- 11 Haziran 2021
- 165
- 297
- 23
Cinsellik olmayan ilişkilere şehvet değil şefkat ilişkisi diyoruz yani bir nevi anne-evlat ilişkisi gibi. Duygusal ilişkide iki tarafın da birbirine duyduğu şehvet, şefkatten üstün olmalı. Aksi hâlde eş değil ev arkadaşı oluruz. Eşinizin bunu 5 senedir çözmemesi de, sizin bu problemi 5 senedir sorun etmemeniz de birbirinize çok şefkatli olduğunuzu gösteriyor. Durum sizlik değil, çözmesi gereken eşiniz. Zor bir durum olsa da sizi arzulaması, bu tutkuya karşı koyamayıp bunca zaman tedavi olması gerekirdi. Cinsellik evliliğin bel kemiği.Iyi geceler hanimlar 5 yillik evliyim, başlıktan anlayacağınız gibi evlendik ve kocamın iktidarsızlik sorunlari çıkmaya başladı. Ama onu sevdigim icin bunu hiç problem haline getirip hayatı ona zehir etmedim.. Ama eşim artik boyle devam edemeyiz sana bunu yapamam diye beni terketti.Onu çok seviyorum o da beni seviyor. Gitti ama halen davayı açmadı 1 ay oldu. Bende onu sevdigim icin bi umut barışırız diye bekliyorum .. bana biraz akıl verin öyle çaresiz hissediyorum ki kendimi..
Elimden gelenin fazlasini yaptigimi dusunuyorum o yuzden vicdanim cok rahat bu konuda ..ben illa adamı tahrik etmek gerekir diye düşünenlerden değilim
benim kafam şu: adam beni her türlü istiyor olmalı. kafamda ev topuzu ayağımda pijamayla da... ama ben hoşluk olsun heyecan olsun diye arada giyinir süslenirim- ki severim de. o da buna reaksiyon gösterir. bi ateş olur. ne güzel. yoksa tahrik etmeyince ekşın olmuyorsa sigortalar atar bende. ben onu isteyim diye adam özel bir kıyafet giyiyor mu, bişey yapıyor mu, yooo. ben nasıl istiyorum o zaman....(tamam erkekler daha görsel tahrik oluyor)
hımm. sanırım eski ilişkide istemediğiniz kadar sekse bi nevi zorlanmışsınız. bu ilişkide seyrek olması ilk başta size iyi gelmiş...sonradan sorun olduğunu ancak fark etmişsiniz.
yani olabilir yaşadıklarınızı böyle sıralı bilince bana şimdi tuhaf gelmedi. siz elinizden gelen her çabayı göstermişsiniz gibi duruyor.
Evet sanirim tamda dediginiz iliski durumuna dönüştü evliligimiz.. cok psikoljim bozulms 1 aydir bunu farkettim , iliskide ya da evlilikte arzulanmamak insani cok kotu ruh haline sürükluyorCinsellik olmayan ilişkilere şehvet değil şefkat ilişkisi diyoruz yani bir nevi anne-evlat ilişkisi gibi. Duygusal ilişkide iki tarafın da birbirine duyduğu şehvet, şefkatten üstün olmalı. Aksi hâlde eş değil ev arkadaşı oluruz. Eşinizin bunu 5 senedir çözmemesi de, sizin bu problemi 5 senedir sorun etmemeniz de birbirinize çok şefkatli olduğunuzu gösteriyor. Durum sizlik değil, çözmesi gereken eşiniz. Zor bir durum olsa da sizi arzulaması, bu tutkuya karşı koyamayıp bunca zaman tedavi olması gerekirdi. Cinsellik evliliğin bel kemiği.
Valla içine düşmeden önce bende bilmezdim ama sanki yaşlanmisizda cinsellik bitmis , hayatinda akisinda yasiyor gibi bi hayatCinsellik olmayan evlilikte nasıl oluyor işler. Normal arkadaş gibi felan gibi mi?
Çok saolun zaten bende biran önce toparlanıp hayatıma devam etmek istiyorum , dediginiz gibi bencilce davranıp çekip gittiInsan cinsel yönden kendisini tanır. Sizde ara sira bicak gibi iliskinin kesildigini soylemissiniz. Eşiniz en basindan beri kendisindeki cinsel problemi biliyordur. Buna ragmen hem evlenmek istemesi hem tedavi olmamasi hemde bosanmak istemesi bana cok bencilce geldi. Kaldi ki siz onu oldugu gibi kabul ederken esiniz kendi duygularina gore yaşıyor, sizin ne hissettiginizi umursamiyor. Sayet problem cozmeye odakli olsaydi tedavi deneyebilirdi. Uzulmeyin, hakkinizda hayirlisi olsun insallah
Ahımı aldı artik istedigi yönelimde olsun , kimsenin hayatiyla bu sekilde oynanmamaliTedavi olmak gibi basit bir çözümü varken sizi terketmesi bana cinsel yöneliminin farklı olduğunu düşündürdü.
Paravan evlilik yapmış, seni oyalayabildigi kadar oyalamış, hala uzatma derdinde...neye paravan olduğunu ben soylemeyeyim, daha fazla üzülme ama anlayan anladı zaten...Zaten giderken biraz birbirimize zaman tanıyalim hemen davayi açmayalim dedi , ama bu durum daha kötü arada hissediyorum kendimi. Ayrildik desen boşanmadik , beraberiz desen o da degil cok karmakarisigim..
Bacım senin kafan ne değişik öyle, çocuğu doğurduysam kendim bakacam tabi kim bakacak.Haklısın bence. Bana kalsa çiftler 3,4 günde bir görüşmeli ama bu fikir hâlâ ütopik geliyor nedense insanlara.bu forumda da yazmıştım ama bırak katılanı ayrı yatakta yatmaya bile ne tepkiler gelmişti.tutturmuşlar bir yatakları ayırmayın yatakları ayırmayın. Ezbere konuşuyorlar.insan sevdiğinin kokusunu içine çekmek istermiş, sevdiğiyle yatıp kalkmak istermiş falan filan romantık romantik abartılı laflar.bilmiyorlar ki hep birlikte olmak yakınlık sağlamaz zamanı kalitesizleştirir.makine değiliz.çocuklar bile özlemeli annesini. Buna da ben çocuğuma kendim bakmak isterim, yalnız bırakamam diyorlar.
Al sana çapkın.keşke çapkın olacak yetenekte olsaydı. Şu iktidarsızlıktansa aldatılmayı tercih ederim valla.en azından erkek gibi erkekmiş derim.aldatabilecek kapasitede adam bulmak bile nimet bazen
2 yildir hiç yok , ondan onceside 4-5 ay duzenliyse 2-3 ay hic olmaziTedavi olması gerekiyordu beş yıl ne demek ??
Sizi sevse evliliğini severse tedavi olurdu hem de siz ısrar etmeden ..:.
Beş yıldır aynı mıydı peki ???
Senlik birsey degil bu benim suçum benim sorunum ve ne yaptiysam duzeltemedim diyor. Kanitlasam ne yapacagim ki benim ondan maddi hicbir talebim yok zaten..Cinsel hayatin olmadigini mesajlarla kanitlayabilirsiniz bence aklima ilk o geldi.bu konu hakkinda esinize yazin neden benden uzak duruyosun .su kadar zaman oldu yaklasmiyosun fln filan.e cevap vericek kabul edicek mecbur.sonra da kanit olarak kullanirsiniz..
Çocuk psikolojisi konusunda bir paragraf okumuşluğunuz var mı?çocuklar bile özlemeli annesini. Buna da ben çocuğuma kendim bakmak isterim, yalnız bırakamam diyorlar.
Kaliteli zaman diye birşey var.bir bebek meme emmiyorsa geri kalan bütün insanlar için bu durunun geçerli olduğunu düşünüyorum.burası fikir alışverişi platformu herkesin her dediğini bilimsel açıdan kanıtlaması gerekmiyor.yanlışsa katıpmazsınız.ona bakarsabız buradaki kimse evlilik ve ilişki danışmanı değil ama hayat tecrübelerimize göre yorum yapıyoruz.ilişkiye yorum yapana sen hiç yetişkin psikolojisi okudun mu diye soruyor muyuz ?Çocuk psikolojisi konusunda bir paragraf okumuşluğunuz var mı?
Çok tuhafsiniz birgün önce de adamın bosanacagi eşi için "hayatına illa birini mi alacaksın tekte yaşayabilirsin " diye terkettiği eşine süper ötesi bir cümle ve kişilik olduğunu belirttiniz . Şimdide bir bebeğin meme emmemesi ,doğan çocuğun anneyi özlemesi için kendimizin bakmaması filan nereye bagladiniz bunu kaliteli zamanin meme emmemeyle ne ilgisi varmış ,uzman değilsiniz ama uzmanmiscasina tani tetkik koymaya çalışıyorsunuz ,çoğunluk olarak evet sizinle aynı düşünmüyoruz .Kaliteli zaman diye birşey var.bir bebek meme emmiyorsa geri kalan bütün insanlar için bu durunun geçerli olduğunu düşünüyorum.burası fikir alışverişi platformu herkesin her dediğini bilimsel açıdan kanıtlaması gerekmiyor.yanlışsa katıpmazsınız.ona bakarsabız buradaki kimse evlilik ve ilişki danışmanı değil ama hayat tecrübelerimize göre yorum yapıyoruz.ilişkiye yorum yapana sen hiç yetişkin psikolojisi okudun mu diye soruyor muyuz ?
neden maddi talebiniz yok? psikolog ve terapi masraflarınızı karşılaması gerekir.Senlik birsey degil bu benim suçum benim sorunum ve ne yaptiysam duzeltemedim diyor. Kanitlasam ne yapacagim ki benim ondan maddi hicbir talebim yok zaten..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?