Çizgi film.

Hahahhaha tamam daha ne olsun. Kendini anlatıyorsa konuşmaya gerek duymaz ki daha bir yaşında zaten. Benim dana da bu ara ismimle sesleniyor ama oğlum annecim diyeceksin diyorum hayır serkaps diyeceğim diyor
Yemeğini beğenirse kafasını aşağı yukarı sallıyor, bir şeyi istemezse sağa sola. Bir şey istiyorsa da parmakla gösterme şeklinde temel şeylerde anlaşıyoruz sadece
Büyüdükçe ergenleşiyorlar isimle seslenmek nedr

Ben kucağıma alıyorum. Kitabı da haliyle ikimiz de açmış oluyoruz.çok küçükken hadi sayfaları çevir falan da derdim çabalardı.
bizimki 26 aylik boşken bile 2 dk dan fazla kalmiyo kucagimda illa bisey oynayacagiz tepemde gezecek oturmak diye bir kavrami yok cocugun keciboynuzu tozu fazla kacti sanirim zamaninda

Kızım asla oturmaz. Kitap okurken dikkat süresi değişiyor bazen bir oturuşta 3 kitap okuruz bazen bir kitabı bile bitirmez ama genel anlamda gözünü ilk açtığı an söylediği şey kitap oku olur. Ben 2 aydan beri kitap veriyorum eline ve bu konuda hep eleştirildim kitapları oyuncak gibi görecek , ne anlasın kitaptan bu yaşta gibi şeylere kulak tıkadım. Dikkat süresi zamanla uzadı . Yalnız bu ara kitap okurken kitaptaki şeylerle ilgili o kadar çok soru soruyor ki gerçekten okumak istemiyorum bu kim bu ne bu kimin. Ama her sayfada aynı şeyleri aynı kişileri soruyor sabrım sınanıyor resmen.

bizimkinde o yok defalarca bu ney bu kim diye sormuyo 3 4 ayliktam beri onume gelen yanimdan gecen gozumun gordugu herseyin adini ne ise yaradigini rengini tekrarliyorum belkide o yer etti bilmiyorum ama cok isterdim orayi burayi acip bune diye sormasini cocuklarda en sevdigim donemdi

Aynı soruları sen de ona sor bırak o anlatsın.

Kesinlikle izlettirilmemeli. Bazı çocuklar gerçekten bagimli

Kendine yetiyor işte ne güzel valla ergenlik dönemleri hiç bitmiyor ya

Bizşm beyefendi de bir kedi öğrendi ya, her kitapta miyav buluyor görselde evin duvarındaki çerçevede kedi var mesela miyav da miyav diyip onu gösteriyor. Başka sayfaya geçiyorum yine miyav. Çorabında kedi işlemesi var miyav, camdan kedi görüyor miyav. Köpek ve hav havı öğreniyor kitabın logosundaki köpeğe kadar bulup havlıyoruz. Kusmalar geldi bana artık dozaj bilmiyor çocuk

kitap okurken nasil oturtuyorsunuz yaniniza ya benimki mumkun degil oturmuyor kurt var cocukta
anca nesnelerin sayilarin oldugu kitaplara falan bakiyor maksimum 10 dk
millet kitap okuyarak uyutuyorum falan diyo ben şok
Aa bu bana tanıdık geldi
Bir kurtlu da bizde var. Ben de hayretler içinde kalıyorum kitap okutularak uyutulan bebelere. Benim kız kitaptaki resimleri sorar tek tek 2 3 cümleden fazla söylesem hemen sayfayı çevirir. Tabi ben otururum o ayakta.
Kitap okuma işi bizde oturmadı asla dinlemek istemiyor kaçıp gider okusam yanında dinlemez. 20 aylık venimkisi.
Çizgi film mevzusuna ben de karsıydım taki kpss ye hazırlanmaya karar verene kadar. Malesef izletiyorum günde 2 saat bazen izliyor. Aralıklarla. Ama oturup izlemez. Açık olur çizgi film o oyun oynar arada bakar falan ben ders çalısırım yanıma gelir. Oynarız ederiz tekrar derse dönerim. Müzik açarım. Ama trt çocuk izlettiriyorum ben. Kimse değinmedi ama bu çizgi filmler bilinçaltı mesajı veriyor. O yuzden yabancı çizgi filmler ne kadar eğitici olursa olsun izlettirmiyoru . miki mous vs hiç masum değil izleten varsa izletmesin lütfen. Kaç yasında olursa olsun izletmeyin. Trt de çok güzel çizgi filmler var aslan erdem elifin düşleri elif ve arkadaşları su elçileri. Niloya yı da netten izletiyorum. Bu içerikler benim onayımdan geçti. Haber ya da vs o varken trt çocuktan başka birşey izlemiyoruz. Millet müge anlı izliyor. Çocukların bilinçaltı çöplük oluyor yapmayın analar etmeyin.

ben muge anli hastasiydim acayip izlerdim bekarken izin gunum gelsede kahvalti yaparken muge anli izlesem derdim ama 26 aydir 1 dk bile acmadim gercekten konusulan konular cok agir ne gerek var izletmeye
ben trt cocukla bir turlu barisamadim aradigimi bulamadim belkide ben cizgi film izletmiyorum pek zaten genelde renkler sayilar sekiller vs cok nadir niloya izlerkende yaninda durur kendimde ekstra anlatirim bak soyle yapti boyle yapti diye hem bana biraz mola oluyor hem ona degisiklik oluyor biraz
hayvan belgeselleri acarim kuşlari genelde seviyor kuşlari izliyor biraz oyle iste
insan olabilmek ne zormuş diyorum hergun

Telefon bir çocuğun eline bence kesinlikle verilmemeli, benim kızımada telefon verdiklerinde çok sert tepkim oluyor, ben kızıma sürekli eğitici cizgi filmler açıyorum, renkleri sayıları hatta şarkıları öğrenebiliyor, ama bir ara kızım Koca Ayı Ve Maşayı izlemeye başlayınca gerçekten çok değişimler gördüm, ve şaşırdık bu hareketleri nerden öğreniyor diye çok geç olmadan Maşadan öğrendiğini farkettim, içeriğini kontrol ettikten sonra izletebilirsiniz belirli saat aralıklarla.

Ben sizin dogru yaptiginizi düşunuyorum.Cocuk olan oryamda sosyallesmek varken,cocugu telefon bagimlısi etmenin alemi ne?Yalnızken yavas yavaş sectiginiz cizgi filmlerle baslarsıniz.

Bizim evde tv hep açık. Flash bellekte çocuklar için videolu eğitici şarkılar var onları açarım ve evde sese alışkınım. Küçük kızım 19 aylık ve tv öyle aman aman ilgisini çekmiyor. Bizim ev teknolojik aletlerle dolu. İki tv, bir masaüstü pc, bir dizüstü pc, iki tablet. Öyle ki tv+, netflix, digiturk dizi-film paket üyeliklerimizde var. Yani çeşitlilik bol, ilgisini çekebilecek birçok program seçeneği var normalde. Büyük kızımla film gecesi yaptığımız zaman çizgi film açıyoruz veya okuldan gelince kızım açıyor bir saat kadar ama küçük kızımın toplamda ekrana bakma süresi 3-4 dakikadır. Daha çok oyun oynamayı veya evde gezinip keşfetmeyi sever. Büyük kızım ise eski evimizde salon üst katta olduğu ve günü biz alt katta geçirdiğimiz için bu eve taşındığımız zaman acayip bir tv meraklılığı başladı. Eskiden ben tableti açarsam gün içerisinde toplamda 1 saat kadar falan izlerken, burada işin dozu biraz kaçtı. Evet eski evde tv vardı ama sürekli gözünün önünde değildi. Küçüğü ise onlarla içli dışlı büyüyor ama yüzüne bakmıyor. Hatta üç gün önce tabletten peppa pig açtım ne yapacağını merak ettiğim için şöyle iki dakika tablete baktı sonra kalktı atına bindi, deh deh... bunlar teknoloji çağı çocukları topyekün kıaıtlama ileride farklı sorunlara da yol açabilir.

Bazı anneler asla vermiyoruz diyor ya ben çok şaşırıyorum. Çocuklarınız sakin herhalde. Benim kızım evi yıkan, duvara tırmanan, herşeyi kurcalayan bir çocuk. Kalem ver tüm duvarları boyar, hamuru falan direk yiyor, tek başına oyuncakla oynamıyor, aşırı hareketli. Ben asla yemek yapamıyorum telefon vermezsem. Benim kızda 20 aylık, geçen 5 dakika kadar odasında kaldı, bende sevindim birşeyler doğrayabildim diye. Gittim, çadırının borularını sökmüş. Yahu sen el kadar bebesin, nasıl sökebildin onları. Bende açıyorum baby tv. Bazende tablette açıyorum, yanımda izliyor. E evde izleyince, bir yere gittiğimizde de istiyor. Kontrollü gidiyoruz, bir süre sonra zaman doldu haydi diyorum bırakıyor. Anneme falan gidince annem ay çok şükür oturdu da iki nefes aldık diyor, öyle hareketli bir çocuk.

sedeflidondurma gecen gun bana agzindan yemek vermeye caliaiyordu kendi kendime napiyor ki acaba dedim kuslar geldi sonra aklima yavrularini beslerken gordu heralde

ahaha benim kizda sokerdi o borulari ben en son kaldirdim cadiri ben yokken sokerde icinde kalir diye korktum 25 aylikken falan biraz daha rahatlarsiniz bu konuda en azindan evi supururken falan oynuyor kendi kendine 1 saat falan yada bez verin toz alsin oral donemleride geciyor 25 aylikken agzina atmada bitiyor buyuk oranda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…