tabiki 15'inden sonra yavaş yavaşta olsa onun anlayacağı dilden anlatmaya başlamak en mantıklısı olacaktır..
bana çok garip geliyor yani çocuğumu karşıma alıp böyle şeyler anlatamam...bana da kimse bir şey anlatmadı ordan burdan arkadaşlarımızdan duyduğumuz kadarıyla bazen yanlış bilgiler edindik...anlatmak lazım galiba ki doğrusunu öğrensin...
arkadaşlar en iyisi 3-6 yştır çünkü bu dönemde çocuk cinselliğe meraklıdır.kendi vucudunu ve karşı cinsin vucudunu inceler ve sorular sorar.mantıklı ve onun anlayacağı bir şekilde bu sorular cevaplanmalı.leylekler getirdi masalı anlatılmamalı.
ayrıca bazı arkadaşlar 7-11 arası demiş.o yaşta çocuk cinselliği unutur.sessizlik dönemindedir.kendini tamamiyle oyuna verir.dolayısı ile iyi bir yaş aralığı değil.
Ergenlik döneminden hemen önce anlatmak en güzeli.
Bunu egitimciler daha iyi bilirler gerci.
Cinsellikten önce adet görmek ne demek öncelikle bunu anlatmali ve oraya baglantili olarakta cinselligin anlatilmasi lazim.
Bazi arkadaslar 3-6 yas arasi demislerde, o yastaki cocuga cinselligi anlatmak ne kadar mantikli birsey sizce? O yastaki cocugun oyun oynamasi lazim, zekasini gelistirmesi lazim, ne bileyim cinsellige dayali olmayan fanteziler kurmasi lazim. Zaten son zamanlarda bilgisayardi, televizyondu, cep telefonuydu yeterince cocuklarin hayatini olumsuz seylerle etkiliyoruz, birde cinselligi sokmayalim bunlarin arasina.
11-15 yas arasi en ideali bana göre.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?