Çocuğa ilaç işkencesi!

Ben de böyle bir çocuktum, ilaç alerjim olduğu 30 yaşında suratımın balon gibi şişmesiyle anlaşıldı. Bu zamana kadar da çokkkk çokkk az ilaç içmişimdir, istemezdim. Belki de içgüdüsel olarak istemiyor çocuğunuz ilaç içmek.

benimkiler surup tarzi seyleri cok seviyorlar, sorun olmuyor.

ancak zaditenin hapini icmesi gerekiyor buyuk olan butun kis boyunca,
onu portakalin veya elmanin icine koyup (saklayip) veriyorum.
ama 5 yasinda, kucukken hic hap icme ihtiyaci olmadi.

Çiğneyince Nasıl oluyor

Sonuçta benim oğlan iyice çiğnemeden bir şeyi yutmaz ki

Elma ve portakalı da çiğner hap da ezilir gibi geldi

Çiğneyince Nasıl oluyor

Sonuçta benim oğlan iyice çiğnemeden bir şeyi yutmaz ki

Elma ve portakalı da çiğner hap da ezilir gibi geldi

ya iste bu ne iyk falan diyor, o arada suyu dayiyorum hop gidiyor,
hap cok kucuk zaten, direk yutulabilir.

aslinda bu ilacin surubunu kullaniyordu eskiden de bulundugumuz yerde hapi varmis sadece.

surup da benimkiler cok aliskinlar, zaten duzenli balik yagi ve d vitamini ictiklerinden gunluk rutinde veriyorum baska ilac da eklenecekse.

Yeğenim böyleydi .En ufak rahatsızlıkta serumla vermek zorunda kalırlardı ilaçları . Anlayabiliyorum derdinizi işiniz zor

Benim büyük oğlumu anlatiyorsun resmen
Calpolu çilekli ilaç pembe ilaç diye filan gene iciriyoruz da antibiyotik vermek ölüm. Ben artık direkt igne istiyorum antibiyotik yazinca..

Aynı benim oğlum bizimki 5 yaşında vişne suyuna karıştırıyorum bazen . Bazende seçenek sunuyorum içmezse daha çok hasta olup iğneye geçileceğini ama içerse gerek kalmayacağını söylüyorum. İçinden gelirse kabul edip içiyor inat ederse de meyve suyuyla veriyorum. Hatta penisilin alerjimiz olduğu için sınırlı sayıda ilaç kullanabiliyoruz . Antibiyotik içinde kapsül antibiyotik alıyoruz içini açıp meyve suyuna döküyorum. Çaresizlikle herseye yapılıyor inan.

fitil denediniz mi gerci o 39 derecede veriliyor
portakal aromalimi aromalimi verdiginiz ilac

Geçmiş olsun Allah şifa versin inşallah, kardeşim aynen böyleydi ilaç içecekse ev ahalisi toplanırdık :) biri ellerini , biri ayaklarını tutardı biride burnunu sıkardi ağzını açsın diye .. sevmiyorsa başka yolu yok maalesef ya iğne olacak yada çikolata ile vermeye devam edeceksiniz..

Çocuğunuz çok ufak değilmiş. Çikolata içinde çakmadıysa aynen devam. 38.5 üzeri ateşin vereceği zarar ile çikolata kıyaslanamaz bile. Yerse pudingli de verebilirsiniz. Hazırlarken görmesin ama. Küçükken ben de pekmezi kola kutusunda pipetle verirdim. Kola diye içerdi. İlaç konusunda her yol mübah.

Benim oğlum da öyle. Şurup kabul etmiyor azar azar çay kaşığıyla vermeyi dene. Olmazsa dr söyle kabul etmiyor diye. Ben çok ağır olmadığı sürece ilaç kullanmiyorum. Meyve veriyorum karisik meyve soyup kaynatip suyunu iciriyorum. Bide benimkiler allerjik bronşit hele büyük oğlum hava alinca rahatliyor. Ilaç son çarem böbrekleri mahvoluyor.

Benim küçük de öyleydi bir gün hastanede ilacı içmesi istendi içmedi klasik zorlukları çıkardı kustu ağladı falan en son içmediği için iğnesini yaptılar sonra bize devrim oldu ilacı içmezsen iğnesini yapacaklar dedik ve ilacı içmeye başladı
Bir musibet bin nasihatten iyi derler

Canim ben ates dusurucu olarK dolven kullanmiyorum icibde direk kanserojen madde varmış bir arastir istersen sende.
Dolven hakkında bu iddiayı okudum, doktora da danıştım.
Yine asılsız bir karalama olduğunu, ilaç firmalarının birbirleri hakkında spekülasyonlar ürettiğini söylemişti.
Mesela dolven soğuk algınlığı gibi hastalıkta verilmiyormuş, boğaz ve solumum yolu hastalıklarında tetikleyici olabiliyormuş.
Ama calpol de bizde işe yaramıyor zaten.

Neler denemedik ki, hepimiz içiyoruz sora sende dediğim an kokusunu alıp noo noo diye ağlıyor yine de.
Yani bizleri taklit etmesi ancak işine geldiği durumda mevcut.

Hangi surup bu? Bizim cocuklarin ilaclarinin hepsinin tadi cok guzel
Dolven kullanıyorum şurup olarak.

İçirebilsem neler vereceğim ama zatem herhangi birinden gelen yiyeceği direkt reddediyor.
Önüne koyulacak ve kendi yiyip içecek, e haliyle böyle olunca benim verdiğim en ufacık bir şey heba oluyor.

Aynen. Örneğin calpol portakallıdır. İbifen, Pedifen de öyle., aferin yada kongest mi kullandı acaba konu sahibi onlar zehir gibi
Dolven kullanıyorum, çocuğumun yaş aralığındaki calpol çilekli ve güzel tatlı ama içmiyor ve etki de etmiyor.
İnatçı ateşe dolven etki ediyor.

Aynen öyle.
Bu kadar inatçı ve bağımsızlık savaşı vermesinde bir uzmandan yardım almaya ihtyacım var.
Dediğiniz gibi sorun sadece ilaçta değil ki, meyve de yediremem muz dışında.
Banyodan da çıkaramayız, bizim müdahale ettiğimiz her şeyde çok hırçın ve saatlerce anlayabiliyor.
Şuan 2 yaş sendromunda olduğu ve kardeşi de olduğu için, pedagog değil ama doktorlar kendi haline bırakıp, müdahale etmeyin elinizden geldiği kadar.
Çocuk hem kıskançlığı hem de sendromunu aynı dönemde yaşıyor kolay değil diyor.
Yeğenim de aynı öyle bir çocuk ,kardeşim de çok zorlanıyor.Kaç yaşında ona göre bişey diyelim
2 buçuk yaşına yakın.

Çok geçmiş olsun. Bir kereden bir sey olmaz tabirimiz var ya zor durumda kalinca vicdan yapmayin derim. Aglamasindan iyidir. Sabah baba kiz sapir supur cikolata yediler. Babasi simite surup veriyor o da sur sur diye istiyor. (17aylik oldugu icin vermemeye ozen gosteriyorum) oyle iletisim kurmuslar diye zor olsa da sustum, icime attim:)
Çocuktan çocuğa değişiyor. Kardesı kaç aylık? Yeni doğan döneminde kiskançlik yapiyorlar fakat senesine oyun oynamaya basladiklarinda birbirlerinin en iyi arkadaslari oluyorlar. Cevremden gozlemledigim oyle. Anneye dusen sabır oluyor. Ben hangi ayda dogdugunu ve burcunu merak ettim mimik inatçının :)

Tek diyebilecegim buyuyunce geciyor :) kucuklugunu hatirlamak bile istemedigimden silmisim beynimden hic aklima gelmiyor.. allah yardim etsin istahsiz cocuk coooooook zor :/

Benim oğlum küçükken aynen dediğiniz gibiydi.hiçbir şekilde içmezdi ilaçları.babasıyla artık zorla yatırıp elini kolunu tutarak içirmeye çalışırdık geri püskürtürdü.şırıngayla da almazdı.en son iğne verirdi doktor mecburen.şimdi 5 yaşında bu seferde dolaptan ilaçları alıp kafasına şişeyle dikecek neredeyse elinden zor alıyoruz ilacı.hiçbir şey yapmadık zamanla değişti

Benimki 3 yaşındaydı içmedi içmedi sonra serumu yedi4 günde iğne antibiyotik o gün bugündür şurup içmeye bayılır şuan6 yaşında dert etme doktoruna danış bence bende öyle yapmıştım geçmiş olsun kuzuya bu arada

fitil hem daha etkili hem kullanımı kolay.ben fitil veriyorum genelde çocuğa.

ya fıtıl bana nıyeyse daha travmatık gelıyor
bebekken farkında olmuyorlar ama farkındalıkları basladıgında bılemıyorum ben 6 ayını doldurdugundan berı asla fıtıl vermedım bu sebeple ... ıcgudusel bırsey... agızdan surubu reddeden cocuk poposuna bırseyın ıtılecegını hıssettıgı an ona daha kotu gelır dıye dusunuyorum daha zor olur travmatık onun yerıne ıgneyı tercıh ederım sahsen bırdahakıne cocugum suruba zorluk cıkarırsa dırek ıgne talep edıcem en temızı

aynı çocuktan bende de mevcut doktor ınanmamıştı getır ben verırım dedı veremedı ve dedi ki o zaman igne yapalım sonra o sozu duydu ve ver dedı azar azar 1 ml 1 ml verırıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…