- 4 Mayıs 2019
- 3.482
- 6.195
- 78
- 32
- Konu Sahibi Love_your_life
-
Ben zihin engelliler öğretmeniyim.Zeka kartlarıyla olmazmışhareketli görmeli diyorlar ama o kartlardaki birçok kavram sokakta mevcut öyle de görüyor. Mesela bazen cama kuş geliyor bizim görüyor hatta uçtu diyor köpek var kapıda görüyor kedi öyle araba uçak vs vs hepsini görüyor kızım ama izlemeli diyorlar yine de
Denemek için alınabilir, belki bizim küçğk ayların içerikleri pek zengin değildir ama ay büyüdükçe daha iyi olabilir. Bir de boş geçen günlerde iyi oluyor. Bazen hiç bir şey hazırlamak, oynamak, yapmak istemiyorsun o zamanlar elinde derli toplu bir aktivite olmuş oluyor.Bende de öyle ilerliyor mesela bugün çok boş bir gündü. Temizlik yaptım ev büyük ve ciddi zaman aldı kardeşi de var 57 günlük o da onunla kızımla ilgilen temizlik yap aktiviteler olmadı. Adım adım için bir ay alsam mı diyorum şuan ama ben bazı ayların içeriğine netten baktım kendim daha başka şeyler yapabilirim gibi geldi almadım ama bakmak lazım yine
Ara ara benim kızımda kitaplardan yemek yapıyır,Adım adımı tavsiye ederim.
İnanılmaz dolu bir içerik var.
Ben 2 sene aboneydim, bu sene kestim çünkü kreşe gidiyor büyüğü, küçüğü de gidecek.
Benimkiler daima yırttı yedi o kitapları, hiçbir aktivitesini güzelce yapamadık ama ben incelerken müthiş keyif alıyordum.
Ara sıra büyük posterini çıkarır, küçük oğlana sorarım şu nerede, anne ne yapıyor vs diye.
Küçüğümün konuşması, becerileri, algısı falan filan abisi dolayısıyla akranlarına göre fazla gelişmiş vaziyette olmasına rağmen, bayılıyor sete.
Hadi ders çalışalım okula gidelim anne diye getirir kutusunu.
Bir de yemeselerdi iyidi
Parmak boya yapabildim ama hamuru bir türlü tutmadı benim dediğiniz markaya bakayım bir belki yapabilir kızımdaOyun hamuru oynamaya sanırım 1 yaş öncesi başladı daha yürümüyordu. Evet arada ağzına atıyordu oral dönemde bu normal zaten gözetim altında oynuyordu ama ağzına attığında çıkarıyordum hemen. Lets kullanıyoruz içerik olarak temiz olduğunu okumuştum çünkü. Başka markalar da vardır içeriği temiz olarak. Ya da gıda boyası ile evde de yapılabilir .
Takip ettiğim bir bayan var instagramda o baya şaşırtıyor beni bazıları bizde tutmuyor kızım sevmiyor ama bazılarını çok güzel yapıyırKüçük aylarda aktiviteleri sınırlı ama 18 aydan sonra fazlaca dolular.
Fiyatları el yakıyor gerçekten, 2 senelik abonelikle uyguna gelmişti 2017 de.
Ama şuan tek set bile inanılmaz pahalı.
Montessori sistemi ile eğitici aktiviteler evde daima yapılabilir, kuş kondurmuyor bu setler zaten.
Çöp diye gördüğümüz her şeyle hayal gücü kullanılarak dünya kadar eğitici gelişim destekleyen oyun kurulabilir.
Aslında bunları yapıyoruz sadece yumurta kıramıyor kızım ama mesela dün temizlik vardı evde beraber süpürdü yerleri sildi bezle sonra kitap okuduk resim yaptık ama bana az yaptık gibi geliyor ya içime sinmiyor boş kaldı gibi geliyor hep bir şey daha yapsaydım falanSize nacizane tavsiyem, olaya hep etkinlik diye bakmayın.
Akışına bırakın.
Örneğin 3 buçuk yaşındaki oğlumun en sevdiği şey beraber kek yapmamızdır.
1 senedir ikimiz yapıyoruz, yumurta kırarken ‘yumurtaları ney yapıyordu, tavuuuk’ tavuk nasıl ses çıkarıyordu gıd gıd gıdaaak’ vs givi böyle her malzememizi konuşarak öğrendik, güzel zaman geçirdik.
Şuan evde kek görse kızar ben yapmadım diye
Küçüğümün de en sevdiği şey makine boşaltmak.
Tabakları konuşturup, hangi tabağa hangi yiyecek konur, onu yersek hasta olmayız, aa elma rengi yeşil tabak vs diye yapıyoruz.
Her şey oyun kurmak değil ama her iş oyuna çevrilebilir.
Günlük akışınızı öğretici bir dile çevirin, yeter:)
Benimkiler de kıramıyor, siz kırın o çırpsın.Aslında bunları yapıyoruz sadece yumurta kıramıyor kızım ama mesela dün temizlik vardı evde beraber süpürdü yerleri sildi bezle sonra kitap okuduk resim yaptık ama bana az yaptık gibi geliyor ya içime sinmiyor boş kaldı gibi geliyor hep bir şey daha yapsaydım falan
eğitici kitaplari almak istiyorum..Benimkiler de kıramıyor, siz kırın o çırpsın.
Siz tutun, o rendelesin, malzemeleri atsın falan filan.
Bir de şöyle bir durum var, fazla oyun ve etkinliği ben doğru bulmuyorum.
Oğlum 3 yaşında kreşe başladı, hala bildikler şeylerdeler.
Renkler, sayılar, meyve sebzeler falan filan.
Allahtan kardeşi var diye makas, hamur ve boyama etkinliği yaptıramıyordum tehlike açısından, çocuk hala tam beceremiyor bunları.
Ama eve bir hevesle geliyor ‘anne ödevim var ben yapamıyorum beyabey makas kırt kırt yapalım’ diye
Çok fazla şey öğretmenin, can sıkıntısına yol açacağını düşünüyorum.
Oyunlar evet ama eğitici etkinlikleri okuldan farklı boyuta getirmek, akranları ve öğretmeniyle doğrusunu beraber öğrenene kadar ertelemek gerek, bence tabi.
çok aşiri pimpiriklisinAslında hep geç konuşmadan korktum ve hiperaktif vs olur diye korktum izletmedim. Haberleri izlerken açıyorum bazen. Genelde kitap okuma şarkı söyleme givi ilerliyor. O TV açık olunca bir kötü oluyorum sanki ben kızıma karşı fazla abartıyorum biliyorum ama bu konu üzerine ciddi düşünmem lazım
Valla benimkiler de öyle.eğitici kitaplari almak istiyorum..
kızım yırtıp atiyor..
ne yapmam lazim 3 yaşında... ( şubatta tam 3 yaşını dolduracak)
erken mi..?
masal kartlari vardi .Valla benimkiler de öyle.
Tüm kitapları yırtıp parça pinçik ederler,
En kalın neredeyse sayfaları 1 cm kartondan olanlardan da aldım, kemirdiler, okumama müsade etmezler.
Ama büyük kreşe başladığından beri haftada 1 gün kitap günleri.
Evden götürüyor, orada sırayla inceliyorlarmış.
Pek özenli, hevesli şuan kitaplara.
Siz etkinlik kitabıyka başlayabilirsiniz, içerisinde hem boyama alanları hem biraz yazılar oluyor.
Boya dikkatini çekeceği için, kitap algısı gelişip hikayelere de yönelir.
Parmak boyayı ben evde yapıyorum diğer türlü bulaşınca giysilere çıkmıyor diye duydum hatta geçen gün firiğimiz anne çocuk oyun evindeki parmak boyası kızımın elinden zor çıktı ve giysilerinden çıkmadıo parmak boyalar sızlerde de leke bırakıyor mu ya nefret ettım resmen yıkandıgında cıkmıyor bulasık sungerıyle ovalıyorum cıkmıyor hangı marka kullanıyorsunuz memnunsanız
Allah korusun öylede zor. Bu sorun neden var peki doktor ne diyorBenm kizimda izliyor ama ozellikle cocuklu ortamlarda ekstra bi cabayla uzak ttyrm herzman cocuk gormuyrz sosyallessin istyrm fazla tv izlemesn die bazen kaptyrm bozuldu diyorum oyunlar oynamaya calsyrm disari cikarmaya calsyrm ama yemek saatelrinde mecbur aciyorum bnm kizimn cgneme ve yutmayla alakali bi sorunu var dikkatini baska yere vermzse agzndan burnundan gelene kadr kusuyor
Ben normalde de hamur işlerini beceremem zaten olması benim ya bir türlü demediğin tarif varsa yazsan aynı ölçüde yapsam belki daha iyi olur bende baktım yaptım ama olmadıEvde oyun hamuru yapma tarifleri var canım arastir internetten. Benim ki de her şeyi ağzına sokuyor yaptın verdim onu da direk ağzına soktu bı tadına baktı ama bi daha hiç sokmadı. Çünkü çok fazla tuz koyuyorsun içine. Pancar suyu, zerdeçal maydanoz suyu gibi şeylerle renklendiriyorum bir de.
Kaç yaşında pekiGünde 2 saati gecirmeden izlemesine izin veriyorum ama eline telefon tablet asla vermem.önemli olan izledigi cizgi filmin ögretici olup olmaması
Ya birde şu var çocuklarımız zaten bir gün bu kavramları öğrenecek TV izleyip öğretmeye çalışmak kadar mantıksız bir durum yok bence deL Love_your_life
Tv, telefon, tablet vb. bir secenek,zorunluluk,ihtiyac gibi gorursek daima ona ihtiyac duyan cocuklar yetistiririz. Renkler, sayilar, sarkilar, sekiller i ogretebilecegimiz cok guzel renkli kartondan kartlar var.
Ayrica sari kamyon, kirmizi sacli bebek, yesil elma, 3 armut, kare masa gibi nesneler, yiyecekler ve oyuncaklar uzerinden ogretebiliriz.
bunlarin ingilizcelerini de bu sekilde ogretebiliriz. siz en dogrusunu yapiyorsunuz.
gittigimiz yerlere yanimizda oyuncak ve kitap tasiyabiliriz zor degil.
yemek yemiyor diye telefon kullanmak sart degil.o ogunde yemez bi sonraki ogune acikir yer.veya o gun tamamen yemez icmez.hicbir cocuk bir ogunluk veya bir gunluk acliktan olmez hastalanmaz.
bebek arabasinda durmuyor bez degistirirken giydirirken durmuyor o yuzden veriyorum telefonu kismina da katilmiyorum.sarkilarla oyunlarla turlu turlu yontemlerle hersey halledilebilir.bundan 10-15 yil once hayatimizda akillo telefonlar yoktu ve o zaman da cocuk buyutuluyordu.
telefon tablet diye bir alternatifin olmadigini dusundugunde ne kadar cok secenek uretebildigini goruyorsun.
egitim acisindan faydali diyorsaniz ordan ogrenebilecegi ingilizceyo renkleri vs siz ogretebilirsiniz.ekran isigina maruz kaldigina deger mi.
ha benim cocugum 3 yasinda anadili gibi ingilizce konussun diyorsaniz zaten ordan ogrendigi apple pink one two three ile o is olmaz.
not:sozum size degil.genel yazmak istedim herkes icin bir psikolog olarak.
15 aylik bir oglum var bu arada.
Önemli olan bu değil mi zaten biz mutluyuz dışarıdaki kişiler ne derse desin. Ayrıca o çiftin bebeği için her tüşrü büyür kafası var bence ondan bu hız. He benimde 2 aylık bir bebeğim daha var ama bayaaa bir sürpriz hatta eşim hep diyor bence sen bu kafayla bir bebek daha istemezDin Allah bildi de verdiMaalesef çok bencilce ama vizede hasta gözüyle bakılıyor. Tablet yanımda izlenilecek o kadar! Ben yemekleri üstüne 15 dk koyuyor sonra onunla beraber oluyorum. İnsta da sevki ile mine diye bir çift var 1.5 yaşında kışları var çocuk her dk TV karsisinda elinde telefon şimdi 2. yoldaymis, düşün ne kadar rahat ki buna gücü yetiyor. Benim kızım 28 aylık hala korkuyorum eğitimi, yemeği.... aksarmi diye! Milletin gözünde de deli gozukuyorumolsundu biz mutluyuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?