Çocuğa ilaç işkencesi!

Çok geçmiş olsun, zor maalesef, kızım da küçükken şuruplardan nefret ederdi, hoş büyüdü ve hala nefret ediyor özellikle portakal kokulu herşeyden tiksiniyor artık, benle cebelleşen ağlayan o halini görünce çok kötü oluyordum ama içirmezsem de biliyordum ki kollarımda yarı baygın acillik olacağız zira kızım yüksek ateşe bağlı havale geçiren bir çocuktu, 40 derece ateş bizim için riskti hep
Ben asla alıştıramadım ve mecburen sizin yaptığınız gibi yapıyor, şurupla beraber hemen cips veriyordum çünkü bir tek cips durduruyordu mide bulantısı ve kusma hissini

Keşke şöyle yaptım ve kızım çok severek ilaç içti diyebilsem ama bize hiçbir yöntemin yararı olmamıştı ne yazık ki, hap içme yaşına geldi de rahat ettik ikimiz de

Çok teşekkür ederim, aslında güzel öneriler aldım yarın deneyeceğim iğne ve şurup olayını.
Seçme hakkı vermek, detaylı anlatmak, hikayeleştirerek ilacı övmek vs.
Aslında hastalıkta asla panik yapan bir anne değilim ama işin içine çikolata ve şurup karışımı girince ve bu konuda çevremde hiç örnek olmayınca ikilemde kaldım.
Benim iznim dışında tatlıya alıştırılan oğlumu, iyileştireyim derken anneden gelen zararlı bir şeye alıştırmak da var işin ucunda.
Tabi birbirlerine etkileşimde bulunuyorlar mı bu konuda hiçbir fikrim yok ama annelik işte...

Aklıma gelmeyen başka çareleri denemek tabi ki önceliğim ama sizin cips gibi benim de çikolata olacak sanırım bunun çözümü.

Söz konusu çocuğunuz olunca herşeyine dikkat etmek istiyorsunuz ama öyle bir an geliyor ki hastalık gibi, yedirmem dediğiniz şeyi yedirmek zorunda kalıyorsunuz cipsin ne kadar zararlı olduğunu bilsem de ateş düşürücü şurubu içirmeden koşa koşa kendi ellerimle cips alıyordum, çünkü ne denediysem kar etmedi, ateşlenince zaten çok halsiz olurdu yavrum, bir de şurubu görüp ağlayınca ateşi daha da yükseliyor diye panik olurdum, havale geçirme riski olmasa belki yapmazdım fakat elinizde sürekli derece, çantanızda havale anında kullanmak zorunda kaldığınız ilaçla yaşamak zorunda kalınca cipsin zararını gözünüz görmüyor kabus günlerdi resmen, Allah yardımcınız olsun, tekrar geçmiş olsun.

Benim kızım da böyleydi, iki kişi resmen zorla içirirdik. Yeri geldi meyve suyuna karıştırıp içirdim kustu, yeri geldi zorla ağzına tıktım kaşığı. Hala o hali aklıma geldikçe üzülürüm.

Geçen kışı hiç unutamıyorum. İlaç saati yaklaşınca bana sıkıntı basıyordu resmen, yine aynı işkenceyi çekeceğiz diye.

Şu an 31 aylık oldu geçen haftalarda ateşlendi, boğaz enfeksiyonu olmuş, mecburen antibiyotik içecekti. Nasıl korka korka verdim şurubu yine aynı şeyleri yaşayacağız diye ama şaşırtıcı birşey oldu ve kızım hık demeden içti ilacı. O kadar şaşırdım ve sevindim ki üzerimden büyük bir yük kalktı sanki.

Size verecek bir tavsiyem yok malesef ama belki birkaç ay sonra sizin oğlunuzda böyle kolayca içip sizi şaşırtır, Allah kolaylık versin, ilaç içmeyen çocuğun zorluğunu en iyi anlayanlardanımdır herhalde.

Sizin deneyimlerinizin şuanki hali gibiyim.
Evimde 9 ayrı ateş ölçer vardır( eşim ve tanıdıklarımızın dilinde pelesenk espri malzemesidir bu durum) ve her ölçümü 3 ayrı olanla teyit ederim ya yanlışsa ve birden havale geçirirse korkusuyla.
Yeter ki ağlamasın ateşi fırlamasın diye aklıma gelen gelmeyen, istediği en saçma şeye kadar yapıyorum.
Kardeşine bile bakmama müsade etmiyor, içim ona ayrı eriyor.

Zor çocuk başka bir şey ama hasta ve çocuk kelimeleri yan yana hiç yakışmıyor.
Allah tüm evlatlara sağlık sıhhat nasip etsin, bizlerin bu yaşadığı ateş ne ki...

Ne güzel çikolatayla yemiş işte, aynen devam.
Benim annem 60'ina gelecek, bir ton ilaç içiyor. Hepsinde önce ekmegi çiğneyip çiğneyip tam yutacak kivama gelince hapı koyup öyle yutuyor
Ne yapsin, yutamıyor başka türlü...
Ben de kucukken miniminmacik yol tutma hapı olurdu, kesilmiş tırnak kadar ya var ya yok. Onu bile yutamazdim. 9 yaşında Hasta olunca doktora yalvarmistim; nolur ya şurup ver ya iğne diye

Son düzenleme:
Amiiiinnnn

Geçmişe gittim konunuzu görünce, ateş ölçerler, tüm ilaçlar mutlaka hep yedekliydi, biri dolaptaysa diğeri sürekli kullandığım çantamda olurdu, şehir dışına mı gideceğiz, valizlerden evvel kızın ateş ölçerleri ilaçları çantalanırdı, bana çok evhamlısın diyorlardı, belki de gerçekten öyleyim hala aynıyım inanır mısınız bilmem ama evimde hala 2 adet ateş ölçer var eski günlerden yadigar, kızı biraz halsiz görsem elimde derece yanına gidiyorum, bu havale illeti beni böyle takıntılı yaptı, hala şehir dışına çıkarken yanıma alıyorum yadigarları, tabii ateş düşürücü ağrı kesici hapları da almayı ihmal etmiyorum.

Çocukları en kolay kandırma yöntemi oyundur babasi ucak yapsa kaldirsa evde bir iki tur atip sizde mazot yuklemesi yapsaniz

Ah ah
Konu cocuksa allah yardimciniz olsun diyorum ben. Gercekten bazen cok zor olabiliyorlar. Cok gecmis olsun

Ah ah ben bu filmi defalarca izledim gibi hissettim.Normal şartlarda çok zorlanmadığım,anltarak anlaşabildiğimiz genel olarak uyumlu bir çocuğum var.Ama o şurup bizim en büyük sınavımız oldu.Bir tarafta ateşli,bitkin,kusan ağlayan bir çocuk diğer tarafta her yolu denemiş evladı için endişelenen sinir krizinin eşiğine gelmiş anne ve baba.Neler yapmadık ki eşimin işe gidiş geliş saatlerini bile antibiyotik saatine göre ayarladık.Meyveli sütün içine koyduk,şurubun hemen arkasından çikolata verdik,oyuncaklar vaad ettik,süslü panolar hazirladik kah saatlerce sakince anlattık kah kızdık sinirlendik velhasıl biz beceremedik.Hatta doktorumuza da bunu anlatamadık.İlaçları alip muayenehaneye gelmemizi söyledi.İkı kez ilaçları alıp gittik.Doktor da uğraştı anlattı hediyeler verdi ama sonuç hüsran orasınıda batırdık.o ayrı bir mahcubiyetti.En sonunda dr 30 yıllık hekimim böyle vaka görmedim dedi.

Simdi büyüdü hapta zorlansakta şuruba nazaran nisbeten daha iyi.size verebilecek hiç bir tavsiyem yok.Sadece yanlız olmadığınızı ve sizi çok iyi anlayan annelerin olduğunu bilin diye yazdım.Bu gunler elbette geçecek.Allah dermansız dert vermesin.Çikolata için de vicdan azabı duymayın.Öyle veya böyle bir çıkış yolu bulmuşsunuz.İnanın çikolata bozulan psikolojisinden,sinirleri yıpranan bir ebeveynden daha az zararlıdır.Hz Allah evladıniza şifa versin.Herşey gönlünüzce olsun.

İşte insan bir kere çocuğunu o halde görünce, tekrarlanmasın diye başkalarının evham diye adlandırdığı ama sadece annelerin birbirlerini anlayabileceği belki de ‘hayatta tutma’ olarak gördüğümüz önlemlerimizi alıyoruz.
Ben sizi ne kadar ince düşünceli ve çocuğu için her türlü önlemi alan rol model anne görürken, başkalarının evhamlı demesi çok normal.

Şuan evde 3 farklı ateş düşürücünün ikişer tane açılmamış şişesi var, yedekli çalışırım sizin gibi ve daima çocuk çantasında vardır bir tanesi.
Ben çok hasta olan bir çocuktum ki ciddi hastalıklar ameliyatlar geçirdim.
Çocukların hastalıklarından değil ama ateşinden ödüm kopar.
Yaşadığınıza benzer şekilde haff bir havale başlangıcı yaşayıp minnacık bebeğimin gözlerinin kaydığını, baygınlığını, titrediğini, ağzının kitlendiğini gördüğüm an sizin gibi çok evhamlı oldum.
Evham iyidir, eğer çocuklarımızın sağlığı söz konusu ise millet ne derse desin, evhamı ihmale yüz milyon kere tercih ederim.

Çocukları en kolay kandırma yöntemi oyundur babasi ucak yapsa kaldirsa evde bir iki tur atip sizde mazot yuklemesi yapsaniz
Bu sanırım normal çocuklar için geçerli, oyun ile değil ilaç, giydirmeye bile ikna edemiyoruz ki biz.
High need çocuklardan benimki ve her değişkene son gücüne kadar direniyor.

İnşallah birkaç ay sonra buraya gelip haklı çıktınız diyebilirim.
Meyve suyuna katmayı denemek isterdim de süt ve ayran dışında da bir şey içmez benim haylaz.
İlaçları süt ürünleriyle karıştırmak çok riskli olduğundan teşebbüste bulunmadım.
Doktorumuz formül mama ve yoğurt demişti ama sütü sormak aklıma gelmedi.
Gerçi tatları çok yalın olduğundan içinde farkedecektie muhtemelen.

Allah kimseyi evladıyla sınamasın, hiçbir yavrucağa da dermansız dert vermesin, başka bir yöntem işe yarasa zaten ben cipsten siz çikolatadan medet ummazdınız ama yok işte o şurup devreye girince evde olağanüstü hal ilan ediliyor resmen, içmiyor, ağzını kenetliyor, ağlıyor çırpınıyor, eliniz kolunuz bağlanıyor, o havale anını kimse yaşasın istemem, ilk havalesini geçirdiğinde 15 aylıktı bebeğim, ben 9 yaşındayken de bir yaş küçüğüm olan kardeşimi ateşli bir çocuk hastalığından kaybettim, yanlış teşhis vs şeyler oldu, detaya girmeyeyim, benim evhamımın bir nedeni de kardeşimin ölümüdür, ateş ve çocuk dendi mi elim ayağım titrer, ben haftalarca hasta yatayım ama çocuklar hasta olmasın dayanamıyorum

Başınız sağ olsun çok üzüldüm, sizde travmaya sebep olmuştur tabi bu olay.

Bizim ailede de havale geçmişi var babam, halam, ben ve erkek kardeşim geçirmişiz. (Hatta erkek kardeşimin havale geçirişine bende şahit olmuştum hiç unutamam o olayı.) Baba tarafından da bir kuzenimin kızı bebekken geçirmişti hastaneye son anda yetiştirmişlerdi. Sanırım genetik olarak da geçiyor. Kızım 2,5 yaşını geçti her ateşlendiğinde evham yaparım, elim ayağıma dolaşır.

Ah ah
Konu cocuksa allah yardimciniz olsun diyorum ben. Gercekten bazen cok zor olabiliyorlar. Cok gecmis olsun
Çok teşekkür ederim, Allah herkesin evladına şifa versin inşallah.
Amin..
Mesajınız çok iyi geldi, gerçekten böyle zor bir süreçte tek olmadığını bilmek, dünya üzerinde bunu yaşayan birçok ebeveynin deneyimlerini duymak insanı rahatlatıyor.
Bugün sabahtan beri evdeki tek konumuz akşam nasıl ilaç içireceğiz di.
Sanki atomu parçalıyormuşcasına bir beyin fırtınası, yüzlerce öneri ve yöntem, kar zarar hesaplamaları, zaten hasta olan ebeveynler, inadından daha da hasta olan çocuğum ve bir de maşallah sapasağlam ilgi çekmeye çalışan 14 aylık bebek.
Ne sinir sistemi kaldı ne mantıklı düşünce bizde.

Eğer içtiği bir şey olsaydı mutlaka denerdim ama ayran ve süt dışında yüne içmez ki.

Anladım pek bi bilgim yok allah sabır versin size ve sağlıkla buyutun inşallah
Amin, çok teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Çok çok üzüldüm, nurlar içinde yatsın, mekanı cennet olsun.
Allah geride kalanlara sabır versin ve dediğiniz gibi hiçbir canlı evladıyla sınanmasın, çocuklar hasta olmasın.
Ne diyeceğimi bilemedim ama duanıza tüm yüreğimle amin diyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…