- 26 Eylül 2010
- 17.562
- 32.876
- 798
- Konu Sahibi Love_your_life
-
Yemeğini beğenirse kafasını aşağı yukarı sallıyor, bir şeyi istemezse sağa sola. Bir şey istiyorsa da parmakla gösterme şeklinde temel şeylerde anlaşıyoruz sadeceHahahhahatamam daha ne olsun. Kendini anlatıyorsa konuşmaya gerek duymaz ki daha bir yaşında zaten. Benim dana da bu ara ismimle sesleniyor ama oğlum annecim diyeceksin diyorum hayır serkaps diyeceğim diyor
bizimki 26 aylik boşken bile 2 dk dan fazla kalmiyo kucagimda illa bisey oynayacagiz tepemde gezecek oturmak diye bir kavrami yok cocugun keciboynuzu tozu fazla kacti sanirim zamanindaBen kucağıma alıyorum. Kitabı da haliyle ikimiz de açmış oluyoruz.çok küçükken hadi sayfaları çevir falan da derdim çabalardı.
Kızım asla oturmaz. Kitap okurken dikkat süresi değişiyor bazen bir oturuşta 3 kitap okuruz bazen bir kitabı bile bitirmez ama genel anlamda gözünü ilk açtığı an söylediği şey kitap oku olur. Ben 2 aydan beri kitap veriyorum eline ve bu konuda hep eleştirildim kitapları oyuncak gibi görecek , ne anlasın kitaptan bu yaşta gibi şeylere kulak tıkadım. Dikkat süresi zamanla uzadı . Yalnız bu ara kitap okurken kitaptaki şeylerle ilgili o kadar çok soru soruyor ki gerçekten okumak istemiyorumadim adimi gordum evet ama cok gec gordum ben sanirim :)
tek tekte olsa kitaplar aliyorum farkli dokulara bakiyordu simdi nesneler sayilar falan onlara acip bakiyor soyluyor falan ama maksimum 5 dk bizimkinde kurt var sanirim derdi oyun oynamak beyincige faydali evet ama isi gucu ziplayim sogan meyve sebze soyayim benim ustumde tepinsin seslerimi taklit etsin yere dusen seylere cok guluyor sanirim dusen insanlara istemsiz gulecek tipten bebegini getiriyo aklilli ol otur diyip yere dusunce guluyor falan değisikmidir nedir
bizimkinde o yok defalarca bu ney bu kim diye sormuyo 3 4 ayliktam beri onume gelen yanimdan gecen gozumun gordugu herseyin adini ne ise yaradigini rengini tekrarliyorum belkide o yer etti bilmiyorum ama cok isterdim orayi burayi acip bune diye sormasini cocuklarda en sevdigim donemdiKızım asla oturmaz. Kitap okurken dikkat süresi değişiyor bazen bir oturuşta 3 kitap okuruz bazen bir kitabı bile bitirmez ama genel anlamda gözünü ilk açtığı an söylediği şey kitap oku olur. Ben 2 aydan beri kitap veriyorum eline ve bu konuda hep eleştirildim kitapları oyuncak gibi görecek , ne anlasın kitaptan bu yaşta gibi şeylere kulak tıkadım. Dikkat süresi zamanla uzadı . Yalnız bu ara kitap okurken kitaptaki şeylerle ilgili o kadar çok soru soruyor ki gerçekten okumak istemiyorumbu kim bu ne bu kimin. Ama her sayfada aynı şeyleri aynı kişileri soruyor sabrım sınanıyor resmen.
Kızım asla oturmaz. Kitap okurken dikkat süresi değişiyor bazen bir oturuşta 3 kitap okuruz bazen bir kitabı bile bitirmez ama genel anlamda gözünü ilk açtığı an söylediği şey kitap oku olur. Ben 2 aydan beri kitap veriyorum eline ve bu konuda hep eleştirildim kitapları oyuncak gibi görecek , ne anlasın kitaptan bu yaşta gibi şeylere kulak tıkadım. Dikkat süresi zamanla uzadı . Yalnız bu ara kitap okurken kitaptaki şeylerle ilgili o kadar çok soru soruyor ki gerçekten okumak istemiyorumbu kim bu ne bu kimin. Ama her sayfada aynı şeyleri aynı kişileri soruyor sabrım sınanıyor resmen.
Kesinlikle izlettirilmemeli. Bazı çocuklar gerçekten bagimliKızlar sorunum şu : bugün bir arkadaş grubum ile toplandık. Arkadaşlarımında çocukları var. Benimde 21 aylık kızım vardı yanımda. Oyun oynarken çocuklar bir anda ellerine telefon alıp bir şeyler izlemeye başladılar. Kızım ortada kaldı. Bir süre oynadı sonra onların yanına gitti izletmediler bende izlemesini istemesemde o an ses etmedim ama arkadaşlarımdan bazıları bunu anladı ve üstüme gelmeye başladı. Hatta bir çoğu. Bana çizgi filmin faydalarından bahsettiler. Kelime öğrenir renk öğrenir hayvanların seslerini öğrenir vs. Saygı duyarak dinledim. Tercih etmediğimi söyledim. Sizler izletebilirsiniz ama ben sakınmak istiyorum dedim ama onlar devam ettiler. Bu sefer kendimi suçlamaya başladım. Öyle konuştular ki alla alla yanlış mıyım dedim. Sormak istediğim şey şu yanlış mı davranışım gerçekten eğitici olabilir mi o kutu?
Ayrıca not düşeyim amacım TV izleyen kimseyi suçlamak değil ya da takdir beklemiyorum. Bu konuşmalar beni çelişkide bıraktı zate takıntılıyım iyice takıldım.
Yemeğini beğenirse kafasını aşağı yukarı sallıyor, bir şeyi istemezse sağa sola. Bir şey istiyorsa da parmakla gösterme şeklinde temel şeylerde anlaşıyoruz sadece
Büyüdükçe ergenleşiyorlar isimle seslenmek nedr
Bizşm beyefendi de bir kedi öğrendi ya, her kitapta miyav buluyorKızım asla oturmaz. Kitap okurken dikkat süresi değişiyor bazen bir oturuşta 3 kitap okuruz bazen bir kitabı bile bitirmez ama genel anlamda gözünü ilk açtığı an söylediği şey kitap oku olur. Ben 2 aydan beri kitap veriyorum eline ve bu konuda hep eleştirildim kitapları oyuncak gibi görecek , ne anlasın kitaptan bu yaşta gibi şeylere kulak tıkadım. Dikkat süresi zamanla uzadı . Yalnız bu ara kitap okurken kitaptaki şeylerle ilgili o kadar çok soru soruyor ki gerçekten okumak istemiyorumbu kim bu ne bu kimin. Ama her sayfada aynı şeyleri aynı kişileri soruyor sabrım sınanıyor resmen.
Aa bu bana tanıdık geldikitap okurken nasil oturtuyorsunuz yaniniza ya benimki mumkun degil oturmuyor kurt var cocukta
anca nesnelerin sayilarin oldugu kitaplara falan bakiyor maksimum 10 dk
millet kitap okuyarak uyutuyorum falan diyo ben şok
ben muge anli hastasiydim acayip izlerdim bekarken izin gunum gelsede kahvalti yaparken muge anli izlesem derdim ama 26 aydir 1 dk bile acmadim gercekten konusulan konular cok agir ne gerek var izletmeyeAa bu bana tanıdık geldi
Bir kurtlu da bizde var. Ben de hayretler içinde kalıyorum kitap okutularak uyutulan bebelere. Benim kız kitaptaki resimleri sorar tek tek 2 3 cümleden fazla söylesem hemen sayfayı çevirir. Tabi ben otururum o ayakta.
Kitap okuma işi bizde oturmadı asla dinlemek istemiyor kaçıp gider okusam yanında dinlemez. 20 aylık venimkisi.
Çizgi film mevzusuna ben de karsıydım taki kpss ye hazırlanmaya karar verene kadar. Malesef izletiyorum günde 2 saat bazen izliyor. Aralıklarla. Ama oturup izlemez. Açık olur çizgi film o oyun oynar arada bakar falan ben ders çalısırım yanıma gelir. Oynarız ederiz tekrar derse dönerim. Müzik açarım. Ama trt çocuk izlettiriyorum ben. Kimse değinmedi ama bu çizgi filmler bilinçaltı mesajı veriyor. O yuzden yabancı çizgi filmler ne kadar eğitici olursa olsun izlettirmiyoru . miki mous vs hiç masum değil izleten varsa izletmesin lütfen. Kaç yasında olursa olsun izletmeyin. Trt de çok güzel çizgi filmler var aslan erdem elifin düşleri elif ve arkadaşları su elçileri. Niloya yı da netten izletiyorum. Bu içerikler benim onayımdan geçti. Haber ya da vs o varken trt çocuktan başka birşey izlemiyoruz. Millet müge anlı izliyor. Çocukların bilinçaltı çöplük oluyor yapmayın analar etmeyin.
Ya bildiği şeyleri sorması gerçekten çok sinir bozucu amacı ne bilmiyorum da bunu deniycemAynı soruları sen de ona sorbırak o anlatsın.
ben muge anli hastasiydim acayip izlerdim bekarken izin gunum gelsede kahvalti yaparken muge anli izlesem derdim ama 26 aydir 1 dk bile acmadim gercekten konusulan konular cok agir ne gerek var izletmeye
ben trt cocukla bir turlu barisamadim aradigimi bulamadim belkide ben cizgi film izletmiyorum pek zaten genelde renkler sayilar sekiller vs cok nadir niloya izlerkende yaninda durur kendimde ekstra anlatirim bak soyle yapti boyle yapti diye hem bana biraz mola oluyor hem ona degisiklik oluyor biraz
hayvan belgeselleri acarim kuşlari genelde seviyor kuşlari izliyor biraz oyle iste
insan olabilmek ne zormuş diyorum hergun
[/QUOTEben de
Çok iyi yapmıssınız müge anlı izlettirmek çocugun bilinçaltını ne hale sokar nçben düşünmek bile istemiyoru. Magazin haber keza hepsi birbirinden beter.
Belgesel güzel ama vahşi hayvan belgeseli tabi korkuya neden olabilir kuşlar güzel olur ben de açayım. Keçi oğlagı videoları açıyorum be çok severim oğlakları.
İnsan yetiştirmek dünyanın en zor şeyi bence.
Çizgi filmlere açıkcası eğitici olsun diye yaklasmıyorum. İçerik toplum kurallarına örfümüze adetimize uygun mu. Güzel duyguları mı öğreyor. Sevgi saygı konularına mı değiniyor ona bakıyorum. Kaç kere şekilleri izlicek kaç kere renkleri izlicek hep şekil hep renk olmaz. İnsan ilişkilerini yardımlaşmayıöğrensin. Niloyanın diyologlarına bayılıyorum mesela annesiyle. Çok güzel yazmışlar. Ben bunlara bakıyorum açıkcası.
ahaha benim kizda sokerdi o borulariBazı anneler asla vermiyoruz diyor ya ben çok şaşırıyorum. Çocuklarınız sakin herhalde. Benim kızım evi yıkan, duvara tırmanan, herşeyi kurcalayan bir çocuk. Kalem ver tüm duvarları boyar, hamuru falan direk yiyor, tek başına oyuncakla oynamıyor, aşırı hareketli. Ben asla yemek yapamıyorum telefon vermezsem. Benim kızda 20 aylık, geçen 5 dakika kadar odasında kaldı, bende sevindim birşeyler doğrayabildim diye. Gittim, çadırının borularını sökmüş. Yahu sen el kadar bebesin, nasıl sökebildin onları. Bende açıyorum baby tv. Bazende tablette açıyorum, yanımda izliyor. E evde izleyince, bir yere gittiğimizde de istiyor. Kontrollü gidiyoruz, bir süre sonra zaman doldu haydi diyorum bırakıyor. Anneme falan gidince annem ay çok şükür oturdu da iki nefes aldık diyor, öyle hareketli bir çocuk.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?