- 30 Ağustos 2017
- 3.615
- 9.282
- 88
- Konu Sahibi Love_your_life
-
Sen doğru olanı yapıyorsunKızlar sorunum şu : bugün bir arkadaş grubum ile toplandık. Arkadaşlarımında çocukları var. Benimde 21 aylık kızım vardı yanımda. Oyun oynarken çocuklar bir anda ellerine telefon alıp bir şeyler izlemeye başladılar. Kızım ortada kaldı. Bir süre oynadı sonra onların yanına gitti izletmediler bende izlemesini istemesemde o an ses etmedim ama arkadaşlarımdan bazıları bunu anladı ve üstüme gelmeye başladı. Hatta bir çoğu. Bana çizgi filmin faydalarından bahsettiler. Kelime öğrenir renk öğrenir hayvanların seslerini öğrenir vs. Saygı duyarak dinledim. Tercih etmediğimi söyledim. Sizler izletebilirsiniz ama ben sakınmak istiyorum dedim ama onlar devam ettiler. Bu sefer kendimi suçlamaya başladım. Öyle konuştular ki alla alla yanlış mıyım dedim. Sormak istediğim şey şu yanlış mı davranışım gerçekten eğitici olabilir mi o kutu?
Ayrıca not düşeyim amacım TV izleyen kimseyi suçlamak değil ya da takdir beklemiyorum. Bu konuşmalar beni çelişkide bıraktı zate takıntılıyım iyice takıldım.
Ayyy yaaa ben onu yerimm. Kuzum benim. Ne görürlerse onu yapıyorlar işte.sedeflidondurma gecen gun bana agzindan yemek vermeye caliaiyordu kendi kendime napiyor ki acaba dedim kuslar geldi sonra aklima yavrularini beslerken gordu heralde
Şu an bana bir umut oldu gerçekten, bekleyeceğim 5ay sonrasını :) geçende sürgülü gömme dolaba girip üstüne kapatmış, açamamış sonrada. Sesi geliyor ama deli oldum nerede diye. Buldum açtım dolabı, anne gel diyorahaha benim kizda sokerdi o borulariben en son kaldirdim cadiri ben yokken sokerde icinde kalir diye korktum 25 aylikken falan biraz daha rahatlarsiniz bu konuda en azindan evi supururken falan oynuyor kendi kendine 1 saat falan yada bez verin toz alsin oral donemleride geciyor 25 aylikken agzina atmada bitiyor buyuk oranda
Geceleri yapıyorum ben o yemekleri ya da işe çocuğu dahil ediyorum.Bazı anneler asla vermiyoruz diyor ya ben çok şaşırıyorum. Çocuklarınız sakin herhalde. Benim kızım evi yıkan, duvara tırmanan, herşeyi kurcalayan bir çocuk. Kalem ver tüm duvarları boyar, hamuru falan direk yiyor, tek başına oyuncakla oynamıyor, aşırı hareketli. Ben asla yemek yapamıyorum telefon vermezsem. Benim kızda 20 aylık, geçen 5 dakika kadar odasında kaldı, bende sevindim birşeyler doğrayabildim diye. Gittim, çadırının borularını sökmüş. Yahu sen el kadar bebesin, nasıl sökebildin onları. Bende açıyorum baby tv. Bazende tablette açıyorum, yanımda izliyor. E evde izleyince, bir yere gittiğimizde de istiyor. Kontrollü gidiyoruz, bir süre sonra zaman doldu haydi diyorum bırakıyor. Anneme falan gidince annem ay çok şükür oturdu da iki nefes aldık diyor, öyle hareketli bir çocuk.
Filmdelisi, küçüğüne izletiyorsan pastel tonlarında ve daha yavaş hareket eden çizgi filmler izletmeni öneririm. Aşırı renkli ve hareketli (sürekli sahne değişikliği içerenler) filmler çocukların beyin yapısına uygun değil çünkü. Mesela niloya, mickey, pepe gibi çizgi filmlere küçüğünü maruz bırakmamaya özen gösteriyorum. Çünkü acayip renkli ve hızlı akan çizgi filmler.Benim çocuğum da aynı bahsettiğiniz sebeplerden alıştırıldı el birliği ile!
Zararları konusunda dünya madde yazabilirim, ayrıca mesleki bilgi birikimim de bunu destekliyor.
Fakat, anne olduktan sonra o kadar da izole bir hayatın çocuğu ötekileştirmeye ittiği görüşündeyim.
Trt çocuk çizgifilmlerini izletiyorum ben, yaşlarına uygun olanı.
Bir de harika kanatlar ve koca ayı.
Başka yok
3 buçuk yaşında oğlum yeni youtube öğrendi, sadece haftasonları eğer dışarıda durmazsa bakabilir onda da akranı bir çocuk ve annesinin içeriğini izliyor, 20 dk kadar.
2 yaşındaki oğlum telefonu atıp kırabilir, video falan izlenebilecek bir şey olduğunu bilmiyor, o sadece çizgifilm izleyebiliyor tv den.
akrabalik falanmi var acabaŞu an bana bir umut oldu gerçekten, bekleyeceğim 5ay sonrasını :) geçende sürgülü gömme dolaba girip üstüne kapatmış, açamamış sonrada. Sesi geliyor ama deli oldum nerede diye. Buldum açtım dolabı, anne gel diyorgirdim oturdum dolaba, beraber takıldık karanlıkta. Deli bu çocuk. Pinterestte orada burada aktivite bakıyorum sürekli. 3 5 dakika oynuyor. Çözene kadar, sonra bitti. Vallahi evde 5767646686 tur atıyoruz her gün :/
Küçük, abisi eve gelen kadar olly ya da niloya izliyor.Filmdelisi, küçüğüne izletiyorsan pastel tonlarında ve daha yavaş hareket eden çizgi filmler izletmeni öneririm. Aşırı renkli ve hareketli (sürekli sahne değişikliği içerenler) filmler çocukların beyin yapısına uygun değil çünkü. Mesela niloya, mickey, pepe gibi çizgi filmlere küçüğünü maruz bırakmamaya özen gösteriyorum. Çünkü acayip renkli ve hızlı akan çizgi filmler.
2.5 canım 3 olacak. Valla kızım çok şey öğrendi. Sevgiyi merhameti her şeyi. Saygıyı bile.Aynen canım. Elif'in düşleri gayet eğitici
Meyvelerin sebzelerin faydalarını anlatıp teşvik ediyor. Seninki kaç yaşında?
Benimkilerden beklentim ‘oğlum gel’ deyince gelmesi kadar sınırlı!daha bugun kalabalık bır ortamdaydım coluklu cocuklu
tum cocuklar bırlıkte oyun oynadılar 2 -7 yas arası 6 cocuklu bır ortamdı
normalde cocuklar bırbırını gorunce oyun oynar sımdı parkta bıle elınde telefonlu cocuklar goruyorum
ben kızıma ana dili gıbı ıngılızce ogrettım ıkısını aynı sekılde aktıf kullanıyor usb ye aktardıgım dıl egıtım ıcerıklı cocuk sarkıları sarkılarla dansları hayvanlar sayılar cısımler fııller deyımler bunlaru hergun yarım saat ızlete ızlete dogdugundan berı suan ıkı dılıde aktıf
ama bızde tv de baska bırsey yok tum evlerde tv de bu var sanıyor cocuk :) cocuga kafasına gore telı tv yı emanet edemem kontrolsuz
trt cocukta gercekten guzel cızgı fılmler varBenim çocuğum da aynı bahsettiğiniz sebeplerden alıştırıldı el birliği ile!
Zararları konusunda dünya madde yazabilirim, ayrıca mesleki bilgi birikimim de bunu destekliyor.
Fakat, anne olduktan sonra o kadar da izole bir hayatın çocuğu ötekileştirmeye ittiği görüşündeyim.
Trt çocuk çizgifilmlerini izletiyorum ben, yaşlarına uygun olanı.
Bir de harika kanatlar ve koca ayı.
Başka yok
3 buçuk yaşında oğlum yeni youtube öğrendi, sadece haftasonları eğer dışarıda durmazsa bakabilir onda da akranı bir çocuk ve annesinin içeriğini izliyor, 20 dk kadar.
2 yaşındaki oğlum telefonu atıp kırabilir, video falan izlenebilecek bir şey olduğunu bilmiyor, o sadece çizgifilm izleyebiliyor tv den.
Benimkilerden beklentim ‘oğlum gel’ deyince gelmesi kadar sınırlı!
Bırak çift anadil konuşmayı, zararı olmasın kendine yeter modundayım
Aklıma yeminle şu söz geliyor ‘iki erkek çocuktan sonra kızım oldu, bugüne kadar biz evde hayvan besliyormuşuz yeni anladım’ sözü geliyor bunları okudukça
Şöyle söyleyeyim. Bazı anne veya çocuğun bakımını büyük ölçüde kim üstkenmişse her zaman çocuğa vakit ayırmak istemiyor bıkıyorlar tutuşturuyorlar çocukların eline tableti vs. Ta ki anne/baba işten gelesiye kadar. Anladığım kadarıyla ilgili bi annesiniz bence bu kadar endişe etmeyinAslında hep geç konuşmadan korktum ve hiperaktif vs olur diye korktum izletmedim. Haberleri izlerken açıyorum bazen. Genelde kitap okuma şarkı söyleme givi ilerliyor. O TV açık olunca bir kötü oluyorum sanki ben kızıma karşı fazla abartıyorum biliyorum ama bu konu üzerine ciddi düşünmem lazım
Amin amin, Allah herkesin evladını ailesine bağışlasın ama benimkiler canları sağolasıcalar
allahım acılarını gostermesın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?