- Konu Sahibi Bebisim0404
-
Ben 15 günde bir doktorda olduğum için arastirmistim hiç bi zararı yokmuş doktor görüşleri fln baya incelemistim içim rahat gidiyodum.Iste bende bunu merak ediyorum. Yillardir kullanilan ultrasonun zarar verdigine dair hic bir calisma bir veri yokken nereden ogrenmis arkadasimiz acaba zararli oldugunu? Hem baskalarini yanlis yonlendirmemek hem de kendisini de bilgilendirmek lazim diye dusunuyorum.
X-Ray cihazının bile zararlı olduğunu ispatlanamadı.Ilk 3 aydan sonra rontgenin bile direk olarak fetuse zarar verdigine dair bir kanit bulunmamaktadir arkadaslar. Bir cok gebe arkadas hasta olup doktor onayiyla cektirebiliyor. Tabi ki dikkatli ve doktor kontrolunde olmasi en guzeli ama Insanlari gereksiz yere korkutmanin da bir anlami yok diye dusunuyorum.
Benim de bi arkadaşım hastanede çalışıo özellikle gece nobetlerinde sakin ortamı buldumu direk kadın dogumcusunun yanında haftada en az 3 4 kez ultrasona giriodu ona sorduğumda da zararı yok demişti :) bende 3 düşük yaptığım için surekli doktora gidip kalbi atiyomu diye görmek istiyorum etrafim yok girme iyi diil fln hiç umursamiodum çünkü arastirmistim yani beni anladiklarini düşünmediğim için pek takmiodum :)))Hatta belirteyim, doktoruma neredeyse haftada bir gidince utanmıştım.
Kadın aynen şöyle dedi 'ben seni anlıyorum, hamileyken her gün bakardım ben kendime, doktor olmasam eve cihaz bile alırdım' dedi.
Yani bunu diyen ve uygulayan bir kadın hastalıkları uzmanı ama bizde çok bilen var maalesef.
O üyeye de illa çevresinde birileri 'aman iyi değil, ne yapacaksın habire gidip gidip' deyip, yanlış yönlendirmişlerdir.
Bu arada sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah.
X-Ray cihazının bile zararlı olduğunu ispatlanamadı.
Bir tek bizim ülkemizde geçmez hamileler o kapıdan.
Yurtdışında mecbur kaldım, adama hamileyim geçemem diyorum 'eee' diyor bana.:)
Canim her konuda oldugu gibi bi konuda da pek cok fikir sayesinde tartisma cikiyor. Bizim tanidik bi tip prof. Fazla girilmesini onermiyor. Bende katiliyorum. Her girdigimzde cocuga uyari gidiyor falan. Bazi insanlarda bunu kabl etmedgnde ben sadece konu sahibine yazmak istedm. Ve arkadslarma da soylerm gerekmedkce girmeyin diye:) ben 9.haftamda ve 22.haftamda girdm. Bi kere de belki dogumdan once girerm. Zaten gittigm dr bile her gittgmde ultrsna sokmuyor. Yani senin icine hangisi siniyorsa. Ben basta nasil dayancam falan dedim ama insan alisiyor:))Canim konuyla ilgili diil ama ultrasonun zararı var mı ? Çoğu doktorlar zararı yok diyo ama şimdi bi celiskide kaldım. ..
Arkadasim ben konu sahibine tavsiye anlaminda soyledim. Baskalarina bisy dedigm yok. Ayrica belrttm ben girmiyrm. Sizede tavsiye ederm seklinde. Saglik icin baktirmak tabikide gerkli ama sirf keyfyetn baktrmak elzem degil. Hee ben girmek istesem bile sokmuyolar zaten burda:)) hamilelik boyunca 3 kere. Ama benm ogrendgm kisi tip prof. Yoksa tabiki kendi kafama gore bisy demedm. Aciklik getirelim konuya:) ama bu da o bir tip prof. Diye dogru soyluyor anlamina gelmez. Bunlar arastrmaci adam birince zararli birince zararli degildir. Malum doktorlar birblernden farkli goruste olabliyor:)Iste bende bunu merak ediyorum. Yillardir kullanilan ultrasonun zarar verdigine dair hic bir calisma bir veri yokken nereden ogrenmis arkadasimiz acaba zararli oldugunu? Hem baskalarini yanlis yonlendirmemek hem de kendisini de bilgilendirmek lazim diye dusunuyorum.
Arkadasim ben konu sahibine tavsiye anlaminda soyledim. Baskalarina bisy dedigm yok. Ayrica belrttm ben girmiyrm. Sizede tavsiye ederm seklinde. Saglik icin baktirmak tabikide gerkli ama sirf keyfyetn baktrmak elzem degil. Hee ben girmek istesem bile sokmuyolar zaten burda:)) hamilelik boyunca 3 kere. Ama benm ogrendgm kisi tip prof. Yoksa tabiki kendi kafama gore bisy demedm. Aciklik getirelim konuya:) ama bu da o bir tip prof. Diye dogru soyluyor anlamina gelmez. Bunlar arastrmaci adam birince zararli birince zararli degildir. Malum doktorlar birblernden farkli goruste olabliyor:)
Ay bu arada saglikla kucaginiza alin ins bebisinizi masallah az kalmis sizin.Arkadasim ben konu sahibine tavsiye anlaminda soyledim. Baskalarina bisy dedigm yok. Ayrica belrttm ben girmiyrm. Sizede tavsiye ederm seklinde. Saglik icin baktirmak tabikide gerkli ama sirf keyfyetn baktrmak elzem degil. Hee ben girmek istesem bile sokmuyolar zaten burda:)) hamilelik boyunca 3 kere. Ama benm ogrendgm kisi tip prof. Yoksa tabiki kendi kafama gore bisy demedm. Aciklik getirelim konuya:) ama bu da o bir tip prof. Diye dogru soyluyor anlamina gelmez. Bunlar arastrmaci adam birince zararli birince zararli degildir. Malum doktorlar birblernden farkli goruste olabliyor:)
Anladim. Yani konu sahibine sadece oyle yazmis bulundm tavsiye anlamnda yoksa amacim millete zararli oldugunu ispatlamak degil. Bunun icin benm prof olmam lazim. Ayrica farkli gorste proflar olabilir bu norml. Bizler de sadece onlara guveniyoruz. Ben sadece kulaktan dolma bilgiyle bisy demedm. Ama tanimadgmz icin birbirmizi baskasi olsa bende oyle dusunebilirdm belki.:)) burda sistem farkli ama turkiyede boyle dusunen doktrlar vardir eminim. Benm duydgm kisi tanidik bi prof. Yoksa kendi doktrmn fikrini inanin bilmiyorm bile:)) onun aciklamasida soyle her ultrsnda bebege uyari yani sinyl gidiyor buda zararli bisy, gerkmedikce girmeyn tarzinda. Buda radar ışını gibi bişy.Konu sahibi disinda baskalarina bir sey dediniz demedik ki. "Ultrason zararli oldugu icin" diye yazmissiniz. Bende kendi adima rica ettim bildiklerinizi paylasir misiniz diye. Sizin fikriniz olmaktan ote bu konuda bir sey biliyormussunuz gibi oldugu icin yaziniz merak ettim. Sonrada kendi bildiklerimi paylastim. Belli ki yurt disinda yasiyorsunuz. Evet orada gebelik takibi burada oldugundan farkliymis. Orada ultrasonun daha az yapilmasinin sebepleri farklidir. Bu demek degildir ki ultrason zararlidir ve hali hazirda ulkemizde yapilan gebelik takipleri yanlıştır. Bu konuda yukaridaki gibi yazmis olsaydiniz ilk yorumu kimse sorgulamazdi bence. Bir de soyle bir konuya dikkat cekmek isterim. Uzerine bilimsel arastirmalar yapilmis ve herhangi bir zarari olmadigi kanitlanmis bir konuda zarari oldugunu dusunmek bence dogru degil. Ama tabi ozgur irade malumunuz. Evet cok enteresan hepsi prof oluyor ama soyledikleri seyler farkli ne yazik ki. Hamile olmami saglayan ve hali hazirda doktorum olan prof hocamda tam aksini savunuyor. Kisisel tercihlere kalmis gerisi. Ama bilimsel gercegi biliyorsak, diger arkadaslar icin de soylemeliyiz de. O yuzden konuyu siz baslatmis olsaniz da lutfen uzerinize alinmayiniz.
:)) gecmiyor bu gunlerr sankii:)) 81 olsun safak saycam onu bekliyorm. Cok sabirsizim bu konuda. Sende ins saglikla al kucaginaAy bu arada saglikla kucaginiza alin ins bebisinizi masallah az kalmis sizin.
Yok benim merak ettiğim tutmuşmudur hani hamile olan varsa onlarda da oldumu diye sordumIyi de henüz erken zaten. Sabredin..
Bana mı yazdınız bunu16. Haftanızda zaten artık kesinlesebilir. Ama değişen oluyor elbette. Hatta ve hatta. Yanlış anlaşılıyor. Doğduktan sonra bebek tam tersi olduğu görülebiliyor: ) her seye hazırlıklı olmak lazım.
Evet. Alıntı yapmayı unuttum k.bakmayinBana mı yazdınız bunu
Ya kusura bakmayın ama ben sizin ne dediğinizi anlamadım ben dedim ki ilişkiden 2 gün sonra agrı falan çektim yumurtalıklarım çok ağrıdı falan ne demek istediiniz tekrar kusura bakmayınEvet. Alıntı yapmayı unuttum k.bakmayin
Aynı şeyi bende yaşadım, tutmuş olabilir bence:)Mrb ben eşimde yumurtlama döneminde birlikte oldum 2 gün önce de oldu son ilişkiden 2 gun sonra adet olcakmışım gibi agrı hissettim ve yumurtalıklarım battı agrıdı tutmuş olabilir mi
Ben sizi konu sahibi sanıyorum yaa . Doğal olarak onun sorduğu soruya yorum yaptım. Yanlış anlaşılma oldu. Cevabim konu sahibineydi..Ya kusura bakmayın ama ben sizin ne dediğinizi anlamadım ben dedim ki ilişkiden 2 gün sonra agrı falan çektim yumurtalıklarım çok ağrıdı falan ne demek istediiniz tekrar kusura bakmayın
16. Haftayı bekleyin ben öyle iki kişiye şahit oldum,12. Haftada bir arkadaşıma Yüzde seksen erkek dendi 16. Haftada kız dendi sonra kız doğdu tabi.Yine diğer arkadaşıma 12. Haftada kesin erkek demiş doktor,o da kız olarak doğdu.Yani yanılma payları var.Nub teorisine cinsiyet tahmini sayfası var oraya ultrason yükleyin yorumlayan arkadaşlar var,10-13 haftalık ultrason koyun baksınlar derim.Benimde 11 haftalıkken kıza benziyordu 15. Haftamda erkek olduğunu öğrendim.Gönlünüze göre olur inşallah.Kızlar ben 10 haftaliktim israrimla erkeğe benziyor dedi 13 haftaliktim tekrar gittim bu sefer soylicektiniz dedim yine erkeğe benziyor dedi aaa bak bacaklarını kapattı gördün mu dedi bende utandı kız o zaman dedim sanmıyorum dedi 16 haftalık olucam inşallah gidicem çevremde erkek denilip çok kız çıkan var eşim de erkek istiyor erkek denilip kız çıkan var mı acaba benim için sorun yok eşimde hep sağlıklı olsun diyor ama ben hissediyorum alttan alttan erkek istediğini Rabbim herşeyin hayırlısını versin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?