Cinsel hayat

2018 yılındayız ve hala ilk gece korkusu...
hiç heycanınız ,arzunuz, dürtünüz yokmu yaw.. bunlar varsa ilk gece diye bir korku olmaz ki
aklım bu korkuyu oldum olası almaz.

2018 yılındayız ve hala cinsellik ayıp günah, erkeklere karşı kendini koru, kendini kullandırma, "ay oğlum bir kızla yaşıyor elinin kiri"....Daha sayayım mı?

Siz belki bunları görmeden duymadan yetiştiniz ama ben babamın bir erkekle konuştuğumu gördüğünde elimden telefonumu alıp beni eve hapsettiği günleri yaşadım.

Korku olması çok normal değil mi ya nesini yadırgıyorsunuz ki. İlk geceye dair bir sürü efsane dinledim hatta yaşayanlara bizzat şahit oldum. Kanaması fazla olup acilin yolunu tutun da, sanki etleri kesiliyormuş gibi acı çekip ağlayanları da. Toplum bu konuda çok sıkıntılıyken bu konuda tecrübe yaşamamış bi arkadaşın merak etmesi endişelenmesi kadar doğal ne olabilir. Gelelim konu sahibine :) bakın kardeşim, 8 yıllık evli ve cinsel anlamda kocası tarafından hiç tatmin edilmemiş biri olarak yazıyorum. Cinsellik evliliğin olmazsa olmazı. Cinsel hayatınız yolundaysa evliliğinizdeki ufak tefek problemleri bile kolayca aşıyorsunuz. Yolunda değilse cinsel hayat en ufak şey gözünüze batıyor büyüyor büyüyor... İlk gece korkunuzu partnerinizle öncesinden konuşarak ve ufaktan ufaktan bişeyler yaşayarak aşabilirsiniz. O an lütfen sonuç odaklı düşünmeyin, zihninizi arındırın, aşık olduğunuz adamla dünyanın en muhteşemmm şeylerinden biri olan bi olayı yani sevişmeyi yaşayacaksınız. Dokunmak öpmek öpülmek bunlar muazzam şeyler, cinsel birliktelik direk cinsel organların birleşmesi olayı değildir, cilveli sohbetle başlar sürer de sürer. Öncesinde lütfen konuşun araştırın hatta birlikte okuyabilirsiniz bile :) böylelikle eşinizin sizi dahaa da iyi anlamasına yardımcı olmuş olursunuz. Böyle bahsedince ben sevişmeye ne kadar ihtiyacım olduğunu fark ettim :) ama yok napalim..

Ben de ayıp günah ayıp günah zina ayıp günah denilerek...

Ben de ayıp günah ayıp günah zina ayıp günah denilerek...
Canım ben seni anladım..Burda herkesin ailesi çok modern sanırım, hiç baskı yaşamadılar. Hayatında bilmediğin bir şeyde evlendiğin gece uzman mı olacaksın birden? Sana tavsiyem en azından internetten araştır canım.

Kaderde varsa d..ülmek neye yarar üzülmek dimi kızlar Önceden bi majezik iç ondan sonra dene o kadar sıkıntı olmaz pek abartılacak bişey değil milletin anlattığına bakma elin kesilse daha çok canın yanıyor öyle diyim onda pek bişey yok ve evlilikte gerçekten çok önemli temel taşlardan bir tanesi çift mutluluğu için

Ne kadar güzel cümleler seçtiysem aradan bir o kadar da acı cümleler gördüm. Adınıza üzüldüm, teyzem de on beş senelik evli ve hiç mutlu olmadığını ara ara dile getirirdi.. Yalnız değilsiniz. Bana gelirsek de ayıp günah zina toplumsal dayatmalar vicdan azabı çektirici cümleler hep biraz daha pasif yetiştirilme belki de dış dünyaya çok açılamama hatta erkekten arkadaş olmayacağını bile düşünerek yaşadım. Herkes gibi belli imtihanlarım oldu belki de sessiz ve pasifliğim bu yüzden. Düğünüm bir kaç ay sonra, korkudan ziyade insanlar anlattığında bir heyecan da olmuyor değil ama ne olduğunu kestiremediğim duygulardan ötürü yadırganmak beni çok üzüyor. Sorunlar bunlarla da bitmiyor ki ve yine herkes gibi... Siz de dilerim özlemini çektiğiniz duyguyu yaşarsınız en güzelleriyle... Ve en önemlisi eşiniz bunu anlar umarım

Merhaba, şayet cinsellikle ilgili herhangi bir tecrübeniz yoksa ilk geceyle ilgili korku yaşamanız normal. Adının "ilk gece" olması bile korkutucu bir unsur bana kalırsa.

Daha önce de yazan olmuş fakat kadınların sadece elini tuttuğu adamlarla bir gecede pat diye birlikte olmasını beklemek ütopik aslında. Hiçbir insan anasının karnından muhteşem sevişme yeteneğiyle doğmuyor. Herkes yavaş yavaş, deneyimleyerek öğreniyor bunu. O nedenle ilk gün muhakkak olmalı diye bir ruh haline bürünmeyin. Eşinizle önceden konuşun bana kalırsa bu konuyu. Onun da tereddütleri vardır illa ki.

2018 senesinde hala ilk gece korkusu olması korkanın değil toplumun suçudur. Burada bile cinselliği sevmediğini, zorla birlikte olduğunu fakat bunu eşine hiç söyleyemediğini anlatan bir sürü kadın var ne yazık ki. Hepsi yetişme şekli. Diğer kısmı da yanlış bir insanla evlilik yapmaktan kaynaklanıyor.

Bu arada vajinismusu bile yalnızca cinsellikten korkan, istemeyen, baskı altında yetişmiş kadınların yaşadığı sanılıyor fakat bunun en büyük sebeplerinden biri de eşi arzulamamak, yani yanlış evlilik. Kendisini aynı yatakta düşünemediği insanlarla evlenmese keşke kimse. Ama burada bile yaşından ötürü sıkıştırılan kadının baskıdan kaçma isteği ön plana çıkıyor çoğu zaman.

Araştırın, okuyun, korkmayın, sakin olun lütfen. Evet evlilikte cinsellik önemli unsurlardan biri.

Her kelimeniz rahatlatıcı her kelimeniz özel çok teşekkür ederim... Uygulayacağım

Evlendikten sonra cinsel hayat ne kadar önemli? Yakında dünya evine girecek ve ilk gece korkusu olan biri olarak soruyorum. :)

Ha şunu da söyleyeyim, yeterince hazırsan acı falan olmuyor, eşine de bağlı biraz...Hiç konuşmadınız mı bu konuları, en azından konuşun be canım evlenmeden önce, belki bir ömür aynı yatağı paylaşacaksınız...

İnsanlar zaten düzenli cinsel hayat için evlenirler.
Sorun hayat arkadaşlığı ise en yakın kız arkadaşlarımız erkeklerden 10000 kat daha iyi.

Eğitimli olmasına rağmen çok çok baskıcı bir ailede büyüdüm.
İlgisi olduğunu sanmıyorum hatta yasaklar insana çok daha cazip geliyor.

İlk gecesi çok zor geçen biri olarak konuşuyorum kimseye anlatamadım. Bi ablam sordu bende olmuyor zor oldu dedim o da normal demişti ama değilmiş Ramazan’a denk gelmişti 1 ay uğraştık . Şimdi ki aklım olsa doktora giderdim. Eşinin anlayışı çok önemli. Sonrası mutluluk sağlık. Korkulacak bir şey yok her şey burda anlatılmaz

İlk gece korkusu olanları çok merak ediyorum adam size dokunmasa evleneli 5 ay oldu daha dokunmadı diye konu açarsınız.

bencede dokunsa dert dokunmasa dert :) herşey işte sevgi olmadan zoraki kurallar dahilinde kafalara kazınmış cinsellik olgusu
böyle tabu haline getirilince de kabus haline geliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…