- 2 Mart 2010
- 10.523
- 29.499
- 798
- Konu Sahibi witch hunt
-
Kotu bir sey yasamadim sahsen, ama Turkistanli kardeslerimize yaptiklari zulmu biliyorum ve izliyorum. Bu yuzden sevmiyorum…
Onyargili olabilirim dogrudur, ama bana hep midesiz insanlar gibi geliyorlar…ozellikle bebek yediklerini duyunca tiksinmemek elde mi?
Buarada pazarlarina filan gittiniz mi? oralarda gercekten fareler tavanlarda asili..kizartip kizartip goturuyorlar diye biliyorum…ha bunlari nerden biliyorum belgesellerden internetten vs…
Dedim ya gitmek istedigim en son yer, Allah oralara dusurmesin beni…ac kalir olurum gibi geliyor..
bi yerin dilini öğrenmek istiyorsan etrafında sürekli o dili konuşan insanların olması lazım bence git derim 1 yıl nedir ki gelir geçer kocana şükret bak kredi bile çekmiş adam git gel bi lisan bir insan sonuçta
geldim geldim 5 gün oldu ...Sağolsun çekti krediyi atladm geldim ...
Merhaba uluslararası ilişkiler mezunuyum ..İngilizceyi iyi derecede biliyorum ,orta derecede de Almancam var..Geçen yıl Uygurlu bir Türk ten çince dersleri almaya başladım..Sonra baktım ki bu hiç kolay bir dil değil eşime dedim ki benim Çin e gidip bu dili öğrenmem lazım o da tamam dedi..Haftaya bir yıllığına shangay a gidiyorum .Bu bir yıl içerisinde dönmeyeceğim ama annem,babam ,arkadaşlarım,patronum beni tanıyan kim varsa gitme diyor.Burada daha uygun bir şeyler yap ..Aslına bakılırsa içimden hiç gitmeyi ister bir heves yok,heyecan da yok sanki Çin e değil de İstanbul a gezmeye gitmek gibi geliyor ..Sanki biraz şaşkınlık ,biraz oralarda ne yaparım durumu ...Annem çok üzgün,babam da öyle ama eşim sırf benim Çin maceram yüzünden 45 bin lira kredi çekti ..Şimdi adama ben vazgeçtim gitmiyorum da diyemem offffff kafam çok karışık beni biraz aydınlatabilir misiniz ?
şimdi bu yerinde olmuş, tuttum bunu...Onda para vardı ve benim isteğim için verdi yoksa öyle değişik ilişkiler içerisinde değiliz ...Ama daha önce ona kırgınlıklarım olmuştu ve bunlar kolay affedilecek şeyler değildi bir de fazla yüz göz olmuştuk son zamanlarda çekip gitmek en iyisi dedim kendi kendime ,,En azından belli bir süreliğine ben evlilik devam edecekse bu yapılmalı kısa molalar verilmeli diye düşünüyorum...O yüzden benim onla görüşmem lütuf olarak değerlendirilebilir ancak onun bana para vermesi vazifesidir diye düşündüğümü söyledim
ne kadar ilginç. eşin seninle gelecek mi peki?Merhaba uluslararası ilişkiler mezunuyum ..İngilizceyi iyi derecede biliyorum ,orta derecede de Almancam var..Geçen yıl Uygurlu bir Türk ten çince dersleri almaya başladım..Sonra baktım ki bu hiç kolay bir dil değil eşime dedim ki benim Çin e gidip bu dili öğrenmem lazım o da tamam dedi..Haftaya bir yıllığına shangay a gidiyorum .Bu bir yıl içerisinde dönmeyeceğim ama annem,babam ,arkadaşlarım,patronum beni tanıyan kim varsa gitme diyor.Burada daha uygun bir şeyler yap ..Aslına bakılırsa içimden hiç gitmeyi ister bir heves yok,heyecan da yok sanki Çin e değil de İstanbul a gezmeye gitmek gibi geliyor ..Sanki biraz şaşkınlık ,biraz oralarda ne yaparım durumu ...Annem çok üzgün,babam da öyle ama eşim sırf benim Çin maceram yüzünden 45 bin lira kredi çekti ..Şimdi adama ben vazgeçtim gitmiyorum da diyemem offffff kafam çok karışık beni biraz aydınlatabilir misiniz ?
Kotu bir sey yasamadim sahsen, ama Turkistanli kardeslerimize yaptiklari zulmu biliyorum ve izliyorum. Bu yuzden sevmiyorum…
Onyargili olabilirim dogrudur, ama bana hep midesiz insanlar gibi geliyorlar…ozellikle bebek yediklerini duyunca tiksinmemek elde mi?
Buarada pazarlarina filan gittiniz mi? oralarda gercekten fareler tavanlarda asili..kizartip kizartip goturuyorlar diye biliyorum…ha bunlari nerden biliyorum belgesellerden internetten vs…
Dedim ya gitmek istedigim en son yer, Allah oralara dusurmesin beni…ac kalir olurum gibi geliyor..
Evet uygurlularla araları iyi değil diye biliyorum Türkiye de tanıdığım çok Uygurlu Türk var..Ama cenin falan her yerde değil çok pahalıymış onu yiyenler çok zengin oluyormuş hücre yenilediklerini ve gençleştiklerini düşünüyorlar ilginç tabii ...Fareyi kızartıpta yeseler çiğ de yeseler maalesef ki artık geldim moralimi dik tutmaya çalışıyorum yoksa ömrüm burda geçicek demiyorumBiraz katlanıcam ben de çıkayım biraz yoksa evet açlıktan ölücem
Bebek yedikleri doğru değil ama yine de bana çok midesiz geliyorlar.çinilerin cenin yediği haberlerinin gerçek olmadığını okumuştum ...
"aslında işin aslı bildiğimizden çok farklı. Yaşları 25 ile 30 arasında değişen bir grup sanatçı, 2000 yılında yapılan Şanghay Sanat Festivalinde, ünlü performans sanatçısı Zhu Yu 'nun yönetiminde İnsanları Yemek adında bir eser ortaya çıkartıyorlar. Bir süre sonra Malezyada yayın yapan Perdana isimli bir gazete sergiyi Çin cenin yiyiyor şeklinde ana sayfasına taşıyınca eserleri o kadar çok tepki çekiyor ve tartışılıyor ki olay Tayvan hükümetinin tekzip yayınlama kararına, diğer ülkelerde Çinlilerin bebek yedikleri imajı oluşmasına kadar gidiyor. Hatta en sonunda olay bununla da kalmayıp 100-150 dolara Sıcak japon yemeği türünde yazılar içeren Korece ve İngilice yazılmış Japon karşıtı propogandalarda bile kullanılmaya başlanıyor.
Çindeki bazı lokantalarda, böcek (kızartması), ahtapot, kedi (çorbası), yılan, kurbağa gibi şeylerin yendiği doğru fakat ancak bir sergiye konu olabilecek bebek yeme gibi bir şeyin yapılması söz konusu dahi değil.Yani Çinlilerin bebek yediği iddiası gerçek değil. "
ALINTIDIR
Aynen..Öyle kocaya can kurban
yok kuzucum demiyo bu da millete garip geliyor ...AAAAAA nasıl yani Çin mi neee uzaya git daha iyi bilmem ne...Eşin nasıl izin veriyo? Ben de dedim ki yaaa millet böyle böyle diyo sen nasıl izin veriyosun izin vermeyip te napiim sen benim çocuğum musun bir dil öğrenmek istiyosun ben izin vermiyim mi ? Karşı mı çıkayım öyle daha iyi mi koca olurum diyo ...
E öyle canım adamlar kazanıyorlar , eşler yemeye kıyamıyor ev alalım araba alalım diye, adamlar gidip başkalarıyla harcıyor sonra onları .
Yeri geldi diye yazıyorum kimse benim eşim ne kadar tutumlu bak ev araba için kendi lüksünden bile kesiyor demiyor , borç iyidir borç.
Ya anlamıyorum..
Bu harika bir firsat ve neden kadın olarak hemcinsimize destek olmuyoruz..
Ama bakıyorum "aaa ben kocacıkımı bırakmam,kocacıkım da kocacıkım" ne kocaymış yaw.
Kendini geliştirmek,yeni yerler,yeni kültürler hele hele bir dil öğrenmek gibi güzel birşey var mı yaa?
Koca kaçmıyor durduğu yerde duruyor..
Koca koca diye eğitimden,kendini geliştirmekten vazgeçmek işte bunu anlayamam.
Konu sahibinin eşini ayrıca takdir ettim ettim.
çinilerin cenin yediği haberlerinin gerçek olmadığını okumuştum ...
"aslında işin aslı bildiğimizden çok farklı. Yaşları 25 ile 30 arasında değişen bir grup sanatçı, 2000 yılında yapılan Şanghay Sanat Festivalinde, ünlü performans sanatçısı Zhu Yu 'nun yönetiminde İnsanları Yemek adında bir eser ortaya çıkartıyorlar. Bir süre sonra Malezyada yayın yapan Perdana isimli bir gazete sergiyi Çin cenin yiyiyor şeklinde ana sayfasına taşıyınca eserleri o kadar çok tepki çekiyor ve tartışılıyor ki olay Tayvan hükümetinin tekzip yayınlama kararına, diğer ülkelerde Çinlilerin bebek yedikleri imajı oluşmasına kadar gidiyor. Hatta en sonunda olay bununla da kalmayıp 100-150 dolara Sıcak japon yemeği türünde yazılar içeren Korece ve İngilice yazılmış Japon karşıtı propogandalarda bile kullanılmaya başlanıyor.
Çindeki bazı lokantalarda, böcek (kızartması), ahtapot, kedi (çorbası), yılan, kurbağa gibi şeylerin yendiği doğru fakat ancak bir sergiye konu olabilecek bebek yeme gibi bir şeyin yapılması söz konusu dahi değil.Yani Çinlilerin bebek yediği iddiası gerçek değil. "
ALINTIDIR
Benim koca ikizlerim olduğu için yan komşuya bil göndermez hep birlikte takılmak zorundayız :) siyam ikizi gibiyiz :) o kıymetli insanı üzmeyingeeeeeellllllllll
doğru olmasada plasentayı meyve suyu paketlerine koyup piyasaya sürüp tüketilmesine engel değil bu durum o taraflarda çin demiycem ama ya çin ya japonyadaydı içim kaldırmadı..bu tarz yiyeceklerin turistik amaçlı olduğunu her zaman söylüyorlar zaten..bir de şu var 2,5 milyar nüfus ne bulursa yer valla yoksa hammadde mi dayanır bu kadar kalabalık bir millete..Bebek yedikleri doğru değil ama yine de bana çok midesiz geliyorlar.
Aaaa bunu bilmiyordum keske bilmemeye devam etseydim. IgrenccccEvet uygurlularla araları iyi değil diye biliyorum Türkiye de tanıdığım çok Uygurlu Türk var..Ama cenin falan her yerde değil çok pahalıymış onu yiyenler çok zengin oluyormuş hücre yenilediklerini ve gençleştiklerini düşünüyorlar ilginç tabii ...Fareyi kızartıpta yeseler çiğ de yeseler maalesef ki artık geldim moralimi dik tutmaya çalışıyorum yoksa ömrüm burda geçicek demiyorumBiraz katlanıcam ben de çıkayım biraz yoksa evet açlıktan ölücem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?