çin takvimi tüp bebekte olurmu

valla neden bahsetttiğini anlamadım ne yazıyorsun ne anlatıyorsun bi kendin haberdarsındır heralde. hani demişsin ya çeken anlar. ben bu nedenle çok iyi anlıyorum. ben de tüp bebek denemesi yaptım hatta gebe kaldım ve bebeğimi kaybettim. benim güldüğüm nokta şu: çin takvimi felan doğal yolla olsa hadi neyse ama bizim bebeklerimizin cinsiyeti embriyologun enjekte ettiği spermle ilgili. yani tamamen embriyologun elinde. ne alakası var bunun çin takvimiyle. hem sanki biz çocuğu bulmuşuzda bi de cinsiyeti ile ilgileneceğiz. burdaki hiç bir arkadaşımızın böyle bir lüksü yok. bilip bilmeden cinsiyetin seçiminden bahsetmişsin pgt işleminden yani. oda bebeğin özürlü olma ihtimaline karşı özellikle y kromozomununun heterozigot olamama durumu ile ilgili. neyse bi de kalkıp çiğ et yemeye, maydanoz yemeye batıl inanç demişsin ona ayrıca güldüm. bi de alınıyorsun ona ayrıyetten gülüyorum. bu kadar insan sana ne kadar saçma olduğundan bahsetmiş hala destekliyorsunnn... ya çok zor kabul etmek saçmaladığını anlamıyorum.

sana ne oluyor arkadaşım senden başka yazan yok.sen çok bilgilisin maşallah her konuda....
sen fikirlerini dinleyelim

yazmazsın olur biter seni ne alakadar eder benim düşüncelerim herkes istediğini düşünür yapar ister sanane

çok haklısın arkadaşım.hani kimse yazmamış ya sizden başka...ben de yazdım iştekaydirigubbakcemile3

Burda tup bebekte cinsiyet belirlemek oldukca yayginmis. Ozellikle Hintli aileler embryolari cinsiyetlerine gore transfer ettiriyorlarmis. Cok sukur saglikli bircok embryomuz oldugu halde biz boyle birsey yaptirmak istemedik. Zaten eger dogacak cocuklarimiz varsa onlarin ne cinsiyette olacagi, ne zaman dogacagi, neler gorecegi coktan yazilmistir. Biz kullarin bunlari ogrenmesi icin sadece bekleyip gormemiz gerekmekte.. Cin takvimininde tutma ihtimali zaten 50%;-)) Inanmasam da genede bakmasi eglenceli;-))

paty bende katılıyorum eğlence olsun nede olsa.bazıları herşeyden nem kapıyor.zevkli insan düşünmesi bile güzel teşekkür ederim sana

ya neyi destekliyorum bende anlamadım.desteklediğimi yazdım mı hiç sadece düşünceleriniz ne paylaşalım dedim .buda ilginç

ha eğlence olsun.hep herşeyi kafamıza takarsak olmuyor valla.psikolojik olarak ben rahat hissediyorum.zevklide

Tüm cinsiyet tahmin yöntemleri gibi “çin Takvimi”nin de maalesef bilimsel hiçbir değeri yoktur. Doğacak çocuğun cinsiyetini belirleyen babadan gelen spermin taşıdığı X ya da Y kromozomudur ve hangi kromozomu taşıyan spermin yumurtayı dölleyeceği tamamen tesadüfe bağlıdır. Cinsiyetin belirlenmesi aslında bir çeşit yazı-tura atmaya benzetilebilir. Fakat her ne olursa olsun doğacak bebeğinizin cinsiyetini tahmin etmeye çalışmak ve bu tahmini “çin takvimi” kullanatak yapmak son derece eğlencelidir. Bu nedenle siz de bu tabloyu , “çin Takvimi”ni eğlenmek amacıyla kullanabilirsiniz. Kimbilir belki sizin için de, “çin Takvimi”işe yarar ve çin takvimi ile kız bebek veya çin takvimi ile erkek bebek tahmininde bulunabilirsiniz. “çin Takvimi” ‘nde bebeğin cinsiyeti sizin yaşınız ve gebe kaldığınız ay ilişkilidir.

Tüp bebek hakkında genel bilgiler
Tüp bebek, klasik yöntemler ile gebe kalamayan kadınlarda uygulanan bir tedavi şekli. Erkek (sperm) ve dişi (yumurta) döl hücrelerinin laboratuvar koşullarında birleştirilmesi sonucunda oluşan embriyoların, rahime transferi ilkesine dayanır. Laboratuvar koşullarında gerçekleştirilen döllenme, kendiliğinden (in vitro fertilizasyon) ya da insan eliyle, tek yumurta içine tek sperm verilmesi ile (mikroenjeksiyon) sağlanır.

Tüp bebek, önceleri enfeksiyon veya cerrahi işlem sonucunda tüplerinde kalıcı hasar oluşan kadınlarda uygulanmaya başlanmış, kısa bir süre sonra ise, kısırlığa yol açan diğer nedenlerin tedavisinde de kullanılır hale gelmiş. Bugün, endometriozis, nedeni açıklanamayan kısırlık olguları ve erkeğe bağlı kısırlıkta, tüp bebek yöntemleri ile başarılı sonuçlar alınır.

Özellikle son yıllarda uygulanmaya başlanan mikroenjeksiyon, sperm sayısının çok düşük olması ve hatta menisinde hiç sperm olmamasına karşın, testisinde sperm bulunan erkeklerin tedavisinde bir devrim olarak nitelendiriliyor.

Türkiye’de ilk kez ilaçsız tüp bebek
Türkiye’de ilk kez ilaçsız tüp bebek

Tüp bebek isteyen Emel Emir’in rahatsızlığı, hormon ilacı almasına engeldi Genç kadın, Türkiye’de ilk kez ilaçsız tüp bebek tedavisiyle bebek sahibi oldu

Defne bebek tüp bebek tedavisinde çığır açtı Çünkü annesi onu dünyaya getirirken, diğer tüp bebek sahibi olan annelerin kullandığı hormon iğne ve ilaçlardan bir tane bile almadı Böylece tedavinin maliyeti de neredeyse yarı yarıya azaldı Defne bebek de, tüp bebek yöntemiyle bebek sahibi olmak isteyen kadınların hormon ilacı almak zorunda olmadığını da kanıtlamış oldu Çiçeği burnunda anne Emel Emir 27 yaşındaydı ve eşi ile beş yıldır bebek istiyorlardı Ancak “Polikistik Over Sendromu” nedeniyle kısırlık tedavisi görmüş hatta bir kez başarısız tüp bebek denemesinde bulunmuştu Emel Emir’in hormon ilacı alarak tüp bebek denemesi son derece riskliydi Emir’in anne olması için, Prof Dr Timur Gürkan tarafından beş yıldır üzerinde çalıştığı ve dünyada son derece yeni bir yöntem oyan “ilaçsız tüp bebek yöntemi” uygulandı Yöntem için uygunolduğunun belirlenmesinin ardından Emel Emir’in küçük bir operasyonla yumurtaları toplandı İğne ve ilaçlarla anne karnında olgunlaştırılmak yerine, yumurtalar laboratuvarda olgunlaştırıldı Yumurtalardan da yine laboratuvarda embriyo elde edildi Üç embriyo anne rahmine yerleştirildi Ve Emir çifti 31 Ağustos’ta bebeklerini kucaklarına aldı

35 HASTADAN 5′İ GEBE KALDI
Prof Gürkan polikistik yumurtalık hastalığı olan kadınlar için bu yöntemin alternatif tedavi olduğunun altını çiziyor Yöntemin, aileleri bin YTL ilaç masrafından kurtardığını belirten Gürkan, yumurtaları erken yaşlanmış veya azalmış kişilerde de bu yöntemin uygulanabileceğini söylüyor İlaçsız tedavi yöntemi, ilkin Kanada Montreal’de, McGill Üniversitesi’nde uygulandı Türkiye’de ise bu yöntemi Prof Gürkan yönetimindeki CLINIC Tüp Bebek Merkezi uyguluyor Merkez, çalışmalarını McGill Üniversitesi ve Danimarka’nın Kopenhag Üniversitesi’yle birlikte yürütüyor Şu ana kadar, yöntemin uygulandığı 35 hastadan 5′inde gebelik elde edildi

merhabalar herkese arkadaşlar kendimden bahsetmeden önce şunları söylemek istiyorum sizlere burası öyle bir topik olsun istiyorum ki önce herkes kendinden bahsetsin ve hamile kalamamak için sebebi neyse onu yazsın yaşadığı tedavileri vs yazsın ve başta ben olmak üzere (yaşadıklarımdan ve paylaştıklarımdan edindiğim tecrübeyle) herkese yardımcı olalım istiyorum herkes kesin kararlı olsun ve dualarımızı ve inancımızı katarak bitkisel kürler uygulayarak bir çok kişinin hamile kalacağına inanıyorum ben herkese elimden geldiğince tek tek cevap vermeye kararlıyım aynı zamanda sizlerden de destek alabileceğimi umuyorum burası çok samimi bir topik olacak diye düşünüyorum ve bir çok kişi hamile kalacak ama önce şuna inanmalıyız herşey allahtan, sebepsiz infertilite olanları düşünün neden neden neden sebebi belli değil ama hamile kalamıyor örneğin tüp bebeği düşünün yumurtalar toplanıyor spermler toplanıyor cam tüplerde döllendiriliyor ve embriyolar oluşuyor rahme transver ediliyor birde bakıyorsunuz tutmamış neden neden dr lar %60 diyorlar %100 demiyorlar tüp bebeğe o %100 lük pay işte rabbimize ait o izin vermediği ve istemediği sürece hiç bişi olmaz bu yüzden önce arkadaşlar rabbimizden ümit etmeliyiz inanmalı ve istemeliyiz karamsarlığa kapılmamamlıyız yani nasıl söylesem biliyorsunuz ki rabbimizin mucizeleri çok karamsarlığa kapılırsak bunu hiçe saymış oluruz hemde negatifliği çağırmış oluruz ümitli olacağız ki rabbimizden ümit etmek onun çok hoşuna gidecektir ve ben size yemin ederim en olmayacak şeyleri bile inanarak istediğimde bana nasip etti rabbim o yüzden ilk kuralımız inanmak olsun ümit etmek karamsar olmamak olsun ve hayal kırıklığına uğramamak içinde sloganımız yeni aylara yeni umut yetiştiriyoruz olsun tammamı kızlar ilk kuralımız bunlar biraz sonra kendimi anlatacağım size ama öncesinde bişi anlatmak istiyorum kısaca (bir gün hz. musa sahabelerine vaaz verirken yandaşlarından biri daha doğrusu karı koca çıkıp soruyorya musa Allah (C.C) ile konuşurmusun bizim bu zmana kadar çocuğumuz olmadı Allah (C.C) e sorarmısın bizim çocuğumuz olacak mı neyse kısacası Musa konuşuyor soruyor Allah (C.C) diyorki ya Musa söle onlara hiç bir zaman döl tutmayacaklar ve Musa bunu çifte anlatıyor boyunları bükük kabul edip dönüyorlar aradan 5 yıl kadar geçiyor yine böyle bir toplantıda Musa bir bakıyor bu çift yanlarında 4 yaşlarında bir çocukla toplantıda vs. sonra Musa Allah (C.C) ile konuşuyor yarabbi hani sen bana bu çift hiç bir zaman döl tutmayacak demiştin ama onların çocuğu olmuş diyor Allah (C.C) de diyorki evet ya Musa ben sana öle dedim gerçektende onlarında alın yazısında bir evlat sahibi olmak yoktu ama onlar buna rağmen bunu bile bile benden ümitlerini kesmediler isyan etmediler dua ettiler bende verdim diyor) sonuç itibari ile arkadaşlar bunun gibi bir çok hikaye var belki gerçekde değildir rivavettir ama sonuç olarak anlatılmak istenen şey aynı inanmak rabbimizden istemek ondan ümit etmek ve dua çok önemli bu uğurda elimizden geldiği kadar dua edelim, bu anlamda hepimizin sorunu farklı olacağı için uygulayacağımız kürler farklı olabilir ama edeceğimiz dualar aynı olacak en başta tesbihlerimiz olacak ya şafi - ya musavir -ya halik - ya bari ve ya mucib bunların anlamlarınıda yazacağım size

--------------------------------------------------------------------------------

kız kotu bır sey yazmamıskki sadece soru sormus onun nekadar sacma olup olmadıgı kımseyı ılgılendırmez.cevp vermezsın olur bıter.ayrıca bugun tup bebekte cınsıyet belırleme var gercekten cın takvımıde yuzde 80 dogru cıktıgını hepınız bılıosunuz.sude ben tup bebek yaptırıcam kız ıstemem erkek ıstemem dese tamam bu tepkıyı verın derımde neye hıddetlenmıssınız ben anlamadım.
bugun bır topık acılıyor sevgılımlen yattım kızlık zarım bozuldumu dıe hepınız ona tum acıma duygunuzlan cevplar yazıosunuz .anlamadıgım sacma olan konulara daha cok egılımınız var neden ?

destekleyıp desteklememkle alakası yok.merak edıp sormussun cevp vermek zorunda deılkı herks.saygı duymak lazım.herkes bebegının olmasının pesınde sonucta farklı bır arayıs yok burada.

bende tüp bebek tedavisiyle hamile kaldım, hamile olduğum gün başladı cinsiyet merakı bu çok doğal, en önemlisi sağlıklı olması tabikide fakat merak etmekte elde değil die düşünüyorum.herkese sağlıklı bebişler nasip etsin rabbim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…