Çizgi film.

Peki o ayar nasıl sağlanır? Yani bu yaşta bir bebeğe TV ile kural koymak garip geliyor içime sinmiyor. Yani bilgisayarı telefonu kullanmayı elbet nir gün öğrenmez mi zaten
Benim kontrolümde (baktığı şeyleri takip ederek) günde bir saat falan.
Tabiki öğrenecek ama ama şimdi akranlsrının elinde hep telefon gerisinde kalmaz

Bu video nerede peki? Ayrıca ben okuduklarımla bir şaşırdım maşallah bebişe bireysel farklılıklar var fakat bence bebeğinizin maşallahı var. Mesela kızım 21 ayı bitiyor artık 22 olacak 60 sözcük kuruyor. 1 tane 3 kelimelik cümlesi var. Şuan dahası yok çok güzelmiş peki etkinliklerde neler yapıyorsunuz ben bazı montessori etkinlikleri yapıyırum çocuk evine gidiyoruz evde boyama var her türlü ama daha ne yapılır ki acaba

Yaptığınız şey kötü değil ama tam anlamıyla yasak da olmamalı bence çünkü bunu ailenizden görmese bile dışardaki insnalardan görüyor ve merak ediyor aynı zamanda cidden doğru takip yapıldığında doğru yonlendirildiginde yararı oluyor.
Tabi sosyal ortam varken değil ya da saatlerce değil meselaa...

Bu dediklerinize ailenin şr katkısı olmadı mı peki? Yanş tvye baktı ve öğrendi öyle mi
Zaten gündüz bakıcıda ve bakıcıdan öyle bir beklenti yok.

Anne baba elbette akşamları ilgilendiler vs ama bir çok şeyi onun kendi kendine öğrendiğini görmek çok şaşırtıcı idi.

Gündüzleri tv devamlı açıktır ama oğlum öyle sürekli oturupda izlemez trt çocuk açık olur
Doktorlara göre tv izletmek yanlış ama çevremdeki annelerden doğru şekilde kullanmanın çocuklarına yarar sağladığını duydum. Eline telefonu vermem tabletde yok
tv'yi de sürekli izlemez zaten sıkılgan bi çocuk

Bugün birde aç TRTçocuk izlesin eğitici dediler. Ben hiç bilmediğim için alla alla oldum ama kötü bir yorum var şimdi
Ben TRT çocuk izletmiyorum. Kablolu yayın olduğu için evimizde genelde sıkıldığında Disney Açıyorum Mickey, Elena filan izliyor seviyorum bende eşlik ediyorum hoş yayınları var. Ama annemlere gittiğinde TRT çocuk var sadece çocuk kanalı olarak. Onunla beraber bakıyorum Elif, rafadan tayfa filan çok eğitici. Çok güzel meyveleri öğrendi. Hangi mevsimde ne çıkar ne yersek faydalı hepsini söylüyor şu an. Bütün programları olmasa da eğitici yayınları da var. İzlerseniz farkedersiniz zaten. Bu arada kızım 2.5 yaşında. 1 yaşından beri ara ara hem telefon hem tv izler. Bir sorunla karşılaşmadık. Konuşmasından yürümesine aktivitelerine yaşıtlarından önde gidiyor bile. Ama bence bunun en etken kısmı sokak ve evdeki köpeklerimiz :))))

Herseyin fazlasi zarar kizim cok seviyor belli surelerde veriyorum.oglum sevmiyor 21 aylik hic izletmedim.cocugunuz cok istiyorsa uygun gordugunuz kadar verebilirsiniz.

aradigim yorum bana biraz etkinlik yapabilecegim fikirler verin nolur tikaniyorum artik gercekten

YouTube da videoları var eşiyle her salı canlı yayın yapıp oraya kaydediyorlar. Bol bol kitap okuruz, resim çizeriz ben çizerim bazen o içini boyamaya çalışır boyayamaz ama karalar üzerini, adım adım a üye olduk o da geliştiriyor ama bağımsız kitap okumak kadar değil .mesela gözünü bağla evde dolaştır eline çeşitli nesneler ver ve dokunarak bilmeye çalışsın. Sen gözünü bağla o sana nesne bulup versin. Parmak boyasını çok seviyor elini boyayıp basmayı seviyor. Ev içinde bazı görevleri var bulaşık makinesi boşaltırken kaşık çatalları o çekmeceye koyar. Sofra örtüsünü vs taşır. Kendi çamaşırlarını sepete atar. Yıkayacağım zaman getirip makineye doldurur vs. Eolo yayınları konuşma zamanı kitabı tavsiyemdir

birlikte çalıştığım çocuk ve ergen psikiyatristi oğlumu 3 yaşında sanıyormuş (o zaman 2 yaşındaydı, şimdi 30 aylık). Biz evdeyken bol bol kitap okuduk, hayali oyunlar oynadık. Bebek doyurduk, yemek yaptık, markete gittik yani miş gibi yaptık. Miş gibi yapmak hayal gücünü inanılmaz destekliyor. Serbest boyama yaptık, ne bileyim aklıma gelmiyor şu anda ama aslında yapılacak çok şey. Şu anda da kreşe gidiyor, kreşte misal geçen yeşil rengini öğrendiler, oğlumsa lilaya kadar biliyor renkleri. Yeşili falan öğreneli en az 8 ay olmuştur herhalde. Kitaplar inanılmaz pekiştiriyor. Resimlere bakıp hikaye falan uyduruyoruz bazen de mesela.

Çok fazla kitap okuduğumuz için dil gelişimi baya önde.

Bir de evdeki her işe onu da dahil etmeye çalışırım. Makineyi yürümeye başladığından beri beraber boşaltırız mesela. O verir ben yerleştiririm. Kedilerimize ödül maması verir arada. Ev süpürürken süpürgeyi açık bir şekilde verirm, koltuk süpürmeye çalışır. Mopu sıkar veririm, parke siler (ileri ger yapar anca ). Toz alırken o da alır. Arada odalardan birkaç şey isterim, alır gelir. Yere bir şey dökülür misal, uğur böcekli gırgırı var. Süpürür. Ona sorsan heps oyun, bana sorsa çeşitli gelişimler. :)

2 yaşına kadar zararlı.2 yaştan sonra çok abartmadikca faydalı diye biliyorum

Dozunda oldugu surece yanlis bulmuyorum.
Genelde gec konusmaya sebep oluyor deniliyor ama ben oyle bir sey yasamadim aksine kelime haznesi cok gelisti.

Takıntı olacak birşey yok aslında. Kızınız daha 21 aylık izlemese hiçbirşey kaybetmez.

Evimizde televizyon yok. Kızım 4 yaşında günde en fazla 1 saat çizgi film yada video izliyor, bazen hiç talep etmiyor, günlerce izlemedigi oluyor. Ama telefondan değil, bilgisayardan izliyor izleyeceğini.

Oğlum 19 aylık oda ablası evdeyken çok nadir ablası o uyanıkken izliyorsa izliyor ki genelde onun uyku saatine göre ayarlıyoruz.

Benim kızım birçok şeyi kitaplardan öğrendi. Çok fazla kitap alıyoruz, okuyoruz, kütüphaneye üye olduk gidip oradan seçip ödünç alıyoruz. Oğlum da çok meraklı kitaplara. Kitap okuyalım deyince koşarak kitaplığa gidiyor. Yani televizyon öğrenilen cogu şeyi kitaplardan dergilerden de öğrenebilirler. Faydalı olduğu kısmına çok fazla katılmıyorum çizgi filmlerin.

Bugün birde aç TRTçocuk izlesin eğitici dediler. Ben hiç bilmediğim için alla alla oldum ama kötü bir yorum var şimdi

Bizde sürekli trt çocuk açık . Var orda mesela Hapşu, su elçileri, Elif'in düşleri....aklıma gelen eğitici çizgi filmler bunlar. O bayan neden öyle demiş anlamadım

Bizde sürekli trt çocuk açık . Var orda mesela Hapşu, su elçileri, Elif'in düşleri....aklıma gelen eğitici çizgi filmler bunlar. O bayan neden öyle demiş anlamadım
Evet evet meyveler, mevsimler, hayvan sevgisi. Bende seviyorum. Hatta bende onunla izliyorum öyle istiyor hiç sIkılmıyorum.

Evet evet meyveler, mevsimler, hayvan sevgisi. Bende seviyorum. Hatta bende onunla izliyorum öyle istiyor hiç sIkılmıyorum.

Aynen canım. Elif'in düşleri gayet eğitici
Meyvelerin sebzelerin faydalarını anlatıp teşvik ediyor. Seninki kaç yaşında?

Eskiden bizim zamanımızda susam sokağı vardı bayılırdık ona. Çok masum bir çizgi filmdi eğlendirirdi . Keşke yine yayınlasa Trt

aradigim yorum bana biraz etkinlik yapabilecegim fikirler verin nolur tikaniyorum artik gercekten
Önceki yorumda yazdıklarıma ek olarak oyun hamuru oynuyoruz kalıplarla şekiller çıkarıyoruz, kahvaltı hazırlarken yumurta çırpma görevi onda, ev toplarken yardım eder buna yeni başladı.ellerimizi üst üste koyup güçlerimizi birleştirelim deyip gaza getiriyorum kendisi benim masaj robotum oluyor sırtıma vurarak sıkarak masaj yapıyor , suyla oynamayı çok sevdiği için bebeğini yıkıyor leğende. Su doldurup boşaltıyor bebeklerine bir şeyler yediriyor kaşıkla su gibi şeyler kaşık kullanmasını geliştiriyor. Aslında bir aşamaya kadar oyun etkinlik şeklinde devam ettik ama artık günlük hayata ortak olmak da çok hoşuna gidiyor.

bizimkide beni kasiyor bunlari bizde yapiyoruz evet ben toz aldirirken asacagim camasiri silkeletirken kendimi oyun oynamiyor gibi hissettigim icin cocuga katkisi yok saniyorum sanirim icsel olarak
miknatisli olta yapmistim kavanoz kapagi yakaliyoruz balik niyetine bizde ,cok egleniyor belki sizdede iş gorur
burada bebelere etkinlikler diye bir topik acilsada rahatlasak yahu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…