- 6 Aralık 2018
- 429
- 328
- 103
- 39
- Konu Sahibi vadidekizambk
-
Bana da özelden tavsiyede bulunun zahmet olmazsa tabiKesinlikle katılıyorum gurur iyi bişey değildir, ben ödün vermeyerek ve eşimin hayattaki konforu tatmasına olanaklar sağlayarak düzelmesini sağladım , cimri insana karşı bizlerin tavrı ve kararlılığı çok önemli...
Bikac kitap var yazcam size deBana da özelden tavsiyede bulunun zahmet olmazsa tabi
Nikahi eş ailesi istedi onlarda önce nikah sonra ev kuruluyormuş ailesinden konuşmak bile istemiyorum uzun konu ama ailesi şuanda verdiği sözleri tutmuyor ev konusunda doğru düzgün eşiminde sesi çıkmıyor bu duruma hadi ailesi cimri ya kendisi değilse neden sesi çıkmıyor şimdiden aman masraf olmasın şunu yapmayalım aman masraf olmasın geçinemeyiz diyip duruyor ben geçimi nasıl olduğunu biliyorum fazla bişey de istemem istemiyorum yapımda istemek yok çalışmayı ileriki safhalarda düşünüyorum ama şuanda yok
Yeni evliyiz ya bir elbise diyip geçmeyin gönül alma denir ona dağları istemedim dediğim gibi bütçesini aşmasını istemiyorum zaten çünkü borç bize kalıcak fakat sözden dönmekte hoş değil baştan yaparım diyip nikahtan sonra yapamam demeleri hiç olmuycak şey
İnşaAllah dediğiniz gibi olur tabi ben bu çekingenliğimi atabilirsem :) Allah hepimizin yardımcısı olsun çok teşekkür ederim :)A
Asla bu düşünce de olma gurur yapılacak hicbirsey yok çünkü o kişi senin eşin ve siz yoldaş olacaksınız ailesinin ne düşündüğü önemli değil eşin ile mutabık kal es ailesi herşeye muhalefet olmasın siz aile olacaksınız eşinin bunu idrak etmesini sagla imkanı ölçüsünde senin rizani gozetmesi gerektiğini idrak etsin ki gelecekte aile içi mevzularinizi aile içinde cozebilme fırsatınız olsun yoksa çok üzülürsün çoluk çocuğa karisinca bile çekirdek mutlu aile olamazsın evliliğin 5. Yılındaki tecrübemden yola çıkarak yazıyorum ben çok pişmanım keşke birileri beni 5 sene önce uyarsaydi :) umarım Allah senin yardımcın olur en doğru kararı verirsin hiçbir zaman pişman olmayacagin keşkekli değil bol bol çok şükürlu iyikili bir hayatın olur
Beğendiğiniz bir şeyi almak size göre lüksemi giriyor para olmayıpta almasa derdim üsttede yazdım size alabilme imkanı vardı diyeanladığım kadarı ile ben de sizin nezdinizde cimri olan kişilerdenim
zira o tarz gönül alma vs bana göre boş
burada da yazıyorum borç harç ile giyinmeyi, yiyip içip gezmeyi uygun bulmam
elbise acil bir ihtiyaç değilken, bir dünya borç ve harcama kalemi varken gönül almak için maddi değeri olan elbiseyi beğendi diye kimseye almam ama param varsa ve ihtiyaç ise alırım
sizin durumunuzda kına yapacağız elbise lazım derseniz ve piyasası 500 ise o elbiseyi alırım ama ben bunu beğendim evde giyeyim derseniz 50 liralık elbise gözümde büyür
Beğendiğiniz bir şeyi almak size göre lüksemi giriyor para olmayıpta almasa derdim üsttede yazdım size alabilme imkanı vardı diye
Anlıyorum sizi de konu bu değil.Çünkü ben yaptığı harcamaları görüyorum o zaman o benim eşim önceliğinin ben olmam gerekirdi o elbiseyi ailesinden X kişiye değil bana alması lazımdı daha açık anlattım oldu mu ?alabilme imkanı var ama ev eşyası alınacak, yani harcamalar yüklü miktarda olacak
şöyle söyleyeyim cebimde 1000 TL var, beğendim 100 TL elbise, tabii alırım
ama cebimde 1000 TL var ve yarın X almam gerekiyor, o zaman o elbiseyi 50 TL olsa da almam, önce o almam gereken X şeyi alır, artan param olursa düşünürüm (miktarlar farazi)
beğendiğim şeyi almak lüks değildir elbet ama giderlerime göre değerlendiririm, örneğin eve tava mı alsın bana elbise mi diye düşünsem tava derim
zira evde tava hiç yok ama benim giyecek bir şeylerim elbet var
bana elbise alsa ama tava alamadım, boş ver yumurtayı haşlayıp yiyelim derse benim için sorun olur
Zaten burada bir israftan bahsetmiyoruz Oluru olanı istiyorum gereksiz tutuculuğa gerek yok.alabilme imkanı var ama ev eşyası alınacak, yani harcamalar yüklü miktarda olacak
şöyle söyleyeyim cebimde 1000 TL var, beğendim 100 TL elbise, tabii alırım
ama cebimde 1000 TL var ve yarın X almam gerekiyor, o zaman o elbiseyi 50 TL olsa da almam, önce o almam gereken X şeyi alır, artan param olursa düşünürüm (miktarlar farazi)
beğendiğim şeyi almak lüks değildir elbet ama giderlerime göre değerlendiririm, örneğin eve tava mı alsın bana elbise mi diye düşünsem tava derim
zira evde tava hiç yok ama benim giyecek bir şeylerim elbet var
bana elbise alsa ama tava alamadım, boş ver yumurtayı haşlayıp yiyelim derse benim için sorun olur
Anlıyorum sizi de konu bu değil.Çünkü ben yaptığı harcamaları görüyorum o zaman o benim eşim önceliğinin ben olmam gerekirdi o elbiseyi ailesinden X kişiye değil bana alması lazımdı daha açık anlattım oldu mu ?
Konu tamamen şu adamın bana karşı cimri ve düşüncesiz yaklaşımı konu bu buna göre devam edebiliriz.ama bakın şimdi konu değişti
bu adamın cimriliği değil ki
konuyu böyle açsaydınız yazacaklarım tamamen farklı olurdu
Konu şu adamın ailesinin cimriliği ve de kendisinin cimriliği yada pasifliği çünkü aynı evde değiliz şuanda ve konu bu adamın benim ihtiyacım olduğunu bilerek bana hiç sormaması sonuçta eş kişisi ailem tabiki bana destek ama evli isem beni düşünüp sorması gerekti ihtiyacın varmı diye ve de evde olmamın sebebi kendisi nikahı kıymasalardı bu kadar erken her sözden dönecekler iseama bakın şimdi konu değişti
bu adamın cimriliği değil ki
konuyu böyle açsaydınız yazacaklarım tamamen farklı olurdu
Zaten burada bir israftan bahsetmiyoruz Oluru olanı istiyorum gereksiz tutuculuğa gerek yok.
Konu şu adamın ailesinin cimriliği ve de kendisinin cimriliği yada pasifliği çünkü aynı evde değiliz şuanda ve konu bu adamın benim ihtiyacım olduğunu bilerek bana hiç sormaması sonuçta eş kişisi ailem tabiki bana destek ama evli isem beni düşünüp sorması gerekti ihtiyacın varmı diye ve de evde olmamın sebebi kendisi nikahı kıymasalardı bu kadar erken her sözden dönecekler ise
Eşine sınırları çiz, yoksa böyle sapla samanı karıştırır, evlendikten sonra birincil ailesi eşidir bunu ögrenmesi lazim..Anlıyorum sizi de konu bu değil.Çünkü ben yaptığı harcamaları görüyorum o zaman o benim eşim önceliğinin ben olmam gerekirdi o elbiseyi ailesinden X kişiye değil bana alması lazımdı daha açık anlattım oldu mu ?
Sana sormaz sen söyleyeceksin, hayatım ihtiyaçlarım var diyeceksin kibarca..Konu şu adamın ailesinin cimriliği ve de kendisinin cimriliği yada pasifliği çünkü aynı evde değiliz şuanda ve konu bu adamın benim ihtiyacım olduğunu bilerek bana hiç sormaması sonuçta eş kişisi ailem tabiki bana destek ama evli isem beni düşünüp sorması gerekti ihtiyacın varmı diye ve de evde olmamın sebebi kendisi nikahı kıymasalardı bu kadar erken her sözden dönecekler ise
Evli misiniz? Nişanlı mi ? Ona göre cevap ver ecegimMrba hanımlar eşi yada nişanlısı cimri olan kadınlar bununla nasıl başa çıkıyorsunuz ?Mesela istekleriniz var ise bunu nasıl söylüyorsunuz ?(Çalışmıyor iseniz,çalışanlara değil sorum şimdi sende çalış isteme gibi söylemler olabilir şuanda bu şekilde. Çalışmıyorum)evli olanlar gerçekten merak ediyorum benim gibi olanlar fikirlerini paylaşabilirler mi ?
EvliyimEvli misiniz? Nişanlı mi ? Ona göre cevap ver ecegim
Tatlılıkla söyleyin. Tekrar tekrarsöyleyinEvliyim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?