Çizgi film.

Hanımlar ayrıca illa çizgi film izleyecek diye bir şey yok. Evde çocuğunuzu oyalayamıyorsanız. Youtube falan da öğrensin istemiyorsanız, flash belleğe imgilizce-türkçe eğitici şarkılar yükleyin beraber dans edin, şarkı söyleyin. Şarkı varken tvye bakmıyorlar zaten.

Sen doğru olanı yapıyorsun

Yani bir çocuk renk sayı vs öğrenmek için illa TV veya telefona ihtiyaç duymaz ki.
0 3 yaş arasında zaten sıfır ekran...
Kitaplar var. Etkinlikler.
0 3 yaş iletişimin temelidşr ve şnsma yavrusu insanlarla etkileşmeli.
3 yaş sonrası günde 30 dk. O da eğer çok lazımsa.
Yani ben özellikle bir ihtiyaç olduğunu düşünmüyorum hatta bu tür ekranlar iletişimi baltalıyor.
Ayar vs benim yapabileceğim bir mesele değil.
Ben TV izlemem mesela.
Haliyle oğlum da izlemesin isterim.
Telefon içinde telefonu da kullanım amacı dışında kullanılmasını istemiyorum ileride.
Ama bu çağ teknoloji çağı.
Güvenli teknoloji kullanımı öğretilmeli ama bu 0 3 yaş aralığında olmamalı.

Şu an bana bir umut oldu gerçekten, bekleyeceğim 5ay sonrasını :) geçende sürgülü gömme dolaba girip üstüne kapatmış, açamamış sonrada. Sesi geliyor ama deli oldum nerede diye. Buldum açtım dolabı, anne gel diyor girdim oturdum dolaba, beraber takıldık karanlıkta. Deli bu çocuk. Pinterestte orada burada aktivite bakıyorum sürekli. 3 5 dakika oynuyor. Çözene kadar, sonra bitti. Vallahi evde 5767646686 tur atıyoruz her gün :/

Benim çocuğum da aynı bahsettiğiniz sebeplerden alıştırıldı el birliği ile!
Zararları konusunda dünya madde yazabilirim, ayrıca mesleki bilgi birikimim de bunu destekliyor.
Fakat, anne olduktan sonra o kadar da izole bir hayatın çocuğu ötekileştirmeye ittiği görüşündeyim.
Trt çocuk çizgifilmlerini izletiyorum ben, yaşlarına uygun olanı.
Bir de harika kanatlar ve koca ayı.
Başka yok
3 buçuk yaşında oğlum yeni youtube öğrendi, sadece haftasonları eğer dışarıda durmazsa bakabilir onda da akranı bir çocuk ve annesinin içeriğini izliyor, 20 dk kadar.
2 yaşındaki oğlum telefonu atıp kırabilir, video falan izlenebilecek bir şey olduğunu bilmiyor, o sadece çizgifilm izleyebiliyor tv den.

Çocuklar ekrandan bı seyler ögreniyormus gibi gözükürler ama bu sadece bi illüzyondur. Ezberlenmis bilgilerin çocuğa ciddi bir faydası olduğunu düşünmüyorum. Aileler sadece kendilerini avutuyorlar ve böyle düşünmek işlerine geliyor. Çocuğun kaybettikleri yanında kazandıklarını esamesi bile okunamaz.Her çocuk zamanı geldiğinde zaten çok az bir cabayla sayılari, renkleri vs ögrenebilir. Neden ona her hangi bir geri bildirim vermeyen, tamamen edilgen bir durumda olduğu TV karşısında öğrensin ki? Ailesiyle, arkadaşlariyla oynadığı basit bir oyunda bile hem bu saydiklarinizi farkında bile olmadan öğrenecek hem de beraberinde aktif olarak zihinsel, duygusal, sosyal bir çok beceri de kazanacaktır. 2 yaşına kadar ekran bir zihin katliamcisi. İki yaş sonrasında da koyayım karsisina ben de keyfime bakayım diye kullanılacaksa yine aynı durum geçerli. Ben iki yaş sonrasında da çok sınırlı olarak ve bizimle birlikte kullanmasinin, öncesinde-sonrasinda paylaşımda bulunulmasinin doğru olacağını düşünüyorum. Hipnotize bir şekilde ekrana bakan çocuklar benim tüylerimi diken diken ediyor.

Geceleri yapıyorum ben o yemekleri ya da işe çocuğu dahil ediyorum.
Başka alternatif yok hareketli çocuğa.

Filmdelisi, küçüğüne izletiyorsan pastel tonlarında ve daha yavaş hareket eden çizgi filmler izletmeni öneririm. Aşırı renkli ve hareketli (sürekli sahne değişikliği içerenler) filmler çocukların beyin yapısına uygun değil çünkü. Mesela niloya, mickey, pepe gibi çizgi filmlere küçüğünü maruz bırakmamaya özen gösteriyorum. Çünkü acayip renkli ve hızlı akan çizgi filmler.

akrabalik falanmi var acaba
bizimkide dolaba girip ordan sesleniyor yakalamaz bulamaz diye her seferindede ayni yere saklaniyor bizimde kac milyarinci tue bilmiyorum bazen saklambac oynayarak bazen yakalamaca oynayarak bazen ben eşşek o binici olarak simdi bide takla atmayi ogrenmis hadi sende diyor bana o kadar degil tabi bir kere denedimde boynum gobegimin agirligindan kirilacakti sanirim oda umutsuz oldugunu anladida israr etmiyor bizimkiler haylaz sanirim ya benimki bana cekmis gerci kapinin tepesine tirmanip hadi beni salla diyen annenin kizi normal olamazdi zaten

Küçük, abisi eve gelen kadar olly ya da niloya izliyor.
Abisi ne izlerse ona alıştı yavrucak, öyle bir baby içerikleri tercihimiz olamadı yavrucuğa
Ama küçük de 27 aylık oldu zaten.
Kardeş aralığı az olunca küçükler çabuk büyüyor her anlamda, akran gibi takılıyorlar valla:)
Yoksa büyüğe ben sadece kendi videolarını izletirdim, onunla yemek yaparken, yerken, oynarken ya da oyuncaklarını konuşturmaca şeklince çektiğimiz videoları izleyerek bayağı götürdüm işi, sonra ‘aaa başka çocuklar ne izliyor’ dan öğrendi maalesef gerçekleri.

Tv de zararlı şeyler olmaz ama internet pek denetlenmiyor zararlı videolar olabilir

daha bugun kalabalık bır ortamdaydım coluklu cocuklu
tum cocuklar bırlıkte oyun oynadılar 2 -7 yas arası 6 cocuklu bır ortamdı

normalde cocuklar bırbırını gorunce oyun oynar sımdı parkta bıle elınde telefonlu cocuklar goruyorum
ben kızıma ana dili gıbı ıngılızce ogrettım ıkısını aynı sekılde aktıf kullanıyor usb ye aktardıgım dıl egıtım ıcerıklı cocuk sarkıları sarkılarla dansları hayvanlar sayılar cısımler fııller deyımler bunlaru hergun yarım saat ızlete ızlete dogdugundan berı suan ıkı dılıde aktıf

ama bızde tv de baska bırsey yok tum evlerde tv de bu var sanıyor cocuk :) cocuga kafasına gore telı tv yı emanet edemem kontrolsuz

Benimkilerden beklentim ‘oğlum gel’ deyince gelmesi kadar sınırlı!
Bırak çift anadil konuşmayı, zararı olmasın kendine yeter modundayım
Aklıma yeminle ‘iki erkek çocuktan sonra kızım oldu, bugüne kadar biz evde hayvan besliyormuşuz yeni anladım’ sözü geliyor bunları okudukça

trt cocukta gercekten guzel cızgı fılmler var
onun rafadan tayfasını sevıyorum ben ben ızlıyorum onu
hatta gecen gun sınemasına gıttım benım bahanemle kızımı da goturdum baya guzeldı :)

allahım acılarını gostermesın

Şöyle söyleyeyim. Bazı anne veya çocuğun bakımını büyük ölçüde kim üstkenmişse her zaman çocuğa vakit ayırmak istemiyor bıkıyorlar tutuşturuyorlar çocukların eline tableti vs. Ta ki anne/baba işten gelesiye kadar. Anladığım kadarıyla ilgili bi annesiniz bence bu kadar endişe etmeyin

Kızımın öğretmeni veli toplantısında lise ye giden oğluna 15 tatilinde hiç kısıtlama getirmeden 15 gün boyunca tablet izlediğini anlattı tatilden sonra okula gittiğinde yaptıkları sınavdan hiç bişey yapamadan çıktığını anlattı. Bende farkettim gerçekten çocuklar tablet e baktıklarında ekrandan gözlerini ayirmiyor lar ve cidden tüm bildikleri ni unutuyorlar gibi oluyor.tv biraz daha masum geliyor bana ekrana tablet yada telefon kadar gomulmuyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…