şey! yiyin diyeceğim de banlanır mıyım bilemedim
neresi korkunç bunun anlamadım? bu korkunçsa kurban bayramı da mı korkunçtur?
Çinliler in hayvanlara işkenceleri görmedin sanırım
Canlı canlı kaynar yağa sokmak canlı canlı boyun kırmak deri yüzmek
Kurban ise direk boğazdan kesiyor
Hatta nasıl kesildiğ belli olmayan bir çok hayvan sofraya gelmeden ne işkenceler görüyor
İzlediğim için verilecek en Son örnek bile değil kurban
Tabi sokakta işkenceler olabiliyor onu da yok sauamam
Ama gelip onca secenek arasında kurbanı örnek vermen art niyetlilik taşıyor
hiç de art niyetim falan yok. ikisi aynı şey. ikisinde de hayvanlar kesilip yeniliyor. ne farkı var?
ekstradan canlı canlı derisini yüzen, işkence edenler vardır ama ona bakarsan senin de dedigin gibi kurban bayramında da bir sürü işkence eden var, kesmeyi beceremeyen falan... ya da marketten aldıgımız etler... onlar nasıl üretiliyor haberin var mı?
burada asıl dert, diger bölgelerde köpek yenen bir hayvan degil, evcil hayvan olarak görülüyor sadece. bunu dert ediyorsunuz aslında. orada köpek eti gayet normal yendigi için sorun yok onlara göre. Çinlilerin yemek kültürü çok farklı. üstelik 1.5 milyar insan var, ne bulurlarsa yiyecekler tabi
Ama sen direkt olarak kurbanı örnek verdin bunun yanında üç beş farklı şey skıştırsan hadi yine neyse dicem de
Ha bir de Çin ve diğerlerinin işkencelerini karşılaştırıken büyük hata etmişsin.
Onlarınki öyle üç-beş şey değil bilinçli olarak hayvanların boyunlarını kırıyorlar ve can verene kadar o işkenceyle derilerini falan yüzüyorlar bunula kurbandaki kesim hatalarını karşılaştıramazsın bile.
Ya da balığı canlı olarak yarısını kızartıp öyle yemeleri falan...
Köpek yemek onlara göre normal olabilir ama eleştirecek çok yönleri var.
aman sizin kutsalınıza laf gelmesin dimi. sen Çin'deki olaya vahşet derken, bir başkası da senin bayramına vahşet diyor.
bazı hayvanlar da öldürülmeden pişirilirler. bazı pişirme yöntemleri size alışıldık gelmeyebilir. bu konuda gereksiz yere yufka yürekli oluyorsunuz bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?