- 4 Şubat 2015
- 6.346
- 12.772
- 448
- Konu Sahibi Love_your_life
-
Benim kontrolümde (baktığı şeyleri takip ederek) günde bir saat falan.Peki o ayar nasıl sağlanır? Yani bu yaşta bir bebeğe TV ile kural koymak garip geliyor içime sinmiyor. Yani bilgisayarı telefonu kullanmayı elbet nir gün öğrenmez mi zaten
Bu video nerede peki? Ayrıca ben okuduklarımla bir şaşırdımBen o keskin çizgilerle izletmeyenlerdenim. Evet yasak. Ama çizgi filmden çok şey öğreniyormuş filan. Bu beni ilgilendirmiyor öğrenmesi gereken şeyleri şarkılarla, kitaplarla oyunlarla etkinlik kutularıyla öğretiyorum. 23 aylık oldu 6 kelimeli cümle kuruyor tekerlemeler şarkılar akıcı şekilde ezbere okuyor, 1 er birer 10 a kadar, 10 ar 10 ar yüze kadar sayıyor. 300 den fazla kelime biliyor. Bunların hiçbirisini TV izleyerek öğrenmedi. Belki TV izleyenler çok daha fazla şey biliyordur ama çizgi filmlerde ve TV de hızlı geçişler ve hareketli görüntüler dikkat dağınıklığı yaptığı gibi TV vs gibi teknolojik aletlere maruz kalmak beyin gelişimini olumsuz yönde etkilşiyormuş. Hatice Kübra tongar on bu konuda bir videosu vardı. 3 yaşına kadar mümkünse hiç teknolojiyle tanıştırmamak gerekiyor
Yaptığınız şey kötü değil ama tam anlamıyla yasak da olmamalı bence çünkü bunu ailenizden görmese bile dışardaki insnalardan görüyor ve merak ediyor aynı zamanda cidden doğru takip yapıldığında doğru yonlendirildiginde yararı oluyor.İşte sonra durum ona dönüyor elimde telefon olan çocuklar dolaşıp izliyor ama neden onca çocuk var oynayın gitsin neden yani bu? Bende kızımla küçük bir bebeğim daha var ama sabahtan akşama kadar oynuyorum bana bir tüşrü doğru gelmiyor TV yi öyle çıkar mışım hayattan. Mesela kızım telefon görsün hemen benimse bana eşiminse eşime götürür zaten bizi de oynarken görmez ama öyle ki bugünkü sözler bana kendimi kötü hissettirdi
Zaten gündüz bakıcıda ve bakıcıdan öyle bir beklenti yok.Bu dediklerinize ailenin şr katkısı olmadı mı peki? Yanş tvye baktı ve öğrendi öyle mi
cidden hic bisey yok ordaBugün birde aç TRTçocuk izlesin eğitici dediler. Ben hiç bilmediğim için alla alla oldum ama kötü bir yorum var şimdi
Ben TRT çocuk izletmiyorum. Kablolu yayın olduğu için evimizde genelde sıkıldığında Disney Açıyorum Mickey, Elena filan izliyor seviyorum bende eşlik ediyorum hoş yayınları var. Ama annemlere gittiğinde TRT çocuk var sadece çocuk kanalı olarak. Onunla beraber bakıyorum Elif, rafadan tayfa filan çok eğitici. Çok güzel meyveleri öğrendi. Hangi mevsimde ne çıkar ne yersek faydalı hepsini söylüyor şu an. Bütün programları olmasa da eğitici yayınları da var. İzlerseniz farkedersiniz zaten. Bu arada kızım 2.5 yaşında. 1 yaşından beri ara ara hem telefon hem tv izler. Bir sorunla karşılaşmadık. Konuşmasından yürümesine aktivitelerine yaşıtlarından önde gidiyor bile. Ama bence bunun en etken kısmı sokak ve evdeki köpeklerimiz :))))Bugün birde aç TRTçocuk izlesin eğitici dediler. Ben hiç bilmediğim için alla alla oldum ama kötü bir yorum var şimdi
Herseyin fazlasi zarar kizim cok seviyor belli surelerde veriyorum.oglum sevmiyor 21 aylik hic izletmedim.cocugunuz cok istiyorsa uygun gordugunuz kadar verebilirsiniz.Kızlar sorunum şu : bugün bir arkadaş grubum ile toplandık. Arkadaşlarımında çocukları var. Benimde 21 aylık kızım vardı yanımda. Oyun oynarken çocuklar bir anda ellerine telefon alıp bir şeyler izlemeye başladılar. Kızım ortada kaldı. Bir süre oynadı sonra onların yanına gitti izletmediler bende izlemesini istemesemde o an ses etmedim ama arkadaşlarımdan bazıları bunu anladı ve üstüme gelmeye başladı. Hatta bir çoğu. Bana çizgi filmin faydalarından bahsettiler. Kelime öğrenir renk öğrenir hayvanların seslerini öğrenir vs. Saygı duyarak dinledim. Tercih etmediğimi söyledim. Sizler izletebilirsiniz ama ben sakınmak istiyorum dedim ama onlar devam ettiler. Bu sefer kendimi suçlamaya başladım. Öyle konuştular ki alla alla yanlış mıyım dedim. Sormak istediğim şey şu yanlış mı davranışım gerçekten eğitici olabilir mi o kutu?
Ayrıca not düşeyim amacım TV izleyen kimseyi suçlamak değil ya da takdir beklemiyorum. Bu konuşmalar beni çelişkide bıraktı zate takıntılıyım iyice takıldım.
aradigim yorum bana biraz etkinlik yapabilecegim fikirler verin nolur tikaniyorum artik gercektenBen o keskin çizgilerle izletmeyenlerdenim. Evet yasak. Ama çizgi filmden çok şey öğreniyormuş filan. Bu beni ilgilendirmiyor öğrenmesi gereken şeyleri şarkılarla, kitaplarla oyunlarla etkinlik kutularıyla öğretiyorum. 23 aylık oldu 6 kelimeli cümle kuruyor tekerlemeler şarkılar akıcı şekilde ezbere okuyor, 1 er birer 10 a kadar, 10 ar 10 ar yüze kadar sayıyor. 300 den fazla kelime biliyor. Bunların hiçbirisini TV izleyerek öğrenmedi. Belki TV izleyenler çok daha fazla şey biliyordur ama çizgi filmlerde ve TV de hızlı geçişler ve hareketli görüntüler dikkat dağınıklığı yaptığı gibi TV vs gibi teknolojik aletlere maruz kalmak beyin gelişimini olumsuz yönde etkilşiyormuş. Hatice Kübra tongar on bu konuda bir videosu vardı. 3 yaşına kadar mümkünse hiç teknolojiyle tanıştırmamak gerekiyor
YouTube da videoları var eşiyle her salı canlı yayın yapıp oraya kaydediyorlar. Bol bol kitap okuruz, resim çizeriz ben çizerim bazen o içini boyamaya çalışır boyayamaz ama karalar üzerini, adım adım a üye olduk o da geliştiriyor ama bağımsız kitap okumak kadar değil .mesela gözünü bağla evde dolaştır eline çeşitli nesneler ver ve dokunarak bilmeye çalışsın. Sen gözünü bağla o sana nesne bulup versin. Parmak boyasını çok seviyor elini boyayıp basmayı seviyor. Ev içinde bazı görevleri var bulaşık makinesi boşaltırken kaşık çatalları o çekmeceye koyar. Sofra örtüsünü vs taşır. Kendi çamaşırlarını sepete atar. Yıkayacağım zaman getirip makineye doldurur vs. Eolo yayınları konuşma zamanı kitabı tavsiyemdirBu video nerede peki? Ayrıca ben okuduklarımla bir şaşırdım ☺ maşallah bebişe bireysel farklılıklar var fakat bence bebeğinizin maşallahı var. Mesela kızım 21 ayı bitiyor artık 22 olacak 60 sözcük kuruyor. 1 tane 3 kelimelik cümlesi var. Şuan dahası yokçok güzelmiş peki etkinliklerde neler yapıyorsunuz ben bazı montessori etkinlikleri yapıyırum çocuk evine gidiyoruz evde boyama var her türlü ama daha ne yapılır ki acaba
Bu video nerede peki? Ayrıca ben okuduklarımla bir şaşırdımmaşallah bebişe bireysel farklılıklar var fakat bence bebeğinizin maşallahı var. Mesela kızım 21 ayı bitiyor artık 22 olacak 60 sözcük kuruyor. 1 tane 3 kelimelik cümlesi var. Şuan dahası yok çok güzelmiş peki etkinliklerde neler yapıyorsunuz ben bazı montessori etkinlikleri yapıyırum çocuk evine gidiyoruz evde boyama var her türlü ama daha ne yapılır ki acaba
2 yaşına kadar zararlı.2 yaştan sonra çok abartmadikca faydalı diye biliyorumKızlar sorunum şu : bugün bir arkadaş grubum ile toplandık. Arkadaşlarımında çocukları var. Benimde 21 aylık kızım vardı yanımda. Oyun oynarken çocuklar bir anda ellerine telefon alıp bir şeyler izlemeye başladılar. Kızım ortada kaldı. Bir süre oynadı sonra onların yanına gitti izletmediler bende izlemesini istemesemde o an ses etmedim ama arkadaşlarımdan bazıları bunu anladı ve üstüme gelmeye başladı. Hatta bir çoğu. Bana çizgi filmin faydalarından bahsettiler. Kelime öğrenir renk öğrenir hayvanların seslerini öğrenir vs. Saygı duyarak dinledim. Tercih etmediğimi söyledim. Sizler izletebilirsiniz ama ben sakınmak istiyorum dedim ama onlar devam ettiler. Bu sefer kendimi suçlamaya başladım. Öyle konuştular ki alla alla yanlış mıyım dedim. Sormak istediğim şey şu yanlış mı davranışım gerçekten eğitici olabilir mi o kutu?
Ayrıca not düşeyim amacım TV izleyen kimseyi suçlamak değil ya da takdir beklemiyorum. Bu konuşmalar beni çelişkide bıraktı zate takıntılıyım iyice takıldım.
Bugün birde aç TRTçocuk izlesin eğitici dediler. Ben hiç bilmediğim için alla alla oldum ama kötü bir yorum var şimdi
Evet evet meyveler, mevsimler, hayvan sevgisi. Bende seviyorum. Hatta bende onunla izliyorum öyle istiyor hiç sIkılmıyorum.Bizde sürekli trt çocuk açık . Var orda mesela Hapşu, su elçileri, Elif'in düşleri....aklıma gelen eğitici çizgi filmler bunlar. O bayan neden öyle demiş anlamadım
Evet evet meyveler, mevsimler, hayvan sevgisi. Bende seviyorum. Hatta bende onunla izliyorum öyle istiyor hiç sIkılmıyorum.
Önceki yorumda yazdıklarıma ek olarak oyun hamuru oynuyoruz kalıplarla şekiller çıkarıyoruz, kahvaltı hazırlarken yumurta çırpma görevi onda, ev toplarken yardım eder buna yeni başladı.ellerimizi üst üste koyup güçlerimizi birleştirelim deyip gaza getiriyorumaradigim yorum bana biraz etkinlik yapabilecegim fikirler verin nolur tikaniyorum artik gercekten
bizimkide beni kasiyor bunlari bizde yapiyoruz evet ben toz aldirirken asacagim camasiri silkeletirken kendimi oyun oynamiyor gibi hissettigim icin cocuga katkisi yok saniyorum sanirim icsel olarakÖnceki yorumda yazdıklarıma ek olarak oyun hamuru oynuyoruz kalıplarla şekiller çıkarıyoruz, kahvaltı hazırlarken yumurta çırpma görevi onda, ev toplarken yardım eder buna yeni başladı.ellerimizi üst üste koyup güçlerimizi birleştirelim deyip gaza getiriyorumkendisi benim masaj robotum oluyor sırtıma vurarak sıkarak masaj yapıyor , suyla oynamayı çok sevdiği için bebeğini yıkıyor leğende. Su doldurup boşaltıyor bebeklerine bir şeyler yediriyor kaşıkla su gibi şeyler kaşık kullanmasını geliştiriyor. Aslında bir aşamaya kadar oyun etkinlik şeklinde devam ettik ama artık günlük hayata ortak olmak da çok hoşuna gidiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?