Çıngıraklı Gelin

Rahatsız oluyorsan görüşmeyiver,sonra ara bozan görümce olursun babana falan yansıtma ,kardeşini tümden kaybedersin benden söylemesi, en iyisi mesafeli olmak
 
Satılır satılır
Let go ile çok kolay satılır diyesim geldi bi an
Bazı insanları böyle kolayca çıkarabilsek keşke hayatımızdan ama bazıları malesef hep baki.

sabah sabah iyi geldi bu.
Let go nun bu sloganina uyup teyzemi satisa sunuyomusum bide.
" sahibinden satilik teyze, geri iadenin mumkunati yokk"
 
Çok geçmiş olsun. Üzüldüm rahatsızlıklarınız için. Ben kendimi ne kadar izah etmeye çalışsamda yargılayan arkadaşlar olacak. gerçekten hiç öyle bir görümce olmadım. Gelini eve yardımcı hizmetçi olarak hiç görmedim. Aksine o bize gelen bir emanet arkadaş gibi yaklaştım. Kaçtığı içinde incitmemeye çalıştık. Ama aramızda aşılamayan adı konmayan bir sıkıntı var. Konuşmaya çalıştım. Baktık biz aşamıyoruz babam oturdu konuştu. 2 ay iyi davrandı şimdi yine kardeşim düşman.
 
Kesinlikle yapılması gereken bu sanırım muhattap olmamak. Kardeşimin de hata yaptığını anlamasını beklemek. Hiç sanmıyorum ama.
Gerçi ben olsam dişimi gösterirdim konsolu geri alırdım sonuçta benim olan birşeyi terbiyesizce satmayı düşünmüşler. Olay kızışırsa da duvara fırlatır parçalardım şimdi satın derdim. İyi akıl vermiş olmuyorum ama öylesi meydanı boş bulduğunda huzuru daha da bozar. Hani şu filmlerde olur ya kayınvalide oğlunun yanında geline canım gülüm oğlu yokken cadı kaynana :) öyle olmak lazım bazılarına.
 

Yalan dolan kötü şeyler bunlar
Uzak durmaya çalışın, mesafeyi iyice açın
Elbet kardeşiniz soracaktır durumu
Eşiyle sıkıntılar yaşadığınızı, yalancı çıkarıldığınızı kısa ve net biri iki cümleyle anlatın
Gerisi kardeşinize kalmış, dengeleri bulmak onun işi
Biz dört kardeşiz, kimse kimsenin eşi ile muhatap olmaz, eşlerimiz karışmalarını istediğimiz işlerde fikir belirtirler
Kimse haddini aşmamalı, bende eşimin kardeşleriyle olan diyaloglarına müdahil olmam, bazen dert yanarlar o sizin abiniz onunla çözeceksiniz, beni karıştırmayın diye açıkça söylerim. Hepimizin eşleri bu tutumu bilir ve gereksiz tartışmaların önüne geçilir, bizim ailede böyledir, kardeşlerin arasına kimse girmez, eşin yeri ayrı kardeşin yeri ayrı. Tabi bu ters yönde de böyledir, kardeşlerimin eşleriyle olan işlerine asla karışmam, onlarda bana karışmaz, herkes biribirinin eşini olduğu gibi kabul edip, sayacak başka yolu yok
 
sabah sabah iyi geldi bu.
Let go nun bu sloganina uyup teyzemi satisa sunuyomusum bide.
" sahibinden satilik teyze, geri iadenin mumkunati yokk"
Ahaha "dizilerdeki aranan oyunculuk bir tık kadar yakınınızda"
 
dun de bir gelinin kocasinin telefonda konusurken duyduğunu gorumcesinin biliyorum karin aramizi açıyor dedigini yazmisti..konunuzu iyice okudum ve cok üzüldüm meselâ birbirlerine karsi cok yogun aşk yasamadiklarini yazmissiniz ilginç konuyla alakasi yok çünkü sonra beraber kacan bir ciftten bahsederken kiz kaçtı minvalinde yazmissiniz .. hep otekilestirme kabul etmeme durumu.. kardesler konusurken dâhil olma demissiniz farkindamisiniz onlar artik aile burda da dis kapinin mandalisin demis gibi olmuşsunuz.
Bir rahatsızlığıniz varsa, herkesin yaninda acik açık konuşun boylece kardesiniz icin hanim köylü demek zorunda kalmazsiniz..Hoyttt ablama kardesime nasil cevap verirsin vs dese bağırsa hani köylü olmazdi sanırım nezninizde..şöyle düşünün gelininizin ailesine gidiliyor sizin ikaz ve uyarilarinizi kardesinize gelinin ailesi yapıyor , kardesler arasina girme vs diye disliyor yani kardesinizi gelininizin ne yapmasini isterdiniz? sus onlar bizim buyugumuz vs mi desin kocasini mi savunsun? yuzde yüz haksizsiniz diyemem ama hakli olmadiginiz da ortada!
 
Bana diğer tarafı da dinlememiz gerekmiş gibi geldi, keşke öyle bi imkan olsaydı. Çünkü ben sizi çok cephe almış kinli bir insan gibi gördüm. Ne bu nefret ne bu celal? Hem "çıngıraklı" ne kadar da itici ne kadar da düşük bi kelime, hiç yakışıyor mu bu mahalle ağızları mahalle lakapları?

Konsol falan bilemem sizinse satmak istemeleri yanlış, ama neden bu konsol konusunda bi tek gelini hedef aliyorsunuz? Tek başına mi satmaya karar vermis bu kiz? Kardeşinizin hiç suçu yok mu?

+ Onlar karı koca. Kocasını ilgilendiren her şey onu da ilgilendirir. Ha düşüncesi yanlıştır "yanlış düşünüyorsun" dersin. Ama karışma demeye hiç hakkın yok. Hayatı paylaşıyorlar onlar, borcu da paylaşıyorlar çünkü evleri bütçeleri bir. Ama bunun mubabbetine gelince "sen karışma..." oldu canım.

Bence asıl siz kardesinizi dolduruyorsunuz kızı dış kapının mandalı durumuna sokmaya çalışmışsınız ama kardesiniz izin vermemis neyse ki. Aile olan o ikisi, aynı bütçeyle geçinen o ikisi, borç ödemelerinden etkilenen o ikisi, bence asıl siz karışmayın.
 
Böyle gelinlere kocalarinin nasil agiZlarina baktiriyorlar diye imreniyorum. Sahsen benim kocam bukadar hanimköylü değil olmasınıda istemezdim zaten...ama sasirmamak ta elde degil.

Senin malını nasıl senden habersiz satabiliyor bunlar? ne tuhaflar? sen uyarini yapmissin kardeslerin arasina girme diye birak kardesler dusunsun kalanını..Bir derdi olan zaten gelir seni bulur yardimci olman icin.kafani dinle boşver.
 
Satılır satılır
Let go ile çok kolay satılır diyesim geldi bi an
Bazı insanları böyle kolayca çıkarabilsek keşke hayatımızdan ama bazıları malesef hep baki.
İşte o meşhur güzel yorumlardan. Gerçekten keşke canımız yanmadan bir anda kenarı koyabilsek.
Çok teşekkür ederim konuyu doğru okuduğunuz için. Bir kısım sorunun konsoldur borçtur olduğunu düşünürken. İnkar etme ayrıntısını görmüşsünüz. Ki ben onlara borçta vermiş bulundum ama dile bile getirmiyorum sırf kötü olunmasın diye.

Rahatsız oluyorsan görüşmeyiver,sonra ara bozan görümce olursun babana falan yansıtma ,kardeşini tümden kaybedersin benden söylemesi, en iyisi mesafeli olmak
Sanırım kardeşimi kaybettim.

Şu başlığı açıp gelininize de bir sürü hakaret saymasaydınız belki sizi haklı bulurdum ama çok önyargılı ve müdahilsiniz kusura bakmayın.
Gerçekten dolu olabilirim. Birde öyle bakmak lazım.
 
Ben yapmadan böyleyim, yapsam nelere maruz kalırdım acaba? Ama belki o zaman zoruma gitmezdi bende yapıyorum diyerek.

Ama olması gereken bu değil mi? Birebir gelinin yada damadın müdahil olması tartışmayı gerçekten hararetlendiriyor. Kardeşime sakin tutmaya çalıştığımda ondan önce eşi karışmasa ben bu kadar kızmayacaktım falan diyor. Abla olarak da kayıtsız kalamıyorum.
 
Teşekkür ederim. Sırf bu yüzden ortalık durulsun diye şehir dışına ablama kaçtım
 

Kesinlikle katılıyorum. Görücü usulü de olabilirdi 1 senelik aşkları bile olmayabilirdi. Bu o gelini daha mı değersiz yapıyor?
Uzun yıllar aşk yaşasalardı karışmaya falan hakkı mi olacakti konu sahibinin gözünde?

Bir de neymiş kız kaçmış. Kardeşi istemediği halde kız kaçıp silah zoruyla nikah masasına oturtmadı heralde değil mi? Kardesinizden emin olmasaydı kaçmazdı zaten konu sahibi.

Belki de kiz herseyi göze alıp aşkının peşinden geldigi icin kardesinizin gözünde bu kadar değerlidir.

Hep bi kızı dış kapının mandali yapma çabaları... Kardesiniz kızı susturup hep sizi savunsa sevinirdiniz ama değil mi? Yazık.

Benim görümcemden allah razı olsun ya ne görümceler varmış burda gördükçe korkuyorum insanlardan.
Benimki hiç bana sen karisma falan demez hatta nisanlimla bi derdi olsun arar bana anlatir beni de kendi katar olaya. Hep beni ailelerine dahil etmeye çalışırlar ellerinden geldikçe, hic nisanlimi kenara cekip de "o karismasin kardeşler arasina" denilmedi.

O kız da ailenizden biri farkinda misiniz?
 
Konu sahibi olduğum için tartışmayacağım. Ama aynı metinde incitmek istemeyişimizden falan bahsettim sanırım görmek istemediniz. Görümcenizin iyiliği sizinlede alakalı demek ki iyi bir gelinsiniz. Neyse teşekkür ederim iyi günler
 
İşte Arada kardeşine oluyor ne oluyorsa sonra psikolojik olarak çökecek aslında sizin durum klasik gelin görümce geçimsizliği iki taraftan biri illaki daha fazla kusurludur ben görümce bana dilini uzattıkça bende ona uzattım 9 yıllık evliyim 6 yıldır hiç bişey demiyorum duysamda, şimdi hiç bi sorun yok hatta beni ölecek sanıp ağlamış bile ve nedense eşim eskisi kadar ona düşkün değil yaptığı hareketleri takip ediyor ama ben bişey demiyorum çünkü kaybettiğim bebekler bozulan sağlığım onlara kafamda vakit ayıramıyorum
 
Ablamda kaynanası ve görümceleri yüzünden bir bebeğini kaybetmişti. O acımızı hatırladım şimdi. Uzunca bir süreden sonra eniştemde doğruyu görmüştü. Ve ben bunlara şahit olduğum için görümce olmamaya çalıştım.
 
Ben yapmadan böyleyim, yapsam nelere maruz kalırdım acaba? Ama belki o zaman zoruma gitmezdi bende yapıyorum diyerek.
Zamanında böyle durumlara benzer şeyler yaşadım o zaman küçüktüm sessiz kaldım şimdiki aklım olsaydı karşılığını verirdim hala içimdedir öfkesi.
Bazı insanlar kötü davranılmayı hakediyor. Kötüye iyilik yapınca madalya verilmiyor.
 
Sorun gelininizde değil kardeşinizde bence.Bence olabildiğince az muhattap olun. Kardeşinizi özlediğiniz zaman arar konuşur onla buluşursun
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…