Cimrilik mi sevgi eksikliği mi ?

Herkesin bakış açısı farkı.
Eşim ilk arabasını babasının üzerine yapmıştı nişanlı idik ve bu durum hiç hoşuma gitmemişti. Şimdi abisi yatırım için arsa aldı şehir dışında olduğu için babasının üzerine tapu, hepimiz biliyoruz ki o arsa abinin. Böyle bir sınır koyulmuş mu kardeşler arasında?

Bir de öğrenciliğinizdeki tavır gerçekten önemli. Biraz iletişime açık geçmek gerekiyor. Olayların hemen üzerine değil de zaman geçtikten sonra ister istemez beklentilerim oluyor hoşuma gidiyor beni düşündüğünü hissetmek gibi anlatın derdinizi.
İşte o zaman yapacaktım ama evliyiz artık.
Toprak esimin ama görümcelerim ordan hak isteyecek gibiler. Ağızları o yönde. Maalesef öyle konmuş bı sinir yok şimdilik. Alıyorsan da al istediği kadar kullansın ama kendi aldığı şeyleri uzerilerine yapmalari aşırı saçma

Bot istedim mesela kış boyu güzel bi bot alalım taksitle kendi botlarımla üşüyorum dedim. Toparliycaz diye diye aydan aya attı. İçi de rahat etti mesela öyle gezmeme içi cız etmedi.
Kendi ihtiyaçları konusunda nasıl peki?
O sizi düşünmüyorsa,siz düşünün, alın, beklemeyin.
Evet insan ister ki eşi, hassasiyet göstersin ama bir yıllık evlilikte ve öncesi sevgilikte size özen göstermeyen adam kolay kolay değişmez maalesef.

Kendinizin almasına bir şey diyor mu?
Kimi cimriler karısının kazandığına bile cimrilik eder çünkü.
Başta niye haber vermedin diyordu. Eşek gibi çalışıyorum akşama kadar üzerime bişey alırken de izin mi alicam senden sen de al kendine dedim. Artik bişey demiyor.

Kendi ihtiyaçları konusunda nasıl peki?
O sizi düşünmüyorsa,siz düşünün, alın, beklemeyin.
Evet insan ister ki eşi, hassasiyet göstersin ama bir yıllık evlilikte ve öncesi sevgilikte size özen göstermeyen adam kolay kolay değişmez maalesef.
Kendine harcamıyor bekarken çok alırdı marka marka. Şimdi ev borcu araba borcu derken önceliğini onlara verdi. Herşeyi fazla fazla var zaten bekarken aşırı aşırı almış. Ama ben öğrenciydm kardeşlerim okuyor o kadar isteyemezdim babamdan zor yetisirdi zaten, yeni yeni tamamlıyorum dolabımı.

Konuşmuyorum ve tavrımi da gittiği yere kadar götürecegim. Kabullenemiyorum maalesef
Benim nacizane fikrim eşini karşına alıp konuşman en yapıcı hareket bu olur kendi içine atman ilerde daha sağlıksız davranmana sebep olur bu sefer dile getirmen geç olabilir seni anlıyorum özel hissetmek istiyorsun ki bu en doğal hakkın eşin şımartılmaya senin de hakkın var hiç birşey olmamış gibi davranma pişman olmazsın inan bana 🤗

Benim nacizane fikrim eşini karşına alıp konuşman en yapıcı hareket bu olur kendi içine atman ilerde daha sağlıksız davranmana sebep olur bu sefer dile getirmen geç olabilir seni anlıyorum özel hissetmek istiyorsun ki bu en doğal hakkın eşin şımartılmaya senin de hakkın var hiç birşey olmamış gibi davranma pişman olmazsın inan bana 🤗
Haklisiniz ama maalesef ki karşıma alıp çok konuştum. Bunda da bişey yapmazsan bu kadar yumuşak olmam ağır kavga ederiz dedim ve sonuç yine aynı.

Hanımlar merhaba. Sıkıntımı maddiyata vurmayın çünkü hiç bir zaman paraya tamah etmedim. Eşimle durumumuz iyi çok şükür benim de güzel maaşlı bir işim var gelirimiz çok iyi. Ama eşim bana gelince hayatta elini cebine atmaz. İlk doğum günüm güzel bişey bekliyorum dedim sadece bi pasta alıp geldi. Ben onun doğum gününe güzel bi hediye aldım dayanamadım. Yıldönümümz böyle olmasın dedim yine bi pastayla geldi. Ben görüyorum orta halli arkadaşlarım bile bi takı güzel bı çiçek buketi ile dışarıda kutluyorlar. Ki her zaman olmaz bu sadece ilk kutlamamiz güzel olsun dedim. Ki eşim zamanında ailesinin keyfi isteğini yerine getirmek için arabasını satmış biri. Ama istememe bile ufak bi buket ve madlen çikolatayla geldi. Haksız mıyım artık bişeyler beklemekte ? Abartıyor muyum ?
Bence hem cimri hem de size yeterince değer vermiyor yerinizde olsam ben de hiçbirşey yapmazdım

Eşin Egeli mi :) :KK53: zira eşim egeli ve hayatımda gördüğüm en cimri hesapçı tipleri onlarda gördüm , esmen ön yargım var artık ki hiç öyle bırı değilim buradan tanıyanlar da bılır.çalışmayan kadını sevmezler ayakları üzerinde duramıyor diye değil, ben nasıl çalışırım da o eve oturur yer diye :)hem dışarıda çalışacaksın hem de evde klasik ataerkil kadın rolünün getirdiği sorumlulukları yapacaksın.

Herif seni düşünmüyor sen de sallama, hesapla yap işleri. Ortaya ortak para koyun evın gıderleri karşılansın oradan, kalan paranız kendınıze.

Bot istedim mesela kış boyu güzel bi bot alalım taksitle kendi botlarımla üşüyorum dedim. Toparliycaz diye diye aydan aya attı. İçi de rahat etti mesela öyle gezmeme içi cız etmedi.
Eşinize ağır bir küfür salladım. Parayı ayırın, maaşınızı vermeyin ve kendinize ne istiyorsanız alın. Hatta onun kartıyla alın. Bu ihtiyaç . Ona da sormayın.

Eşin Egeli mi :) :KK53: zira eşim egeli ve hayatımda gördüğüm en cimri hesapçı tipleri onlarda gördüm , esmen ön yargım var artık ki hiç öyle bırı değilim buradan tanıyanlar da bılır.çalışmayan kadını sevmezler ayakları üzerinde duramıyor diye değil, ben nasıl çalışırım da o eve oturur yer diye :)hem dışarıda çalışacaksın hem de evde klasik ataerkil kadın rolünün getirdiği sorumlulukları yapacaksın.

Herif seni düşünmüyor sen de sallama, hesapla yap işleri. Ortaya ortak para koyun evın gıderleri karşılansın oradan, kalan paranız kendınıze.
Ben göçmen bir arkadaşımdan duymuştum biz çok cimri ve tutumluyuzdur diye. Yıllarca sıkıntı çekmişler ve alışkanlık olmuş.

Egeli değil ama söylemeyim ifşa olurum. Eşim tarafı da öyle maalesef durumları çok iyi ama ben bi kuruslarini görmedim. Takı bile takmadılar. Bende evlendim evleneli borçları nasıl kapatırız diye didinip duruyorum

ben de ilk başta böyle düşündüm ta ki hayatını anlayana kadar. arkadaşlarının, ailesinin doğum günlerini kutlamayı çok haz etmeyen biriymiş. benim için pasta ve benim tarzım bir çanta almış. o gün beni evden almadı buluşmak için diye trip atarken meğerse mekanı hazırlıyormuş.. diğer arkadaşlarımızdan parti veren, yüzük altın vs alan mı dersin çelenk gönderen mi dersin neler neler vardı. ben bu hareketini az bulup hayıflanabilirdim ama benim kalbime çok dokundu şahsen, isteyerek keyifle hazırlaması yetti. bence çok da beklentiyi büyütmemek lazım, onun da mizacı o dur. tabi sizin isteğiniz de normal, sevildiğinizi hissetmek güzel hediyeler almak istiyorsunuz ancak aynı evde eksiğiniz olmuyor, sizi kolluyor değer veriyorsa doğum gününüzde hediye almadı diye çok takılmayın 💜

ben de ilk başta böyle düşündüm ta ki hayatını anlayana kadar. arkadaşlarının, ailesinin doğum günlerini kutlamayı çok haz etmeyen biriymiş. benim için pasta ve benim tarzım bir çanta almış. o gün beni evden almadı buluşmak için diye trip atarken meğerse mekanı hazırlıyormuş.. diğer arkadaşlarımızdan parti veren, yüzük altın vs alan mı dersin çelenk gönderen mi dersin neler neler vardı. ben bu hareketini az bulup hayıflanabilirdim ama benim kalbime çok dokundu şahsen, isteyerek keyifle hazırlaması yetti. bence çok da beklentiyi büyütmemek lazım, onun da mizacı o dur. tabi sizin isteğiniz de normal, sevildiğinizi hissetmek güzel hediyeler almak istiyorsunuz ancak aynı evde eksiğiniz olmuyor, sizi kolluyor değer veriyorsa doğum gününüzde hediye almadı diye çok takılmayın 💜
İşte onu bile yapmadığı için sorun ediyorum. Söyleyip dilimle istediğim halde.

Kendim alıyorum açıkçası bi kere olsun buna ihtiyacım var alır mısın demedim 🤔
bu durumda kendi gelirinizden ne beğeniyorsanız alın derim ben ve bir köşe yede az çok birikim atın eşinizden gizli.Eşimden habersiz sakız bile almammmmm bennn diyenlerden olmayın sakın.edit:tecrübeli abla tavsiyesidir.tavsiye 1:yemeyenin malını bir yiyen bulunur2:kendi adınıza paranız yoksa aslında hiç paranız yok demektir :KK48:

bu durumda kendi gelirinizden ne beğeniyorsanız alın derim ben ve bir köşe yede az çok birikim atın eşinizden gizli.Eşimden habersiz sakız bile almammmmm bennn diyenlerden olmayın sakın.edit:tecrübeli abla tavsiyesidir.tavsiye 1:yemeyenin malını bir yiyen bulunur2:kendi adınıza paranız yoksa aslında hiç paranız yok demektir :KK48:
😅
Eskiden öyleydim ama artık değilim para da atıyorum istediğimi de alıyorum.

Eşinizi en iyi siz tanırsınız eğer cimri değilse ve sizin isteklerinizi göz ardı ediyorsa değer vermiyordur ya da parası var kendi alsın düşüncesinde olabilir ama siz öğrenciyken de öyleymiş bilemedim şimdi konuşun neden böyle oluyor diye.

Back
X