Çizgi film.

Uzmanlar bas bas bağırıyor iki yasına kadar sıfır ekran diye. Arkadaşlarınız/ buradaki bir çok yorum sahibi vicdan rahatlatmış sizi darlayarak.
Annelik çoğunlukla içgüdü, size göre ne doğruysa onu yapın elbette ama en azından bilimsel olarak sizin yol doğru.
Ve evet bizim zamanımızda çok eğitici çizgi filmler vardı ama bakın hatırlayabiliyoruz demek ki hatirlayabilecegimiz yaslarda izledik. 21 aydan bahsediyoruz bebek daha yavrunuz. Daha çok var yani.
oglum 22 aylık olmak üzere. TV açıksa reklama bakar, tel de video izlemez çünkü tanışmadı. Tanışırsa elbette isteyecek. Kitap da okuruz, oyun da oynariz ama dört Beş kelime ancak çıkarabiliyor. TV/ video izlese belki bu kadarı bile olmayacaktı. oğlan çocuğu geç konuşurmuş diyip kendimi avutuyorum

Bence siz de biraz da toplum baskısı var .insanlar artık bir araya geldiğinde çocuklarının mükemmelliklerinden ve ultra müthiş özelliklerinden bahsediyor .insan da ister istemez kendini sorgulamaya ve çocuğunu kıyaslamaya başlıyor .benim de 21 aylık oğlum var ,tv izlemiyor ,alışkın değil ama daha yeni yeni kelimeler çıkarıyor ,konuşuyor .bazı şeyler öğretmekle de olmuyor ,çocuğun yapısında da olacak .

Ben doğduğundan beri kitap okuyorum, ilgisi de oldukça fazla ama dil gelişimi baya geride sanırım ki 13 aylık anne bile demiyor

İnstagramda bir sürü var ama hepsi mükemmel olduğundan bana fenalik geldi kötü hissettirmeye başlayınca ben bıraktım:) bir de uygulamalar var kidokit vb gibi oralarda da güzel etkinlikler var çocuğun ayına uygun siz seciyorsunuz.

Ben kahvalti ve yemek sonrasi aciyorum cocuklarima, genelde turkce masallar izliyorlar birde netflixden ingilizce cocuk filmleri izliyoruz, ne izleyeceklerine ben karar veriyorum.
Ikisi de tablet tlf bilmez, tlfunumu ellerine vermem, tabletimizde yok zaten.
Kizim baya ingilizce sarkilar soyler oldu, oglum sayi sayiyor.
Turkce masallardan da baya kelime dagarciklari gelisti acikcasi, 3 yasindaki kizim anne okuldayken sana karsi tarif edilemez bir ozlem icinde hissediyorum kendimi dedi gecen gun
Bir arkadasimda ogluna asla tv izletmiyor,zateb evlerinde yok ona gore tv agrasyonu tetikliyormus, cocuk bebeklerin oyuncaklarin kafasini koprarak geziyor mesela..
Bence dozunda izleyince gayet verimli bisey.
Bende oturup cocuklarla izliyorum cogunlukla

Ben doğduğundan beri kitap okuyorum, ilgisi de oldukça fazla ama dil gelişimi baya geride sanırım ki 13 aylık anne bile demiyor
kitap okurken nasil oturtuyorsunuz yaniniza ya benimki mumkun degil oturmuyor kurt var cocukta
anca nesnelerin sayilarin oldugu kitaplara falan bakiyor maksimum 10 dk
millet kitap okuyarak uyutuyorum falan diyo ben şok

Çocuktan çocuğa da değişir ama. Baba tarafında geç konuşan var mı? Benimki bir ara 3 aylıkken anne diyordu, 7-8 aylıkken baba diye ağlıyordu falan. Biraz erken konuşası da vardı herhalde.

Çok güzel bence yaptıklarınız onlar eğleniyor zaten bu şekilde. Hem de öğreniyorlar ve kasları gelişiyor . Bir de adeda yayıncılık dikkat geliştirme seti var 2 yaş ama ben bunu alalı 3 ay oluyor . İçinden kalın 3 kitap çıkıyor her sayfada bir soru var ve kavramları çok güzel öğretiyor. Seti bilmeyenler için fikir olsun. Ben adım adıma o kadar para verdim evet çok çok memnunum ama durumu olmayan bu 50-60 liralık seti kesinlikle edinsin derim . 3 kitabı defalarca bitirdi ve kitapları bulamayınca deli gibi arıyor evin içinde. Annecim nerde kalmıştık diye sürekli bunları yapmak istiyor

Acikcasi bende vermek istemiyorum bilgisayar yüzünden suan miyop bir insanim telefon bilgisayardan dolayi gozluk kullaniyorum bende ogluma izletmeyi dusunmuyorum acikcasi cizgi filme karai degilim televizyonda izlesin tabiki ama telefon bilgisayara karsiyim cocuklr a sosyl buyuyor sadece cizgi film izlemiyorlar bir cokseye giriyorlar ve acikcasi az surede izin versen cogunu istiyorlar

kitap okurken nasil oturtuyorsunuz yaniniza ya benimki mumkun degil oturmuyor kurt var cocukta

Ben kucağıma alıyorum. Kitabı da haliyle ikimiz de açmış oluyoruz.çok küçükken hadi sayfaları çevir falan da derdim çabalardı.

Al benden de o kadar . Asla ve asla oturmaz .o kitap evin her yerini dolaşır ,sayfalar katlanır ezilir büzülür .
Gün içinde evde bir dakika oturmuyor ki kitabı okuyayım ,sürekli hareket halindeyiz .

Normalde asla oturmaz sadece kitap okurken oturuyor. Karşıma veya yanıma nereye isterse oturuyor. Kendisi sayfa çeviriyor. Sıkılınca gidip başka kitap getiriyor ama kitapla uyumaz mümkün değil
Çocuktan çocuğa da değişir ama. Baba tarafında geç konuşan var mı? Benimki bir ara 3 aylıkken anne diyordu, 7-8 aylıkken baba diye ağlıyordu falan. Biraz erken konuşası da vardı herhalde.
Yok diye biliyorum. Ben 1.5 yaşında bayağı sohbet edebiliyormuşum çocuk anne demiyor ama ismimi söylüyor, milyon kere anne demişizdir asla söylemiyor. Hayvan sesleri falan çıkartıyor o kadar. Konuşma sıfır, işaret diliyle anlaşıyor

adim adimi gordum evet ama cok gec gordum ben sanirim :)
tek tekte olsa kitaplar aliyorum farkli dokulara bakiyordu simdi nesneler sayilar falan onlara acip bakiyor soyluyor falan ama maksimum 5 dk bizimkinde kurt var sanirim derdi oyun oynamak beyincige faydali evet ama isi gucu ziplayim sogan meyve sebze soyayim benim ustumde tepinsin seslerimi taklit etsin yere dusen seylere cok guluyor sanirim dusen insanlara istemsiz gulecek tipten bebegini getiriyo aklilli ol otur diyip yere dusunce guluyor falan değisikmidir nedir

benim kiz anne diyebilmesine ragmen hala adimla sesleniyor gobegimi o kesmis sanki akilli ol kiz diyor bide bana

Bu konu ile ilgili çok araştırma yaptım.. 0.2 yaş sıfır ekran.
Sonrasında çocuğun yaşına göre 10 dk ekliyorsunuz. Mesela 3 yaşında gün içinde sadece 30 dakika. Oda belli ölçülerde izleyeceği şeyler. Biz bu kurala uyuyoruz şükür. Ayda yılda bir 1 saatlik filmler izler ondada birlikte ve belli başla şeyler.
Ayrıca renkleri felan filan anne ile etkinliklerde öğrenir ne alaka yani. Çocuğun eline veriyorlar youtube. İzliyor ordan oraya. Ne alıyor acaba ne eğitiyor o bebeği ?

benim kiz anne diyebilmesine ragmen hala adimla sesleniyor gobegimi o kesmis sanki akilli ol kiz diyor bide bana
Adımı nerrden öğrendi onu da bilmiyoruz yani eşim de çok seslenmez ismimle, anneye çok maruz kaldı ama dememesi garip geldi bana.

Hahahhaha tamam daha ne olsun. Kendini anlatıyorsa konuşmaya gerek duymaz ki daha bir yaşında zaten. Benim dana da bu ara ismimle sesleniyor ama oğlum annecim diyeceksin diyorum hayır serkaps diyeceğim diyor

TV ye karşıyım evet, ama asla izletmiyor değilim.
TV de çocuk belgesel kanali var yabancı, ismini vermiyim şimdi.
Telefondan da sesli aramada kendisini merak ettiği şeyleri soruyor, mesela dünya nasıl oluşmuştur, kağıt nasıl yapılmıştır gibi..
Bir de çok isterse ingilizce çizgi film.
Am bende yanında olup, ona Türkçesini anlatarak.
Bunlarda en fazla 15 20 dk olarak.
Yani ne çok katı olun, ne bağımlısı olsun..
Ama 21 aylık da bende vermiyordum.
Oğlum şuan 43 aylık.

24 aya kadar asla vermedim şimdi 28 aylık günde 15 ila 30 dk arası izliyor bu yüzden faydalı. Ama çocuk baksın ben yasiyim dersen cooookk zararli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…