Çirkinlik Psikolojisini Yenmek...

777mutluluk

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2018
2.537
2.397
133
28
Merhaba KK'nın güzel kadınları,umarım hayatınızda her şey yolundadır.Benim sizlerden fikir almak istediğim bir konu var.Kendimi uzun zamandır çirkin hissediyorum,ne yaparsam yapayım güzel olamazmışım gibi geliyor.Ben de güzel olmak ya da en azından kendimi güzel hissetmek istiyorum.Geçmişte yaşadığım kötü anılar bazen de halamın kardeşimle kıyaslamaları,söylenen küçük imalar kendimi daha da kötü hissetmeme neden oldu.Fotoğraf çekilirken çok geriliyorum,beynimdeki bir ses "sen hiç güzel değilsin,seni kim beğenir,kötü çıkacaksın işte." vb.şeyler diyor ve ben artık çok yoruldum.Bu psikolojiden kurtulmak istiyorum.Sizce neler yapabilirim?Artık bir şeyler yapmak istiyorum gerçekten.

Bende de var aynı şey ama benim yüz asimetrim var. Sadece fotoğraf çekilirken değil günlük hayatta da çok çekingen davranmama sebep olabiliyor. Yani ben kendi çözümümü ameliyatta buluyorum çünkü aşamadım gözle görünen bi durum çünkü benimki sizi bilemem. Eğer güzel olduğunuz söyleniyorsa destek alın. Aslında hepimiz güzeliz ama gel gör ki rahat bırakmıyorlar

Cirkin kadn yoktur.sac renginizi kilik kiyafetnzi makyajinizi degistirin kiloluysanz diyetisyene spora gdin sonra bakin bakalim cirkinlik hissnz devam ediyomu

benim de yüzümde asimetri var,bazı günlerde güzel olduğumu söyleyen oluyor ama genelde çirkinlik iması yapılıyor.Ne tür bir ameliyat sizinkisi?

Fotoğraf çektirirken gerilme bende de vardı. Sonra dedim ki ne kadar uğraşsam da kötü çıkacağım, o yüzden uğraşmayacagim bundan sonra. Annem ve babam fotoğraf paylaşmak isterdi mesela şiddetle karşı çıkardım. Artık hiç umrumda değil. Şöyle bir şey fark ettim sonradan; ben dikkat etmeyi bırakınca bir de gördüm ki tüm fotoğraflarda güzel çıkmışım aileme müdahale etmeden paylastiklarinda. O yüzden hem onları kirmiyorum artık, hemde daha mutluyum bu konuda. :)

fiziksek hgüzelliğim olmasa bile birçok güzel tarafım özelliğim var
kendimi seviyorum kocaman sarılıyorum kendime
başkalarının bakış açısı onlarla ilgilidir benimki ise benim le ilgilidir
bana çirkin diyorsa biri asıl çirkin olan odur
bedeninizin yaşadığı hakarete sesiz mi kalacaksınız üstüne sizdemi hakaret edeceksiniz
eğer öyle yapıyorsanız içinde bulunduğunuz bedeni hak etmiyorsunuz demektir

Fotograf çekilirken rahat olan var mıdır acaba? O kaygı çogumuzda var bence. Yüzünüzde bariz kusurlarınız varsa estetik düşünebilirsiniz. Diğerleri makyajla az çok hallediliyor zaten. Eğer fotografınızı paylaşabilirseniz saç rengi, makyaj tarzı hakkında filan yardımcı olabiliriz..Şu devirde çirkin kız kalmadı çünkü.

birkaç küçük operasyon için maddi imkanınız varsa yaptırın derim, ciddi anlamda çirkin hissediyorsanız tabi.

inşallah bunu ben de başarabilirim.

Estetiğe karşı değilim ama şu an öğrenciyim.Estetiği ancak çalışmaya başladığım zaman yaptırabilirim.
Hmm ufak ufak arastırmaya baslayabilirsin ne ne kadara hallolur gibi misal ciddi bir sıkıntı varsa devlet hastaneleride yapıyor
Onun haricinde illaki güzel olmakta zorunda değilsin kendini farklı alanlarda geliştirsen ?

Bunu diyebilmeyi çok istiyorum.

bu psikoloji nedeniyle fotoğraflarımı hiçbir yerde paylaşmıyorum ve paylaşılmasından da hoşlanmıyorum.

Hmm ufak ufak arastırmaya baslayabilirsin ne ne kadara hallolur gibi misal ciddi bir sıkıntı varsa devlet hastaneleride yapıyor
Onun haricinde illaki güzel olmakta zorunda değilsin kendini farklı alanlarda geliştirsen ?
kendimi farklı alanlarda geliştirmeyi çok düşündüm ama inanın sanki herkes güzel olmak zorundaymış gibi davranan bir çevrem var,bu kıyaslamalar en sonunda kötü bir insan olmama neden olacak diye korkuyorum.

Cirkin kadn yoktur.sac renginizi kilik kiyafetnzi makyajinizi degistirin kiloluysanz diyetisyene spora gdin sonra bakin bakalim cirkinlik hissnz devam ediyomu
çirkin kadın vardır yav kandırmayalım birbirimizi. ama maddiyatı olsa estetik kozmetik giyim kuşamla benden güzel olabilirler öyle çözümler var ki hepsi paraya bakıyor sadece

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…