Çıtır Annelerin Diyet Günlüğü

Sütünun azalmamasi icinn su ic. Sukraninn dedgi gibi yesillik,sogan,bulgur tuket. Erkekler bilmez sütü arttiran seyleri. Hic uuzulmee lutfeen, benim oglanda 4.ayinda doktora gttigimzide kilosunu az alms die mama verdi. Gunde 2defa ver, surekli emZir. Emzirdikce sut artar biliyosun. Aglamayi da bnm oglan da yapiorduu. Ayakta emzirmeyi dene. Bn oyle aglayinca ayakta emzirmeye baslamistm.. sıkma canini,,tmmm.. esini de kafana takma. Sen asla kotu bi anne degilsin. Aşkim bana bugunlrde hytm allah sna sabir vrsin dio. Erkekler yani babalar gec anliolar halimizi..

Menümm

Sabah
Bir kase nesfit
1mandalina

Ara yok

Ogle
2adet kucuk gül böregi (lorpeynirleyaptim)
1bardak sekersiz cay
4adet siyah zeytin
3adet yesil zeytin
salataaaaaa

Ara yok

Aksam
1adet gülboregi

Ara
Sekersiz nescafe
4adet kepekli biskuvi

Sacmaa bi menü. Esim bugun ewde calisti. Gece gec yatinca gec uyandi. Kahvaltida ogleye sarkti..

kızlar geçmöişi okuyacak zaman bulamadım .. bu gece okumayı ümit ediyorum..

menumü yazayım çıkacağım...dah sporda yapamadım..

sabah:1 yumurta-2 dilim ekmek-4 zeytin-1 ceviz
10.00: bir bardak ayran 10 badem
12:00 mercimek çorba-4yk patlıcan yemeği-bol yoğurt
16,30: şekersiz türk kahvesi
17,00: çiğ lahana bol miktarda+2yk lahana içi çiğ
18,30: 4 yk patlıcan yemeği+1 dilim ekmek+
21,00: 2yk kaşığı nar içine bir kase yoğurt

su:2,5 lite
2 bardak yeşil çay+4 bardak zayıflama çayı

daha spor yapamadım... 3 saattir mutfakta uğraşıyorum.. ama bir saat yürüyeceğim...

Spor yapamiorum. Sagolsun oglum gun icinde hiccc durmuyor . Aksamin bu saati oldugunda bnmde cnm istemiorrr.. spor yapsam daha rahat kilo werecegme inaniormm.. ewin onünde kazi calismasi war. Erkekler dolu.. disari yuruyuse cikamiorum, kocam çoook fazlaaa kiskanctaaaaa. Cewremde de yuruyus yapacak yer yook. Zamaninda kv annesi vasiyet etmis burayi birakmayin die. Kv de ewin ustune bi kat cikmiss. Ewi yaptirmis. Dolu masrafa girmis. Yani baska bi yerden ew alinirmis. Esimde mustakil ewi daha cok sewiorum die burada oturmayi istemis. Simdi iseee binpismann nefret edio bu mahalledennn..
En azindan kira odemioruz ama market yok, bakkal yook. Market uzaktaaa.. para olsa hic durmicaz da. İnss ilerdee bunu da nie anlattiysaaam

Papatya 15+2 günlük yani 16. hafta oluoyr benimle aynı ay doğum yapacakların çoğu öğrendi cinsiyeti ama bizde dr bakmadı bile, aslında benim dr bayramdan beri yok bende bu dr gittim, bakalım haftaya kendi dr gelirse ona giderim tekrar, ben ilk öğrendiğimde erkek olarak hissetmiştim, ama şimdi hiç bişey hissetmiyorum, tabi kızım olduğu için erkek olmasını isterim ama sağlıklı olsunda ne olursa olsunn
Hkmt canım ben daha hissetmiyorum tekmeleri , ben kızımdada 20 küsürüncü haftada hi,ssetmiştim şimdide hissetmiyorumm, bide kilo olkunca geç hissedilirmiş zaten

Şükran ablan ne güzelmiş, yaptuığı şeylerde çok güzel ben hiç beceremem öyle şeyleri el becerisi sıfır bende

Hawarciiim o benim ablam. Daha ne marifetler var bir bilsen.. asci egitmeni kendisi. Planet mtfak tv de yemek prog sunacak yakinda
Bu arada benim doktor, oglana7ay kiz dedi belli olmuor cinsiyeti erkenden

Son düzenleme:
bu sabah aç karnına ılık imonlu su
kahvaltıda 1.5 dilim ekmek 3 zeytin 2 dilim sucuk 2 kaşar peynir 5 bardak şekersiz çay
ara 1 dilim yaptığım pasta
öğle 3 sigara böreği 1 dilim pasta 4 bardak çay
ara türk kahvesi
akşam 1 tane sigara öreği ve 1 salkımüzüm şun midem fena yanıyo hamur işi bana yaramıyo mdemde ülsermi var başka bişeymi bilmiyorum doktora çıkmaya da korkuyorum en ufak bişilerde yanm yapıyo midem
ara çay
spor 40 dakika yürüyüş
su 2 litre 3 fincanda trçınlı çayımı içtim

Uzuldukce dahada cok gidiyor sutum.canim gunluk uc litre su icerim ben.oglum kasimin 17.sinde bes ayini dolduruor ek gidaya geceyim mi yavas yavas ilk ne vereyim canimi cok skti sanki benim oglum degil herkesten fazla dusunurm ben onu biraz once gelmis ozur diliyor kalbimi kirdiktan sonra zamani geri alamiyoruz malesef kirildigim uzuldugumle kaliyorummm

İnsallah canim ilgilendigin icin cok tesekkur ederm

Hawarciiim o benim ablam. Daha ne marifetler var bir bilsen.. asci egitmeni kendisi. Planet mtfak tv de yemek prog sunacak yakinda
Bu arada benim doktor, oglana7ay kiz dedi belli olmuor cinsiyeti erkenden
Hkmetcim ablanın face ine ben de baktım. Çok güzel şeyler yapmış. Çok özendim valla. Ben de mutfakla çok ilgiliyimdir. Ama kilo verebilmek için uzak duruyorum. Yoksa öğrendiğim şeyleri denemeye devam edersem yeniden kilolar geri gelicek.

Canım ek gıdaya geçmende bi mahsur yok. Yoğurt, rendelenmiş bi elmanın suyu ve hafif, tanesiz çorbalarla başla. Oğluma 4 aylıkken başladık ek gıdaya. hiçbir sorun olmadı. Karnı doyduğu için de uykusu da arttı o zaman. Canını da sıkma lütfen. Erkekler birden parlayıp çabuk sönerler. Yaptıklarına da pişman olurlar. Bi anlık kızgınlıkla söylemiştir işte söylediklerini.

Son düzenleme:
Evet kizlar anca geldim bugun kv oglen uyurken kizimi da uyuttum gectim mutfaga aksam icin yemek yapiyorum zirr kapi kucuk eltimin 2 kizi karsimda gulsemmi aglasam mi bilemedim kizim daha yeni uyumustu bi ciglik uyandi kv uyandi normalde gelseler neyse ne kuzenler tabi gelip oynucaklar ama gecen sefer de kv ayagini incitmisti kalkmasi yasakti ben gitmistim 1 hafta evinde kalmistim eltim gene kizlarini gonderdi 3 4 gun kaldilar bi de laf dinleseler kadin zaten hasta benim cocugum ufak kendi gelip yardimci olmadigi gibi bir de cocuklarini gonderiyor yaa nasil bi zihniyet anlamiyorum bugun burnumdan geldi kizim aksama kadar bas bas bagirdi hem uykusunu alamadi hem oyun oynarken cocugu sinir ediyorlar evde kosturmaca oynuyorlar kv kiziyo hasta dinlenmeye calisiyo yok anlamiyorlar inanin nasil sinirlendim anlatamam aksam geldi annesi cay demledim ictik 9 gibi gittiler.
İnsanlarin turlu turlu huylari var en iyisi kimseyle samimi olmucaksin muhabbet edip hosbes yapcan yeter fazlasi zarar malesef.
Sizlere gelirsek gecmisi okudum da kafam gurultuden sisti bugun aklimda kalanlari yazayim
Papatyacm ben senin fotona yorum yazdim aslinda soyleki benim tlfnda ben uzun msj yazdigimdan notlara yazip kopyala yapistir yapiyorum forma daha hizli yaziliyo diger turlu forma yazarken tlf kitleniyo ya da yazilanlar siliniyo.
Ama bazen birsey cikiyo notlara yazdigimi forma gecirmeyince kaliyo oyle demek o sekil oldu yazmayi unuttum yorumum su canim bel kivrimin cok guzel olmus daha da guzel olucak inan spor cok etki ediyo sakn birakma sen bile inanamiycaksin 3 5 ay sonraki degisime
Hawarcm ben hareket hissettim erken olmasina ragmen boyle esnerken bi gerilme hissettim karnimda gecen gun ilk defada kalp atisi gibi pit pit birsey atti gibi oldu cok tuhafti belki bebek belki baska birsey emin degilim 16 haftalik asagi yukari belli olur birdahaki sefer ogrenirsin artik sma dedigin gibi onemli olan saglikli olmasi
Hkmetcm cok guldum sana yaaa niye anlattiysam yazmissin yaa niye anlatmayasin ki ben bazen bunaliyorum kimi arayip dertlessem diyorum sonra diyorum bosver kimseye sirrini verme size yazip rahatliyorum gerci gecen gun bi msji esim okudu ve kizdi bunlari neden yaziyosun diye ama napayim daha masum geliyo burasi.
Ebrucum valla bu is sana iyi kilo verdircek gibi yemen saatli olcsk abur cubur eskisi gibi yemiyceksin tatliyi da olculu yersen sorun olmaz hep diyorduk ya siz calisanlarin diyet yapmasi daha kolay diye arkadaslara bak darisi senin de basinaymis meger
Bu arada kv baya iyi davraniyo ben asla o konulara girip yuzgoz olmak istemiyorum yasanmamis gibi davranmak en iyisi
Fenodo canim esin de isteyerek seni kirmadi bence darilma ona onlar diyet konusuna bizim gozumuzden bakmiyorlar ki ona gore senin fizigin gayet iyi sana goreysen vermen gereken biraz kilon var o bunu 40 yil. gecse farketmez
Sen iyi bir annesin tabiki de biraz stres yasadin bu aralar onunda etkisi olur cok sıkı diyet yspmana gerek yok
Ve oglus 7 aylik olduysa rahat rahat ek gidaya gecebilirsin bizim dr kizimi 4 aylikken baslatti once meyve suyu meyve sıkacagindan sıkyordum elma havuc armut suyu sirayla yarim cay bardagi oglen veriyodum sonra kahvalti verdim bebek biskuvisi yumurtanin 8 de 1 i once her hafta arttiriyosun en son 1 yumurtaya kadsr geliyo ihlamur suyu pekmez1 cay kasigi az tuzsuz peynir 1 cay kasigi zeytinyag hepsini karistir yedir .sonra sebze corbasi .verdim oyle oyle .gidiyo iste
Valla destan yazdim gene kizim uyudu yerine yatirayim esim gelene kadar ben de uyuyayim biraz iyi gecer unuttugum varsa ozur hemiii

Hic kirilma canimbenim o da baba, oglunu dusunuyor. Herseyin iyi yonunden bakmaya calis. Onlar anlik uzuluyor, biz kafamiza takioruz. Sende takma kafana, o senin eşin hicbi zzaman kotulugunu istemez.
Ek gida demisken meyve sularina basla.
Elmayi rendele sonra suzgecten gecir ver.
Seftali olabilir.

Özgecim, ne guzel yazmssin.. baska kime anlatacam ki.. ailece gorustugumz ark lar war. Onlarla da ayda yilda bir, esimle de knusuorum tmm ama o da bi yere kadar anlio erkek sonictaaaa pismanligim nieee??? Daha once yani hamileykn neden girip uye olmamisimm uzuluorumm walaaa.. neyse gec olsun guc olmasin dimii... burasi bana ccok iyi gelioo... bnmde esim ilk zamanlr nden giriosun bilmemne diodu.. mersine gidince anlattmm onlar sayyesinde zayifladm dieee sasirdiii oglan uyumustuuu 8bucuk gbii, bnde uyumustmmm ,, mamasini vrmek icin uyandmm bii bakim dedmmm... buraya bakmadan günüm gecsn istemiorummm yaaaa.. bi deee su tartidaaa 80den inipp 70leri gorseeem yemin ederm olsemde gaam yemem wallaaa

Sukrancim,, ablam nekurslara gittii.. pasta yemek bi daha pastaaa... hedefii yemek prog sunmaktii.. ulastii hedefineee.. inss daha ii bilinen bi kanalda sunarrr... cok da guzel basarii olumlu bi kadin yaaa, inan ablam ama hayranim idolüm. Aramizda 10yas var.. bnde oglani buyutimm bnmde hedeflerm warrr ist da yasamasi da bi avantaj tabii..

Kizceler eşimin arkadaşı eşi yemeğe davet ettim.dışardan bisiler söyleyip yedik az nce gittiler.oğlum bugün uyumamis ama misafirleri bırakıp unutamayacağıma göre gittiler şimdi uyuttum.aksi gibi sularda yokmuş.daha bi akşam oturup keyif yada dinlenme erken yatma yapamadım sabahları uyukluyom resmen.geçmişi okudum telden zor olur pcden yazarım

Misafirlerde cok mu oturmus ne ortagimm ' o keyfii de yaparsin ins yakindaaa.. uykusuzlukk fecii yaaa.. allah sana yardim etsin cnm bnm.. bizimki de yeni saat uygulamasna alisamadi. Aksam 8de yatardi smdi 7olmadan uyuyuyor.. dun saba 4de uyandi beyfendimizzzz.. simdi de uyuyooor. Bende uyucaaam, bi denk gelemedik bee kuzum yaaa.. cumaya tartidaaa kac cikacagnii cook merak ediormm. Aman dıiim arti cikmaaa.. bende bugn kacirdm biraz... yarin salatalrmlaa telafi ederizz Sana iii geceler ortagimmmm..

Ve digerrr kizlar sizlerin deyimiyleee kizcelerrrr.. herkese ii geceler, tatli ruyalar...
Bu arada mewcanimm cnmmm ins iyisinizdirrr.. aklimdasiiiinn..

Yrn goruşenzeeeee

Gunaydinn canlarr...
Cumaya 1gun kaldiiii heyecan doruktaaaa wallaaa

Gune açilişiiiii 1 bardak suya
Elma sirkesi limonsuyu veee 1 cay kasigi bal ekledim,, ictmmm... tadida cook kotu degil hani

Bugun yediklerime coook dikkat ediceeemmm

Gunaydin kizlat bugun kizim 4.30 dan 5.30 a kadar uyanikti ama kalkip besiginden almadim kendi kendine oynadi sonra uyumus biraz once bende sesine uyandimsimdi cizgifilm izliyo kizlar size bisey daniscam eve bebegim daha kucuk butun gun onunla ugrasiyorum ama sanki yinede bos gibiyim yani baska biseyler daha yapmak istiyorum ugras ariyorum kendime bende dusundum evde yapabilecegim bisey dusundum sekerhamurlu kurabiye yapiyim dedim mutfak islerini yemek pasta yapmayi cok severim sizcede becerebilirmiyim ??

Ozgecim isin biraz zor canim bide hamilesin ama sabret sakin sinirleri i bozma canimm

Ebrucum calismak cok guzel bisey ben bekarken hem okuyodum hem calisiyodum ihtiyacim yoktu ama calismayi seviyodum evlendim esim istemedi ama kendi parani kazanmak gibisi yok oglus ve ev seni biraz zorlar ama alisirsin canim

Havarcim doktorun gorememistir cinsiyetini senin hamile oldugunu okudugumdan beri icime kiz doguyo tabi saglik sihhat en onemlisi

Hikmetcim kiz ben senin gibi bogazimi tutabilsem daha nee bi turlu su bogazimi tutamiyorum illaki kacamagim oluyo malesef (

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…