Cinsiyet siparişi

Yani ne var bunda ? Allah iki cınsıyetten de tattırsın derler onun ıcın temennide bulunurlar. Neden batıyor ki sana ? Bi baskı göremedim ben
Ben de aynısını yaşadığım için cevap veriyorum batma değil ama insana gerçekten sözle olmasa bile baskı yapiyorlar.Benjmkiler kız olacağını duyunca surat yaptı .Hiç sağlıklı olsun demedi kayinvalide.Hep inşallah erkek olur inşallah erkek olur dedi.Simdi de yine aynı şeyi yapıyor .Yine surat yapacak..İnsan rahatsız oluyor ..

Hanimlar, oğlum üç yaşına giriyor ve yavaştan ikinci bebeği düşünmeye başladık. Kaynana tarafım tam bir kız çocuk hastası. Eltimin bir oğlu ve bir kızı var. Bana da ayda yılda, bir araya gelirsek, alttan alttan ikincisi kız olur inşallah diye kendilerince baskı yapmaya çalışıyorlar.

Oğlum çok narin, kibar, evde herşeye yardım etmeye çalışan, bir şey tasisam koşup ucundan tutan, çok ama çok düşünceli bir bebek. O doğduktan sonra açıkçası kız bebek hayalim kendi kendine eridi bitti. Hatta erkek olursa, birbirlerine daha iyi destek olurlar diyorum kendi kendime düşününce. Tabii ki herşeyin başı sağlık ama oğlum benim dünyam ve o kadar arkadaş ki bana o küçücük haliyle.

Geçen gün babasıyla tartıştık ve sesler ne yazik ki yükseldi biraz. Daha doğrusu eşimin sesi. Bunu duyan oğlum babasının yanına giderek anneme bir daha bağırma babaa dedi. Yanıma gelip üzülme ben seni korurum falan dedi. Aşkım ya. :) Ne yani ikinci bir oğlum olursa ki hiç mahsuru yok, bu cahillerin ağzına sakız mi olacagim şimdi?
Erkek evladının tadı başka kız evladının tadı başka. İkiside apayrı güzel. Bir kızım bir oğlum var. İkisinide yaşadım. Şimdi 3.ye hamileyim asla cinsiyet düşünmüyorum. Allahım sağlıklı sıhhatli versin de cinsiyet ne önemi var. Siz de sakız olsanız ne olur ki. Bu sizin seçiminizle onların isteği ile olan bişe değil ki. O yüzden kuzucuğa bi kardeş gelsin de sağlıklı sıhhatli olsun

Bizimkiler de erkek deyince surat astılar mesela görümcemin oğlu var bizden kız beklediler sanırım ama bnde alınmadım değil birden benim de yüzüm düştü resmen yüzleri düştü kaçıştılar filan o derece ama şöyle ki bnde hep kız olsun istedim. İnş konu sahibi dediği gibi oğlan olduğuna bende sevinir sevinir dururum :) bu arada bir kaç defa cinsiyet hesaplaması yapanlara denk geldim. Teyzem filan da yaptırmış bundan 20 sene önce mesela değer mi bilmem tabi herkesin kendi tercihi

herkes der, ilki kız olur ikincisi erkek olsun derler. aynı şekilde ilki erkekse sizinkiler gibi ikincisi kız olsun diye tuttururlar. anlattıklarınız çok normal geldi bana. insanlar iyi kötü doğru yanlış güzel çirkin her konu hakkında saatlerdir dolu boş konuşuyorlar. kısacası boyuna her konu hakkında fütursuzca konuşuyorlar. normalleştirin artık. . . dertsiz başınıza dert almayın:KK50:

Geçen gün babasıyla tartıştık ve sesler ne yazik ki yükseldi biraz. Daha doğrusu eşimin sesi. Bunu duyan oğlum babasının yanına giderek anneme bir daha bağırma babaa dedi. Yanıma gelip üzülme ben seni korurum falan dedi. Aşkım ya. :)

ayrıca şu mesajınıza istinaden; lütfen çocuğunuzu size bağımlı olarak yetiştirmeyin. sonra büyüdüklerinde gelinlerin başı yanıyür. :deli:

Benimkiler de tam tersi ...Erkek meraklısı.Erkek olunca ne olacaksa.Erkek olur inşallah kız olmasın diye dua etti hep kayınvalidem.Erkek çocuğu hayranı biri olarak ona inat sağlıklı bir kızım olsun diye dua ettim hep ve bir kızım oldu.Simdi yine bir erkek çocuk doğsa inşallah bizim de ikinci ki olsun der .Hayırlısı dediğini duymadım hiç ..Cahil her yerde her durumda cahildir .Bence takmayın ya.Evet insan takıyor .Ben bile diyorum ikincisi kız olursa bunlar üçüncü diye bana yapamaZ da arkadan arkadan eşime baskı yaparlar.Garibim o da arada kalıyor ...
ayyy bizde de aynı durum oldu. erkek olsuncu familya çöktü tepeme.ilk cinsiyet muayenesinde doktor kız dedi. bunlar hala diretiyor yok o bebek erkek. ben rüyamda gördüm. yok siz inanmayın doktora. bakın görün doğumda erkek doğacak. (muska mı yaptılar ne yaptılarsa artık o kadar emin konuşuyorlar) bende onlara inat dua ettim kızım olsun diye. ama Allahın takdiri sonuçta. oğlum olacağını öğrenince sinir olmuştum. sırf o baskılarından kaynaklı. halbuki ilk hamile olduğumu öğrendiğimde hep sağlıklı olsun da farketmezciydim ben. sonra kendime kızdım. insan kendi evladı hakkında böyle hissetmemeli ve çok şükür bebek sahibi olacaktım. bi anda kendimi Allah'ın katında çok nankör gördüm. sonra da karnımdakinin bunu hissettiğini düşündüm. o üzüldü gibi hissedip ben daha çok üzüldüm. bana bunu yaşatmaya ne hakları vardı!!! o dönemden başladı zaten sorunlarımızda. neyse şimdi çok şükür sağlıklı dünya tatlısı oğlum var. Allah mutlu mesut sağlıkla büyüdüğü günleri de göstersin. ama bende şunu öğrendim sizin dediğiniz gibi ve aklımda hep mevlananın lafı " cahille girme münakaşaya ya sinirini zıplatır tavana yada yazık olur adabına"

Hanimlar, oğlum üç yaşına giriyor ve yavaştan ikinci bebeği düşünmeye başladık. Kaynana tarafım tam bir kız çocuk hastası. Eltimin bir oğlu ve bir kızı var. Bana da ayda yılda, bir araya gelirsek, alttan alttan ikincisi kız olur inşallah diye kendilerince baskı yapmaya çalışıyorlar.

Oğlum çok narin, kibar, evde herşeye yardım etmeye çalışan, bir şey tasisam koşup ucundan tutan, çok ama çok düşünceli bir bebek. O doğduktan sonra açıkçası kız bebek hayalim kendi kendine eridi bitti. Hatta erkek olursa, birbirlerine daha iyi destek olurlar diyorum kendi kendime düşününce. Tabii ki herşeyin başı sağlık ama oğlum benim dünyam ve o kadar arkadaş ki bana o küçücük haliyle.

Geçen gün babasıyla tartıştık ve sesler ne yazik ki yükseldi biraz. Daha doğrusu eşimin sesi. Bunu duyan oğlum babasının yanına giderek anneme bir daha bağırma babaa dedi. Yanıma gelip üzülme ben seni korurum falan dedi. Aşkım ya. :) Ne yani ikinci bir oğlum olursa ki hiç mahsuru yok, bu cahillerin ağzına sakız mi olacagim şimdi?
Ayyy bu sığ düşüncelere kafanı yorma canım siparişle çocuk olmuyor olursada erkek kız size farketmez eminim onlar en fazla 3 gün konuşur hiç takma bosver

ayyy bizde de aynı durum oldu. erkek olsuncu familya çöktü tepeme.ilk cinsiyet muayenesinde doktor kız dedi. bunlar hala diretiyor yok o bebek erkek. ben rüyamda gördüm. yok siz inanmayın doktora. bakın görün doğumda erkek doğacak. (muska mı yaptılar ne yaptılarsa artık o kadar emin konuşuyorlar) bende onlara inat dua ettim kızım olsun diye. ama Allahın takdiri sonuçta. oğlum olacağını öğrenince sinir olmuştum. sırf o baskılarından kaynaklı. halbuki ilk hamile olduğumu öğrendiğimde hep sağlıklı olsun da farketmezciydim ben. sonra kendime kızdım. insan kendi evladı hakkında böyle hissetmemeli ve çok şükür bebek sahibi olacaktım. bi anda kendimi Allah'ın katında çok nankör gördüm. sonra da karnımdakinin bunu hissettiğini düşündüm. o üzüldü gibi hissedip ben daha çok üzüldüm. bana bunu yaşatmaya ne hakları vardı!!! o dönemden başladı zaten sorunlarımızda. neyse şimdi çok şükür sağlıklı dünya tatlısı oğlum var. Allah mutlu mesut sağlıkla büyüdüğü günleri de göstersin. ama bende şunu öğrendim sizin dediğiniz gibi ve aklımda hep mevlananın lafı " cahille girme münakaşaya ya sinirini zıplatır tavana yada yazık olur adabına"

onu diyenler vikingler döneminde kalmışlar. soyumuz yürüsüncüler ya. Allah neyi nasip ederse o olur. sizin yapacağınız bi durum var mı cinsiyetini değiştirmek için? öyle düşünüp kız olsun sonra da diyenlerin tek amacı da büyüyünce bize bakar hizmet eder mantığı zaten. bu gidişle yıl 2067 de olsa bu cahil kafalar değişmeyecek.

şu hamile kadınlara "ayyy inşallah kızın olur/oğlun olur" ayyy inşallah sarışın olur, esmer olur" vs gibi duaları bırakın lütfenn. gerçekten sinir bozucu. siz esmer seviyorsunuz diye karşıdaki de çocuğu esmer olsun diye dua edilsin istemiyor olabilir. herkes kendine dua etsin. ille edecekseniz " sağlıklı olsun" "hayırlı evlat olsun" diye dua edin. hamilelere de sorun sadece" gönlünden ne geçiyor" diye. "Allah gönlüne göre versin" deyin. anasına benzesin, amcasının saçını alsın, yeğeninin göz rengini alsın temennilerini geçin.... sonuçta kimin duası kabul olur bilinmez. Allah vergisi dediğimiz şey sonuçta, kimsenin elinde olan birşey de değilken, bırakın hamileler bi de bu tip temennilere yanıt vermek, kafa yormak zorunda kalmasın. süreçlerini huzurlu mutlu tamamlasın. "iyi niyet, hoş telaşlar bunlar" adı altında milletin burnundan getirmeyin.

onu diyenler vikingler döneminde kalmışlar. soyumuz yürüsüncüler ya. Allah neyi nasip ederse o olur. sizin yapacağınız bi durum var mı cinsiyetini değiştirmek için? öyle düşünüp kız olsun sonra da diyenlerin tek amacı da büyüyünce bize bakar hizmet eder mantığı zaten. bu gidişle yıl 2067 de olsa bu cahil kafalar değişmeyecek.
bu yüzden maalesef bizim ailede hala viking örf, adet ve gelenekleri hakim:işsiz:... eşim sağolsun

Baskı yapmaya çalışmaları için müdahale edebilecekleri birşey olmalı.
Baskı ile kız doğurmak elinizde mi?
Dert etmeye değecek bir şey yok.
Klasik muhabbetler.
He deyip geçmeli.

Herkesin hayali 1 oglan 1 kiz galiba. 2 oglu veya 2 kizi olan cok kisi durumundan memnun degil.
Herkesin 1 kız 1 erkek hayali yok, küçük görümcemin 2 kızı var durumları yerinde ama halinden çok memnun oldukları için 2 kız yeter dediler. Arkadaşımın 1 oğlu varken çok dua etti 2.de erkek olsun ilerde birbirlerine destek olsunlar. Benim hayalim de 2 kızdı hep çünkü kız kardeş çok başka birşey ama 1 kız 1 erkek nasip oldu. Toplumda her iki cins olsun genellemesi var ama bazı insanlar sadece hemcins çocuk isteyebilir.

Bana iyi niyetli bir temenni gibi geldi..
Siz ters algılıyor olabilir mısınız?
Ee sizde gönlünüzden erkek bebiş geçiriyorsunuz.
O zaman sizde sipariş istiyorsunuz.
Kayınvalide iyi temenni edemez ama ben iyi temenni ederim de erkek evlat isteyebilirim de durumuna çıkıyor bu..
Klasik erkek ailesi iyi niyetli bir şey de yapsa göze batma durumu olmuş.. eşinizin ailesini bu kadar tavırlı görmeyin bence. Sonuçta onların da torunu olacak..

Ben olsam hayırlısı anne der konuyu kapatırdım..

Son düzenleme:
Ben de aynısını yaşadığım için cevap veriyorum batma değil ama insana gerçekten sözle olmasa bile baskı yapiyorlar.Benjmkiler kız olacağını duyunca surat yaptı .Hiç sağlıklı olsun demedi kayinvalide.Hep inşallah erkek olur inşallah erkek olur dedi.Simdi de yine aynı şeyi yapıyor .Yine surat yapacak..İnsan rahatsız oluyor ..
Amaaan hiç takma. Benimde mesela iki tane kızım var oğlum yok. Tabiki benim kayınvalıdede üzgün. Ama ben hiç takmıyorum. Onane. Evlatlarımı valla 10 tane erkeğe degısmem.

Valla hanimlar, sayenizde ilk hamilelikte bu insanları çok ciddiye aldigimi anladım. Ama yasattiklari hiç hafif şeyler değildi, bir de hamilelik psikolojisini üstüne eklersek.

Düşünsenize, yedinci ay ultrasonuna giriyorsunuz ve kesin cinsiyet belli oluyor, görümce o esnada arıyor, eşim oğlum olacak diyor görümcenin dediği şu " emin misiniz değişme ihtimali yok mu???" Ve ben bunları eşimin yanında olduğum için birebir duyuyorum. O anı tekrar yaşadım yazarken.

Bır oglum var, nasıp oldu ıkıncısı kız olacak.
Bana da aynısını soylerlerdı,hatta esım bıle hep ınsallah kız olur bu sefer de dedı.

Bana gore hıc farketmezdı.
Bende sızın gıbı ogluma o kadar asıgım kı, ıkıncısı de erkek olsa yıne cok mutlu olurdum.
Evlat evlattır, yeter kı saglık olsun,gerısı boş.

Ay oglunuza bayildim. Gonlum akti resmen. Masallah tebarekallah. Benim de bir kizim var, nami deger eskiya :KK66:) hep derim kiz degil oglan dogurmusum diye

Ben de kizima, eger ikinci cocuk dusunursek ( suan asla oyle bir dusucemiz yok), hayirlisi ile kiz kqrdes diliyorum. Sizin gibi dusunuyorum.

Back
X