Çizgi film.

Ben zihin engelliler öğretmeniyim.
Biz çocuklara kartlarla eğitim veriyoruz çoğu zaman.
Öğretici olmasa idi kullanmazdık....
Ayrıca sürekli tuhaf görüntğlete mağruz allan çocuklarda klip sendromu gelişebilir.
Ben bazen çocuk şarkısı açıyorum oğluma. Genelde şarkılar mp3 olarak indirildi yani videosu yok.
5.5 aylık...
Bazen bazı şarkıları videolu açıyorum o an telefonda olmuyor dinletmek istediğim şarkı..
Videolarına bakıyorum.
Sürekli bir hareket sürekli renkler ışıklar değişen görüntüler. Çok yorucu takip etmesi..
Çok tehlikeli bunlar.
Dikkat eksikliği sebebi..
Ayrıca teknoloji otizmi diye bir otizm türü var artık.

Denemek için alınabilir, belki bizim küçğk ayların içerikleri pek zengin değildir ama ay büyüdükçe daha iyi olabilir. Bir de boş geçen günlerde iyi oluyor. Bazen hiç bir şey hazırlamak, oynamak, yapmak istemiyorsun o zamanlar elinde derli toplu bir aktivite olmuş oluyor.

Ara ara benim kızımda kitaplardan yemek yapıyır,

Parmak boya yapabildim ama hamuru bir türlü tutmadı benim dediğiniz markaya bakayım bir belki yapabilir kızımda

Takip ettiğim bir bayan var instagramda o baya şaşırtıyor beni bazıları bizde tutmuyor kızım sevmiyor ama bazılarını çok güzel yapıyır

Aslında bunları yapıyoruz sadece yumurta kıramıyor kızım ama mesela dün temizlik vardı evde beraber süpürdü yerleri sildi bezle sonra kitap okuduk resim yaptık ama bana az yaptık gibi geliyor ya içime sinmiyor boş kaldı gibi geliyor hep bir şey daha yapsaydım falan

Benimkiler de kıramıyor, siz kırın o çırpsın.
Siz tutun, o rendelesin, malzemeleri atsın falan filan.
Bir de şöyle bir durum var, fazla oyun ve etkinliği ben doğru bulmuyorum.
Oğlum 3 yaşında kreşe başladı, hala bildikler şeylerdeler.
Renkler, sayılar, meyve sebzeler falan filan.
Allahtan kardeşi var diye makas, hamur ve boyama etkinliği yaptıramıyordum tehlike açısından, çocuk hala tam beceremiyor bunları.

Ama eve bir hevesle geliyor ‘anne ödevim var ben yapamıyorum beyabey makas kırt kırt yapalım’ diye
Çok fazla şey öğretmenin, can sıkıntısına yol açacağını düşünüyorum.
Oyunlar evet ama eğitici etkinlikleri okuldan farklı boyuta getirmek, akranları ve öğretmeniyle doğrusunu beraber öğrenene kadar ertelemek gerek, bence tabi.

ben hiç eline tel vermedim ki oynamasini bilsin...
tv açip izliyo doru çikiyor onu izliyor mesela..
en fazla bi saat ...
geri kalani oyun oynuyoruz..
bence anne baba ilgisi tv telefondan daha değerli...
lütfen ilgilenin... çocuk anne babasina muhtaçtir ilgiye ihtiyaci var.

eğitici kitaplari almak istiyorum..
kızım yırtıp atiyor..
ne yapmam lazim 3 yaşında... ( şubatta tam 3 yaşını dolduracak)
erken mi..?

çok aşiri pimpiriklisin

eğitici kitaplari almak istiyorum..
kızım yırtıp atiyor..
ne yapmam lazim 3 yaşında... ( şubatta tam 3 yaşını dolduracak)
erken mi..?
Valla benimkiler de öyle.
Tüm kitapları yırtıp parça pinçik ederler,
En kalın neredeyse sayfaları 1 cm kartondan olanlardan da aldım, kemirdiler, okumama müsade etmezler.
Ama büyük kreşe başladığından beri haftada 1 gün kitap günleri.
Evden götürüyor, orada sırayla inceliyorlarmış.
Pek özenli, hevesli şuan kitaplara.

Siz etkinlik kitabıyka başlayabilirsiniz, içerisinde hem boyama alanları hem biraz yazılar oluyor.
Boya dikkatini çekeceği için, kitap algısı gelişip hikayelere de yönelir.

masal kartlari vardi .
kızım kartlari elinden düşürmedi. o yüzden dikkatim çekti. gösteriyorum bsk bu kedi kipri şapka ev ağaç gibisi .. müsade etmiyor bakmama..
eşime dedim daha küçük anlamaz o işlerden diyor ya..
bilemedim ben şimdi...

o parmak boyalar sızlerde de leke bırakıyor mu ya nefret ettım resmen yıkandıgında cıkmıyor bulasık sungerıyle ovalıyorum cıkmıyor hangı marka kullanıyorsunuz memnunsanız
Parmak boyayı ben evde yapıyorum diğer türlü bulaşınca giysilere çıkmıyor diye duydum hatta geçen gün firiğimiz anne çocuk oyun evindeki parmak boyası kızımın elinden zor çıktı ve giysilerinden çıkmadı

Allah korusun öylede zor. Bu sorun neden var peki doktor ne diyor

Ben normalde de hamur işlerini beceremem zaten olması benim ya bir türlü demediğin tarif varsa yazsan aynı ölçüde yapsam belki daha iyi olur bende baktım yaptım ama olmadı

Ya birde şu var çocuklarımız zaten bir gün bu kavramları öğrenecek TV izleyip öğretmeye çalışmak kadar mantıksız bir durum yok bence de

Önemli olan bu değil mi zaten biz mutluyuz dışarıdaki kişiler ne derse desin. Ayrıca o çiftin bebeği için her tüşrü büyür kafası var bence ondan bu hız. He benimde 2 aylık bir bebeğim daha var ama bayaaa bir sürpriz hatta eşim hep diyor bence sen bu kafayla bir bebek daha istemezDin Allah bildi de verdi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…