, kılık kıyafete, telefona fazla para harcamaz hatta yadırgarlar, yemeklerini evden getirir, toplu taşıma veya bisiklet kullanır, birikimlerini ; hayat tecrübesi, dünyayı gezmek ve kişisel gelişimleri için harcarlar. Bizim Türkler de gecekonduda yaşayıp borç harç sürekli telefon yükseltme hava atma peşinde nerdeyse böbreklerini satacaklar. Bu bir görmemişliktir mesela. İstediğinde iki saniyede telefon alabilecek konforda, fazlasıyla parası olan , görmüş geçirmiş, doymuş biri bunlara da insanların düşüncelerine de takılmaz. Aşağılık duygusu, yetersizlik hissetmiyor çünkü adam, kendi kafasına göre yaşıyor.Belki biraz daha kullanıp alırım diyordur. Ha wifi bana da garip geldi ülkemizde herkesin evinde vardır diye düşünüyorum, mobil internet gereksiz pahalı burda. Çalışma olayı ise tamamen size kalmalı, sen çalışmak istesen de evde otursan da ben senin arkandayım, benim bütçem herşeye yeter zaten, sen bilirsin diyebilmeli. "Ne demek kesinlikle çalışamazsın hırt ne diyon sen? " derim mesela. Hele yıllarca eğitim görüp ailesi zar zor üniye gönderen , kızım bir erkeğin insafına kalmasın diye herşeyden kısıp okutan , okuyan kadınlar bu cümleyi duyduğu an topuklamalı. Ha siz çalışmayı tercih etmezsiniz, emeğim ve aldığım ücret arasında dağlar kadar fark var veya kocam zengin dersiniz o sizin bileceğiniz şey herhangi birinin değil.
yanı evet duygularını saklamayı beceremeyen bırısı bnce yanı tamam olabılır ılk kez boyle bı cılgınlık yaptın durum soyledın dıyelım ben tutupda bunu flortume anlatmam rezıl olmayım dıye bunun normal olmadıgının da mı farkında değilsinde loto tutturmus heycanıyla bana anlatıyosun

Bence şans verilmeye değer. İnsanın yol yordam bilmemesi, hayat önceliklerinin bu yaşa kadar farklı olması bir suç değil. Ne insanlar var her şeyi mükemmel gösterip sonra fos çıkan. En azından gayet açık, ortada olan bir şeyi sorguluyorsunuz. Bence buluştuğunuzda, şunlar şunlar çok güzel ama kafamı kurcalayan bir şey var deyip sorun bunu. Suç değil günah değil. İletişim her şeydir.
oyle ama sorduğunda kım kusurlu yanını soyler

Arkadaşlar adam çok safça. Birinin onu yönlendirmesi lazım bu tarz şeyleri yapabilmesi için, yönlendirince yapar. Bakın dürüm almış birileri ve sevmiş devam edecek. Yani böyleleri para biriktirmek için değil saf salak bi şey olup o parayı ne yapacaklarını bilmedikleri için harcamıyorlar. Arkadaş çevresi de yok, hep evde, anası hazırlayıp yemeği o da götürüyordur iş yerine.
Saf insanı şak diye anlarım 😅
ya bak anlattıkca aklıma gelıyor :)
balıkcıya gıdıp balık yemıstık mekan cok kalabalıktı . yemkten sonra orda cay ıcıp sohbet ederken garson gelıp kunefeyı bızım masaya koyacaktı buda demesın mı bız sıparıs etmedık e zaten garsonda yogunluktan karısıtırmıstı dogru ama yanı sonra bana da dıyor kı ıstıyosan kalsın hazır masaya gelmısken dıyor
dedım gerek yok yemem
yanı normal bırısının zaten oyle bı durumda zaten bana sormadan bızde yıyelım ya dıyıp soylemesı gerekmez mı bana soruyor kalsın mı dıye
ki garson yanlslkla getırmemıs olsa o teklıfı dahı yapmayacaktı bnce

gıtmemıs kı daha once bıyeree :110:yanı bnımde boyle konustuguma bakmayın sureklı gezen bırı deılım bnde ama en azından uni okurken sehır turaları yaptım ımkanım dahılınde yada sonrasında yıne oyle suanda bıle on gunde bı olsa bıle arkadaslarımla cıkıyorum dısarı yanıma bırılerını bulabılsem halada gormedıgım yerelere gıtmek ısterm yanı.
ama bu okurkende gıtmemıs bıyere hadı olabılır para yoktu
e 10 senedır memur ınsan bı tura katılır yanı en kotu
tutumlu olmak farklı birşey gereksiz harcama yapmazsın, marka model takıntın olmaz, kenara yatırım için üç beş atarsın ama beslenmenden sağlık masrafından seyahat eğlence hobi kalemlerinden kısmazsın. Cimri olan ya da varyemez olanlar herşeyin hesabını yapar, yemek yemez aç gezer, bir kıyafeti eskise bile yıllarca giyer, evdeki elektrikten sudan bile yapılmayacak tasarrufu yapmaya çalışır ama nerede bedava birşey varsa herkesten önce koşar gider. Bence parasızlık yoksa sizin bahsettiğiniz kişi karnım doydun faturam ödensin hayatı yaşamadan ölsem de olur kafasında biri ve siz gelişime açıksınız size uymaz gibime geldi.

Bence yol yordam bilmeyen birisi. Bir erkek ne kadar cimri olursa olsun kız arkadaşıyla buluşmaya giderken en azından arabayı yıkamayı akıl eder. Haftada bir dürüm söyleyip buna sevinen ve normal bir şeymiş gibi bunu kız arkadaşına anlatmasıda bunu gösteriyor. Hayatın içinde yoğurulmamış çok fazla sosyal çevresi olmamış biri. Öyle olsa daha önce bunu çevresi farkettirir ve en azından sizin üzerinizde kötü intiba bırakmamak için çaba sarfederdi. Saf, tutumlu, çok fazla hayatı bilmeyen biri bence. Eğer biraz domine eden bir karakteriniz varsa çekip çevirir yönetebilirsiniz. Ama bu her kadının hoşuna gitmez tabiki, bazı kadınlar bu kadar yol, uslup öğreteceği adama hayranlığını kaybedebilir. Fakat diğer taraftan sadık, işinde gücünde, kendi halinde biri olma durumlarıda var. Madem ciddiye gidebilecek bir durum bence çok net bir şekilde sorun. Tabiki hayır öyle değilim v.s diyecek ama bundan sonrası için daha farklı davranacaktır yada aynı şekilde devam edecek ve sizin karar vermeniz kolaylaşacaktır diye düşünüyorum. Herkesin bir arızalı tarafı var ama neyi nereye kadar tölare edebiliriz, hangi eksik tarafları idare edebiliriz bunu kendimize sormalıyız. Dikensiz gül bahçesi yok malesef. Sevgiler.
balıkcıya gıdıp balık yemıstık mekan cok kalabalıktı . yemkten sonra orda cay ıcıp sohbet ederken garson gelıp kunefeyı bızım masaya koyacaktı buda demesın mı bız sıparıs etmedık e zaten garsonda yogunluktan karısıtırmıstı dogru ama yanı sonra bana da dıyor kı ıstıyosan kalsın hazır masaya gelmısken dıyor
dedım gerek yok yemem
yanı normal bırısının zaten oyle bı durumda zaten bana sormadan bızde yıyelım ya dıyıp soylemesı gerekmez mı bana soruyor kalsın mı dıye

Bir aramada 3-4 kez telefon kapansa sakin kalamazdım.
evet sinir bozucu yanı bıde bı sure konusunca kes kesılmeye baslıyordu ıste cok rahat sekılde kapatıp arayım duzelır dıyordu ve kapatıp arıyorduı
gelde gıcık olma ve arayınca kaldıgı yerden sohbete devam edıyor
ya deki en azından bu da bozuk ama işte su vakıt degıstırmyeı dusunuyorum ıdare edıyorum sımdılık falan de yok yanı adamda

Yaşıtlarının kuzenlerinin vs çoğu evlenmiştir. Ayrıca olsa bile bu cimrilikle çok gitmez bir yere yine dediğimiz noktaya geliyor
dedım gerek yok yemem

evet sinir bozucu yanı bıde bı sure konusunca kes kesılmeye baslıyordu ıste cok rahat sekılde kapatıp arayım duzelır dıyordu ve kapatıp arıyorduı
gelde gıcık olma ve arayınca kaldıgı yerden sohbete devam edıyor
ya deki en azından bu da bozuk ama işte su vakıt degıstırmyeı dusunuyorum ıdare edıyorum sımdılık falan de yok yanı adamda
Kaç yaşındasınız bilmiyorum, 20li yaşlarımda söyleyemezdim herhalde ama 30lu yaşlarımda böyle konuşamıyorum, telefonu yaptır öyle araşalım derdim.

Ama hangi tarafını ehlileştireceksiniz, garip bu adam.

Kaç yaşındasınız bilmiyorum, 20li yaşlarımda söyleyemezdim herhalde ama 30lu yaşlarımda böyle konuşamıyorum, telefonu yaptır öyle araşalım derdim.

Ama hangi tarafını ehlileştireceksiniz, garip bu adam.
27im bılmıyorum ben kırmak ıstemedım o an ıcın
suan dusununce de keske çat dıye soylemedıgım ıcınde pısmanım

bundan nasıl emın olabılırım cunku bu huyu olmasa nıyetm cıddı aslında bununla ama bıle bılede lades demek ıstemıyorum.
cunku sureklı bulusmak ıstıoyor ve hep yemege cıkmayı teklıf edıyor cımrı olsa bunu sormaya bıle korkmaz mı
Kurduğu planlar hayaller nasıl? Tatil planı mesela? Cimri olan ufak tefek pansiyon vb der, olmayan 3-5 yıldızlı otel der, gibi örnekler. Kıyafetleri nasıl? Marka giyiyor mu? Ayakkabıları marka olmasa da kaliteli mi?

Bence cimri birisi ya, maaşı kötü olsa bile işi olan biri bu kadar telefon markası içinde illa ki kendisine düzgün bir telefon alırdı yani. İlla ki pahalı markalardan olmasına gerek yok, uygun fiyatlarda bir sürü güzel telefon modelleri var.

Zor şartlarda büyümüş olabilir ama uzun süredir durumu iyi bunu aşmış olması gerekmiyor mu? Ayrıca o bunu asamiyor diye evleneceği kadın neden kisitlanarak yaşasın?

Sınır koymakta haklısınız, iyi bir durum değil bu.

Kurduğu planlar hayaller nasıl? Tatil planı mesela? Cimri olan ufak tefek pansiyon vb der, olmayan 3-5 yıldızlı otel der, gibi örnekler. Kıyafetleri nasıl? Marka giyiyor mu? Ayakkabıları marka olmasa da kaliteli mi?

Bence cimri birisi ya, maaşı kötü olsa bile işi olan biri bu kadar telefon markası içinde illa ki kendisine düzgün bir telefon alırdı yani. İlla ki pahalı markalardan olmasına gerek yok, uygun fiyatlarda bir sürü güzel telefon modelleri var.

Zor şartlarda büyümüş olabilir ama uzun süredir durumu iyi bunu aşmış olması gerekmiyor mu? Ayrıca o bunu asamiyor diye evleneceği kadın neden kisitlanarak yaşasın?

Sınır koymakta haklısınız, iyi bir durum değil bu.
Bi tatıl planı oldugunu hıc sanmıyorum

Bi tatıl planı oldugunu hıc sanmıyorum
Kesin cimri o zaman. Tamam hadi cimri değil diyelim bu kadar tutumlu olmak da saçmalık. Bir kere hayata geliyorsun olanağın olduğu halde bu kadar tutumlu(!) olunmaz.

Bence siz son kez görüşün ve bu endişenizden bahsedin, sebep göstermeden geri çekilmeyin belki hiç birimizin aklına getirmediği bir sebebi vardır, sanmıyorum ama insanlık hali sonuçta çeşit çeşit insan var.

Onun için ve bir çok kişi icin bu durum normal olabilir ama sizi rahatsız edecek belli ki, bunu ona da ifade etmelisiniz.

Back
X