- 16 Mart 2015
- 7.466
- 15.641
- 198
Nerden biliyim kaç parayla geçiniyo? Yazdığın kadarını biliyoruz. Zaten her türlü mutlusun. Boşver kafana takma. Para dediğin nedir?Neden sadece evi 1000 tlyle gecindiriyomuşuz gibi konuşuyorsunuz
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Nerden biliyim kaç parayla geçiniyo? Yazdığın kadarını biliyoruz. Zaten her türlü mutlusun. Boşver kafana takma. Para dediğin nedir?Neden sadece evi 1000 tlyle gecindiriyomuşuz gibi konuşuyorsunuz
Nasıl ters? Nasıl şeyler ters?Böyle şeyler bana ters
Siz neden hırslanmak için zorluyorsunuz kendinizi? Hem okuyup hem çalışmak kolay değil.çok yıpranırsınız ve başarılı olmanız çok güç olur.sizin bu yaşta yapmanız gereken üniversite eğitimi almak...Benim kafa oyle çalışmıyor önce onlar sonra ben diye geliyor. Kardeşimle abim hic vermiyor demedim onlar kendilerini benim kadar kısıtlamıyor. Abimin düğün borcunuda direk ben ödemiyorm eve veriyorum annem bir kısmını ayırıyor siğer kısmıylada eve lazım oluyor yerş geliyor elektrik su ödenmiyor benim verdiğim parayla ödeniyor. Ben eve katkıda bulunduğum icin pişman değilim aksine icim rahat ben sadece neden harcama yapacagm zaman cok harcıyomşm gibi görünüyo diye sordum birde neden okulla işi yürütemiyorum bunu başarmış bircok insan var hırslanıp iyi yerlere gelenler var ben hırslanamıyorm ve kafamda karışık zaten
Benim eve katkım 1000 lira diğerlerinin verdiğini söylemedimNerden biliyim kaç parayla geçiniyo? Yazdığın kadarını biliyoruz. Zaten her türlü mutlusun. Boşver kafana takma. Para dediğin nedir?
Sen bu durumundan memnun musun? Yani pek anlayamadım. Bi aileni sorumlu tutuyor gıbısın ve değişmek istiyor gıbı. Bi yandan da durumundan gayet memnun gıbıBence değilim. Benim gözümde bu tutumluluk. Birazda babama cekmişim. Dışarıdan görenler cimri diye nitelendiriyor. İnsanın bütcesine göre harcaması ne zamandan beri cimrilik? İhtiyaclarımı karşılayabiliyorum aileme özellikle anneme para veriyorum elime ne zaman para gecse 20 tl varsa 2 paket 10 tl varsa 1 paket sigara alıyorum anneme veriyorum. Aylık 1300 alıyorum bunun icinden sadece 300ü kendime alıyorum gerisi ailemin. Ben şimdi bu 300le yol paramı ve arada arkadaşlarla dışarı cıktığımda harcıyorum. Mesela 300 bitti ve dışarı cıkalım dediler onlara param yok diyorum çalışıyorsun avans al diyorlar. Annemgile veriyorum o parayı diyorum ailecek cimrisiniz kendin çalışıyon bide para hesabımı veriyosun diyorlar kafamı kurcalıyorlar. Babama cekmişim derken o da böyle ihtiyacı dışında lüksü icin harcama yapmaz ve yaptığımız zaman mırın kırın eder. E ben bunca zaman böyle yetiştirilmişim fazla harcama yaptığım zaman kendimi kötü hissediyorum alışmışım az harcamaya fazla harcadığım zaman tuhaf oluyorum. Sonra mesela birinin doğum günü vardı anneme dedim ne hesiye alsam ya dedim hic bişey dedi. Birden duraksadım ne demek hic bişey ya. Neden ben kendimi yeterince kısıtlarken halen kısıtlanmaya çalışışıyorum. Zaten harcama yapmıyorum kardeşim nerdeyse her ay ayakkabı alıyor Allah var oda marka şeylere meraklı değil ama yinede istediği şeyi alıyor icinde bırakmıyor üstelik ihtiyacı olmadığı halde. Ve aldıktan sonra aldım diyor. Ben almadan önce söylüyorum habersiz olmasın diye "kızım ne gereği var" lafını duyuyorum coğu zaman. E ben napayım cok bunaldım bu durumdan harcama yapsam dert yapmasam bi dert hevesim kırılıyor hayattan zevk alamıyorum ya![]()
Aynen öyleCimri değilsin bence. Dolduruşa gelme.
Millet elinde parası yokken bile kredi çekiyor borç alıyot harcıyot. Böyle yaşamaya alışanlar çalışıp kazandığına göre harcayanları yadırgıyor sonrasında...
Orta yolu bulsam rahatliycam gibiSen bu durumundan memnun musun? Yani pek anlayamadım. Bi aileni sorumlu tutuyor gıbısın ve değişmek istiyor gıbı. Bi yandan da durumundan gayet memnun gıbı
Ergenlikten dolayı büyütüyorda olabilirim ikizler burcuyum fazla dengesizim inanın ben kendimi cözemiyormSenin ki şu an cimrilik değil ama çalışıp eve para getiren bir kızın aldığı bir bluza ne gerek vardı demek cimrilik olur. Çalışıyorsun, kafa patlatıyorsun emek harcıyorsun, o kadarı da senin hakkın. Umarım bu durum sende yer etmez.
bu ay ailene 600 tl ver sadece kendine kalan fazladan parayı harcama. ailene de söyleme . çok sıkışmazlarsa verme . herkes elini taşın altına koysun . siz de artık bir karar alın harcadığınız kısmın hesabını kimseyee vermeyin . özgüveni ancak insan kendi kazanabiliyor çünkü . başkaları bunu size sağlayamaz . kendi ömrünüzü tüketme noktasına getirmeyin kendinizi . ilerde geçen yıllarınıza da üzülürsünüz .Sigara kullanmıyorum. Özgüven problemi yaşıyorum bunun fatkındayım ettafımdakileri kırmaktanda korkuyorum sanki ben aileme bu şekilde davranmazsam onlar üzülecek gibi geliyor paramın coğunu vermezsem eksik verirsem sanki aclıktan ölecekmişiz gibi geliyor şaka gibi biliyorum kulağa cok komik geliyor ama bunları düşünmekten kendimi alıkoyamıyorum birde abimle kız kardeşim tutumlu değiller harcıyorlar eve az veriyolar diye benim üzerime kalıyor sorumluluk. Yani benim hissettiğim böyle
Ailenize daha az verin ama elinize geçeni de çarçur etmeyip bir banka hesabı açarak üniversite için biriktirin.Orta yolu bulsam rahatliycam gibi
Haklısınızkendını dusunmeyen ınsanı kımse dusunmuyor maalesef kendınıze her ay 300 degıl 500 ayırın 200unu kenara atarsınız
ınsan kerndını bu kadar acizleştırmermelı kendı yarınını da dusunmeli
Almak istedıgın biley oldugunda al, ben sahsen paramı kıyafet vs almadan cok gezmeye harcarım. Ama yıne de almak istedıgım bişey olunca alırım. Gerci ben de senın tam tersı savurgan bırıyım. Allah ısrafı sevmez, ama cımrılıgı de hıc sevmez. Sizin durumunuz bana sorarsanıx tutumluluk ve daha da fazlası aileden onay alma odaklı onlara gore davranmak. Cimri olup olmadıgınızı test etmdk ıstıyorsanız, ihtiyac sahibi birine duzenli heray az miktar da olsa para vermeyı deneyın. Onu da veremıyorsanuz cimrisinizdirErgenlikten dolayı büyütüyorda olabilirim ikizler burcuyum fazla dengesizim inanın ben kendimi cözemiyorm
Ben de tutumlu olabilmeyı gercekten cok ıstıyorum ve ıtıraf edeyım size imrendimAlmak istedıgın biley oldugunda al, ben sahsen paramı kıyafet vs almadan cok gezmeye harcarım. Ama yıne de almak istedıgım bişey olunca alırım. Gerci ben de senın tam tersı savurgan bırıyım. Allah ısrafı sevmez, ama cımrılıgı de hıc sevmez. Sizin durumunuz bana sorarsanıx tutumluluk ve daha da fazlası aileden onay alma odaklı onlara gore davranmak. Cimri olup olmadıgınızı test etmdk ıstıyorsanız, ihtiyac sahibi birine duzenli heray az miktar da olsa para vermeyı deneyın. Onu da veremıyorsanuz cimrisinizdir