- Konu Sahibi maviduvar1
-
- #8.161
Günaydın arkadaşlar.Regl oldum.Oglumla hastaneye gidi geldik hep.Dügün oldu ama bide bana sorun oğlum şar şar kustu Dr.götürdük baygın gibiydiYorumlar:bak annesinden ayrıldı ondan,psikolojik daha anne çocuğu,durumunuz mu bozuldu da o çocuğu bırakıp çalışıyon,hasta ettin çocuğun huyu şutu değişti vs. Ben oğlumu keyif için bırakmazken pazara her yere onunla gidip o kadar düşkünkennasıl böle suçlarlar nü vihdansızlar !Raabbinw sığınıyorum oğlum için bişiler yapınca çıkıcam zaten hiç haketmedigim şeyler söylenio 3:30 A kadar saalladım yavrumu 3buçuk saat uykuyla duruyorum
Sağol Sercanım canım benim üzülmüyorum artık senelerdir alıştırdım kendimi buna. Evde kendi uğraşılarımla zaman geçirip eğlenmeye çalışıyorum. O da değişmez, değişemez. Evlendiği hafta tek başına gezen adam seneler sonra mı düzelecek. Kabullendim artık. Kendi hayatıma bakıyorum. Bana bişey için izin vermediğinde de bizi ihmal ettiğini ve sorumsuzluğunu hatırlatıyorum. Sesi çıkmıyo.Sukran canim benim uzme kendini lutfen hicbirsey senden degerli degil erkrkleri anlamiyorum sevgililikdeki nisanlilikdaki gibi kalamaz kadin cocuk ev sorumluluk hersey ustune biniyor sinor oluyorum ilk gunlerdeki eslerini isteyen erkeklere kendileri dogursun o zaman yapsin butun isi sen sikma canini bitanemm arkadasim
Sağol Sercanım canım benim üzülmüyorum artık senelerdir alıştırdım kendimi buna. Evde kendi uğraşılarımla zaman geçirip eğlenmeye çalışıyorum. O da değişmez, değişemez. Evlendiği hafta tek başına gezen adam seneler sonra mı düzelecek. Kabullendim artık. Kendi hayatıma bakıyorum. Bana bişey için izin vermediğinde de bizi ihmal ettiğini ve sorumsuzluğunu hatırlatıyorum. Sesi çıkmıyo.
Sağol Papatyam ilgilendiğin için. Eşime ilk iki sene dırdır ettim. Artık hiç sesim çıkmıyor. Karışmıyorum. Değiştiremeyeceğimi anladım. O kendi arkadaşlarıyla takılıyor, ben de annemlerde komşular veya arkadaşlarımla takılıyorum. İyi karşılıyorum geldiğinde, tartışmıyorum. Ben aslında kendime bakmayı çok istiyorum ama imkanlarım kısıtlı. Eşim ancak mutfak masraflarını karşılamam için yetecek kadar veriyor para. Bazen şartları zorlayıp kısıp kıyafet alırdım ama belki de giyim tarzımı oturtamadım daha. Birçok kıyafetim var ama giydiğimde hah işte çok yakıştı diyemiyorum. Baştan aşağı yenilenmek isterdim, saçımdan giyimime, duruşuma kadar herşeyimle. Bana nasıl yardım edebileceğinize gelince. Biraz görünüş olarak daha iyi bir tarz oluşturabilmem için bişeyler önerebilirsiniz. Durağan ve monoton biri değilimdir. Her sene farklı bişeyler öğrenip hayatıma katmaya çalışırım. Herşeyden önce kendim için.şükrancım ne diyeyim bilemedim ki. mutsuz bir evliliğin var anladığım kadarıyla. ne yapmalı bilemedim. gözxümn önüne gitrmeye çalıştım sizin evi. öncelikle merakettim eşine çok dırdır ediyor musun gitme vs diye. eğer ediyorsan sakın etme. hiç ses çıkarma. kendine zmaanı iyi kullanabilmek adına bir plan yap. iki çocuk var ama gün içinde yapacaklarını planla. çalışmıyorsun ama merak ettim eşin sana para verir mi. çarşı pazar parası. eğer veriyorsa o paradan kıs kendine birşeyler al. ama bu sürede eşini hiç sıkıştırma. nerdesin falan diye. yani demek istediiğim şu. eşinin aklına karpuz kabuğu sok. bu şükran beni sıkıştırmıyor, soru sormuyor ne oluyor desin. adama bunu dedirtmeye çalış. imkanlarını bilmediğimden yukarıda yazdıklarımın dışında başka şeylerde yapabilirsin belki. ayrıca diyeti hiç bırakma...sana nasıl yardım edebiliriz canım....
Sağol Papatyam ilgilendiğin için. Eşime ilk iki sene dırdır ettim. Artık hiç sesim çıkmıyor. Karışmıyorum. Değiştiremeyeceğimi anladım. O kendi arkadaşlarıyla takılıyor, ben de annemlerde komşular veya arkadaşlarımla takılıyorum. İyi karşılıyorum geldiğinde, tartışmıyorum. Ben aslında kendime bakmayı çok istiyorum ama imkanlarım kısıtlı. Eşim ancak mutfak masraflarını karşılamam için yetecek kadar veriyor para. Bazen şartları zorlayıp kısıp kıyafet alırdım ama belki de giyim tarzımı oturtamadım daha. Birçok kıyafetim var ama giydiğimde hah işte çok yakıştı diyemiyorum. Baştan aşağı yenilenmek isterdim, saçımdan giyimime, duruşuma kadar herşeyimle.
İnan ki ben de aynı şeyleri düşünüyorum aylardır. Örgü öğrenmeye devam ediyorum. Hem kendim için farklı farklı kazak, patik, atkı filanCanim disarda calisma imkanin yoksa evde orgu falan yapip satsan ne bileyim iste iyi olur haniii
Canım eve geliyor da saatlerce kahvede takılıp arkadaşlarıyla gezip tozduktan sonra geliyor. Biz 7.5 yıldır evliyiz. Evlendiğimz hafta bile 15 gün izine ayrılmıştı. O zaman bile gününün 6-7 saatini kahvede geçirdi. Beraber gezmeye gitmedik hiç aylarca. Ama o zaman bakımlıydım yine, çocuklar yoktu. Zayıf da olduğum için günlük hayatta da pantolon filan giyiyodum, yakışıyodu ne giysem. Canım inan ki şimdi yemeğimi bile zor yiyorum çocuklardan. Lavoboya bile giderken arkamdan ağlıyor ufaklık, kapıları vuruyor. Birinin okulu ödevi, yemesi içmesi birinin ağlamaları bana bağımlılığı filan derken bakımımı yapmaya zamanım kalmıyo. Bi de biyere çıkamıyorum da. sadece bayram için çarşıya çıkabiliyoruz birlikte. Ya da markete.
Sağol Papatyam ilgilendiğin için. Eşime ilk iki sene dırdır ettim. Artık hiç sesim çıkmıyor. Karışmıyorum. Değiştiremeyeceğimi anladım. O kendi arkadaşlarıyla takılıyor, ben de annemlerde komşular veya arkadaşlarımla takılıyorum. İyi karşılıyorum geldiğinde, tartışmıyorum. Ben aslında kendime bakmayı çok istiyorum ama imkanlarım kısıtlı. Eşim ancak mutfak masraflarını karşılamam için yetecek kadar veriyor para. Bazen şartları zorlayıp kısıp kıyafet alırdım ama belki de giyim tarzımı oturtamadım daha. Birçok kıyafetim var ama giydiğimde hah işte çok yakıştı diyemiyorum. Baştan aşağı yenilenmek isterdim, saçımdan giyimime, duruşuma kadar herşeyimle. Bana nasıl yardım edebileceğinize gelince. Biraz görünüş olarak daha iyi bir tarz oluşturabilmem için bişeyler önerebilirsiniz. Durağan ve monoton biri değilimdir. Her sene farklı bişeyler öğrenip hayatıma katmaya çalışırım. Herşeyden önce kendim için. ( bu gidişle iyice kokoş olup, şımarıp ben eşimi beğenmeyebilirim.
Merhaba canım Ben 32 yaşındayım. Ben de genç işi giyinmeyi çok istiyorum. ama sanırım bu zamana kadarki giyimim pek zevkli değildi. Sırf değişik olsun, yeni olsun diye çok beğenmesem de aldım bişeyler. Benim yaşımdakiler neler giyiyor bilsen. Çok beğendiğim giysileri de çarşılarda, mağazalarda, pazarda bulamıyorum. Annem bile senin genç işi bana yakışmaz deyip almadığın giysileri dışarda birileri giyince ne kadar beğeniyosun, özel mi diktirdiler acaba diyosun" derdi. Artık değiştirmek istiyorum stilimi. Bu kış imkanlarımı zorlayıp alıcam değişik bişeyler inş. Evliliğime gelince sırf çocuklar babasız kalmasın diye, düzenleri bozulmasın diye devam ettiriyorum. O da beni sevmiyor hissediyorum. Eğer bir erkek eşine hiç zaman ayırmazsa, onunla bişeyler paylaşıp vakit geçirmezse bunda yolunda gitmeyen bişeyler vardır.merhaba canım:
sen kaç yaşındasın. yaşına uygun hatta seni daha da genç gösterecek şeyler giyebilirsin. ben toplantım falan olduğu günler örneğin kırmızı etek siyah ceket kırmızı ayakkabıyla gelebilirm işe. ama eğer toplantım falan yoksa kot, üstüne bir gömlek, onun üstüne kot bir yelekle de gelebilirim. 35 yaşındayım ama bu tarz kıyafetlerde kendimi çok daha genç hissediyorum. yani demem o ki her zaman aynı şekilde giyinmek zorunda değilsin. benim dedolabım tıkış tıkış . dopdolu kıyafet var. ama zaten moda değiştiği için geçen yıl bepenerek aldığım bir kıyafeti bir kaç yıl sonra beğenmiyorum.
zor bir hayatın varmış canım. ama eşinle de bu şekilde nasıl devam eder ki bir evlilik. devam eder tabiki de sen mutlu değilsin anladığım kadarıyla.
eşimle konuşuyorum diyorsun. sen konuşltuğunda ne cevap veriyor. o bekar bir adam değil ki kahveden çıkmasın. sorumlulukları olan biri...
Yazını şimdi gördüm canım. Önemli değil ya. Her gün aklıma geliyor bu mesele ama üzülmüyorum. Onun yapısı öyle işte. Beni sevdiğini söylüyo ama kırıyo, üzüyo, ağlatıyo. Öyle böyle bi hayatı paylaşıcaz. Zamanla düzelir inş. İnsanlar değişebilir tabii ki ama isterse. İşine gelmiyosa, öyle mutluysa değişmez. Diyo ki dünya güzeliyle de evlensem yine kahveye de giderim, dışarı da çıkarım. Naparsın böylesini. En iyisi daha önce yazdığım gibi kendi hayatıma bakmak. Çocuklarla kendi hayatımda mutlu olmak. Çok şükür ki karamsar ve olumsuz değilim. Bu şartlar altında bile kendime mutlu olucak alanlar açabiliyorum. Yoksa başka türlü sabredemezdim zaten. Beni de kişisel gelişim kitapları böyle iyimser yaptı. Çocukluğumdan beri kitap okumayı hiç bırakmadım. Sen de okumaya devam et. Yazabilirsen de altını çizdiğin önemli cümleleri yazsan yeter. sağol canım.Sükrancimmm konuyu ben actim. Seni üzdüysem özür dilerim. Bu erkekler ne istiyor. Neden sadece kendilerini düsuunurler anlamam yaaa.. biz olmasak biguun yasayamazlar. Kocam bekarken ozgurmus. O da gezen tozan degil. Ewde pcbasinda film oyun surekli boyleymis. Evlendigimizde ilk zamanlr ewde beraber fazla vakit gecirmezdi. Filmi tek basina izlerdi. Hos hala oyle ama eskisi gibi dirdir etmiormm... hep ilgiliydi , ama ilk zamanlr bana pek alisamadi. Bi de cok kavgalarmz olurdu sacma nedenlerden. Erkeklr gec olgunlasir derler. Benimki de baba olduktan sonra hele ki su aralar cok iyi. Anlayisli. Ama bi de niye, dirdir etmiorum, bagirinca biseye tmm askm sensin diorum..
Sukranim sana durumuna uzuldum. Ben dayanamazdim herhalde .. kurban oldgm allah sana sabir verior. Degismez diosun ama degisebilir sukrancim ya. Ben bi kitap okuordm. Bes sevgi dili diye, belki de esinin sevgi dilini bilmiorsundur. İstrrsen oglan gece uyuduktan sonra kitaptan ozetleri cikarir, buraya yazarim.
Kizlar dun gece kvdemdeydik dr gozune lens takmis koruma amacli gozu sisti kipkirmizi oldu agrisindan duramiyodu esim acile goturdu gece lensi cikardilar.
Simdi tekrar muayene olmayana gitti kendi doktoruna bizim eve geldik kv evi cok soguk 1 gecede saka gibi ama kizim oksurmeye basladi ben de hafiften hasta gibiyim o evde boguldum sanki simdi kizimi uyuttum yemek yapicam.
Kizim cok mizmiz bugun herseye agliyor bazen cok bunaliyorum boguluyorum anne olmak kadin olmak cok zor gercekten
Bu arada ebrucum Allah' a havale et konusanlari umarim bu konusanlar arasinda esin ve kv yoktur oglun nasil daha iyi mi?
Sukrancim senin konuna yorumum cok aslinda ama vakit yok simdilik birsey yazip kacayim sonra vakit bulunca yazarim
Senin esin askerden gelir gelnez evlendirilmis bu sen ya da baskasi farketmez bir erkek benim kanaatime gore gormeli yasamali ve oyle evlenmeli bu demek degil ki alemden alemden aksin yapmadigi hovardalik kalmasin ama en azindan 3 5 kiz ark. Tecrubesi olsun gezip tozmus olsun bi ark. Ortami olmus olsun sonra evlenip cocuk ve esin sorumlulugunu alinca sasirip kaliyorlar Ve malesef kendi mutsuz olan adam esini de mutsuz ediyor.
Yazını şimdi gördüm canım. Önemli değil ya. Her gün aklıma geliyor bu mesele ama üzülmüyorum. Onun yapısı öyle işte. Beni sevdiğini söylüyo ama kırıyo, üzüyo, ağlatıyo. Öyle böyle bi hayatı paylaşıcaz. Zamanla düzelir inş. İnsanlar değişebilir tabii ki ama isterse. İşine gelmiyosa, öyle mutluysa değişmez. Diyo ki dünya güzeliyle de evlensem yine kahveye de giderim, dışarı da çıkarım. Naparsın böylesini. En iyisi daha önce yazdığım gibi kendi hayatıma bakmak. Çocuklarla kendi hayatımda mutlu olmak. Çok şükür ki karamsar ve olumsuz değilim. Bu şartlar altında bile kendime mutlu olucak alanlar açabiliyorum. Yoksa başka türlü sabredemezdim zaten. Beni de kişisel gelişim kitapları böyle iyimser yaptı. Çocukluğumdan beri kitap okumayı hiç bırakmadım. Sen de okumaya devam et. Yazabilirsen de altını çizdiğin önemli cümleleri yazsan yeter. sağol canım.
İnan ki ben de aynı şeyleri düşünüyorum aylardır. Örgü öğrenmeye devam ediyorum. Hem kendim için farklı farklı kazak, patik, atkı filan
örüp giyerim hem de satmak için. Bir de mutfakla ilgiliyimdir. Tariflere bakıp değişik yemekler deniyorum senelerdir. Daha çok ilerletebilirsem o da olabilir. Kardeşim derdi ki sen üret bişeyler ben de senin için internetten satarım derdi aylar önce. Neden olmasınki.
Tabiki canim elonden gelen butun becerilerino degerlendir.hayat ne tuhaf benim esimde asla disari cikmaz okuldan eve evden okula benide tek asla biryere gondermez carsiya falan hayatima girdiginden beri hic yalniz alisverise gitmedim ev gezmelerimizde birlikte oluyor okuldan arkadaslarina gidiyoruz.ben iktisat mezunuyum ama calismama izin vermiyor canim asiri kiskanc ve bu bazen bunaltiyorrtrrr anlayacagn herseyin ortasi lazimmm
Doğru söylüyorsun canım. Ona karışmazsam, serbest bırakırsam, sözünden çıkmazsam iyiyiz. Bugün de az önce işten aradı güzel güzel konuştu, iyi dawrandı. Ama mesela bi de bakmışsın akşam eve gelince kavga çıkarmış. Bunların bi anı bi anını tutmuyo. Öyle idare ediyoruz işte. Bak sen de eşinin huyunu tanımışsın ona göre davranıyosun, idare ediyosun. Mutlu muyum onunla, hayır ama mutlu olmak için elimden geleni yapıcam. Hatalarım varsa değişecem ama yine de hayata tutunucam.
Ben ayrıca kahveye gitmesinden çok, dışardaki zayıf, bakımlı ve makyajlı kızlara özenerek bakmasına ve onları bana örnek göstermesine kırılıyorum. Bi keresine eşim ve ailesiyle bizim sağlıkocağının önünden geçiyoduk. Eşim bizim bayan aile hekiminin güzelliğinden bahsediyordu anne babasına. Kayınpeder de demez mi "oğlum bize hiç doktor gelin düşer mi" diye. Gel de sinir olma. oğullarına dr gelini layık görüyolar da kimlere kaldık gibisinden laf ediyolar. Ailesinin tutumu öyle olunca oğulları da öyle olur işte.
Güzel olduğun için kıskanıyo tabii, sana bakmalarından hoşlanmıyodur. Ama izin verse nolur ki ya. Sen kendini biliyosun. Hanım hanımcık gidip gelene kim sataşır ki. kim rahatsız eder. Böyle sıkmak da iyi değil aslında. Bigün eşin yanında olmasa, bi işini halletcek olsan çok bunalırsın, dışarda çok yalnız hissedersin kendini hep eşinle gitmeye alıştığın için. Herşey dozunda olmalı ya. Gitmeye niyeti olan kapıdan bağlasan bacadan gene kaçar. Eşin bunu düşünemiyo herhalde. Ama kendisi sık sık gezdirirse o kadar da sorun olmaz
en azından evde pinekleyip sıkılmazsın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?