Çirkin olduğum için reddedildim...

Bak tatlım oğlanın seni beğenip beğenmemesini koy bir kenara ama sen kendini beğenmezsen işler sarpa sarar.
Eminimki birçok meziyeti olan hoş bir bayansın.
Hepimiz çeşit çeşit meziyetlerle donatılmışız tatlım.
Kimimiz bir gülüşümüzle ortalığı aydınlatırız,
Kimimiz bir bakışımızla insanları feth ederiz.
Önemli olan sendeki bu güzellikleri görmek.
O magazin dergilerinin baş sayfasındaki kızları model alma kendine.
Kusursuz insan yok.
Resimler photoshop la düzeltilebiliyor ama kalplere olmuyor o işlem.
Yüreğini güzel tut,mutlaka sendeki cevherleri görecek biri çıkacaktır karşına.

İlk Olarak:
KENDİNİZİ SEVMELİSİNİZ!

Başkalarıyla olan ilişkileriniz
kendinizle olan ilişkinizin aynasıdır.

Hayatımızda kurduğumuz en önemli ilişki kendimizle kurduğumuz ilişkidir. Birçok kişi kendilerini sevip sevmedikleri sorulduğunda hiç düşünmeden evet seviyorum cevabını verirler. Halbuki belki de duygularını daha derin bir şekilde inceleyecek olsalar, kendilerinin en büyük düşmanı olduğunu farkedebilirler. Çoğumuz başkalarinin bize, bizim kendimize davrandığımız şekilde davranmasina tahammül edemezdik. Kendimize genellikle nutuk çekeriz, kendimizi yargılar hatta bazen cezalandırırız; merhametiyse arkadaşlarımıza saklarız. Ama bunları yapan bir başkası olsa belki de o insanla olan ilişkimizi keseriz. Halbuki kendimize de başkalarına gösterdiğimiz merhameti göstermeli, başkalarının bize davranmasını istediğimiz gibi sevgiyle, şefkatle, kabullenişle yaklaşmalıyız. Çünkü unutmamalı ki, biz kendimize nasıl davranırsak, ne kadar saygı ve sevgi duyarsak, başkaları da bizi öyle sever ve sayar.

Değişmek için ilk adım, farkındalıktır. Öncelikle kendimize nasıl davrandığımızla ilgili dürüst olmalıyız.
Mesela,
Kendinizle nasıl konuşuyorsunuz?
Kendinizden emin misiniz?
Kendinize karşi kibar mısınız?
Kendinizle barışık mısınız?
Görünüşünüzle, nasıl davrandığınız ve nasıl konuştuğunuzla barışık mısınız?

Eğer insanların çoğu gibiyseniz, daha düz bir karnınız, daha küçük bir burnunuz, daha küçük kalçalarınız olmasını, daha akıllı, daha kültürlü olmayı, daha heyecanlı bir hayatınız olmasını isterdiniz. Bizden başka herkesin halinden memnun olduğunu, kendine güvendiğini zannederiz. Değişmek isteyen sadece bizizdir. Şu yanınızdaki kadın ne kadar şanslıdır ki böyle güzel bir yüzü vardır, karşıdan geçen kadının ne güzel bir ailesi vardır, arabadaki adamın ne kadar da iyi bir işi vardır. Oysa herkes ayni şekilde hisseder. Herkes bir takım konularda kendine güvensizdir, kendine karşi gereğinden sert davranır, ve kendini sevmek için mücadele eder. Ve kuvvetle muhtemeldir ki size bakip da özendiği bir yön vardır.

Kendimize nasıl davrandığımızı farkedince, bunu değiştirme gücünü de kazanmış oluyoruz. En değerli hedef kendini sevmek ve kabul etmektir. Göreceksiniz ki kendinizi olduğunuz gibi kabul etmek için çaba harcadığınızda, kendinizi olduğunuz gibi kabul etmeniz gerektiğini anladığınızda hayatınız da değişmeye başlayacak.

Kendini kabullenmeye ilk engel sevginin kazanılması gerektiğine inanmaktır. Başkalarının sevgisini haketmek için birşeyler yapmamız gerektiğine inanmakla kalmaz, kendimizi sevmek için bile şartlar koyarız. “Daha zayıf olunca halimden daha memnun olacağım, daha başarılı olunca kendimi daha çok seveceğim, bu kadar güvensiz olmayı bırakınca kendimi seveceğim, şuna benzeyince kendimi kabulleneceğim, ya da kendim gibi olmadığım zaman kendimi kabulleneceğim.”

Hepimiz bu tip şeyler düşünürüz, ve kulağa ne kadar garip ve yanlış geldiğini görüyor musunuz? Oysa kendinizi sevdikçe daha çok sevilebilir hale geleceksiniz. Ancak kendinizi tamamen sevince olabileceğiniz en iyi insan haline gelebilirsiniz.
En yakın arkadaşınıza “Kilo verene kadar seni sevemem.” Ya da “Mükemmel olmadığın için seni sevmiyorum. Sürekli herşeyi yüzüne gözüne bulaştırıyorsun.” dediğinizi düşünebiliyor musunuz? Sanmam. Ama kendimize gelince böyle konuşmaktan çekinmiyoruz.

Hiç kendini pek iyi hissetmeyen birine gidip onu neşelendirmeye çalıştınız mı? Ona iltifatta bulundunuz mu? Peki birine hoş birşey söylediğinizde, iltifat ettiğinizde o kişinin gözlerindeki pırıltıyı, yüzündeki ışıldamayı farkettiniz mi? Ya da o kişinin birden daha çekici veya daha eğlenceli bir hal aldığını? Bu sizin hayalgücünüz değil, gerçek bir değişim. Aynı şey kendinize iltifat ettiğinizde de gerçekleşir. Deneyin, göreceksiniz.

Kendinize en az başkalarına davrandığınız kadar iyi davranın, hakediyorsunuz!

Alıntıdır

Cok dogru...dogal hallerini gördügün zaman sok oluyorsun bazilarinda:1shok:

Bak mesela ben ayaklarimdan nefret ederdim eskiden....kesinlikle sandalet tarzi ayakkabi giymezdim....Neden? Cirkin buluyordum...zarif bir kadin ayagi gibi degildi bana göre cünkü....ama gel zaman git zaman kabul ettim....benim ayaklarim ya herseyi ile benimler dedim....sükür ettim ayaklarim bekli güzel degil ama cok sükür yürüyebiliyorum dedim.:hulya:..

Birazda bu acidan bakmak lazim....eminimki her kadinin kendinde güzel bulmadigi bir bölgesi bir parcasi vardir fakat bizim begenmedigmizi belki bir baskasi bizden kiskaniyordur.......

Ellerimizi begenmezdim taki elleri olmayan birini gördügüme kadar....demis bir Kadin... o yüzden birazda bu tarafdan bakmaya calis.

Kimse kusursuz degil

Gülsüm'cüm bende bir zamanlar takmıştım ayaklarımakaydirigubbakcemile3
Hep daha küçük olsunlar isterdim.
Hamilelikten sonra 1 numara daha büyüyünce ayaklarkaydirigubbakcemile3
Sendeki kötünün,eldeki iyiden daha güzel olduğunu anladımkaydirigubbakcemile3
Bayılıyorum ayaklarıma şimdiopuyorumnanaktan
Aksini düşündümmü hissedip ters tepki veriyorlar sonrakaydirigubbakcemile3

ya tamam herkes güzel değil,bazıları şanslı kesim güzel yani en azından hemen herkesin güzel olduğu konusunda ortak bir fikri var
bazısı diğerlerine göre şanssız kesim oluyo bu durumda diğerleri kadar güzel olmadığı için..

yani herkes güzel yaratılmıyor sonuçta..

bunun hepimiz farkındayız..

ama bu kusurlarımız yada eksiklerimizle de yaşamayı öğrenmeli,kendimizi gerçekten benimsemeliyiz bence.sanki erkeklerin bütün aşık olduğu kadınların hepsi dünya güzelimi,hayır,ama işte kend,lerine güveniyorlar bu da onları cazip kılıyor.

ben de kendimden örnek vermem gerekirse eskiden kendimi hiç beğenmez,kompleks yapardım çünkü aşırı beyaz tenliydim,ve herkes bana ne kadar beyazsın derdi gerçekten üzülürdüm ama şimdi kendimi beğeniyorum,ten rengim gözüme güzel gözülüyor,her saç rengine uyuyor vs. gerçekten de güzel bir ten rengim var bazen eğer kendimi çok solgun buluyosam bir allık bana yetiyo..ama kendimi sevmeyi öğrendim.başka türlü olmuyor inan.

Evet ya ne cektim bu ayaklarimdanmafoldumben....travma gibiydi cilekcim ya...yazlari imrenirdim böyle zarif acik ayakkabi giyen kizlara....:1closedeyes:

Simdi bende seviyorum:hulya:...yalin ayakda dolassam tinlamiyom vallaha....zemuszemus

Belki zamanla konu sahibi arkadasimizda kendini oldugu gibi sevmeye kabul edecek ve ögrenecek...bu galibada biraz olgunlastikca oluyor degilmi?CADIARZU

Kesinlikle canımkaydirigubbakcemile5
Büyüdükçe hayatı,kendini sevmeyi öğreniyorsun.
Ne kadar değerli olduğunun farkına varıyorsun.
Arkadaşta görecek bunu ama
Biz görmesini hızlandırabilirsek ne mutlu bize:lepi:

bence önce bir kuaföre git yüz şekline uygun kestir saçlarını birde boyat ardından cilt bakımı ve giyim geliyor.Bak o zaman kendine ne kadar farkedeceksin.Ayrıca kendine güvendiğini hep belli et inan bu herşeyden önemli...Bazen görüyorsundur ne çirkin kızlardan ne yakışıklı erkekler hoşlanıyor bu tamamen onların kendine olan güveninden kaynaklanıyor.

Sen kendin için bunları düşünüyorsan başkaları neler düşünmez ki, önce kendinle barışık ol, öyle bir yazmışsın ki ben sevmediğim biri için bile yapamazdım bu yakıştırmaları, kendine bu kadar haksızlık etme Allahın gücüne gider lmaz:

Seni çirkin bulduğunu söyleyerek reddeden kişinin de gönül güzelliği ortada :mymeka:

Bence bir insan önce kendi ile barışık olmalı canım, buradaki bir çok arkadaşında dediği gibi senin sorunun kendinle, bende çok güzel bir bayan değilim üstelik fiziki bir engelim var ama hiç bir zaman ben böyleyim diye kendimi küçük görmedim. Eşimde dahil olmak üzere 3 kişiyle çıkmıştım. ve hepside oldukça yakışıklı ve düzgün insanlardı. Eşimden önce çıktığım erkek arkadaşım birgün bana bakıp ya öyle havalı ve kendine güveniyorsunki karşında ezildiğimi hissediyorum demişti. Güzel gören güzel düşünür canım sen kendini sevki herkeste seni sevsin. Güzellik bir yere kadar önemli olan insanın kalp güzelliği.

tam da benim yazmak istediklerimi dile getirmişsin.valla aklıma gelen güzel şeyleri dile dökmek gibi bi yeteneğim olsa şuraya öle güzel şeyler yazardım ki.amadış görünüşünü düzgün olmadını düşünüyosan elinden gelen bazı şeyler vardır onu yaparsın.ama özgüven eksikliğide var sende bence onun için de bir şeyler yapmalısın

Bence de önce kendine güvenmen önemli :) Biraz bakımla inan kendine olan güvenin gelecektir .Şimdi her şeyin çaresi var .Para, teknoloji , kozmetik mucizeler yaratıyor .Elbette bütün bu yazdıklarım sadece kendine güvenin oluşması için gerekli şeyler..Ama bir de iç güzelliği var ki en önemlisi bu .Sen hem kendine bak hem de seni öncelikle iç güzelliklerinle keşfedecek başka birini bul canım .Ama kendine biraz itina göstermen moralini de düzeltecektir .Hepimiz öyle değil miyiz zaten :))

Simdi hepimiz egri oturup dogru konustugmuz vakit itiraf etmeliyizki ilk olarak gözümüze hitap eden kisiye gönlümüzede hitap etmesi icin sans veriyoruz...öyle degilmi?

Tamamiyle huyu suyu güzel olsunlada olmuyor tabiki bu isler....ilk önce dis görünüsden hoslanarak basliyor ask dedigmiz macera!!! :hulya:

Ama iste dis görünüs cok kisisel bir olay....kimine güzel gelen kimine hic hitab etmez...

Hic unutmuyorum lisedeyken bana arkadaslik teklifi eden bir cocuk vardi...tüm okulun kizlari hayrandi o cocuga....ama gel gelelim dünyadaki son erkek bile o olsaydi hayatta kabul etmezdim...Neden? Bana yakisikli gelmiyordu iste, gözüme hitab etmiyordu iste...

Bu böyle birsey güzelim....o seni red etti diye bir baskasida edecek diye birsey yok....:1hug:

:lepi:alkisalkisalkisalkisalkisalkis budur olay

kendimi nasıl seveceğim demişsin ya ben_ben_ ben senden kötü durumda olanları düşün
dişlerim yamuk demiştin? ya dişlerin olmasa idi
ya gözünün biri,kulağın,elin, ayağın olmasa idi ama siman güzel olsaydı bu durum şu an ki durumundan daha mı hoşuna giderdi-tatlicadiarzu-

benim de reddedildiğim oldu ...tek sana mahsus bir durum değil cnm...ama asla ben çirkinim ben şöyle kötüyüm böyle kötüyüm deme...
gidene gülegüle hatta anca gidersin diceksin...gelene hoşgeldin...

ama en öncelikli olarak kendinle ilgili hesaplaşmanı halletmelisin...
kendine güvenip kendini sevmeye başlamalısın bu da ha deyince olmaz tabiki...bu konuda psikolojik destek alman bile iyi olur aslında...çünkü burdan bizim sözlerimizle özgüvenin yerine gelmez..

eğer sen kendine güvenli olsan kendini sevsen dünyanın en çirkin insanı olsan bile etrafındaki insanlar seni dünyanın en güzel insanı olarak görebilirler....çünkü sen kendini öyle hissedince etrafına da öyle yansıtırsın...gerçekten bu böyle...

Son düzenleme:
arkadasım ben açıkca söyleyeyim. senin çirkin olmadığın kanaatindeyim..sebebini sorma ...öyle.
şuram buram demişsin..
burda hepimizin türkan şoray mıyız?
hayır değiliz ama hepimiz çok güzeliz,en azından buna inanıyoruz. mutlaka takıntılarımız var..
ama hayatımı zehir etmıyoruz bunlar için.. bir de o sen de gördüğün kusurlar var ya başkaları aynı gözle görmüyor onları.. emin olabilirsin..

mesela ben ayaklarımı hiç beeğnmem. büyük kaba, ayak parmaklarım cok uzun. burnu açık ayakkabıdan fırlıyor neredeyse yere değecek.. o derece..
onları sevmiyorum ya.. yolda yürürken kadın erkek istisnasız herkes ayaklarıma bakıp tiksiniyor gibi gelir bana.. halbuki mantıklı düşününce ne kadar gülünç düşünüyorum. işte beğenmediğimden bu fikirden kendimi alıkoyamıyorum: bence sen de aynı durumdasın.
bıraz daha mantıklı düşününce 170in üzerinde boyum var. 36 beden minicik ayaklarım olsaydı. o ayaklar bu boyu kaldırmazdı.. sağlıksız ayaklarım oludu..
Yaratan herşeyi düşünmüşte yaratmış..
lütfen kendini kusurlu görme..

Sendemi????akannehir

Galiba kadinlarin en cok begenmedikleri yerlerden biri ayaklari oluyor.:roflol:

Sendemi????akannehir

Galiba kadinlarin en cok begenmedikleri yerlerden biri ayaklari oluyor.:roflol:

onu bilmem de benimkiler gerçekten çirkin.. eskiden ciddi boyutta komplexim vardı.. ayak estetiği için araştırmalar bile yaptım düşün.. şimdiyse yazdan yaza bazen sinir olmuyor değilim ayakllara ama çoğunluk barışık gibiyim artık. bir de son zamanlarda çok kg verdim. iyice kemik kemik çıktı ortaya,bir çift canavar gibi kaydirigubbakcemile3

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…