clutch'ın yolculuğu

loveandpray

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2012
6.024
90
93
İstanbul
selamlar,

uzun zaman oldu burada yazmayalı. 23 mayıs günü 98.4 kg ile kadınlar kulübünden çok değerli arkadaşlarımın da desteğini alarak başladım sağlıklı yaşam serüvenime. 1,5 ay içinde yaklaşık 6 kilo verdim. sonra evimi taşıdım, büyükbabamı kaybettim, ramazandı, bayramdı derken sporuma pek devam edemedim ve kilo vermem yavaşladı. ben bu güncellemeyi yaparken tarih 31 ağustos ve ben 89.8 kg olarak yeniden başlıyorum.

31 ağustos tarihinden sonraki yolculuğumu 19. sayfadan itibaren takip edebilirsiniz.

Son düzenleme:
Saat 16:00 da yarım simit (140), domates-salatalık söğüş (35) yedim.

toplam 675 kalori şimdilik.

Akşam da bir porsiyon etli taze fasulye yemeği (250), bir dilim kepek ekmeği (50), iki kaşık pilav (100), küçük kase yoğurt (75) yerim herhalde.

inşallah azmini hiç kaybetmeden böyle devam edersin benm en fazla bir hafta sürüyor azmim
böyle diyete devam edersen inan çok kilolar gider
şimdiden kolay gelsin canım...

inşallah azmini hiç kaybetmeden böyle devam edersin benm en fazla bir hafta sürüyor azmim
böyle diyete devam edersen inan çok kilolar gider
şimdiden kolay gelsin canım...

Çok teşekkür ederim iyi dileklerin için. İnşallah yılmadan devam edebiliriz, destek olmak isterim sana elimden gelirse. Ben eşime söz verdim kilo vermek için, o yüzden azimliyim bu sefer. Sen de kendine verdiğin sözü tutamıyorsan başkasına ver. Umarım beraber zayıflarız.

Bu arada akşam yemeğini de yazdığım gibi yeyip günü 1250 kalori ile kapadım.

Günaydın kızlar,

Bu sabah 98.4 kg olarak başladım güne. Tuzu azaltmanın faydasıyla tam 1.1 kilo gitmiş 1 günde. Tabi bu su kaybı biliyorum. Tartının fotosunu yükleyeceğim eğer becerebilirsem bakalım.

Gerçekten inanamıyorum bu kadar kaybettiğime, oysa yüzüm gözüm şiş şimdi. Tartılmadan dedim ki kesin şiştim düne göre. Neyse...

İnşallah ekleyebilirim tartı fotosunu. Deneme 1, 2..

Kahvaltı yaptık eşimle,

kepekli ekmeğe 21 gr kaşarla tost (170), domates-salatalık (30), bergamutlu yeşil çay(şekersiz-0). Toplam 200 kalori ile başladım bu sabaha.

Ara saat 11 gibi 18 gr hurma, gramı 2.8 kaloriden 50 kalori.

toplam 250 kal.

Bugün dukan diyetinde de çok kullanılan yulaf kepeğiyle yarı yarıya un katarak ve lor kullanarak yağsız poğaça yapacağım. Üstüne su içince çok tok tutuyor. Yapınca tarifi yazarım buraya günlükçüm :)

Dukan tarifi olan poğaçanın biraz değiştirilmiş versiyonunu yaptım günlük.
Malzemeler;
4 yumurta-300 kalori (24 gr protein)
150 gr yulaf kepeği-450 kalori (18 gr protein)
150 gr un-525 kalori (17,4 gr protein)
150 gr lor-300 kalori (21,3 gr protein)
100 gr yoğurt-75 kalori (4,6 gr protein)

Bir kabartma tozu ekleyerek yoğuruyoruz. 11 adet çıkıyor. 1 tanesi 150 kalori oluyor ve 7,5 gr protein içeriyor. Ara öğün için çok sağlıklı bir seçenek bence.

merhaba yazdıklarına biraz göz gezdirdim. birkaç tavsiyem olucak izin verirsen. bence simit yeme, susamdan gereksiz yere kalori alıyosun. bide ilk günkü kahvaltında çok fazla tatlı çeşidi vardı. tatlıya düşkünlüğün varsa 3-4 tane kuru kayısı (kahverengi olan) çayın yada yeşil çayın içine atacağın yada yoğurtla karıştıracağın bi tutam tarçın kullanabilirsin. tarçın benim kurtarıcım diyebilirim. şekeri tamamen dengeliyo.
kilolarını tıkır tıkır vermeye başladıkça daha da çok azim gelcek. bi bakmışsın hoop istediğin kilodasın. kolay gelsin:)

Çok haklasın arkadaşım, ben de dün çok tatlı yediğimin farkındayım. Bi de listeye yazmadığım bir dilim şerbetli tatlı vardı. Dün sabah hastanedeydim 11e kadar. Eve gelince sağlam bir kahvaltı yapmak istedim. Yoksa o kadar tatlı almıyorum normalde. Ben de çubuk tarçın atıyorum yeşil çaylara ve 7 otlu çayıma.

Çok teşekkür ederim desteğin için :)

Ara olarak 1 tane dukan poğaçası yedim 150 kalorilik.

Toplam aldığım kalori 750 oldu bu saat itibariyle.

Akşam da 1 porsiyon etli taze fasulye (250), 2 kaşık pilav (100), 3 kaşık yoğurt (50), 2 kaşık fırında patates (100) ile kapatırım sanırım.

Dün günü 1250 kaloriyle kapadım günlük. Bu sabah tartıldığımda 98.0 kg geldim. Birkaç güne regl olucam, sanırım yavaşlar kilo vermem artık. Hemen fotoyu ekliyorum.

Son düzenleme:
Çok teşekkür ederim arkadaşım :) Çok mutlu oldum ben şimdi :)

Sen de baya kilo vermişsin herhalde, ne kadar zamanda verdin acaba?
Canım ben sürekli diyet yapamıyorum ya. Bir yılda verdim bukadar kiloyu ama 1 ay diyet 2 ay diyet yapmaya çalışma, yapamayınca eskisinden çok yeme şeklinden ilerledim. Artık düzgün bir şekilde yapacağım inşallah.

Aslında bu çok doğru bir yöntem bence. Yavaş kilo vermek yani. Çünkü ne kadar yavaş olursa o kadar kalıcı oluyor. Vücut da daha az deforme oluyor. Kiloyu da yerleştirdiğin için geri alma riski çok azalıyor. Hızlı kilo vermek çok tehlikeli. Hem kardiyovasküler sistem için, hem de eski düzene daha çabuk dönülüp kilo alınabileceği için. Tebrik ederim arkadaşım, bence böyle devam et.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…