Ben bugün teflon tavada az yağda unlayıp pişirdim fakat hep parçalandı. Nerde hata yaptım acaba daha öncede yapmıştım böyle dağılmamıştı tavadan zor aldım tabağa. Sizler nasıl pişiriyorsunuz varmı püf noktası???
Bayat değildi lezzetinde bir sorun yoktu. Zaten balık mevsimi birde sürekli satılan çok sürüm olan bir balıkçıdan aldım. Düşündümde ben balığı kızarınca maşayla çevirdim çinekop ta yumuşak bi balık sanırım ondan dağıldı. Kevgirle çevirseydim dagılmazdı diye düşünüyorum bir dahaki sefere öyle deneyeceğim.
Anlıyorum mısır unuylada denerim ama bayat olmadıgına eminim çünkü balık kendini belli eder zaten taptazeydi görüntüsü dipdiriydi zaten pişirmeden önce dağılmadı ben pişirme tekniğinde yanlışlık yaptım diğer tarafıda pişsin diye maşayla çevirmeye çalıştım çinekopta yumuşak etli bi balık oldugu için koptu. Birdahaki yaptıgımda daha dikkatli olucam.
canım balık tavaları var, onlardan almanı öneririm.
Ben her hafta mutlaka balık yaparım ve balık tavası olmasa çok zor olur.
Tavanın pek bir özelliği yok aslında bildiğin teflon tava.
Ama tam tavanın içine girecek boyda kenarları düz ve ortasında çukuru olmayan yani yuvarlak tepsi gibi bir kapağı var maharet onda.
Tavaya az yağ koyarak bir tarafını ocağın üstünde çevire çevire pişiriyorum sonra kapağını kapatıp tavayı ters çeviriyorum
ve balıklar kapağa geliyorlar. Sonrada balıkları kaydırarak tavaya tekrar alıyorum kenarından kızartmaya yetecek kadar yağ koyup aynı şekilde kızartıyorum ve yine kapak yardımıyla tavadan servis tabağına alıyorum.
Birde mutlaka kızarttığım her balığı mısır ununa bularım böylece fazla yağ çekmez ve çıtır çıtır olur.
Çinekop tava yerine fırında daha iyi olan bir balık. Hem zaten fırında pişirmek daha az uğraştırır.
Yağlı kağıda dizin, minik yarıklar açın, zeytinyağı tuz ve az karabiberle ovalayın, fırına atın.