Çin'e gitmek...

çok komiksin,netten yazdığımı nerden çıkardın?ben şangayda aralıklı olarak bir ay kaldım,gidip büfeden 2-3 renminbiye yiyecek alınırsa tabiki zehirlenilir.Aynı türkiyede ucuz bi yerden yiyecek alınca zehirleneceğiniz gibi..

Evet evet kaldin bilmez miyim? Bufeden alindigini ne biliyorsun yanlarinda miydin? Ben bunu konu sahibini korkutmamak icin soylemeyecektim. Ayrica benim yorumum seni ne ilgilendiriyor. Yoruma yorum yapmak forum kurallarina aykiri!

Eşim iş seyehatine gitmişti Çin'e,benim de merak ettiğim bir ülkedir..söylediği tek şey "sen yapamazsın orda" oldu..
Yemek konusu sıkıntı bende,eşim ne bulsa götüren cinsinden olduğu için yadırgamamış orda ki yemekleri..
"Sen yiyemezsin"dedi "neden?"dedim "düşün çorba içiyorsun ve kaşığın da bir göz,sen düşer orda bayılırsın ama ben yerim" demişti.:KK70:
Temiz bir ülkeymiş ama söylediğine göre..

Buradaki Cin mahallesi denen yerden yeteri kadar ne yediklerini goruyorum . Icimi pek actigi soylenemez.
Temizlik derken sokak temizliginden bahsetmedim. Her turlu cesit yendigi icin hastaliklar daha cok yaygin oluyor.

Evet evet kaldin bilmez miyim? Bufeden alindigini ne biliyorsun yanlarinda miydi? Ben bunu konu sahibini korkutmamak icin soylemeyecektim. Ayrica benim yorumum seni ne ilgilendiriyor. Yoruma yorum yapmak forum kurallarina aykiri!
Öncelikle sakin ol..Ben seninle polemik yapmadım konunun başlarına bakarsan konunun başından beri yazdığımı görürsün.Senin arkadaşların zehirlenmiş pis dedin,ben zehirlenmedim temiz olduğunu düşünüyorum.Mesajlarımda da sana yönelik hayır senin arkadaşların yalancı mı dedim de bu kadar kızdın? Sen fikrini söyledin,ben senden alıntı yaptım ben de fikrimi söyledim bu kadar basit.Gidip gitmediğimeyse tabiki seni inandıramam sadece bazı ülkelere karşı böyle bir önyargı var,biraz da kendi ülkemize bakmamız gerekiyor.Ben sana bunu söyledim sense ünlemli agresif cevaplar atıyorsun.:KK50:

Buradaki Cin mahallesi denen yerden yeteri kadar ne yediklerini goruyorum . Icimi pek actigi soylenemez.
Temizlik derken sokak temizliginden bahsetmedim. Her turlu cesit yendigi icin hastaliklar daha cok yaygin oluyor.
Bak o konu da haklısın,iğrenç şeyler yiyorlar..:KK43:

:KK43::KK43: Ama korkutma beni ...Nasıl döndüğümde her şeyi bıraktığım gibi bulursam ya adamın başındayken ruhum duymuyorsa ? Ya ben burdayken de yapıyorsa ..Sonuçta dana değil ki bu ipini tutsam çeksem saldığımda etrafa saldırsa :KK53:
gözden uzak,gönülden de uzak olur sözü çok doğrudur...:stop:

Öncelikle sakin ol..Ben seninle polemik yapmadım konunun başlarına bakarsan konunun başından beri yazdığımı görürsün.Senin arkadaşların zehirlenmiş pis dedin,ben zehirlenmedim temiz olduğunu düşünüyorum.Mesajlarımda da sana yönelik hayır senin arkadaşların yalancı mı dedim de bu kadar kızdın? Sen fikrini söyledin,ben senden alıntı yaptım ben de fikrimi söyledim bu kadar basit.Gidip gitmediğimeyse tabiki seni inandıramam sadece bazı ülkelere karşı böyle bir önyargı var,biraz da kendi ülkemize bakmamız gerekiyor.Ben sana bunu söyledim sense ünlemli agresif cevaplar atıyorsun.:KK50:

Ben senden alinti yapip hayir pis mis orasi arkadasim zehirlenmis dedim mi? aksine sakladim. Temiz oldugunu dusunuyorsan beni alintilamadan yorumunu yapacaksin beni alintilayarak degil. UNLEM

Ben senden alinti yapip hayir pis mis orasi arkadasim zehirlenmis dedim mi? aksine sakladim. Temiz oldugunu dusunuyorsan beni alintilamadan yorumunu yapacaksin beni alintilayarak degil. UNLEM
Ne kadar abarttın ya,çok sert bir üslubun var.Seni bir daha alıntılamam,tamam.:KK50:

Arkadaşlar biraz sakin olun,ortada birşey yok bu gerginlik neden?
Kimi temiz bulur kimi pis..
Kimi yemeklerini sever kimi sevmez,sevmeyen bir İtalyan mah. bulur orda makarnaları hüpletir.
Bir Çin uğruna birbirinizi kırmaya değmez.:KK66:

Yorum yapmadan gecemedim.
Ben inanilmaz yemek secerim yedigim seyler sinirlidir. Cogu insanin yedigi seyleri agzima surmem.
Cin' e tatil amacli gittigimde hic sorun yasamadim yemek konusunda. Uzak dogu mutfagi (ozellikle Thai food) severim belki o yuzden. Tabii yasamak farklidir belki ama ac kalacak,pislikten olecek gibi bir yaklasim olmus oyle oldugunu dusunmuyorum.

Bu arada konu sahibi eski konularinizi okumadan yorum yapmistim dun parayla ilgili. Esinizin yaptiklarini okuduktan sonra fikrim degisti. Gidin gonlunuzce yiyim 45.000tlyi esinizin yaptiklarina mustehak.

Arkadaslar hepinize yorumlariniz icin tesekkurler ..Ben orda ne yer ne icerimden ziyade burda neler olur diye dusunmustum..Cunku kalacagik yerde mutfak var ve yemegimi kendim pisirecegim hastaliklar ve kazalar her yerde basimiza gelebilir ama gidersem hayatimda neler degisir gitmezsem daha mi iyi olurdu merak ettigim..Ama sonra karar verdim gidip orada yasayacagim basima geleceklere de raziyim..Kaybettigimiz seylerin kazanacaklarimizdan daha kotu olacagini bilemeyiz oyle degil mi?

Yaklaşık 1 sene Çin'de yaşadım Hongkong,Pekin ve Shangay, ciddi manada sıkıntı çektim. Yemek problemi çok büyük, burada yapılan Çin yemekleri ile alakası yok felaket kokuyor tüm yiyecekler, korkunç lezzetsiz ve sunumları korku filmi gibi... Bir kaç örnek vereyim, midesi kaldırmayan okumasın lütfen...

Orada gerçekten beni çok iyi ağırladılar fakat gittiğimiz en güzel restoranlarda mesela masaya gözlerine kalp şeklinde led kırmızı ışıklar takılmış bir domuz kafasının masaya gelmesi bende tiksinti yaratmıştı, aynı şekilde bütün halde gelen gözleri yarı açık horoz, görüntü itibari ile ızgara uskumruya benzeyen yılan, ballı kızarmış börtü böcek bunları hatırlamak bile istemiyorum.

Geleneksel pazarları var mesela,bir kere oraya gittim. Baktım yavru köpekler ve başka bazı hayvanlar var. Madem burada bir süre daha kalacağım ve etrafta okşayabileceğim hayvan yok bari bir yavru köpek alayım dönerken de Türkiye'ye getiririm diye düşündüm. Satıcıya parasını ödedim adam yavruyla beraber içeri gitti bekle allah bekle, 20 dakika sonra geldi elinde poşet içinde sarıp sarmalanmış kese kağıdında bir şey, aldım bekliyorum adam yüzüme bakıyor. Köpek dedim nerde, adam işaret etti poşedi anlamadım. Bir daha sordum köpek diye adam elimden aldı poşedi içini açtı, meğer hayvanları yemek için satıyorlarmış herif kuşbaşı doğrayıp gelmiş iyi mi! Hayatım boyunca yaşadığım en büyük şoktu! Haftalarca kendime gelemedim!

Dil bilmiyorlar, İng,lizce bilen çok az kişi vardı o yıllarda, umarım artık öğrenmişlerdir. Garsondan ketchup istiyorsun anlamıyor, ketchup ya bunu bile bilmiyorlardı.Çok zorlandım çok!

Markete gidiyorsun sebze almak için, bakıyorsun kabak, oh ne güzel alıyorsun pişirmeye kalkıyorsun kabak kabak değil, sebzeler sebze. En basit kuruyemiş bile garip. Herşey acayip lezzetsiz ve kokuyor.Yani hiç olmadı sade ızgara biftek yemeye kalksan o bile kokuyor arkadaş neden bilmiyorum zaten o koku insanın iştahını kaçırıyor. Ben devamlı sade pirinç pilavı yemek zorunda kalmıştım, ekmeğimi vs de kendim yapmak zorunda kalıyordum. Bir yiyebildiğim güvendiğim Mcdonald's vardı tadı bizimki ile aynı olan ve tercih olarak içinde domuz eti olmayan bunun dışında neyin ne olduğu belli değildi...Türkiye'ye döndüğümde 41 kiloydum abartmıyorum zafiyetli gibi, ancak 2 sene sonra normal kiloma dönebildim ama ben çoookkkk seçiciyimdir bunu ekleyeyim.

Havanın son derece dengesiz olduğunu da söyleyeyim. Hele Pekin'de -35 dereceyi görmüş ve o havada taksi bulamayarak donma tehlikesi geçirmiş bir kişi olarak bir daha mı Tövbe diyorum.

Hastalık konusunda yorumlar yapılmış ama hastalık konusunda korkulacak bir şey yok, temizlik dersek şehirler ve insanlar olarak temizler, yiyeceklerin temizliği konusunda bir sıkıntı olacağını da sanmıyorum, benim tek derdim koku ve yiyeceklerin damak tadıma uymamasıydı,zehirlenmedim veya hasta olmadım çünkü.

Ha evet üç şehirde çok güzeldi bu bir gerçek ama imkanım olsa zamanı geri sarsam bu kadar uzun süreliğine gitmezdim. Benim deneyimim faciaydı çünkü...Umarım arada geçen 10 senede çok şey değişmiştir ve umarım eğer gidersen keyifli vakit geçirirsin. Burada ki yorumlarla vakit kaybetme bence, imkanın varsa git gör, baktın yapamadın dönersin...

Son düzenleme:
Ben de UAİ 3.sınıf öğrencisiyim.Mesleğinizin gereğini yapmaya karar vermiş olmanıza çok sevindim.Ben tabi bekar aklımla düşünüp tabi ki giderdim diyorum ama evli olmak ayrı bir mesela.Buna rağmen gitmeye karar vermişsiniz.Sizin adınıza çok sevindim.İlerde tecrübelerinizden bir şeyler öğrenmek isterim.

Yolunuz açık olsun umarım umduğunuzdan da güzel zamanlar geçirirsiniz orada :)

sizi ve eşinizi tebrik ediyorum
çok güzel valla bende giderdim heralde
ama eşinizin niyeti kötü olsa 45 bin lira kredi çekmez

Yaklaşık 1 sene Çin'de yaşadım Hongkong,Pekin ve Shangay, ciddi manada sıkıntı çektim. Yemek problemi çok büyük, burada yapılan Çin yemekleri ile alakası yok felaket kokuyor tüm yiyecekler, korkunç lezzetsiz ve sunumları korku filmi gibi... Bir kaç örnek vereyim, midesi kaldırmayan okumasın lütfen...

Orada gerçekten beni çok iyi ağırladılar fakat gittiğimiz en güzel restoranlarda mesela masaya gözlerine kalp şeklinde led kırmızı ışıklar takılmış bir domuz kafasının masaya gelmesi bende tiksinti yaratmıştı, aynı şekilde bütün halde gelen gözleri yarı açık horoz, görüntü itibari ile ızgara uskumruya benzeyen yılan, ballı kızarmış börtü böcek bunları hatırlamak bile istemiyorum.

Geleneksel pazarları var mesela,bir kere oraya gittim. Baktım yavru köpekler ve başka bazı hayvanlar var. Madem burada bir süre daha kalacağım ve etrafta okşayabileceğim hayvan yok bari bir yavru köpek alayım dönerken de Türkiye'ye getiririm diye düşündüm. Satıcıya parasını ödedim adam yavruyla beraber içeri gitti bekle allah bekle, 20 dakika sonra geldi elinde poşet içinde sarıp sarmalanmış kese kağıdında bir şey, aldım bekliyorum adam yüzüme bakıyor. Köpek dedim nerde, adam işaret etti poşedi anlamadım. Bir daha sordum köpek diye adam elimden aldı poşedi içini açtı, meğer hayvanları yemek için satıyorlarmış herif kuşbaşı doğrayıp gelmiş iyi mi! Hayatım boyunca yaşadığım en büyük şoktu! Haftalarca kendime gelemedim!

Dil bilmiyorlar, İng,lizce bilen çok az kişi vardı o yıllarda, umarım artık öğrenmişlerdir. Garsondan ketchup istiyorsun anlamıyor, ketchup ya bunu bile bilmiyorlardı.Çok zorlandım çok!

Markete gidiyorsun sebze almak için, bakıyorsun kabak, oh ne güzel alıyorsun pişirmeye kalkıyorsun kabak kabak değil, sebzeler sebze. En basit kuruyemiş bile garip. Herşey acayip lezzetsiz ve kokuyor.Yani hiç olmadı sade ızgara biftek yemeye kalksan o bile kokuyor arkadaş neden bilmiyorum zaten o koku insanın iştahını kaçırıyor. Ben devamlı sade pirinç pilavı yemek zorunda kalmıştım, ekmeğimi vs de kendim yapmak zorunda kalıyordum. Bir yiyebildiğim güvendiğim Mcdonald's vardı tadı bizimki ile aynı olan ve tercih olarak içinde domuz eti olmayan bunun dışında neyin ne olduğu belli değildi...Türkiye'ye döndüğümde 41 kiloydum abartmıyorum zafiyetli gibi, ancak 2 sene sonra normal kiloma dönebildim ama ben çoookkkk seçiciyimdir bunu ekleyeyim.

Havanın son derece dengesiz olduğunu da söyleyeyim. Hele Pekin'de -35 dereceyi görmüş ve o havada taksi bulamayarak donma tehlikesi geçirmiş bir kişi olarak bir daha mı Tövbe diyorum.

Hastalık konusunda yorumlar yapılmış ama hastalık konusunda korkulacak bir şey yok, temizlik dersek şehirler ve insanlar olarak temizler, yiyeceklerin temizliği konusunda bir sıkıntı olacağını da sanmıyorum, benim tek derdim koku ve yiyeceklerin damak tadıma uymamasıydı,zehirlenmedim veya hasta olmadım çünkü.

Ha evet üç şehirde çok güzeldi bu bir gerçek ama imkanım olsa zamanı geri sarsam bu kadar uzun süreliğine gitmezdim. Benim deneyimim faciaydı çünkü...Umarım arada geçen 10 senede çok şey değişmiştir ve umarım eğer gidersen keyifli vakit geçirirsin. Burada ki yorumlarla vakit kaybetme bence, imkanın varsa git gör, baktın yapamadın dönersin...
Yazdiklarinizi okuyunca dehsete dustum.bu kadar mi kotu anlatilir bu ulke?o igrenc dediginiz cin yemeklerinin hastasiyiz biz.hayatimda yedigim en guzel meyveler,sebzeler burada.domates,ispanak,patlican,lahana,cilek,karpuz muhtesem lezzette.ayrica shanghai dan bahsediyoruz.adim basi western rest var.her ulkenin mutfagina ulasabiliyirsunuz.en az 6 tane turk rest var.nasil ac kaldiniz sastim dogrusu.10 sene once cok mu kotuydu buralar desem bende 8 senedir burdayim.bakis acilarimiz farkli sanirim

ben olsam hiç düşünmeden giderdim herhalde :) hele birde yanımda o dili süper bir şekilde konuşan biri varsa ohhh gel keyfim gel :)

Gerçekten mi :D beni çok mutlu ettin çünkü kim duyduysa neeeeeeee çin miii sen manyak mısın falan diyo..Dedim ki burası nasıl bir yer ola o_OAma dedim ki girdin bi yola vazgeçme ..Ne bilim ya kafam bi dünya oldu..
Shanghai kafa bir yer avrupai. Madem hayalin ve eşinde arkanda. Git yasa hayalini...

Back
X