Cinselliğe olan ön yargım

Dini nedenlerle sizin gibi düşünüyorum.

Evlilikten once cinsellik yasamamak kumardir diyenlerin mantigini anlayabiliyorum. Guclu bir arguman ama iki sorum var:
- asik oldugunuz adamla ten uyumu olmama gibi bir sey olabilir mi? (Ciddi soruyorum)

- diyelim ki deliler gibi seviyorsunuz, her sey cok yolunda. Sonra cinsellik yasadiniz ve ten uyumu yokmus ( bu mumkun mu bilmiyorum bkz 1. Soru). Gercekten ayrilabilecek misiniz yoksa denemeye deger belki duzelir mi diyeceksiniz? Sayet demeye degerse cevap, evlenmek de denemek olmuyor mu?

Son düzenleme:
Ben galiba karşı tarafın niyeti salt cinsellik mi yoksa duygusallığın getirisi olarak mı cinsellik bekleniyor bundan emin olmak istiyorum. Ama erkekler rol yapma konusunda iyi oldukları için ayırt edemiyorum.
Bu durumu tabii ki bilemeyiz. Ama sen karşı taraf için değil kendin için doğrusunu yapmalısın. Belli bir duygusallık yaşanır, güven verir ve alırsan karşındaki de zorlama yapmaz ise karşılıklı konuşarak bu durumu ilerler veya ilerlemezsin. Bu senin tercihindir.

Kendininizi kadin kullanilan erkek kullanan taraf diye kodlamişsiniz. Yani evlenmeden omce cinsellik yasamayip kullanilan, somurulen kadin yok mu? Fazlasiyla bdv de var. Erkeklerin bakis acisina gore yasasak ohooo. Zaten kadin dusmanligi girla. Icinizden nasil geliyorsa oyle davranin. Erkegin aile yapisi, yetisme tarzi kadinlara bakis acisini belirliyor egitim bazen her sey degil maalesef.
o patlak diyen arkadasiniz mesela, dumduz yobaz biri isterse Bogazici bitirsin. Bakire bir kadin bu zihniyetle evlense ne evlenmese ne

Evet, bana göre olması gereken bu demek istemiştim. Yani cinsellikten sonra mı anlaşılıyor hanzo olup olmadığı?
Ne yazık ki bunu yaşayan çok insan var. Ailelerin tanışmasıyla, evlilik yoluna girmek istemesiyle gerçek yüzünü belli etmeyen insanlar var. Hanzoluğu sadece karakteri kaba olarak algılamayın derim. Cinsellikte sırf evli diye her istediğini yapmak isteyen insanlar var. Karşısındaki sanki bir insan değil obje gibi görmeye başlayan insanlar var. Ben de demiyorum her tanışılan insanla birlikte olunacak diye. Bunun duygusal, güven ölçüsü her zaman olmalı. Sonra planlama önemli olmalı. Ama evet size göreyse ya da bir kişiye göreyse zaten herkesin kendi istekleri önemlidir fakat birey yetiştirirken ve insanları konuşurken doğrusu evlendikten sonra olmalı diyerek genele bindirmek de bana yanlış geliyor.

Evlilikten once cinsellik yasamamak kumardir diyenlerin mantigini anlayabiliyorum. Guclu bir arguman ama iki sorum var:
- asik oldugunuz adamla ten uyumu olmama gibi bir sey olabilir mi? (Ciddi soruyorum)

- diyelim ki deliler gibi seviyorsunuz, her sey cok yolunda. Sonra cinsellik yasadiniz ve ten uyumu yokmus ( bu mumkun mu bilmiyorum bkz 1. Soru). Gercekten ayrilabilecek misiniz yoksa denemeye deger belki duzelir mi diyeceksiniz? Sayet dememeye degerse cevap, evlenmek de denemek olmuyor mu?
Ten uyumu olmayabilir tabi ki. Ben olsam baktim cabalamiyor ayrilirdim. Cogu evlilikte cinsellik proplemli. Evli kadinlarin kaci cinsellikten bosaniyor ki? Hele bu ulke de.ama sevgiliyken ayrilmak cok daha kolay

Ama sizin beklemenizde normal. Herkesin kendi secimine saygi duymaliyiz

Ne yazık ki bunu yaşayan çok insan var. Ailelerin tanışmasıyla, evlilik yoluna girmek istemesiyle gerçek yüzünü belli etmeyen insanlar var. Hanzoluğu sadece karakteri kaba olarak algılamayın derim. Cinsellikte sırf evli diye her istediğini yapmak isteyen insanlar var. Karşısındaki sanki bir insan değil obje gibi görmeye başlayan insanlar var. Ben de demiyorum her tanışılan insanla birlikte olunacak diye. Bunun duygusal, güven ölçüsü her zaman olmalı. Sonra planlama önemli olmalı. Ama evet size göreyse ya da bir kişiye göreyse zaten herkesin kendi istekleri önemlidir fakat birey yetiştirirken ve insanları konuşurken doğrusu evlendikten sonra olmalı diyerek genele bindirmek de bana yanlış geliyor.
Anladım, genele yaymak gibi bi amaç taşımıyorum tabi ama öyle görünmüş, öyle bi niyetim yoktu. Haklısınız

Benimde ilk cinsel birlikteligim bana asık oldugunu emin oldugum en azindan o zaman icin benimde ona aşık olduğumu düşündüğüm biriyleydi. Sonra ben istemediğim icin yürümedi. Ben aslında pisman değilim. Ama turkiyede yasiyoruz eski sevgilim bakire değilim diye benden ayrilmişti 🙂 Yani birine aşık olursunuz bunu kabul etmez bunu kaldirabilecek misiniz bu var
Kaldıramam HAHHAHAHA benim karakterin ortaya çıkış şekli. Ama napayım yalan söyleyecek halim yok. Öyle kendime zarar verip hayatı zindan etmem ama bir müddet kafaya takıp içimi kemiririm tanıyorum kendimi. Siz sevip sevildiğiniz kişiyle yaşamışsınız hiiiç pişman olunacak bir şey yok aslında. Hayatta mutlu deneyimler arttıkça insanın doyum oranı da artıyor. Arada aşk olan biriyle sevişmek de en güzel deneyimlerden bence. Benim de ilk öpüş kokuş yaşadığım kişiler aşık olduklarımdı ve o anları tebessümle hatırlıyorum. Zaten karşı taraf da seviyorsa dokunmaları bile bir farklı oluyor. Ama günümüz fastfood ilişkilerinden birine safça kanıp kurbanı olmak istemiyorum. Ben tatlı hayaller kurarken karşımdakinin saçma sapan emellerini tatmin etmesi aptal yerine konmuşum gibi hissettirir.

- diyelim ki deliler gibi seviyorsunuz, her sey cok yolunda. Sonra cinsellik yasadiniz ve ten uyumu yokmus ( bu mumkun mu bilmiyorum bkz 1. Soru). Gercekten ayrilabilecek misiniz yoksa denemeye deger belki duzelir mi diyeceksiniz? Sayet demeye degerse cevap, evlenmek de denemek olmuyor mu?

Aşık olduğunuz adamla ten uyumunuz olmayabilir aynı şekilde aşık olmadığınız biriyle çok iyi bir ten uyumu yakalayabilirsiniz. Sadece ten uyumu olarakta bakmamak lazım sizi tatmin etmeyebilir, ereksiyon/erken boşalma vb sorunları olabilir.

Evlilik deneme tahtası değil bence. Sevgilinden ayrılmakla kocandan boşanmak bir değil zaten. Cinsellik bir evliliğin temeli. Düzgün bir cinsel hayat olmayan evlilikte mutlu olunma ihtimali çok düşük. Cinsellik yaşanmadıkça zaten adı evlilik bile olmaz ev arkadaşlığı olur anca. Kötü giden cinsellikte zaten karşınızdaki insandan soğursunuz öyle deliler gibi seviyor halinizden eser kalmaz

Yine eksilenmisim tabi .
Genc bir kızın onun bunun elinde heder olmasını istemem.
Belli bir yaşta olgunlukta olur bekarete önem vermez yaşar o ayrı .
Ama duygusal ve bekarete önem veren genç bir kız nikah olmadan kimseyle olmamalı.
Bence zaten doğrusu bu .
Benim böyle olmadu ama olmasını çok isterdim tabi .
Yüz kişiyle sevişmek marifet değil.
Kadın değerlidir öyle herkesin elinde olmamalıdır .
Isteyen istediği kadar eksilesin.
Burda genc kızlara kötü örnek olmayin

Elbette, herkesin yaşam tarzına saygı. O konuda herhangi aksi bir iddiam olamaz.

Yani kocadan ayrılmak herhalde sevgiliden ayrılmaktan daha zordur ama bunda bizim evliliği epey zahmetli hale getirmemizin parmağı var diye düşünüyorum.

Kendim için konuşuyorum: ileride evlenecek olsam sade bir nikah töreninden ileri gitmek istemezdim. Kendi soyadımı da değiştirmeyi ya da kocamın soyadını kendiminkinin yanına almayı da istemiyorum. Mal ayrılığı anlaşması evlenirken yapılabilir. Böyle bir tabloda beraber yaşadığı, ailelerin de bildiği bir sevgiliden ayrılmakla kocadan ayrılmak fark olsa da aman aman bir fark değil. İkisi de psikolojik açıdan çok yıpratıcı.

He Tr'deki evlilikler benim kafamdaki evlilikten çok farklı o ayrı.

Aşık olduğunuz adamla ten uyumunuz olmayabilir aynı şekilde aşık olmadığınız biriyle çok iyi bir ten uyumu yakalayabilirsiniz. Sadece ten uyumu olarakta bakmamak lazım sizi tatmin etmeyebilir, ereksiyon/erken boşalma vb sorunları olabilir.

Evlilik deneme tahtası değil bence. Sevgilinden ayrılmakla kocandan boşanmak bir değil zaten. Cinsellik bir evliliğin temeli. Düzgün bir cinsel hayat olmayan evlilikte mutlu olunma ihtimali çok düşük. Cinsellik yaşanmadıkça zaten adı evlilik bile olmaz ev arkadaşlığı olur anca. Kötü giden cinsellikte zaten karşınızdaki insandan soğursunuz öyle deliler gibi seviyor halinizden eser kalmaz

Ten uyumu olmayabilir tabi ki. Ben olsam baktim cabalamiyor ayrilirdim. Cogu evlilikte cinsellik proplemli. Evli kadinlarin kaci cinsellikten bosaniyor ki? Hele bu ulke de.ama sevgiliyken ayrilmak cok daha kolay

Ama sizin beklemenizde normal. Herkesin kendi secimine saygi duymaliyiz

ben yine alıntı yapmayı beceremedim :)( bkz üstteki mesaj.

Kaldıramam HAHHAHAHA benim karakterin ortaya çıkış şekli. Ama napayım yalan söyleyecek halim yok. Öyle kendime zarar verip hayatı zindan etmem ama bir müddet kafaya takıp içimi kemiririm tanıyorum kendimi. Siz sevip sevildiğiniz kişiyle yaşamışsınız hiiiç pişman olunacak bir şey yok aslında. Hayatta mutlu deneyimler arttıkça insanın doyum oranı da artıyor. Arada aşk olan biriyle sevişmek de en güzel deneyimlerden bence. Benim de ilk öpüş kokuş yaşadığım kişiler aşık olduklarımdı ve o anları tebessümle hatırlıyorum. Zaten karşı taraf da seviyorsa dokunmaları bile bir farklı oluyor. Ama günümüz fastfood ilişkilerinden birine safça kanıp kurbanı olmak istemiyorum. Ben tatlı hayaller kurarken karşımdakinin saçma sapan emellerini tatmin etmesi aptal yerine konmuşum gibi hissettirir.
Günümüz ilişkileri hakikaten çok fena.... Bi hoşlanıyorlar 3 hafta sonra tık yok. Ben anlamıyorum...

Elbette, herkesin yaşam tarzına saygı. O konuda herhangi aksi bir iddiam olamaz.

Yani kocadan ayrılmak herhalde sevgiliden ayrılmaktan daha zordur ama bunda bizim evliliği epey zahmetli hale getirmemizin parmağı var diye düşünüyorum.

Kendim için konuşuyorum: ileride evlenecek olsam sade bir nikah töreninden ileri gitmek istemezdim. Kendi soyadımı da değiştirmeyi ya da kocamın soyadını kendiminkinin yanına almayı da istemiyorum. Mal ayrılığı anlaşması evlenirken yapılabilir. Böyle bir tabloda beraber yaşadığı, ailelerin de bildiği bir sevgiliden ayrılmakla kocadan ayrılmak fark olsa da aman aman bir fark değil. İkisi de psikolojik açıdan çok yıpratıcı.

He Tr'deki evlilikler benim kafamdaki evlilikten çok farklı o ayrı.

Sevgiliden ayrılmakla kocadan ayrılmak arasında aman aman bir fark var. Evlendiğinizde anlayacaksınız, şu an size ne söylesek boş. Elbette boşanmak öcü değil gayet evlenmek kadar normal. Belki düzelir kafasıyla evlenmek her olay için yanlış ama. Niye böyle önemli bir konuda kumar oynansın ki? Şunu da anlamadım dini hassasiyetleriniz yüzünden evlenmeden cinsel ilişkiye karşısınız ama ailelerin de bildiği bir aynı evde yaşanan bir sevgililiğe tamam mısınız?

Yine eksilenmisim tabi .
Genc bir kızın onun bunun elinde heder olmasını istemem.
Belli bir yaşta olgunlukta olur bekarete önem vermez yaşar o ayrı .
Ama duygusal ve bekarete önem veren genç bir kız nikah olmadan kimseyle olmamalı.
Bence zaten doğrusu bu .
Benim böyle olmadu ama olmasını çok isterdim tabi .
Yüz kişiyle sevişmek marifet değil.
Kadın değerlidir öyle herkesin elinde olmamalıdır .
Isteyen istediği kadar eksilesin.
Burda genc kızlara kötü örnek olmayin

Öncelikle kullandığınız eril dil eksilenmeyecek gibi değil onu söyleyeyim. Onun bunun elinde heder olmak ne demek? Bir kişinin kendi hür iradesiyle cinsel birliktelik yaşamasını bu şekilde nitelemek bir kadına yakışmıyor. Siz kendiniz çok mu iyi örnek oluyorsunuz da insanları yargılıyorsunuz? Nedir yahu bu ahlak bekçiliği tavrınız? Sizin gibi erkeğin elinin kiri kadının alnının lekesi zihniyetini normalleştirenler yüzünden bugün bu haldeyiz zaten.

Sevgiliden ayrılmakla kocadan ayrılmak arasında aman aman bir fark var. Evlendiğinizde anlayacaksınız, şu an size ne söylesek boş. Elbette boşanmak öcü değil gayet evlenmek kadar normal. Belki düzelir kafasıyla evlenmek her olay için yanlış ama. Niye böyle önemli bir konuda kumar oynansın ki? Şunu da anlamadım dini hassasiyetleriniz yüzünden evlenmeden cinsel ilişkiye karşısınız ama ailelerin de bildiği bir aynı evde yaşanan bir sevgililiğe tamam mısınız?
Yoo. Karsilastirma yaparken ailelerin bildigi sevgiliyle yasama vs evlilik karsilastirmasi yaptim.

Belki duzelir kafasiyla evlilik tabii ki yapilmaz. Sadece ayrilik halinde duygusal acidan pek fark olmadigini dusundugumu soylemeye calistim. Evlilik hayati yasadigin sevgiliden ayrilmak resmi olarak bagli oldugun kocadan ayrilmak kadar can acitir. Biri evli diye daha cok aci cekmez demeye getirdim.

Ben evlilik savunmasi vs yapmiyorum mesajda. Sadece ayrilik durumunda duygusal olarak cekilecek aci gercekten cok farkli midir, sayet farkliysa bunda toplumun evliligi zahmete bindirmesinin rolu var midir, bu acidan bakmaya calisiyordum.

Yoo. Karsilastirma yaparken ailelerin bildigi sevgiliyle yasama vs evlilik karsilastirmasi yaptim.

Belki duzelir kafasiyla evlilik tabii ki yapilmaz. Sadece ayrilik halinde duygusal acidan pek fark olmadigini dusundugumu soylemeye calistim. Evlilik hayati yasadigin sevgiliden ayrilmak resmi olarak bagli oldugun kocadan ayrilmak kadar can acitir. Biri evli diye daha cok aci cekmez demeye getirdim.

Ben evlilik savunmasi vs yapmiyorum mesajda. Sadece ayrilik durumunda duygusal olarak cekilecek aci gercekten cok farkli midir, sayet farkliysa bunda toplumun evliligi zahmete bindirmesinin rolu var midir, bu acidan bakmaya calisiyordum.

Ana konudan uzaklaşıyoruz sanki gittikçe. Ayrılık acısının cinsellikle alakasını çok anlamadım.Daha evlendiğiniz için kıyas yapamayacağınızı düşünüyorum açıkçası. Olmayan bir eşten ayrıldığınızı hayal ediyorsunuz sadece. Ayrılık halinde duygusal açıdan çok fark olur. Evlilik çok başka bir sorumluluk. Aile olmak demek Aynı evde yaşamak değil sadece olay. . Bir gün birlikte torun seveceğini falan düşünüyorsun, bir ömür birlikte yaşayacağını. Toplumun evliliği zahmete bindirmesinden kastınız nedir?

Son düzenleme:
asik oldugunuz adamla ten uyumu olmama gibi bir sey olabilir mi? (Ciddi soruyorum)

Aşkın kendisi cinsel çekimdir zaten bana gore AMA herkes böyle düşünmüyor. Mesela görüyorum birlikte eğleniyoruz, birlikte vakit geçirmekten keyif alıyoruz sohbetimiz super diyor ve aşık olduğunu düşünüyor ama cinsel çekim ya da ten uyumu yok bu durumda afalliyor. Çünkü aşk böyle bir şey değil, arkadaşımızla da birlikte süper vakit geçirip, çok uyumlu olabiliyoruz ama bu aşk demek değil aslında.

Yani birine sevgi beslemek ve süper vakit geçirmek her zaman aşk doğurmuyor. Ben böyle duruma girseydim evet ayrılırım çünkü benim için arkadaşlık yeterli değil.

Aşkın kendisi cinsel çekimdir zaten bana gore AMA herkes böyle düşünmüyor. Mesela görüyorum birlikte eğleniyoruz, birlikte vakit geçirmekten keyif alıyoruz sohbetimiz super diyor ve aşık olduğunu düşünüyor ama cinsel çekim ya da ten uyumu yok bu durumda afalliyor. Çünkü aşk böyle bir şey değil, arkadaşımızla da birlikte süper vakit geçirip, çok uyumlu olabiliyoruz ama bu aşk demek değil aslında.

Yani birine sevgi beslemek ve süper vakit geçirmek her zaman aşk doğurmuyor. Ben böyle duruma girseydim evet ayrılırım çünkü benim için arkadaşlık yeterli değil.
Evet ama erkekler kadın biraz güzelse ve ilgiliyse cinselliğe hazır ve nazır olabiliyorlar. Onlar için aşk kısmı daha farklı sanırım.

Ana konudan uzaklaşıyoruz sanki gittikçe. Ayrılık acısının cinsellikle alakasını çok anlamadım.Daha evlendiğiniz için kıyas yapamayacağınızı düşünüyorum açıkçası. Olmayan bir eşten ayrıldığınızı hayal ediyorsunuz sadece. Ayrılık halinde duygusal açıdan çok fark olur. Evlilik çok başka bir sorumluluk. Aile olmak demek. Aynı evde yaşamak değil sadece olay. Toplumun evliliği zahmete bindirmesinden kastınız nedir?

Ayrılık acısından bahsetmemin sebebi şuydu: deli gibi aşık olunan ama ten uyumu olmayan adamdan ayrılınacak diye. Yani sevgiliden ayrılsa da kocasından ayrılsa da o acı çekiliyor. Beraber yaşanan sevgiliden ayrılmak, aileler de biliyorsa kocadan ayrılmak gibi bir şey olsa gerek diye düşündüğüm için. Çünkü her iki senaryoda da herkes soruyor, bilinen bir yuva yıkılmış oluyor. Eşyalar ayrılınıyor, kim neyi alacak konuşmaları vs vs... Birinde sadece hukuki zorluklar var (ve hukuki güvenceler). Hukuki farklılar haricinde, eğer evlilik zahmete zora bindirilmediyse, ayrılık açısından pek fark pek olmasa gerek. Ha evlilik deneyimim yok. Yaptığım kıyas gerçekten sağlıklı olmayabilir. Ona diyeceğim bir şey yok.

Evliliğin zora bindirilmesi: düğüne, nikaha bir sürü para harcamak, bunlar için borca girmek, ayrılmayı büyük bir skandal, öcü gibi görmek, evli bir çift şunu şunu şunu yapmalı diye evli bireylerin üstüne yapmak istemeyecekleri yükümlülükleri yüklemek gibi şeyler...

Back
X