Cimri miyim?

Cimri olup olmamanız sizin tercihiniz kimse karışamaz tamam ama arkadaşlarınız size cimri diyo diye de kafanıza takmayın madem halinizden memnunsanız. Benim de arkadaşım hem çalışıp hem elinde bin küsür liralık telefonla gezip dışarı çıkmaya param yok derse ben cimridirden ziyade ya asosyaldir ya da bana değer vermiyodur diye düşünürüm ve kırılırım. Sonuçta kimse sizin evinizin borcunu harcını bilemez detayıyla. Kaldı ki evde tek çalışan da siz değilsiniz.
Zaten sizin de kafa yapınız değişcek gibi durmuyo cevaplarınıza bakılırsa. Ama her ne kadar ağzınızdan çıkan onlar benim ailem önceliğim onlar tabi ki paramı vercem haklarıdır olsa da beyniniz sömürüldüğünüzü düşündürüyo içten içe belli ki. Siz bu para mevzusunda ne istediğinize karar verin öncelikle aksi takdirde kafanızı ne üniversite hazırlanmaya ne başka şeye veremezsiniz diye düşünüyorum.

Sigara kullanmıyorum. Özgüven problemi yaşıyorum bunun fatkındayım ettafımdakileri kırmaktanda korkuyorum sanki ben aileme bu şekilde davranmazsam onlar üzülecek gibi geliyor paramın coğunu vermezsem eksik verirsem sanki aclıktan ölecekmişiz gibi geliyor şaka gibi biliyorum kulağa cok komik geliyor ama bunları düşünmekten kendimi alıkoyamıyorum birde abimle kız kardeşim tutumlu değiller harcıyorlar eve az veriyolar diye benim üzerime kalıyor sorumluluk. Yani benim hissettiğim böyle

Psikoloğa gitmelisin.

Sen ezilen kız modundasin. . Böyle giderse de daha çok ezdiriceksin kendini... seni anlıyorum kulfet olmak istemiyosun ama seninde ihtiyaçların var.. Eğer ailenin maddi durumu çok kötüyse ve senin verdiğin paraylar geciniyolarsa bişey diyemem.. ama durumunuz iyiyse lütfen ezdirme kendi.. Genç kızsin ye,iç, giyin,kusan.. ilerde belki evleneceğine ve durumun olmicak o zaman içinde uhde kalır. . Keskelerle yasarsin

İstedigin zaman istediğin seyi alabiliyormussun. O zaman ailen sana baski yapmiyor. 1000degol 800tl de verebilirsin. Babana trilyonlarca borc oduyomus gibi davraniyosun demissin ama sende burada boyle lanse etmissin. 1700tl lik telefonu okuyana kadar uzulmustum.

Bu arada Kadere inaniyorum ama bazi seylerde tercihlerimizin sonucudur. Babanin, abinin dugun masrafini hepinize odetmesi tercihtir, kabul etmeyebilirsin. Kiz kardesin tamamen kabullenemedigi icin once kendine alip, sonra gösteriyor mesela. 1000tl vermen senin tercihin yani. Cocuk degilsin sonucta benim ozel ihtiyaclarim var 700verecegim desen kim ne diyebilir? Herkes bunu anlatmaya calismis. Karsit goruslere katilmiyorsan, kiziyorsan sana ne yapmani soylemeliyiz. Ne bekliyosun bizden?

Bence değilim. Benim gözümde bu tutumluluk. Birazda babama cekmişim. Dışarıdan görenler cimri diye nitelendiriyor. İnsanın bütcesine göre harcaması ne zamandan beri cimrilik? İhtiyaclarımı karşılayabiliyorum aileme özellikle anneme para veriyorum elime ne zaman para gecse 20 tl varsa 2 paket 10 tl varsa 1 paket sigara alıyorum anneme veriyorum. Aylık 1300 alıyorum bunun icinden sadece 300ü kendime alıyorum gerisi ailemin. Ben şimdi bu 300le yol paramı ve arada arkadaşlarla dışarı cıktığımda harcıyorum. Mesela 300 bitti ve dışarı cıkalım dediler onlara param yok diyorum çalışıyorsun avans al diyorlar. Annemgile veriyorum o parayı diyorum ailecek cimrisiniz kendin çalışıyon bide para hesabımı veriyosun diyorlar kafamı kurcalıyorlar. Babama cekmişim derken o da böyle ihtiyacı dışında lüksü icin harcama yapmaz ve yaptığımız zaman mırın kırın eder. E ben bunca zaman böyle yetiştirilmişim fazla harcama yaptığım zaman kendimi kötü hissediyorum alışmışım az harcamaya fazla harcadığım zaman tuhaf oluyorum. Sonra mesela birinin doğum günü vardı anneme dedim ne hesiye alsam ya dedim hic bişey dedi. Birden duraksadım ne demek hic bişey ya. Neden ben kendimi yeterince kısıtlarken halen kısıtlanmaya çalışışıyorum. Zaten harcama yapmıyorum kardeşim nerdeyse her ay ayakkabı alıyor Allah var oda marka şeylere meraklı değil ama yinede istediği şeyi alıyor icinde bırakmıyor üstelik ihtiyacı olmadığı halde. Ve aldıktan sonra aldım diyor. Ben almadan önce söylüyorum habersiz olmasın diye "kızım ne gereği var" lafını duyuyorum coğu zaman. E ben napayım cok bunaldım bu durumdan harcama yapsam dert yapmasam bi dert hevesim kırılıyor hayattan zevk alamıyorum ya:KK43:
en azindan bir maasini doya doya yemelisin ben oyle yapmistim ilk maasimi yemistim icimde kalmamisti sonra aileme destek olmustum.zaten evlenince maas cocuklara ev masraflarina gidiyor bekarken hayatini yasa ark. cik gez toz para harca yasa yahu:halay:

Niye onlar beni okuturken köle miydi harclık verirken falan. Onlar mecburlar mı diyeceksin. Öyleyse bende mecburum sonucta ben okurken kimse benden para istemiyordu ben istiyordm
Evet mecburlardı. Seni dünyaya getirmişler, masraf da edecekler, okutacaklar da. Dünyaya getirdiği çocuğun sorumluluğunu alacak herkes.

Bunu aileme nasıl anlatabilirim. Annem mesela bi git kendine güzel buliz al diyo bi günde ne gereği var kızım falan filan halbukü bu konuda bana bırakmaları güvenmeleri gerek cünkü harcama yaparken haddimi ve yerimi biliyorum yani savurmuyorum paraları. Yaşadığımız maddi sıkıntıdan ve etrafımda yaşlıları cocukları ve anneleri dilenirken göre göre bunları haketmiyorum diyip cok şey almaktan vazgectim elimde olsada onlara alabilsem..

Kaç yasindasin
Bence hata sende istediğin begendigin bişey i git al
sorarsan yada söylersen yorum yapma hakkını bulurlar

300 tl sana yetmiyorsa ve ailenin durumu da çok kötü değilse aylık 500 ayir kendine

Sizin gibi olmayı o kadar çok isterdim ki
Benim elim çok açık hatta o kadar açık ki bi yakınım para istese öbür ayın maaşından çekip veriyorum sonra da ben batıyorum..
Takdir ettim seni helal olsun ama içinde de bişey kalmasın istediğin bişey olduğunda abartmadan almalısın..
Ailene yardımda bulunmanı da çok takdir ettim kısacası cimri değil akıllı vicdanlı kızsın :KK49:

kızkardeşin erkek kardeşin var madem hepiniz ortak, aşağı yukarı aynı miktarlarda katkı yapın, siz evlendikten sonra da ailen kendi yağıyla kavrulsun, kavrulabilsin. annen-baban çalışıyor mu anlamadım ama çalışmıyorsa çalışmalı,, sigortaları yoksa ben olsam eve 1000 lira vereceğime anneme sigorta yaptırırdım. ileride ne olcağını düşünürdüm. ha bunlara zaten ihtiyaçları yoksa da 1000 lira vermezdim.
çünkü 1300 lira alıyorsun bu zaten çok az bir para üstüne 1000 lira ailene veriyorsun. yani kalıyor 300 lira. tüm ay o 300 lira için mi çalışıyorsun. yazık değil mi sana?
arkadaşların cimrisin tutumlusun demesi vız gelir tırıs gider, o önemli değil. ama sen de 1 kere genç olacaksın. yarın işten çıkartılsan, evlenmek, ev almak istesen ne olacak? gökten para mı yağacak? kardeşinin ayakkabı alması ne kadar normalse senin de o kadar normal olmalı. ha almak istemiyorsan da biriktirirsin. ama para senin kalmalı. çünkü kusura bakma ama annen baban çok çok ihtiyaç sahibi olsa, zaten kız kardeşine de öyle ayakkabılar filan aldırmazlar gibime geliyor. Kısacası anne baba bile olsa bir yere kadar. sen cimri değilsin ama gereğinden fazla fedakarsın. bunu da muhtemelen böyle yapayım de ikrama geçeyim, takdir edileyim, sevileyim diye yapıyorsun. hiç gerek yok. annen baban seni paran için mi sevecek? o zaman diğer kardeşlerini kapının önüne koysunlar madem, onlar vermiyorsa...
atıyorum sen 1000 vereceğine 3 kardeş hepiniz 350şer verin ailenize, kalanı kendine ayır. buradan da biriktirmeye çalış. kendi paranı kazanan bir insan olarak şunu alayım mı almayayım mı diye kimseden icazet alman da gerekmiyor.

Ben şunu merak ediyorum ailenin veriyorsunuz parayi onlar ne yapıyor peki babanız çalışıyor harcamaları ne sizin köşede paranizida yok ilerde evleneceğini zaman size destek cikmamalarindan endişe ediyorum ben olsam annemin dediği gün hemen alırım ve parasini isterim kaç yaşındasiniz

Bende bekarligimda tipki sizingibiydim.adeta gecmise dondum.
annemin telkinleri bende herzaman fazla harcadigimda mutsuzluk duygusu olusturdu.
bunun sebebi gelirimizin az olmasi ve onagore kanaat ve iktisatla birazda olsa bi birikim yapip biseylerin sahibi olmakti.

Mutfakta ihtiyacimiz olan herturlu gidayi almamiza ragmen,kiyafette gezmede herzaman bir kisma yontemi uygulardi annem

Maasimin hepsini anneme verir ve bir yilbile ise ayni elbiseleri yikayi yikayip gittigimi bilirim.

Eger annem kanaat etmeseydi simdiki gibi rahat bir hayati olmazdi

Benim yasantima gelince evlendigimden beri hep bir birikim icinde oldu,herzaman hesap kitap yaparak ayimi gecirdim
tabi tatiliki ,cocuklarimun kiyafetlerini hep kaliteli alip indirimli almayi bekledim.yillar yillar boyle gecti

Banada cimri diyenler olmustur.hayir cimri degilim sadece tutumlu yasiyorum
biseylerin sahibi olmaluyim diyorum

Sonuc evimi arsami aldim.araba alicak bir birukimde yaptim ve artuk gonlumce yasamaya karar verdim.uzun zamandirplan yapmadan yasiyorum aliyorum gidiyirum geziyorum.yeter be ya oldu 35tamm benden bu kadar dedim.gerisinide evkatlarim dusunsun

Ister istemex onlarada tutumlu olmayi ogrettim:() adlinda bazen relaks insanlarmi olsalar diye dusundugum oluyor ama...

Bende aynı sizin gibi biriyim. Çok rahat bir hayat yaşamadığımız için çalışmaya başladığımda maaşımın hepsini sorgusuz sualsiz vermeye başladım. Başta utana sıkıla alınan para sonra sorgulamaya ve zorlamaya dönüştü. Ne zaman bir ihtiyAcım olduğunu söylesem ne zaman bu ay az vericem desem hayırsız evlat yerine kondum yeri geldi cimri dediler yeri geldi bu evde sende yaşıyorsun dediler. Ki ben her zaman için bütün aile bireylerinden hep kat kat fazlasını verdim. Bende senin gibi her pAra harcadığımda vicdan azabı çektim mutsuz oldum. Ki benim harcadığım para sadece yol ve yemek parasıydı. Onda bile niye yemek yiyorum diye düşündüğüm oluyordu. Yukardaki arkadaş gibi bir yıl boyunca aynı pantolonu yıkayıp yıkayıp giydim. Şundan yüzde yüz eminim ailen isterse dünyanın en cömert insanları olsun onların rahat harcamalarını gördükçe kendini kıstıkça bu bir yerde patlicak. Benim ve burdaki arkadaşların paranı makul bir biçimde ver dememizin sebebi artık yeter dediğinde bunun kavga gürültüyle olmaması için

Sizin gibi olmayı o kadar çok isterdim ki
Benim elim çok açık hatta o kadar açık ki bi yakınım para istese öbür ayın maaşından çekip veriyorum sonra da ben batıyorum..
Takdir ettim seni helal olsun ama içinde de bişey kalmasın istediğin bişey olduğunda abartmadan almalısın..
Ailene yardımda bulunmanı da çok takdir ettim kısacası cimri değil akıllı vicdanlı kızsın :KK49:
Cook teşekkür ederim yeni okudum kusura bakmayon :)

Bende aynı sizin gibi biriyim. Çok rahat bir hayat yaşamadığımız için çalışmaya başladığımda maaşımın hepsini sorgusuz sualsiz vermeye başladım. Başta utana sıkıla alınan para sonra sorgulamaya ve zorlamaya dönüştü. Ne zaman bir ihtiyAcım olduğunu söylesem ne zaman bu ay az vericem desem hayırsız evlat yerine kondum yeri geldi cimri dediler yeri geldi bu evde sende yaşıyorsun dediler. Ki ben her zaman için bütün aile bireylerinden hep kat kat fazlasını verdim. Bende senin gibi her pAra harcadığımda vicdan azabı çektim mutsuz oldum. Ki benim harcadığım para sadece yol ve yemek parasıydı. Onda bile niye yemek yiyorum diye düşündüğüm oluyordu. Yukardaki arkadaş gibi bir yıl boyunca aynı pantolonu yıkayıp yıkayıp giydim. Şundan yüzde yüz eminim ailen isterse dünyanın en cömert insanları olsun onların rahat harcamalarını gördükçe kendini kıstıkça bu bir yerde patlicak. Benim ve burdaki arkadaşların paranı makul bir biçimde ver dememizin sebebi artık yeter dediğinde bunun kavga gürültüyle olmaması için
Cok teşekkür ederim yeni okudum kusıra bakmayın cok güzrl bir dille ailemi suckar gibi konuşmadığınız icinde teşekkür ederim. Ve benim gibi olankarda varmış biraz da olsa sevindim cünkü cevremde hic yok ve ben kendimi sorunlu görmeye başlamıştım ama buraya yazdığım günden beri daha dikkatli davranıyorum ve bir önceki konumda anlattığım özgüvenle ilgili sorunumuda yavaş yavaş çözmeye başladım :)

Niye paranı annene veriyosun ki, kendine harca, ha harcamıyacaksan da kendin için biriktir gün gelir bi ihtiyacın olur..

Maaşının hepsini annene veriyorsun resmen, elbet aileye destek çıkılır da bu kadarı da bayaaa fazla bence

Back
X