- 6 Aralık 2016
- 1.784
- 2.046
- 133
- Konu Sahibi Love_your_life
-
Ben doğduğundan beri kitap okuyorum, ilgisi de oldukça fazla ama dil gelişimi baya geride sanırım ki 13 aylık anne bile demiyorbirlikte çalıştığım çocuk ve ergen psikiyatristi oğlumu 3 yaşında sanıyormuş (o zaman 2 yaşındaydı, şimdi 30 aylık). Biz evdeyken bol bol kitap okuduk, hayali oyunlar oynadık. Bebek doyurduk, yemek yaptık, markete gittik yani miş gibi yaptık. Miş gibi yapmak hayal gücünü inanılmaz destekliyor. Serbest boyama yaptık, ne bileyim aklıma gelmiyor şu anda ama aslında yapılacak çok şey. Şu anda da kreşe gidiyor, kreşte misal geçen yeşil rengini öğrendiler, oğlumsa lilaya kadar biliyor renkleri. Yeşili falan öğreneli en az 8 ay olmuştur herhalde. Kitaplar inanılmaz pekiştiriyor. Resimlere bakıp hikaye falan uyduruyoruz bazen de mesela.
Çok fazla kitap okuduğumuz için dil gelişimi baya önde.
Bir de evdeki her işe onu da dahil etmeye çalışırım. Makineyi yürümeye başladığından beri beraber boşaltırız mesela. O verir ben yerleştiririm. Kedilerimize ödül maması verir arada. Ev süpürürken süpürgeyi açık bir şekilde verirm, koltuk süpürmeye çalışır. Mopu sıkar veririm, parke siler (ileri ger yapar anca). Toz alırken o da alır. Arada odalardan birkaç şey isterim, alır gelir. Yere bir şey dökülür misal, uğur böcekli gırgırı var. Süpürür. Ona sorsan heps oyun, bana sorsa çeşitli gelişimler. :)
İnstagramda bir sürü var ama hepsi mükemmel olduğundan bana fenalik geldi kötü hissettirmeye başlayınca ben bıraktım:) bir de uygulamalar var kidokit vb gibi oralarda da güzel etkinlikler var çocuğun ayına uygun siz seciyorsunuz.bizimkide beni kasiyor bunlari bizde yapiyoruz evet ben toz aldirirken asacagim camasiri silkeletirken kendimi oyun oynamiyor gibi hissettigim icin cocuga katkisi yok saniyorum sanirim icsel olarak
miknatisli olta yapmistim kavanoz kapagi yakaliyoruz balik niyetine bizde ,cok egleniyor belki sizdede iş gorur
burada bebelere etkinlikler diye bir topik acilsada rahatlasak yahu
kitap okurken nasil oturtuyorsunuz yaniniza ya benimki mumkun degil oturmuyor kurt var cocuktaBen doğduğundan beri kitap okuyorum, ilgisi de oldukça fazla ama dil gelişimi baya geride sanırım ki 13 aylık anne bile demiyor
Ben doğduğundan beri kitap okuyorum, ilgisi de oldukça fazla ama dil gelişimi baya geride sanırım ki 13 aylık anne bile demiyor
Çok güzel bence yaptıklarınız onlar eğleniyor zaten bu şekilde. Hem de öğreniyorlar ve kasları gelişiyor . Bir de adeda yayıncılık dikkat geliştirme seti var 2 yaş ama ben bunu alalı 3 ay oluyor . İçinden kalın 3 kitap çıkıyor her sayfada bir soru var ve kavramları çok güzel öğretiyor. Seti bilmeyenler için fikir olsun. Ben adım adıma o kadar para verdim evet çok çok memnunum ama durumu olmayan bu 50-60 liralık seti kesinlikle edinsin derim . 3 kitabı defalarca bitirdi ve kitapları bulamayınca deli gibi arıyor evin içinde. Annecim nerde kalmıştık diye sürekli bunları yapmak istiyorbizimkide beni kasiyor bunlari bizde yapiyoruz evet ben toz aldirirken asacagim camasiri silkeletirken kendimi oyun oynamiyor gibi hissettigim icin cocuga katkisi yok saniyorum sanirim icsel olarak
miknatisli olta yapmistim kavanoz kapagi yakaliyoruz balik niyetine bizde ,cok egleniyor belki sizdede iş gorur
burada bebelere etkinlikler diye bir topik acilsada rahatlasak yahu
kitap okurken nasil oturtuyorsunuz yaniniza ya benimki mumkun degil oturmuyor kurt var cocukta
anca nesnelerin sayilarin oldugu kitaplara falan bakiyor maksimum 10 dk
millet kitap okuyarak uyutuyorum falan diyo ben şok
Al benden de o kadar . Asla ve asla oturmaz .o kitap evin her yerini dolaşır ,sayfalar katlanır ezilir büzülür .kitap okurken nasil oturtuyorsunuz yaniniza ya benimki mumkun degil oturmuyor kurt var cocukta
Normalde asla oturmaz sadece kitap okurken oturuyor. Karşıma veya yanıma nereye isterse oturuyor. Kendisi sayfa çeviriyor. Sıkılınca gidip başka kitap getiriyor ama kitapla uyumaz mümkün değilkitap okurken nasil oturtuyorsunuz yaniniza ya benimki mumkun degil oturmuyor kurt var cocukta
Yok diye biliyorum. Ben 1.5 yaşında bayağı sohbet edebiliyormuşumÇocuktan çocuğa da değişir ama. Baba tarafında geç konuşan var mı? Benimki bir ara 3 aylıkken anne diyordu, 7-8 aylıkken baba diye ağlıyordu falan. Biraz erken konuşası da vardı herhalde.
adim adimi gordum evet ama cok gec gordum ben sanirim :)Çok güzel bence yaptıklarınız onlar eğleniyor zaten bu şekilde. Hem de öğreniyorlar ve kasları gelişiyor . Bir de adeda yayıncılık dikkat geliştirme seti var 2 yaş ama ben bunu alalı 3 ay oluyor . İçinden kalın 3 kitap çıkıyor her sayfada bir soru var ve kavramları çok güzel öğretiyor. Seti bilmeyenler için fikir olsun. Ben adım adıma o kadar para verdim evet çok çok memnunum ama durumu olmayan bu 50-60 liralık seti kesinlikle edinsin derim . 3 kitabı defalarca bitirdi ve kitapları bulamayınca deli gibi arıyor evin içinde. Annecim nerde kalmıştık diye sürekli bunları yapmak istiyor
benim kiz anne diyebilmesine ragmen hala adimla sesleniyor gobegimi o kesmis sanki akilli ol kiz diyor bide banaNormalde asla oturmaz sadece kitap okurken oturuyor. Karşıma veya yanıma nereye isterse oturuyor. Kendisi sayfa çeviriyor. Sıkılınca gidip başka kitap getiriyor ama kitapla uyumaz mümkün değil
Yok diye biliyorum. Ben 1.5 yaşında bayağı sohbet edebiliyormuşumçocuk anne demiyor ama ismimi söylüyor, milyon kere anne demişizdir asla söylemiyor. Hayvan sesleri falan çıkartıyor o kadar. Konuşma sıfır, işaret diliyle anlaşıyor
Kızlar sorunum şu : bugün bir arkadaş grubum ile toplandık. Arkadaşlarımında çocukları var. Benimde 21 aylık kızım vardı yanımda. Oyun oynarken çocuklar bir anda ellerine telefon alıp bir şeyler izlemeye başladılar. Kızım ortada kaldı. Bir süre oynadı sonra onların yanına gitti izletmediler bende izlemesini istemesemde o an ses etmedim ama arkadaşlarımdan bazıları bunu anladı ve üstüme gelmeye başladı. Hatta bir çoğu. Bana çizgi filmin faydalarından bahsettiler. Kelime öğrenir renk öğrenir hayvanların seslerini öğrenir vs. Saygı duyarak dinledim. Tercih etmediğimi söyledim. Sizler izletebilirsiniz ama ben sakınmak istiyorum dedim ama onlar devam ettiler. Bu sefer kendimi suçlamaya başladım. Öyle konuştular ki alla alla yanlış mıyım dedim. Sormak istediğim şey şu yanlış mı davranışım gerçekten eğitici olabilir mi o kutu?
Ayrıca not düşeyim amacım TV izleyen kimseyi suçlamak değil ya da takdir beklemiyorum. Bu konuşmalar beni çelişkide bıraktı zate takıntılıyım iyice takıldım.
Adımı nerrden öğrendi onu da bilmiyoruz yani eşim de çok seslenmez ismimle, anneye çok maruz kaldı ama dememesi garip geldi bana.benim kiz anne diyebilmesine ragmen hala adimla sesleniyor gobegimi o kesmis sanki akilli ol kiz diyor bide bana
Yok diye biliyorum. Ben 1.5 yaşında bayağı sohbet edebiliyormuşumçocuk anne demiyor ama ismimi söylüyor, milyon kere anne demişizdir asla söylemiyor. Hayvan sesleri falan çıkartıyor o kadar. Konuşma sıfır, işaret diliyle anlaşıyor
benim annem seslenirken ogrendi ilk kullandigi kelimelerden biri benim adim hattaAdımı nerrden öğrendi onu da bilmiyoruz yani eşim de çok seslenmez ismimle, anneye çok maruz kaldı ama dememesi garip geldi bana.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?