• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çin'e gitmek...

Benim arkadaşımda Çince öğrendiktn sonra çin e 3aylık gitti , insanlarını pek beğenmedi gece hayatı varmış ve kendiside bira içe içe koca bi göbek yaparak geldi , tavuğu bile ayağı ile pişirip yiyorlarmış ama o genelde kırgız mutfaklarından yemek yemiş, şuan deri fabrkasında satış yapıyor çinlilere bence uzun süre kalmanı gerektrmez

Ben bundan dört sene önce bir aylık bir gezi yaptım. Çok güzel bir ülke olduğunu söyleyebilirim. Yemek kültürleri biraz değişik ama çok çeşitli. Yani bebek yiyorlar falan gibi haberlerin zaten ciddiye alındığını zannetmiyorum ama çok çeşitli hayvanları yedikleri doğru. Bir çoğunu ben de denedim açıkcası meraktan :) Onun dışında balık yemeklerinden çok memnun kaldım. Tabi sokak yemeklerini kastetmiyorum. Sokak yemekleri apayrı bir dünya. Çok kalabalık bir ülke ve bir anda nereye geldim ben diyorsunuz. Gece hayatı Shangay'da çok hareketli. Zaten en çok sevdiğim yerlerden biri de Shangay oldu. Çin'in Newyork'u diyorlar. Çok modern bir yer ve İstanbul'a on basar diyebilirim. Kırsal kesimlerinde geleneksel hayat hakim. Hatta bundan üç yüzyıl önce nasıl yaşıyorlarsa halen aynı yaşıyorlar ufak tefek farklılıklar hariç. İnsanların tavırları hareketleri inanın bizlere çok benziyor. Yani o açıdan çok yabancılık çekmiyorsunuz. Ama bazı konularda inanılmaz tabuları var. Tabi bunlar sadece gezi izlenimleri. Sanırım siz daha uzun süre kalacaksınız o yüzden herhangi birşey diyemiyorum. Ama eğer gerçekten hayaliniz buysa ertelemeyin derim.

geldim ben 5 gün oldu..Önce bi başım döndü çünkü istanbulu biliyorum ama bu kadar kalabalık bu kadar renkli bir yer görmemiştim ..Biraz önce marketten gelirken bile üç dört kişiyle konuştum gerçekten samimiler özellikle yaşlılar renkli insanlar vesselam :D

Merhaba konunuzu hep gördüm pek dahil olmadım ama gelişmeleri mutlaka takip ediyorum.Yeni hayatınızda başarılar dilerim zaman çabuk geçer inşallah.Hiç yurtdışı deneyimim olmadı olur mu onu da bilmiyorum ama birçoğumuzun cesaret edemedigi hatta imrendiği bir adım atmışsınız.Beni şimdi Shangay'a götür deseler hayır demezdim okul mu macera mı deseler macera derdim.
Kesinlikle zor bir yolculuğa çıkmışsınız ama orası metropol bir şehir farklı toplumlardan insanları barındırıyor.Kendiniz de söylemişsiniz helal yemek yenecek yerler oldugunu ve aç kalmadıgınızı.En önemlisi tabi ki beslenme ve barınma bunlar arasında sorununuz yoksa geriye kalan tek şey özlem.İleride çocuklarınıza anlatacağınız anılarınız olacak belki de ülkemizi temsil eden başarılı bi iş kadını olacaksınız kim bilir.Emeğinize değmesi dileğiyle.
Şu yemek konusunu anlayamiyorum anlayamayacağım İstanbul'un da çoğu semti kokmuyor mu? Açık söylüyorum ilk istanbula geldigimde eminönü fatih taraflarının kokusu ağır gelmişti.neden bilmiyorum otogarın da ağır bir kokusu var ve hala alışamadım.Tek bir kent indirgemek mümkün değil yani.Cenin meselesine yorum yapmak istemezdim ama ülkemizde de yüze cenin enjekte edilerek gençleştigini düşünen insanlar var ne yazik ki.Ha yemişiz ha bedenimize enjekte etmişiz ben büyük bir fark göremiyorum.İkisi de kabul edilemez çünkü normal şartlarda.

çOK TEŞEkkür ederim yazdıklarınız için inanın öyle leş gibi bir koku hakim değil ..Bu gün ilk defa kendim gezdim kendim konuştum insanlarla öyle bir koku olsa birazdan yayınlayacağım fotoğraftaki yemekleri yiyemezdim öyle değil mi ?:KK64:

doğru olmasada plasentayı meyve suyu paketlerine koyup piyasaya sürüp tüketilmesine engel değil bu durum o taraflarda çin demiycem ama ya çin ya japonyadaydı içim kaldırmadı..bu tarz yiyeceklerin turistik amaçlı olduğunu her zaman söylüyorlar zaten..bir de şu var 2,5 milyar nüfus ne bulursa yer valla yoksa hammadde mi dayanır bu kadar kalabalık bir millete..
Çok midesiz olduklarını biliyorum. Bir çok millet bizim yemeklerimizi çok beğenir. Ama Çinliler kesinlikle lahmacun falan sevmiyor, hele ayran ağız buruşturuyorlar. O yüzden bizim fabrikaya gelen Çinli/Uzakdoğuluları balık rest. Falan götürürüz.

Onların restoranları zaten akıllara zarar. Karşında deniz anasını şapırdatarak yiyen bir Çinli gördükten sonra miden nasıl kaldırsın içinde ne olduğunu bilmediğin yemekleri? Yağsız, tuzsuz, sadece suda haşlanmış makarna yiyen o kadar çok Türk var ki orada.

Köpeği de hepsi yemiyor, belli bölgeler çok tüketiyor. Özellikle Tayvan, Tayland kısımları.

Eklentiler

• IMG_20140919_152136.webp
    IMG_20140919_152136.webp
    300,2 KB · Görüntüleme: 101
  • IMG_20140919_173251.webp
    IMG_20140919_173251.webp
    268,5 KB · Görüntüleme: 110
  • IMG_20140919_183814.webp
    IMG_20140919_183814.webp
    347,4 KB · Görüntüleme: 100
  • IMG_20140919_193055.webp
    IMG_20140919_193055.webp
    536 KB · Görüntüleme: 100
  • IMG_20140919_184728.webp
    IMG_20140919_184728.webp
    188,8 KB · Görüntüleme: 120
  • IMG_20140919_184823.webp
    IMG_20140919_184823.webp
    147,7 KB · Görüntüleme: 109
  • IMG_20140919_183548.webp
    IMG_20140919_183548.webp
    362,1 KB · Görüntüleme: 111
Buarada merak ettigim bir konu konu sahibi arkadasim…

Herkes tek cocuklu mu orda? 2. Cocugu yapmak yasak diye duymustum..dogruluk payi var mi? eger dogruysa 2. Ye hamile kalmissan aldirmak zorunda misin? Ya kurtaj icin gec kalinmissa???

Neden peki? Yani bekar olsan tamam derim de senin durumun çok alışılagelmiş bir şey olmadığından şaşırdım açıkça.

Bir de Çinceyi nerede kullanacaksın?

Ben çinceyi öğrenmek istediğim için geldim öğrenince 100 milyon dolarlar kazanamam belki ama ufkum genişler ,gördüğüm artar ..kültür değişikliği görmüş olurum.Hayalim vardı geldim gerçekleştirdim illa menfaatle yaklaşmak gerekmiyor bazı şeylere öyle değil mi??? Hiç bir şey yapamazsam gördüm derim ...

Neden peki? Yani bekar olsan tamam derim de senin durumun çok alışılagelmiş bir şey olmadığından şaşırdım açıkça.

Bir de Çinceyi nerede kullanacaksın?

Ben çinceyi öğrenmek istediğim için geldim öğrenince 100 milyon dolarlar kazanamam belki ama ufkum genişler ,gördüğüm artar ..kültür değişikliği görmüş olurum.Hayalim vardı geldim gerçekleştirdim illa menfaatle yaklaşmak gerekmiyor bazı şeylere öyle değil mi??? Hiç bir şey yapamazsam gördüm derim ...

lezzetli gözüküyorlar gerçekten :) minik kıza çok şeker bu arada.İyi eğlenceler başarılar bol bol anı biriktirin :)

Back
X