Yahu adamın ne sapıklığını, ne şerefsizliğini, ne azgınlığını, ne namussuzluğunu bıraktınız. Kolayca boşa diyenleriniz var. Yazıktır, günahtır.
Oturun araştırın, bariyerlerinizi bir indirin. Önyargılı olmadan önce kadın, erkek cinselliğini öğrenin. Cinsel sapkınlık neye denir, öğrenin. Cinsel sapkınlıkların kaynağını öğrenin. Arzuların zemininde yatan nedenleri araştırın. Sağlıklı cinsel kimlik nedir, öğrenin.
Bakımınızla, güzelliğinizle, dinle, imanla bir ilgisi yok bu işin. Cinsel anlamda sağlıklı bir erkek sadece sizi arzulamayacak, evet hayatı boyunca sizi sevebilir, size aşık olabilir ama hayatı boyunca onun tek cinsel arzu nesnesi siz olmayacaksınız. Bunu kabul edin demiyorum, bunu anlayarak hareket edin.
Bir şeyi anlamak kabul etmek değildir. O kadar önyargılısınız ki bazı şeylere karşı.
Eşinizle oturun, konuşun güzelce. Suçlamadan, yargılamadan. Beni yetersiz gördüğün bir durum mu var, diyin. Benimle paylaşamadığın arzuların mı var, diye sorun. Sen böyle yapınca ben böyle hissediyorum diyin. Seni anlıyorum ama bu bana kendimi kötü hissettiriyor, bu da ilişkimizi etkiliyor, diyin. Ben diliyle, yargılamadan konuşun.
Bastırılmış, yasaklanmış her arzu dönüşüme mahkumdur. Dönüştüğü şey her zaman daha korkutucu olur.