• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çirkin şansı

Kader kısmet, deniliyor ya aslında bunu daha çok tutuyorum, daha insani geliyor.
Ayrıca illa ''çirkin'' şansından yürüyeceksek , Allah kalp güzelliği versin derim.
İçini sevdiğim tüm insanlar benim için kainat güzeli oluveriyor. Başımın üstünde, canımın merkezinde tahtları var ki geri kalan içi ''çirkin'' insanlar egolarını ayaklarının altına alsa , onların içimde sahip olduğu bir burcun gölge boyu etmez.
Sadece dışını beğendiğim geçici insanlar ise içlerini açmalarıyla o büyüyü yitiriyor.
Üstelik bu hisleri onlara karşı hisseden, kendilerinden herhangi çıkarı olmayan biri, dostları.
Düşünsenize, 21. yy'da hemcinslerinden olan biri aşktan meşkten bağımsız damarına kan , ruhuna nefes gibi bilmiş sevmiş o insanları...
Kim daha bahtlı? Olan mı, tanıyan mı, uzaktan bakıp kılıf bulan mı..?

güzellik
Biraz bakım biraz özgüven yakışanı giymek e tabi yüz hatları da onemli

Çok çirkin birine kocası çok güzelsin dese kendini dünya güzeli görür

Cidden güzel bi kadın var kocası dışardan eve gelmiyor yüzüne bakmazsa dünya çirkini görür kendini özgüveni de olduğu gibi dibe çöker

Evet bi sans olgusu var seçimlerimizin kurbanı veya secimlerin güzelliğini yaşarız

Güzel çirkin kavramı yazılınca veya konusunca ama onunda içi güzel ama cilveli diyoruz yA

Kadın seviliyorsa içi de güzel olur cilvesini de yapar ilgi Yoksa suratına bakmaz

Kim nasıl yaklaşıyorsa içini oyle acar iç güzelliği de tek taraflı olmaz

Evet çirkin şansı güzel şansı var bi şekilde var yani :)

:))) insanları dış görünüşlerine göre kategorilendirip yetmez gibi bir de böyle yargılıyorsanız karşınızdaki insanlar da size değer vermez. Sana göre çekici fizik bir başkasına göre değil demek ki. Herşeye ve herkese bu kadar yukardan bakma.

image.webp
Seni rahatlatacaksa söyleyeyim kiloluyum ve eşim bundan rahatsız, kilo veriyorum mutluyum...

Ciddi yorum yapayım -ama kafamda yine poşet var yoksa laptopın kamerasına bakamıyorum-

"Güzellik" ve "çirkinlik" kavramlarının neye göre kime göre kısmını bırakıp, standart güzellik anlayışını baz alırsak şöyle bir şey var: kendilerini güzel gören insanların bir kısmı nedense bütün "iyi" şeyleri hakettiklerini düşünürler. Güzelim demek ki her şeyi hakediyorum ve dünya nimetleri ayağımın altına gelecek elbette, anlayışı var bence temelde. Bu ilişki bağlamında da kendini gösteriyor e güzelim nasıl ilişkim yolunda gitmez şansım yaver gitmez. "Çirkin" kadını ise elbette kötülükler, şansızlıklar bulur çünkü çirkin lütfen yani. (Estetik operasyonların çoğunun temelinde de bu var bence, güzelleştikçe hayatım iyi olacak denklemi...)
Buna sebep diziler, filmler hatta kitaplar... Bütün güzel masallar ve güzel aşklar güzel kadınlar için. E realitede vuku bulmayınca bu durum, vay efendim güzelim ama neden şansızım.

Güzel ya da çirkin bir kadının şansı, karşısına çıkan adamın iyi biri olup olmamasıdır. Bu kadının güzel ya da çirkin olmasıyla ilgili değil. Kimi kadın çirkin ve mutsuz hisseder. Kimi kadın çirkin ve mutlu. Güzel kadın kendini güzel hissetmez. Bu karşısındaki adamın yaklaşımıyla ilgili. Herkes doğru ilişkiler yaşamıyor. Cilveli olup mutsuz olan kadınlarda var.

Peki yanlarındaki adamlar birer Adonis mi?
Belkide güzeller çok seçicidir kim bilir!

Güzel ya da çirkin bir kadının şansı, karşısına çıkan adamın iyi biri olup olmamasıdır. Bu kadının güzel ya da çirkin olmasıyla ilgili değil. Kimi kadın çirkin ve mutsuz hisseder. Kimi kadın çirkin ve mutlu. Güzel kadın kendini güzel hissetmez. Bu karşısındaki adamın yaklaşımıyla ilgili. Herkes doğru ilişkiler yaşamıyor. Cilveli olup mutsuz olan kadınlarda var.
Kesinlikle ben de oyle yazmıştım haklısın :)

Ciddi yorum yapayım -ama kafamda yine poşet var yoksa laptopın kamerasına bakamıyorum-

"Güzellik" ve "çirkinlik" kavramlarının neye göre kime göre kısmını bırakıp, standart güzellik anlayışını baz alırsak şöyle bir şey var: kendilerini güzel gören insanların bir kısmı nedense bütün "iyi" şeyleri hakettiklerini düşünürler. Güzelim demek ki her şeyi hakediyorum ve dünya nimetleri ayağımın altına gelecek elbette, anlayışı var bence temelde. Bu ilişki bağlamında da kendini gösteriyor e güzelim nasıl ilişkim yolunda gitmez şansım yaver gitmez. "Çirkin" kadını ise elbette kötülükler, şansızlıklar bulur çünkü çirkin lütfen yani. (Estetik operasyonların çoğunun temelinde de bu var bence, güzelleştikçe hayatım iyi olacak denklemi...)
Buna sebep diziler, filmler hatta kitaplar... Bütün güzel masallar ve güzel aşklar güzel kadınlar için. E realitede vuku bulmayınca bu durum, vay efendim güzelim ama neden şansızım.
Bayıldım yoruma. Bence eşittir çirkin diye adlandırılan insanların hepsi de mutluluktan olmuyor güzel olarak adlandırılan da mutsuzluktan olmuyor . Ama bunu kullanan arkadaşlara hep sınır olmuşumdur çok güzelim ama kadersizim ve bunundiyemler genelde gayette rahat güzel yaşamları var

Olaya bu acidan baksak cirkin kadinlar cirkin derken uzuluyorum boyle insanlar biraz daha sakin oluyo ama toplum icinde hep guzel gorulmus insanlar biraz daha yuksekten ucar. Her laflarinda ben bunumu hakediyirdum veya bu kadar guzellik boylemi harcanacakti gibi sozler. Ama erkeklerin ask ve evlilikten sonra ki beklentileri kadinin daha mutevazi olmasi ve herseyden onemlisi huzur bulabilecekleri bi kadin olmasi. O yuzden cirkin olmasi daha cekici gelebiliyor yani benim nacizane gorusum

Güzelliği kendinden bilip 1-0 öndeyim sanır gayret etmezsen şanssızım diye dolanırsın ortalıkta
Çirkinim zaten biyerlere geleyim başka alanlarda iyi olayım diye gayret edersen de arkandan şanslı diye konuşurlar
Velhasıl GAYRET herşeydir
Şansa ise inanmam
Ben ne halde miyim güzelim diye herşeyin en iyisine sahip olacağını hayal edip g.t gibi ortada kalanlardanım:silah:

Valla övünmek gibi olmasın çevredekiler benimde güelliğimden bahsedip ardından çirki şansı versin derler .ve evet şans sıfır .bakıyosun mesela kadın vasat ama muhteşem evlilik muhteşem koca :))demekki çirkin olsun sorun çıkarmasın diyorlar:lülülü:

Ben hak veriyorum konu sahibine.
Her zaman degildir tabi.
Ama mesela guzeller guzeli bi kadin bi erkekle iliskiye basliyor sevildigine inandigi icin. Ama aslinda o erkek o kadinin goruntusunu sevmistir. Mesela kilo alincada tepkeyi basiyor guzel kiza. Cunku daha guzel kizlar vardir. Cunku zaafi guzel kadinlardir.. bu kadinlar daha fazla aldatilir belkide.
Ama mesela guzellige onem vermeyn bi erkek cokta guzel olmayan bi kizla iliskiye baslayinca, karaktere oncelik verince, buna " cirkin sansi" diyip bu kadinlarin daha sansli oldugunu pekistirir.

Ama son ornekteki erkek bence yok diyecek kadar az. Beni arkdaslar " goruntuye onem vermeyen kiz' olrak bilirler ama dogruya dogru yanima yakisir birisini ister yine bu gozler. Erkekler nsil istemesin?

Back
X