- 19 Mart 2016
- 6.677
- 9.325
- 198
- 37
- Konu Sahibi Liona Esposito
-
Var öyle sorunlu insanlar, anladım ben sizi. Aldırış etmeyeceksiniz o zaman ama ev sahibi ile konuşmanız mantıklı olabilir, o da aldırış etmesin. Yani ev sahibinin de sizi böyle evden çıkarmaya hakkı yok. Zaten o sizden memnunsa, onun sizinle bir sorunu yoksa sizi çıkarmaz ki. Komşular da ev sahibi ile kiracı arasına giremezler.üzülmez mi düzeni şaştı, her fırsatta gidiyorum yanına ama böyle ayrı evlerde yaşayınca da olmuyor ki sonuçta o benim köpeğim birlikte yaşayalım diye aldım ben onu
konuyu açmadan 10 dk önce oldu bu olay. öğlen saatlerinde yani. ben gece kulaklıksız müzik falan bile dinlemiyorum ki ''kısık dinliyorum ama'' diyebileyim, annem babam hemen yan odada uyudukları için ve erken yattıkları için hep sessiz olmak zorunda kalıyoruz. gaipten sesler mi duyuyorlar anlamıyorum. gıcık etme ihtimalimiz de yok ki ne görüşürüz ne ederiz, kimsenin yüzüne bakmazlar zaten. sadece kapıcı ve alt kattaki komşumuzla muhabbetimiz var, sıkıntıyı çıkaran da onlar değiller zaten... ben de çözemiyorum bu insanları.
hayır tabiki ama kendi evimiz olsaydı bizi sürekli arayıp çocuk uyarır gibi uyaran bi ev sahibimiz olmayacaktı. ev kendimizin olsaydı kapıcı aracılığıyla bizi, çocuğu annesine şikayet eder gibi ev sahibine şikayet edemeyeceklerdi, bi dertleri olunca bizimle iletişime geçmek, bize anlatmak zorunda kalacaklardı... ya da ev bizim olsaydı, ben köpeğimi asla ''bu sıkıntıda ev sahibi bizi evden çıkarırsa ne olacak'' düşüncesiyle arkadaşıma götürmeyecektim.
benim kişiliğimde yok insanları rahatsız etmek, benim zoruma giden şeyler başka. kendimde rahatsız etme hakkı görmek için değil tabii ki. bizim alt komşumuzun bebeği sabaha kadar ağlıyor, belli ki bi sıkıntısı var, bizim haricimizde herkes kadını şikayet ediyor. yahu bebek bu ağzını mı kapatsın, ne yapsın ağlıyorsa? eminim susturmaya çalışıyorlardır oturup ağlamasını izlemiyorlardır. ama bebek ağlamasını bile şikayet eder mi insan? ben de duyuyorum bebeğin sesini gece ama rahatsız bile olmuyorum.
ben evde anneme babama kızınca sırf rahatsızlık vermemek için kapıyı bile çarpmıyorum trip atarken
inanın sorun bizde değil, bunlarda. ve hiç kibarlık denen bişey yok. ben ''teyzecim'' diyerek konuştukça o beni azarladı. üstelik hakaret bile etti, buna hakkının olmadığının farkında bile değil..
Çok tuhaflar. Alttaki teyzeye acırım yapamam. Üsttekilerin bi ara sigortasını attırmaya gitmiştim de bulamadımcanım en iyi çözüm alacaksın son ses müzik sistemini açacaksın gürültülü bir müzik en son seste açıp kapıyı kapatıp gideceksin bak gör sonra oluyor mu. Bizzat arkadaşım yaptı artık kimseden ses çıkmıyor diyor :)
Hakaret davalarında elde delil yoksa pek bir sonuç çıkmıyor. Çok çok zor yani.
Yetmez diye düşünüyorum. Sonuçta sizin arkadaşlarınız. Onlar söyledi der, davalı taraf öyle bir şey söylemedim der. Nasıl suçluluğu sabitleyecekler ki? Böyle bir niyetiniz varsa tartışma başladığı an gizliden ses kaydı alın derim. Ama bence uğraşmayın kendinizi strese sokmayın.şahitlerin olması yetmez mi?
Yetmez diye düşünüyorum. Sonuçta sizin arkadaşlarınız. Onlar söyledi der, davalı taraf öyle bir şey söylemedim der. Nasıl suçluluğu sabitleyecekler ki? Böyle bir niyetiniz varsa tartışma başladığı an gizliden ses kaydı alın derim. Ama bence uğraşmayın kendinizi strese sokmayın.
Aa gizli kaydetmek suçsa sakın yapmayın. Şöyle olacak o zaman. Bağırmaya ya da hakarete başladığı an şu an sesinizi kayda alıyorum, savcılığa vereceğim ve bunu her kapıya geldiğinizde yapacağım haberiniz olsun deyin ve bunu söylerken ses kaydını başlatın ses kaydında bu kısım da olsun. Böylece haberi olmuş olur.haklısınız bu kez bir şey yapamam galiba ama yine tekrarlanırsa kaydetmeye çalışırım da gizlice kaydetmek falan da saçma bi şekilde suça giriyor, nasıl ispatlayacaksak başka....
O kadin kapiniza dayanorsa ac gorecegi sekilde cek kameraya sikayet edeceginizide anlasin belki tirsar.haklısınız bu kez bir şey yapamam galiba ama yine tekrarlanırsa kaydetmeye çalışırım da gizlice kaydetmek falan da saçma bi şekilde suça giriyor, nasıl ispatlayacaksak başka....
Ya o durum da cuzi bir para cezasi oluyor babamin bir davasi vardi gizli kamera kaydi alimisti aklanmak icin cunku iftiraydi ve adam yalan attigini itiraf ederken cekilmisti baska turlu aklayamazdi kendini.oylece dava dusmustuhaklısınız bu kez bir şey yapamam galiba ama yine tekrarlanırsa kaydetmeye çalışırım da gizlice kaydetmek falan da saçma bi şekilde suça giriyor, nasıl ispatlayacaksak başka....
Yetiyor. Benim verdigim ornekte adama kendi akrabalari ve arkadaslari sahitlik yapti. Gayette guzel para aldi.Yetmez diye düşünüyorum. Sonuçta sizin arkadaşlarınız. Onlar söyledi der, davalı taraf öyle bir şey söylemedim der. Nasıl suçluluğu sabitleyecekler ki? Böyle bir niyetiniz varsa tartışma başladığı an gizliden ses kaydı alın derim. Ama bence uğraşmayın kendinizi strese sokmayın.
Aa gizli kaydetmek suçsa sakın yapmayın. Şöyle olacak o zaman. Bağırmaya ya da hakarete başladığı an şu an sesinizi kayda alıyorum, savcılığa vereceğim ve bunu her kapıya geldiğinizde yapacağım haberiniz olsun deyin ve bunu söylerken ses kaydını başlatın ses kaydında bu kısım da olsun. Böylece haberi olmuş olur.
O kadin kapiniza dayanorsa ac gorecegi sekilde cek kameraya sikayet edeceginizide anlasin belki tirsar.
Yok oyle milletin kapisina dayanmak ozmannkimse konusmasin yurumesinde ucsun havada.ne huysuz insanlar var.
Buradada okuyorum bazen komsu gurultu yapiyor sikayet etsemmi,komsunun kopegi havliyor nereye sikayet etsem,komsunun yatakodasindan ses geliyor ne yapsam vs pufff diyorum okurken ya ben cok sorunsuzum kimsenden rahatsiz degilim ya da bunlarda sorun var.
Komsuluk hatri diye bisey kalmamis.
Yakin akrabam komsusuyla kavga etti. Kadinin balkonunu iceri almasini sikayet etti yan komsusu ve yiktirdi. Kadin sinir krizi gecirip adama hakaret etti. Adam davayi acti catir catir tazminati odetti.
Kimse tahrik var bile demedi adamin yaptiklarina karşı.
Pesini birakmayin. zor degil bu isler.
Ya o durum da cuzi bir para cezasi oluyor babamin bir davasi vardi gizli kamera kaydi alimisti aklanmak icin cunku iftiraydi ve adam yalan attigini itiraf ederken cekilmisti baska turlu aklayamazdi kendini.oylece dava dusmustu
Adamın davayı açarken ki ispatı neydi peki neyle ispatladı? Ne kadar sürdü dava?
.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?