Çirkef komşular ve hakaret davası

Liona Esposito

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2014
4.866
10.582
408
O kadar sinirliyim ki elim ayağım titriyor. Bıktım artık bu apartmandan. Maddi durumumuz müsait olsa bir saniye daha durmayacağız ama yok.

Biz kiracıyız, burdaki insanlar komşuluktan bi haber, sürekli her şeyi şikayet eden geçimsiz tipler. Evde nefes alsak gidip kapıcıya şikayet ediyorlar, o da ev sahibine bildirmek durumunda kalıyor. Ev sahibi de sürekli bizi arayıp uyarıyor! Şu adaletsiz dünyada binlerce apartman binlerce daire var bi tanesi de bizim değil ki, milletin çenesini çekmek zorunda kalıyoruz!

Çalış çalış elde var sıfır. Geldiği gibi gidiyor, bıktım artık bu durumdan. Çalışıp çalışıp üç kuruş para alıp zenginleri daha da zengin ediyoruz başka karımız yok.

Çok dolmuşum neyse size olayı anlatayım. Benim küçük bi köpeğim vardı, ondan şikayet edip durdular. Yavrumun ağzı var dili yoktu, havlamazdı bile. Rahatsız edici bi yanı bile yoktu. Bu sevgisiz kalpsiz insanların şikayetleri yüzünden arkadaşımda kalıyor köpeğim kaç zamandır.

Bugün ise annemin doğum günü, arkadaşlarımız da sürpriz yapıp ellerine pasta almış gelmişler. E doğal olarak içeri girer girmez kapının önünde bi sarılma, kucaklaşma, doğum günün kutlu olsunlar, gülücükler.

Aradan iki dakika geçmedi ki kapı çaldı. O sevimsiz kadınlardan biri. Diyaloğu yazayım.

X: Sizden mi geldi bu gürültü?

Ben: Ne gürültüsü?

X: Sizin evden gelen gürültü, korktuk.

Ben: Rahatsız edici bi şey yaptığımızı düşünmüyorum, arkadaşlarımız geldi de sürpriz yapmaya, sesimiz biraz fazla çıkmış olabilir, ama kahkaha sesinden korkmanız da ne tuhaf.

X: Hayır daha büyük bi gürültü geldi !

Ben: Teyzecim o zaman bizden gelmemiştir o gürültü, biz bi şey yapmadık ki.

X: İnsanlar korkuyo sessiz olsanıza biraz!! Ne kahkaha atıyorsunuz? (Biraz önce kahkaha değil daha büyük gürültü demişti halbuki)

Ben: Kahkaha atmak çok normal bi şey.

Bu cümleden sonra kapıyı kapattım daha fazla tartışmamak için. Ama arkamdan bana ''gerizekalı'' diye bağırdı, ve daha anlayamadığım bir sürü şey söyledi. Tek anladığım ''gerizekalı'' dediğiydi.

Şimdi bu kadın yine ev sahibine şikayet edecek. Bu ilk değil üstelik. Elinden gelse beni dövecek öyle bi çirkeflik. Ben bu ''gerizekalı'' lafı yüzünden hakaret davası açabilir miyim? Bütün arkadaşlarımız da şahit oldu olaya, izlediler. Dava açarsam şahit dışında ispat istenir mi? Süreç nasıl ilerler? Bilgi verebilir misiniz?

Dava açılır da çok yıpranırsınız. Dava açıp taşının dicem ama yine de adlıyesi mahkemesi vs değer mi bilemem. Ev sahibinizle siz konuşun anlatın rahatsızız rahat vermiyorlar tacız edıyorlar diye

Ev sahibi de anlayan biri değil ki. Hepsi bi garip. Onlara inanıyor o da. Maddi imkan olsa bir dakika durmam şu evde. Neymiş biz geceleri müziğin sesini çok açıyormuşuz, herkesi rahatsız ediyormuşuz. Yahu benim annem de babam da çalışıyor, dibimizdeki odada uyuyorlar. Ben kapıyı kapatırken sessizce kapatıyorum, ben gece onlar uyuyor diye parmak ucumda yürüyorum, ne müziği allah aşkına!

O zaman mecburen ev arayacaksınız. Ya da idare edeceksiniz. Ya da kulak tıkayacaksınız eleştirilere. Ev sahibi kolay kolay sizi çıkaramaz. Kadına da bir sürü şahidim var gerizekalı lafını duyan biraz daha şansını zorlarsan adliyede görüşürüz falan de abartmasın. Konuşurken yalnız konuşma ya da ses kayıt al

sımdı bu komsular hep boyleyse sızden oncekkı kıracıya da aynı davranıyorlardır
ben sızın yerınızde olsam kadınla yasadıgınız bu dıyolog ev sahıbıne ulasmadan ev sahıbıyle ben gorusur olanı anlatır daha once de kıracılarla boyle sorun oldu mu dıye sorardım
eger olmadıysa bıtek sızle yasanıyorsa nerde yanlıs yapıyorum dıye dusunmenız gerekebılır

kadın cok hadsızmıs ne olursa olsun hakaret edemez...
bence ev sahıbınızı bı kahveye cagırın veya sız kahveye gıdın bulundugunuz sehırde degılse arayın derım

Her şeyden şikayetçi olmak da ilginç. Bilmiyorum herkesin gürültü anlayışı farklı mı? Bana göre gece yatma saatlerinde gelen sesler gürültüdür. Arkadaşlarınız gece 12'demi geldiler? Gece 12'den sonraki sesler beni rahatsız eder, gündüz vakti olanlar değil hayatın normal akışı çünkü. Bu kadar çok şikayet edip durmaları tuhaf geldi. Farkında olmadan birşey yaptınız da size gıcık falan mı oldular acaba? Sizin için demiyorum ama bazı insanlar var, gece geç saatlerde müzik açıyorlar, sesi açtıklarının farkında bile değiller ama şikayetçi olduğunda "ben sesini kısık dinliyorum" diyorlar. Halbuki bazı evlerde o ses çok kötü gidiyor.

Köpeğe gelince... Köpek de gecenin bi yarısı yüksek sesle havlayıp gürültü yapmadığı sürece sorun yok aslında. Çok garip geldi bana ya, bence de ev sahibinizle konuşup komşuların her şeyden şikayetçi olduğunu söyleyin ama gerçekten gürültü yapmadığınıza eminseniz yapın bunu. Bazen insan istemeden gürültü yapabiliyor çünkü.

Siz dava acarsanuz daha da huzurunuz kacar, sizin en kucuk gurultunuzde polisi arayip onlar da sizinle ugrasabilirler ya da sizi tahrik edip hakaret, tehdit gibi suclar isleminizi saglayip onlar da size dava acabilir, anlamadigim neden koca apartmanda sizi mimlemisler, cok mu gurultu yapiyorsunuz, daha onceki sikayetleri hangi sebeplerdendi, acikcasi ben de alt komsumdan cok sikayetciyim, apartman boslugunda yasiyorlar resmen, bagiris cagiris, muzigi son ses acmalar vs, kendimize ait evimiz bile olsa, bu durum o apartmanda yasayanlari rahatsiz edecek hal ve davranislari sergileme hakki vermez bize.
*Bir kişinin özgürlüğü başkasının özgürlüğünün başladığı yerde biter!

Bir de şu kafama takildi, sikayet etmek icin biseyler olmasi gerekmez mi, neleri bahane edip sikayet ediyorlar, daha da tuhafi bu silayeti ciddiye alip size uyarida bulunan ev sahibi! Uyari gerektirecek bir durum olmasa uyarmazdi oyle degil mi.
Bir de su dusunceniz hosuma gitmedi acikcasi, kendi evimiz olsaydi demissiniz, kendi eviniz olsaydi baskalarini rahatsiz edecek davranislari yapmayi kendinize hak mi gorecektiniz? Birkac tane daha ornek anlatirsaniz daha da netlesecek birseyler

Dinsizin hakkından imansız gelirmiş, madem gürültü yapmadığınız halde gürültü yaptı diye şikayet ediyorlar o zaman salın gitsin bacım siz de sıkmayın kendinizi! Hiç değilse gürültü çıkardım da ondan şikayet ettiler dersiniz içiniz yanmaz!
Ayrıca bundan sonra ya ev sahibi aradığında açmayın ya da otu moku bahane edip siz arayın onları şikayet edin ev sahibine. Yeminle manyak komşu kadar irrite eden birşey yok!

Ay bizim üsttekleri gönderelim onlara. Karı koca gece saat 2,3,4 fark etmez küfürlü kavgalar ediyorlar. Kadının desibel maşallah zaten. Gündüz bile yetiyor gece düşünün. Kızı da gündüz son ses müzik açıyor. Benim oğlum sese uyandı kaç defa. Laftan da anlamıyorlar. Kendim kapısına gidip şikayet etmem asla. Kapıcıyı yolladım bir kaç kez o da kar etmiyor. Duvara vuruyorsun sinirle daha çok ses açıyor. Ne yiyor ne içiyor da manyak oluyor bunlar anlamıyorum.
Velhasıl böyle bir paket mevcut bizde gönderelim oraya

canım seni çok iyi anlıyorum bunun aynısı bizimde başımıza geldi. Biz evi tutarken gayet iyi idiler , böyle bi samimi davranmalar vs ama sonra gösterdiler yüzlerini. Evlendik eve geleli daha on gün olmadan aşağıda kıyametler kopmaya başladı kendileri kavga ediyorlardı ama öyle böyle değil gecenin 3 4 üne kadar bende safım dua ediyordum iyi olsun araları diye. Neyse bir gün saat 11 gibi sandalyeyi yerine koyayım derken elimden kaydı düştü tık diye sonra alttan yukarı vurdular gerizekalılar bıktım bunlardan hep aynı yeter artık vs diye eşimde indi ne oluyo diye kıyamet koptu hergün gece yarısı koltuk çekiyormuşum sürekli ben yapmıyorsam cinliymiş benim evim falan kadın eşimin üstüne yürüdü eşimde onlara sadece lafla gereken cevabı verdi dimdik durdu onlar bizi ezmek istediler ama olmadı eşim biz öğretmeniz dilekçe yazmayıda hak aramayıda iyi bilir deyince kapıyı kapattılar. 15 günlük evliyken ne çekyatı çekeceksek... sonra direk ev sahibini aradık oda onları aradı meğerse adamın kaç kiracısını kaçırmışlar demem o ki hemen gidin ev sahibinize durumu anlatın eğer anlayışlı ise sizden yana olacaktır hatta çağırın evinize şahit olacağı bir durum oluşturun.

canım en iyi çözüm alacaksın son ses müzik sistemini açacaksın gürültülü bir müzik en son seste açıp kapıyı kapatıp gideceksin bak gör sonra oluyor mu. Bizzat arkadaşım yaptı artık kimseden ses çıkmıyor diyor :)

Çalış çalış hiç para olmuyor zaten acil o evden kurtul ve bebişini yanına al en çok ona üzüldüm sensiz üzülmüyor mu hayvancık

üzülmez mi düzeni şaştı, her fırsatta gidiyorum yanına ama böyle ayrı evlerde yaşayınca da olmuyor ki sonuçta o benim köpeğim birlikte yaşayalım diye aldım ben onu

konuyu açmadan 10 dk önce oldu bu olay. öğlen saatlerinde yani. ben gece kulaklıksız müzik falan bile dinlemiyorum ki ''kısık dinliyorum ama'' diyebileyim, annem babam hemen yan odada uyudukları için ve erken yattıkları için hep sessiz olmak zorunda kalıyoruz. gaipten sesler mi duyuyorlar anlamıyorum. gıcık etme ihtimalimiz de yok ki ne görüşürüz ne ederiz, kimsenin yüzüne bakmazlar zaten. sadece kapıcı ve alt kattaki komşumuzla muhabbetimiz var, sıkıntıyı çıkaran da onlar değiller zaten... ben de çözemiyorum bu insanları.

hayır tabiki ama kendi evimiz olsaydı bizi sürekli arayıp çocuk uyarır gibi uyaran bi ev sahibimiz olmayacaktı. ev kendimizin olsaydı kapıcı aracılığıyla bizi, çocuğu annesine şikayet eder gibi ev sahibine şikayet edemeyeceklerdi, bi dertleri olunca bizimle iletişime geçmek, bize anlatmak zorunda kalacaklardı... ya da ev bizim olsaydı, ben köpeğimi asla ''bu sıkıntıda ev sahibi bizi evden çıkarırsa ne olacak'' düşüncesiyle arkadaşıma götürmeyecektim.

benim kişiliğimde yok insanları rahatsız etmek, benim zoruma giden şeyler başka. kendimde rahatsız etme hakkı görmek için değil tabii ki. bizim alt komşumuzun bebeği sabaha kadar ağlıyor, belli ki bi sıkıntısı var, bizim haricimizde herkes kadını şikayet ediyor. yahu bebek bu ağzını mı kapatsın, ne yapsın ağlıyorsa? eminim susturmaya çalışıyorlardır oturup ağlamasını izlemiyorlardır. ama bebek ağlamasını bile şikayet eder mi insan? ben de duyuyorum bebeğin sesini gece ama rahatsız bile olmuyorum.

ben evde anneme babama kızınca sırf rahatsızlık vermemek için kapıyı bile çarpmıyorum trip atarken

inanın sorun bizde değil, bunlarda. ve hiç kibarlık denen bişey yok. ben ''teyzecim'' diyerek konuştukça o beni azarladı. üstelik hakaret bile etti, buna hakkının olmadığının farkında bile değil..

Asıl siz şuan rahatsız ettiniz evimize misafirde gelir gülerizde bu sizi ilgilendirmez lütfen 1daha o parmağınızı kapımıza zilimize dokunup bizi şahsınızla rahatsız etmeyin çünkü 1dahakine bu kadar seviyeli olmayabilirim ayrıca geri zekalı kelimesini size iade ediyorum diye konuşun gördüğünüz yerde insanlıktan nasibi olmayan o karaktersize

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…