Cirkinlesmissin

Bu nasil bir gorgusuzmus ya yuzune beraber demissende diyemedinmi yenge sende gorusmeyeli cok patavatsiz olmussun

birisi gelip güzel xim diye sarılınca ben fiziksel bir şeyden bahsettiğini düşünmüyorum, manevi bir şefkatten bahsediyor diye düşünüyorum, kadında siz doğrudan fiziksel güzelliğe çekip mevzuyu, alçakgönüllülük perdesiyle kibirli davrandığınızı düşündüyse gıcıklığına demiş olabilir. bir zamanlar akrabalardan birinin kızını büyümüş görüp " ne kadar güzel görünüyorsun" demiştim, babaannesi hemen oradan atlayıp sanki küfretmişim gibi " güzel görünmüyor, güzel zaten" demişti de bundan sonra kimseye iltifat etmemem gerektiğini öğrenmiştim.

birisi gelip güzel xim diye sarılınca ben fiziksel bir şeyden bahsettiğini düşünmüyorum, manevi bir şefkatten bahsediyor diye düşünüyorum,

Bunu benim diyesim gelmişti de bu şekilde demeyecektim. Daha kibar ifade etmişsiniz
Birine güzel vs derken her zaman o kişiyi inceleyip gerçekten güzel olduğuna karar verip öyle "güzel" demiyoruz. Yani sevdiğimiz biriyse güzelsin, güzellik vs diyip geçiyoruz.
Konu sahibi de bunları çok ciddiye alıyormuş.

Verilmesi gereken cevaplar:
  • tesekkurler, sen de cok guzelsin her zamanki gibi
  • o senin gozlerinin guzelligi vb laflar
  • sen de cok hossun sacin/makyajin/kiyafetin (artik en iyi ne varsa bulabileceginiz birini secin) cok yakismis. Hic biri yoksa ben de senin gulen yuzunu ozlemisim vs gibi kisiye ozel iltifat edin. Huyuyla alakali, karakteriyle alakali, hatta zekasiyla bile alakali olabilir bu iltifat.

Birisi size iltifat ediyorsa siz de ona edin. Cok zor degil inanin. Karsinizdaki de sizin gibi bir kadin sonucta. O da guzel bulununca mutlu oluyor, tipki sizin gibi. Sadece tesekkur edip gecmeyi dogru bulmuyorum. Ha bu iltifat icinizden gelmeli. Uyduruk bir sey bulup, senin de tokan guzelmis demeyin tabi. Ayrica 26 ne ki, o yasta yaslanmaniz icin surekli guneslenmeniz ve kilo alip vermeniz lazim. ben de 36 yasinda falan sandim benim gibi. Daha iki yildir falan bir degisim goruyorum ben kendimde, o da cok buyuk bir degisim degil. Kimse cirkinlesmissin diyemez bana bile.

Cunku ilk defa biri bana cirkinlesmissin dedi
Yengeniz normal degil. Cenaze evi demissiniz, biri oldugu icin mutsuz ve sinirli olabilir. Sizin verdiginiz cevaba belli ki gicik olmus ama bu tur bir karsilik vermesi normal degil. Belki de cok cahil birisi, boyle aklina gelen her seyi soyleyen bir tip. Bana da yasli bir kadin "cok guzellesmissin ilk geldiginde cok zavalli gorunuyordun" gibi bir iltifatta bulunmustu. Halbuki beni ilk gordugunde daha ideal kiloma yakindim daha genc ve daha guzeldim. Baska bir kiz da "bugun cok enerjiksin, normalde hep yorgun gorunuyorsun ama bugun farkli" demisti. Bu iki kadinin ortak noktasi beni kiskanmalari. Benim onlardan daha guzel ve begenilir olmam. Bu yuzden hic takmadim soylediklerine hee hee dedim gectim. Sonucta iki kisi bunu derken 20 kisi iltifat ediyorsa sorun bu iki kisidedir. Kendinize guvenin.

Esimde kiskancligin dan cekemiyorlar dedi. Ailemde oyle. Birde ortamlarda dikkat ceken genelde karsi cinsten bile iltifat Alan biriyim. Ama bunun boyle konusmasi iki haftadir aklimdan cikmiyor. Ve sacma bir sekilde Oz guvenimi etkiledi ve kendimi kotu hissetmemi sagladi. Ilk kez boyle bir sey duyunca cok kotu hissettim. Surekli aklima geliyor ve aynaya bakinca cok guzel buluyorum kendimi ama bakmadigim zamanlarda cirkin hissediyorum. O kelime aklima geldikce. Mesela. Teyzemin kocasi hic degismiyorsun yegenim hep ayni duruyorsun dedi. Baska biyerde alisveris yaparken bir genc esime ,ne kadar guzel bir es almissin abi kendine dedi. Yani genelde hep boyle seylerle karsilasan biriyken . Birden o cirkin kelimesi, butun duydugum,iltifatlari unutturdu. Ve cirkin hissetmemi ozguvensiz olmami sagladi su iki haftada. Inanilir gibi degil. Birde kendime kiziyorum. Guzellikmi kaldi niye dedimki guzel oldugumu dusundugum halde. Kenfime bunu nasil diyebildim . Kendini cok seven biriyken.

Sandiginiz kadar sevmiyormussunuz iste kendinizi, o kadar da yuksek degilmis ozguveniniz. Oyle olsa he der gecerdiniz

Sen yinemi geldin
Evet ben ve gercekleri iceren mesajlarim
'siz' diye hitap eden birine 'sen' denmez. Bi de gözünüzü seveyim soru eklerini ayırın ya ilkokul Türkçe dersinde öğretilen şey.
Vizyon meselesi canim, cok bir sey beklememek gerek
Ben yurt disindayim turkcem bu kadar hanfendi.onceki mesajlarindaki alay edislerini siz gormediniz tabi.
Alay etmedim, kendi kendinize zorla iltifat ettirdiginizi yazdim. Buraya konu acarken hosunuza gitmeyecek cevaplarla da karsilasabileceginizi biliyor olmalisiniz. Sizi yalan yere pohpohlamak ya da moral vermek zorunda degiliz

Diyelim ki gerçekten çirkinleştiniz ne olmuş canım insanız olabilir kim aynı kalır ki zaten. Bu arada sizin ciddi özgüven probleminiz var. Bi kere size güzel denince bile teşekkür edip geçemeyişinizden belli. Sonra defalarca karşı cinsin bile güzelliğinizden bahsettiğini vurgulamaya çalışmışsınız. Kusura bakmayın ama gerçekten güzel olsanız böyle konuşmalar yapmaya ihtiyaç duymazdınız demek ki arada iltifat alıyorsunuz ve bunları unutamıyorsunuz ayrıca ne sığ konular bunlar güzel çirkin vs. Başka vasfınız yok mu sizin takılmışsınız bi güzelim de güzelim diye. Aman en güzel siz olun maşallah nazar değmesin

Neden bos bos konusuyorsunuz. Benim burada anlatmak istedigim. Diyelimki cok cirkinim hadi senin dedigin olsun .mutlu ol. Oyle bir kelime toplum icinde insan dusmanina demez. Ben mutavazilik adina guzellikmi kaldi dedim. Yoksa senden guzelimdir emin ol. Insanlarda ozellikle turk toplumunda patavatsizligi ,acik sozluluk saniyorsunuz. Kendimi anlattkkca ornek verdikce ,ovdugumu düşünüp, kizin Ozguvenini daha nekadar yere calarim moduna gectiniz hepiniz. Ben buraya yazarak hâta etmisim. Cunku kendine faydasi olmayan insanlardan olaylara saygi cercevesinde yorum beklerken. Yok soylesindir, yok kesin cirkinsindir ,yok kasinmissin, yok sen aranmissin. Yeter ya bu ne boyle sizin amaciniz ne.insallah dalgaya alanlarada boyle bir mutavazilik yaptiginiz anda sizide bozacak kisi karsiniza cikarda anlarsiniz

Güzelsiniz çirkinsiniz bilemem ama bu konuda ciddi takıntınız var. İltifat duymak herkesin hoşuna gider ama sürekli iltifat beklemek başka.
Bir yorumunuzda ailem ve eşim “kıskanıyorlardır dediler” yazmışsınız… eşiniz ve aileniz sizin bu konudaki takıntınızı bildikleri için muhtemelen geçiştirmişler. Yenge sizi niye kıskansın allasen… kıskanan insan zaten baştan güzel nesrinim diyip sarılmaz. Kadın o an sizi yorgun görmüştür, bitkin görmüştür bir şeydir…

Ben mesela bir çok kişiden duyduğum bir övgüyü biri bana söylediğinde herkes öyle diyor diyorum. Ne kendimi övmüş oluyorum ne gömmüş oluyorum

Begenıldıgınızı gercekten hissediyor olsaydınız bı densızın lafını bu kadar kafaya takmazdınız

Ya
Alışmışsınız pohyohlanmaya
Ya da gercekten sızın de begenmedıgınız yanlarınız var onu baskalarının da gormesı zorunuza gıttı bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…