Çirkinlik Psikolojisini Yenmek...

bu psikoloji nedeniyle fotoğraflarımı hiçbir yerde paylaşmıyorum ve paylaşılmasından da hoşlanmıyorum.
Ya şimdi gerçekten kendinizi çirkin mi buluyosunuz yoksa çevrenin etkisiyle mi öyle hissediyorsunuz? Çünkü bizim insanımız malesef böyle aşagılamalara bayılır.. Bende çok maruz kaldım o yüzden anlıyorum sizi. Çirkin oldugumu düşünürdüm. Herkes çok güzel oldugumu söylerdi ama özellikle 2 kişi devamlı kusur bula bula psikolojimi bozmuştu. Ne zaman onlardan uzaklaştım o zaman düzeldim. Dünya güzeli değilim elbette ama kendimi çok güzel buluyorum açıkçası. Fotograf istemekteki amacımda buydu. Eğer kusurlarınız varsa makyajla, estetikle halledilebilir. Diğer türlüde ya çevrenizi temizliyceksiniz yada psikolojik yardım alacaksınız. Buradan başka türlü yardımcı olamayız malesef.

Eskiden güzel miyim çirkin miyim diye sorgulamazdım kendimi.Onların o tavırlarıyla birlikte kendimi çirkin bulmaya başladım ve bu böyle devam ediyor.

Konu sahibi seni kardeşinle kıyaslanan halana çok sinir oldum. Kendi çok mu güzel? Sana böyle şeyler söyleyen insanlara sessiz kalma.

ya zaten sessiz kala kala psikolojimi bozdu.Kendisi 50 yaşında.Hep kendimi tutuyorum ama bir gün tutamayacağım.
Niye sessiz kalıyorsun iste. Kavga et demiyorum ama bir kıza çirkin olduğunu ima eden birinin de iyi niyetli olduğunu düşünmüyorum. Mesela benim halam böyle yapsa ben de hala senin kilolar ne olacak ya bir türlü veremedin bir yandan yaş da gidiyor falan derim. Ama böyle insanlara sessiz kalırsan devamı gelir.

Bu arada, burada böyle çirkinim diye çok konu açılıyor. İstisnasız hepsinin de çevrelerinde böyle ozguvenlerini kıran birileri var. Kısacası çirkin olduğunu düşünmüyorum lütfen kendi kıymetini bil.

Fotoğrafını görsek keşke daha net konuşurduk çözüm açısından.Bence hiç de çirkin değilsin canım vardır öyle akrabalar malesef özellikle küçük yaşlarda çok etkiliyor insanı bilirim.kendi anımı anlatayım;daha 6 yaşındayım sevgili dayımın iki kızı aldı beni ortalarına kepçe kulaklı bi de saçını toplatıyor o kulaklarla saç mı toplanır ...gibi bi sürü cümle kurdular.eve gittiğim de o kadar çok ağladım ki kepçe kulaklıyım diye annem babam gece yarısı anca ikna ettiler kepçe olmadığına resim ekliyorum lütfen bak.(bu Arada belirtmek istiyorum ben 6 yAşındayken onlar 30 yaşına yakındı).Senin halan da benimkiler gibi işte,bi daha öyle bi imada hala galiba baba tarafıma çekmişim bende çirkin miyim ne gibi laflar vur sende.belki anlar hatasını.yaşına uygun makyaj iyi gelecektir psikolojine

Hay Allahım ne insanlar var ya insan kelime bulamıyor konuşmaya

Yenilmiyor o psikoloji bende oyleyim.. birileri imada vs bulunmuyor ama ben kendimi cirkin hissediyorum kucuklugumden beri boyle hep ayni hissettim birilerine bahsettigim de yok oyle degilsin diyorlar ama ben teselli istemiyorum ki
bikac kez konu acmayı düşündüm buraya ama vazgeçtim ... fotograflarda guzel cikmam mesela ..aura meselesi galiba kiz kardeskm var fotografta kiz parliyor resmen ben kendimi beğenmiyorum .. bBiseylere bel bagliyosun kremler kuaforler fln sanki mucize yaratacak gibi ama olmuyor....ben esmerim cildim soluk yuzumde ufak tefek lekelerim var kisa boyluyum Allahtan kilo problemim yok ta ordan kurtariyorum ...

Estetiğe karşı biri değilim ama kendisiyle barışık olmayan bir insan istediği operasyonu geçirsin yine de kendini beğenmez.
Çirkin insanlar yok demeyeceğim varlar ama bence sendeki çevrenin halt yemesinden oluşan özgüvensizlik.

Fotograflarda güzel çıkmak verdiğin pozla ilgili oluyor. Bazı tüyolar var nasıl durman gerekiyor. Elini filan koyacağın yer bile fark ediyor. Genç kızlar filan işi biliyor hemen pozunu alıveriyor tabi güzel çıkıyorlar. Ben taklit etmeye çalışıyorum da olmuyor robot gibi duruyorum Ameliyatlar çözüm değil evet güzelleşirsin belki ama o neşter bir değdi mi arkası çorap söküğü gibi geliyor. Dudaklara dolgu, göz altı ışıltı, takma kirpik, kalıcı makyaj, hollywood yanağı, kaş kaldırma, çene törpületme, gögüs implantı .. işte bunları yaptırıyor ünlüler yoksa sahici güzellik degil. Ve sadece ünlüler değil sokakta gördüğümüz çoğu kişide yaptırıyor. Ben çok makyaj filan olaylarını bilmezken bakardım milletin ne güzel kaşlar var dümdüz sonra kaş kontur olayını duydum, kirpikleri ne güzel demiştim ipek kirpik filan olayı varmış. Yani her şeyin çözümü var ama tavsiye etmem gelecekte doğal olan değerli olacak diyeyim.

esco foto atar mısın gözlerini kapatıp, merak ettim ne kadar 'çirkin'
olabilirsinki

teşekkür ederim

Çok haklısınız.

Ay ben neye denk geldim... Şimdi anlaşıldı...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…