Çıtır Annelerin Diyet Günlüğü

Canim agzi olan konusuyor sikma sen canini ya anlamiyorum su insanlari ustlerine vazife olmayn herseye karisirlar uzulme canim sen

Sağol Sercanım canım benim üzülmüyorum artık senelerdir alıştırdım kendimi buna. Evde kendi uğraşılarımla zaman geçirip eğlenmeye çalışıyorum. O da değişmez, değişemez. Evlendiği hafta tek başına gezen adam seneler sonra mı düzelecek. Kabullendim artık. Kendi hayatıma bakıyorum. Bana bişey için izin vermediğinde de bizi ihmal ettiğini ve sorumsuzluğunu hatırlatıyorum. Sesi çıkmıyo.

ebrucum;
çok geçmiş olsun oğluşuna. şimdi nasıl durumu. umarım iyidir.
bu sözleri sana kimler söylüyor canım. kv ve tarafı mı...eğer öyle ise seni gaza getirmiş olmayayım da altında başka şeyler yatıyor canım benim...
oğlum 7 aylıktı işe başladığımda. doğum iznim bittikten sonra biraz normal izin ve rapo kullanarak 7 ayı bitirdim. bakıcı tuttum. kv ile aynı şehirdeydik o zaman. hiç bakma taraftarı olmadı. sormadı bile. ben de istemiyordum zaten. velhasıl bnakıcı elinde büyüdü. çok da hasta oldu. çocuk bu olacak. tabiki. benim ki kocaman. geçenlerde ben birgün okula gitmedim. tatil verdim kendime kafadan. benim evde olduğumu biliyor ya karnım ağrıyor ben eve gidicem diye sıkıltırmış öğretmeni. öğretmen de eşimi arayıp annesi evde mi diye sormuş. 8 yaşında çocuğun yaptığı şey bu. oğlun da psikolojik olarak etkilenmiştir tabi. sakın kafaya takma.
işten gelince yeöeğe temizğe dalma sakın. onunla konuş vakit geçir. yarım saat bil eolsa sadece onunla ilgilen. yemeği yarım saat sonra yersiniz....emin ol herşey yoluna girecek. sakin taviz verme...

Rabbim yardimcin olsun canim iyi birsey degil es demek hayata dair herseyi birlikte yasamak paylasmak demektir sen cocuklarinla mutlu hizurlu olda gerisini cokda tkma csnimmm

Sağol Papatyam ilgilendiğin için. Eşime ilk iki sene dırdır ettim. Artık hiç sesim çıkmıyor. Karışmıyorum. Değiştiremeyeceğimi anladım. O kendi arkadaşlarıyla takılıyor, ben de annemlerde komşular veya arkadaşlarımla takılıyorum. İyi karşılıyorum geldiğinde, tartışmıyorum. Ben aslında kendime bakmayı çok istiyorum ama imkanlarım kısıtlı. Eşim ancak mutfak masraflarını karşılamam için yetecek kadar veriyor para. Bazen şartları zorlayıp kısıp kıyafet alırdım ama belki de giyim tarzımı oturtamadım daha. Birçok kıyafetim var ama giydiğimde hah işte çok yakıştı diyemiyorum. Baştan aşağı yenilenmek isterdim, saçımdan giyimime, duruşuma kadar herşeyimle. Bana nasıl yardım edebileceğinize gelince. Biraz görünüş olarak daha iyi bir tarz oluşturabilmem için bişeyler önerebilirsiniz. Durağan ve monoton biri değilimdir. Her sene farklı bişeyler öğrenip hayatıma katmaya çalışırım. Herşeyden önce kendim için.

Son düzenleme:

Canim disarda calisma imkanin yoksa evde orgu falan yapip satsan ne bileyim iste iyi olur haniii

Canim disarda calisma imkanin yoksa evde orgu falan yapip satsan ne bileyim iste iyi olur haniii
İnan ki ben de aynı şeyleri düşünüyorum aylardır. Örgü öğrenmeye devam ediyorum. Hem kendim için farklı farklı kazak, patik, atkı filan
örüp giyerim hem de satmak için. Bir de mutfakla ilgiliyimdir. Tariflere bakıp değişik yemekler deniyorum senelerdir. Daha çok ilerletebilirsem o da olabilir. Kardeşim derdi ki sen üret bişeyler ben de senin için internetten satarım derdi aylar önce. Neden olmasınki.

Son düzenleme:

Sükrancimmm konuyu ben actim. Seni üzdüysem özür dilerim. Bu erkekler ne istiyor. Neden sadece kendilerini düsuunurler anlamam yaaa.. biz olmasak biguun yasayamazlar. Kocam bekarken ozgurmus. O da gezen tozan degil. Ewde pcbasinda film oyun surekli boyleymis. Evlendigimizde ilk zamanlr ewde beraber fazla vakit gecirmezdi. Filmi tek basina izlerdi. Hos hala oyle ama eskisi gibi dirdir etmiormm... hep ilgiliydi , ama ilk zamanlr bana pek alisamadi. Bi de cok kavgalarmz olurdu sacma nedenlerden. Erkeklr gec olgunlasir derler. Benimki de baba olduktan sonra hele ki su aralar cok iyi. Anlayisli. Ama bi de niye, dirdir etmiorum, bagirinca biseye tmm askm sensin diorum..
Sukranim sana durumuna uzuldum. Ben dayanamazdim herhalde .. kurban oldgm allah sana sabir verior. Degismez diosun ama degisebilir sukrancim ya. Ben bi kitap okuordm. Bes sevgi dili diye, belki de esinin sevgi dilini bilmiorsundur. İstrrsen oglan gece uyuduktan sonra kitaptan ozetleri cikarir, buraya yazarim.

merhaba canım:
sen kaç yaşındasın. yaşına uygun hatta seni daha da genç gösterecek şeyler giyebilirsin. ben toplantım falan olduğu günler örneğin kırmızı etek siyah ceket kırmızı ayakkabıyla gelebilirm işe. ama eğer toplantım falan yoksa kot, üstüne bir gömlek, onun üstüne kot bir yelekle de gelebilirim. 35 yaşındayım ama bu tarz kıyafetlerde kendimi çok daha genç hissediyorum. yani demem o ki her zaman aynı şekilde giyinmek zorunda değilsin. benim dedolabım tıkış tıkış . dopdolu kıyafet var. ama zaten moda değiştiği için geçen yıl bepenerek aldığım bir kıyafeti bir kaç yıl sonra beğenmiyorum.
zor bir hayatın varmış canım. ama eşinle de bu şekilde nasıl devam eder ki bir evlilik. devam eder tabiki de sen mutlu değilsin anladığım kadarıyla.
eşimle konuşuyorum diyorsun. sen konuşltuğunda ne cevap veriyor. o bekar bir adam değil ki kahveden çıkmasın. sorumlulukları olan biri...

Merhaba canım Ben 32 yaşındayım. Ben de genç işi giyinmeyi çok istiyorum. ama sanırım bu zamana kadarki giyimim pek zevkli değildi. Sırf değişik olsun, yeni olsun diye çok beğenmesem de aldım bişeyler. Benim yaşımdakiler neler giyiyor bilsen. Çok beğendiğim giysileri de çarşılarda, mağazalarda, pazarda bulamıyorum. Annem bile senin genç işi bana yakışmaz deyip almadığın giysileri dışarda birileri giyince ne kadar beğeniyosun, özel mi diktirdiler acaba diyosun" derdi. Artık değiştirmek istiyorum stilimi. Bu kış imkanlarımı zorlayıp alıcam değişik bişeyler inş. Evliliğime gelince sırf çocuklar babasız kalmasın diye, düzenleri bozulmasın diye devam ettiriyorum. O da beni sevmiyor hissediyorum. Eğer bir erkek eşine hiç zaman ayırmazsa, onunla bişeyler paylaşıp vakit geçirmezse bunda yolunda gitmeyen bişeyler vardır.
Ben konuştuğumda evdeyim ben o kadar da dışarı çıkmıyorum ki diyor. Bazen de sizi ihmal ettiğimin farkındayım ama napayım eve gelesim gelmiyo diyo. Evde boğuluyorum sanki diyor.

Son düzenleme:
Yazını şimdi gördüm canım. Önemli değil ya. Her gün aklıma geliyor bu mesele ama üzülmüyorum. Onun yapısı öyle işte. Beni sevdiğini söylüyo ama kırıyo, üzüyo, ağlatıyo. Öyle böyle bi hayatı paylaşıcaz. Zamanla düzelir inş. İnsanlar değişebilir tabii ki ama isterse. İşine gelmiyosa, öyle mutluysa değişmez. Diyo ki dünya güzeliyle de evlensem yine kahveye de giderim, dışarı da çıkarım. Naparsın böylesini. En iyisi daha önce yazdığım gibi kendi hayatıma bakmak. Çocuklarla kendi hayatımda mutlu olmak. Çok şükür ki karamsar ve olumsuz değilim. Bu şartlar altında bile kendime mutlu olucak alanlar açabiliyorum. Yoksa başka türlü sabredemezdim zaten. Beni de kişisel gelişim kitapları böyle iyimser yaptı. Çocukluğumdan beri kitap okumayı hiç bırakmadım. Sen de okumaya devam et. Yazabilirsen de altını çizdiğin önemli cümleleri yazsan yeter. sağol canım.

Kizlar dun gece kvdemdeydik dr gozune lens takmis koruma amacli gozu sisti kipkirmizi oldu agrisindan duramiyodu esim acile goturdu gece lensi cikardilar.
Simdi tekrar muayene olmayana gitti kendi doktoruna bizim eve geldik kv evi cok soguk 1 gecede saka gibi ama kizim oksurmeye basladi ben de hafiften hasta gibiyim o evde boguldum sanki simdi kizimi uyuttum yemek yapicam.
Kizim cok mizmiz bugun herseye agliyor bazen cok bunaliyorum boguluyorum anne olmak kadin olmak cok zor gercekten
Bu arada ebrucum Allah' a havale et konusanlari umarim bu konusanlar arasinda esin ve kv yoktur oglun nasil daha iyi mi?
Sukrancim senin konuna yorumum cok aslinda ama vakit yok simdilik birsey yazip kacayim sonra vakit bulunca yazarim
Senin esin askerden gelir gelnez evlendirilmis bu sen ya da baskasi farketmez bir erkek benim kanaatime gore gormeli yasamali ve oyle evlenmeli bu demek degil ki alemden alemden aksin yapmadigi hovardalik kalmasin ama en azindan 3 5 kiz ark. Tecrubesi olsun gezip tozmus olsun bi ark. Ortami olmus olsun sonra evlenip cocuk ve esin sorumlulugunu alinca sasirip kaliyorlar Ve malesef kendi mutsuz olan adam esini de mutsuz ediyor.

Özgecim geçmiş olsun canım. Kızına da şurubunu ver daha da ilerlemesin. Daha önce de haftalarca öksürüğü geçmemişti. Sen de dikkat et kendne. İnş bi daha kalmanız gerekmez kv de.
Bana gelirsek. Askerden sonra daha benimle tanışmadan kız arkadaşları olmuş ama evlilik ve çocuklar başka şey. Gezip tozmuş olsa bile sorumluluğu öğrenmiyo maalesef canım. Flört dönemi mutlu geçiyo, Sevgilisini sık sık görmediği için özlem duyuyo, hakkında pek fazla bişey bilmediği için de keşfetmeye çalışıyo. Heyecanla geçiyo. Evlilik öyle mi, seni senelerce görüyo burnunun dibindesin. kaybetme korkusu yok. Her akşam evde bekleyeceğimizi biliyolar. Niçin gönlümüzü hoş tutsunlar ki. Ama haklarını yemeyim. Azınlık olsa da hanımlarına çok iyi davrananlar, kıymetini bilenlerde var, lakin bize rastlamıyo.

Senin olgunluguna hayran kaldim. Senin durumunda olsam dayanamazdim ben. Ablam hep der, eşinin mutsuzluguyla sen mutsuz olma diye. Benim esim cok olumsuz bir insandir. Bende genelde hep olumluyumdur. Kendi hayatimizda hele ki cocuk olduktan sonra kendini icin degilse de cocuk icin iyi olmaya calisiyorsun. Eşim evlendigimizde alisamadi baya bi süre ewlilige. Bende evliligi ogrenmeye calistim. Cook tökezledim. Hemen hamile kaldim. Cok agladigim gunler oldu. Sinirli bi yapisi oldugundan o an umursamaz pofurr pofurr uyurdu. Anlam veremezdim . İnsan karisina nasil boyle davranir diye. Ama simdi simdi anliorum. Ogrendim artik esimi.
Senin esinde kahveden vazgcemicek belli ki. Ben seni sevmedigini düsünmuyorum. Benc kesinlikle seviyor. Sevmese ayrilirdi bence, cok rahat bi erkek. Ozgurluk isteyen biri. Ben zamanla degisecegine inaniorum. Sende olumsuz dusunme bu konuda. Esin seninle ve seni seviyor. Erkekler sevmez karismayi. Yapma etme tutma dememzi sevmiorlar. Bende artik demiorum. Sende demiormuşsun.. ona ilgini goster, iki cocukla ne kadar yapabilirsen yap. Hayat herseye ragmen olumlama yapinca guzellesior.

Doğru söylüyorsun canım. Ona karışmazsam, serbest bırakırsam, sözünden çıkmazsam iyiyiz. Bugün de az önce işten aradı güzel güzel konuştu, iyi dawrandı. Ama mesela bi de bakmışsın akşam eve gelince kavga çıkarmış. Bunların bi anı bi anını tutmuyo. Öyle idare ediyoruz işte. Bak sen de eşinin huyunu tanımışsın ona göre davranıyosun, idare ediyosun. Mutlu muyum onunla, hayır ama mutlu olmak için elimden geleni yapıcam. Hatalarım varsa değişecem ama yine de hayata tutunucam.

Ben ayrıca kahveye gitmesinden çok, dışardaki zayıf, bakımlı ve makyajlı kızlara özenerek bakmasına ve onları bana örnek göstermesine kırılıyorum. Bi keresine eşim ve ailesiyle bizim sağlıkocağının önünden geçiyoduk. Eşim bizim bayan aile hekiminin güzelliğinden bahsediyordu anne babasına. Kayınpeder de demez mi "oğlum bize hiç doktor gelin düşer mi" diye. Gel de sinir olma. oğullarına dr gelini layık görüyolar da kimlere kaldık gibisinden laf ediyolar. Ailesinin tutumu öyle olunca oğulları da öyle olur işte.

Son düzenleme:

Tabiki canim elonden gelen butun becerilerino degerlendir.hayat ne tuhaf benim esimde asla disari cikmaz okuldan eve evden okula benide tek asla biryere gondermez carsiya falan hayatima girdiginden beri hic yalniz alisverise gitmedim ev gezmelerimizde birlikte oluyor okuldan arkadaslarina gidiyoruz.ben iktisat mezunuyum ama calismama izin vermiyor canim asiri kiskanc ve bu bazen bunaltiyorrtrrr anlayacagn herseyin ortasi lazimmm

Güzel olduğun için kıskanıyo tabii, sana bakmalarından hoşlanmıyodur. Ama izin verse nolur ki ya. Sen kendini biliyosun. Hanım hanımcık gidip gelene kim sataşır ki. kim rahatsız eder. Böyle sıkmak da iyi değil aslında. Bigün eşin yanında olmasa, bi işini halletcek olsan çok bunalırsın, dışarda çok yalnız hissedersin kendini hep eşinle gitmeye alıştığın için. Herşey dozunda olmalı ya. Gitmeye niyeti olan kapıdan bağlasan bacadan gene kaçar. Eşin bunu düşünemiyo herhalde. Ama kendisi sık sık gezdirirse o kadar da sorun olmaz
en azından evde pinekleyip sıkılmazsın.

Sinirli mi hic ustunw gitme. Benimki de oyle, bi iyiii sonra bi bakiosuunn biselere sinirlenmis estiriorrr. Eskiden susmazdmmm feci tartisirdik. Simdi tmm askm haklsn ya bn aptalllk ettn diorn afallioo ,, bagiricagi varsa da susuooo.. sinra bakiorm pısmiş gelmss askm askm dioo. Sen onun iyi yanlarni zamanlrni blirsin. Sevgini goster onaa.. mutlu olmanin anlamliligini unutmus eşin. Ona hatirlattt.. esim tv da guzzel ki cikinca oo gusel dio ama bana takilmak icn dio.. kiskanckmiyim dieee. Bende diorumm aaa askm grcekten cook gusel haklisin diorm.o daha da snir oluyor.
Kp de terbiyesizlik etmis. Adam der oglum deme oylee diee. Allahm gel de cildirma yaa

Buyrun sacma menumee...
İyicee saldim yeme isinii offff..

Sbh
2dilim kepek ekmegnden tost
Bi bardak mandalina suyu

Ara;
Ceyrek armut, ceyrek elma

Ogle: 4adet etsiz cigkofte
2adet marul

Ara: yarim kase uzum

Aksam: yarim tabak et sote
1bucuk dilim kepek ekmegi
Tursuu

Ya bakiorm kilom ayniii ama şişmiş hissediorummm kendimii.. kilo almisim gibi hissediormmm.. ooffff kizlar ,,,

Canim esim sabgolsun heryere goturur gezmeyi cok severiz onun derdi ben yalniz gitmeyeyim hicbiryere ben cok aktif bi insanimdir universite hayatimda herseyi kendim yapardim.zaten kendisi gezip tozup beni hic biryere goturmese ben dayanamazdim ama hakkini yemeym her dedigimi yapar herseyi ben soylemeden alir bende boyle olunca gtmiyorum onsuz bi yere canimmm oyle ste

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…