- 21 Kasım 2012
- 9.068
- 9.560
- 398
- Konu Sahibi filmdelisi
-
Merhabalar.
Bu konu benim için tam bir işkence, aynı zamanda oğlum için de öyle.
Bebekliğinden beri asla ilaç içiremeyiz, keza zaten yemek bile yediremeyiz kendi istiyorsa yer.
Malum kış, ateşi var ve ben az önce küfrede küfrede ateş düşürücüyü ÇİKOLATA ya karıştırıp verdim.
İlk defa denedim ve aldı.
Yararı zararından daha mı az, tartışılır ama ilk defa verebildim.
Çikolata vermenin vicdan azabı, ateşini 38 altına düşürmenin mutluluğuyla cebelleşiyor.
Daha önce mamaya, suya, yoğurda karıştırma gibi birçok şey denedim ama nafile.
Direkt ağzına zorla şırınga ile sıkarsak zaten 30 saniye içinde kusuyor.
Geçen burnuna fizyo sıktım, onun ardından bile kustu.
Bu kadar müdahaleye kapalı bir çocuktan bahsediyorum.
Sizler neler yapıyorsunuz ya da nasıl aştınız bu süreci, ne olur akıl verin kafayı yiyeceğiz artık ev ahalisi olarak!
benimkiler surup tarzi seyleri cok seviyorlar, sorun olmuyor.
ancak zaditenin hapini icmesi gerekiyor buyuk olan butun kis boyunca,
onu portakalin veya elmanin icine koyup (saklayip) veriyorum.
ama 5 yasinda, kucukken hic hap icme ihtiyaci olmadi.
Çiğneyince Nasıl oluyor
Sonuçta benim oğlan iyice çiğnemeden bir şeyi yutmaz ki
Elma ve portakalı da çiğner hap da ezilir gibi geldi
Yeğenim böyleydi .En ufak rahatsızlıkta serumla vermek zorunda kalırlardı ilaçları . Anlayabiliyorum derdinizi işiniz zorMerhabalar.
Bebekliğinden beri asla ilaç içiremeyiz, keza zaten yemek bile yediremeyiz kendi istiyorsa yer.
Malum kış, ateşi var ve ben az önce küfrede küfrede ateş düşürücüyü ÇİKOLATA ya karıştırıp verdim.
Çikolata vermenin vicdan azabı, ateşini 38 altına düşürmenin mutluluğuyla cebelleşiyor.
Geçen burnuna fizyo sıktım, onun ardından bile kustu.
Bu kadar müdahaleye kapalı bir çocuktan bahsediyorum.
Sizler neler yapıyorsunuz ya da nasıl aştınız bu süreci, ne olur akıl verin kafayı yiyeceğiz artık ev ahalisi olarak!
Dolven hakkında bu iddiayı okudum, doktora da danıştım.Canim ben ates dusurucu olarK dolven kullanmiyorum icibde direk kanserojen madde varmış bir arastir istersen sende.
Neler denemedik ki, hepimiz içiyoruz sora sende dediğim an kokusunu alıp noo noo diye ağlıyor yine de.Benim ufaklik da icmiyordu , benim yontem kasiga surubu koyuyo gibi yapip once babasina sonra abisine sonra kendi agzima iciyormus gibi yapip sonra da sira sende deyip ona icirmek
Bizde cok ise yariyor , sipa kendini de bir birey olarak gordugu icin onlar ne yaparsa bende yaparim modunda , ilac icmede cok ise yariyor
Dolven kullanıyorum şurup olarak.Hangi surup bu? Bizim cocuklarin ilaclarinin hepsinin tadi cok guzel
İçirebilsem neler vereceğim ama zatem herhangi birinden gelen yiyeceği direkt reddediyor.Bağışıklık sistemi için kesinlikle Möller balık yağı şurubu .. oğlum artık hasta olmuyor. 2 yaş üstüne uygun. 1 tatlı kaşığı her sabah. Hastalığı unuttum çok şükür. Tadı yok. Koyu kıvamlı su gibi . Şekerli çiklet kokusu var oğlum bayılarak içiyor. Şiddetle tavsiye ederim
Dolven kullanıyorum, çocuğumun yaş aralığındaki calpol çilekli ve güzel tatlı ama içmiyor ve etki de etmiyor.Aynen. Örneğin calpol portakallıdır. İbifen, Pedifen de öyle., aferin yada kongest mi kullandı acaba konu sahibi onlar zehir gibi
Aynen öyle.anladığım kadarı ile bu direnç mevzusu sadece ilaca karşı değil. ve istediği şey olmadığında da bilinçli kendini kusturuyor.
bence sizin ilacı nasıl aldırırımdan ziyade genel olarak iyi bir pedagoga görünmenizde fayda var.
zira bu kadar direnç ilerisi için de evdeki diğer çocuğun gözlemi için de iyi değil.
her şeyi geçtim sizin psikolojiniz için de iyi değil.
2 buçuk yaşına yakın.Yeğenim de aynı öyle bir çocuk ,kardeşim de çok zorlanıyor.Kaç yaşında ona göre bişey diyelim
Çok geçmiş olsun. Bir kereden bir sey olmaz tabirimiz var ya zor durumda kalinca vicdan yapmayin derim. Aglamasindan iyidir. Sabah baba kiz sapir supur cikolata yediler. Babasi simite surup veriyor o da sur sur diye istiyor. (17aylik oldugu icin vermemeye ozen gosteriyorum) oyle iletisim kurmuslar diye zor olsa da sustum, icime attim:)Dolven hakkında bu iddiayı okudum, doktora da danıştım.
Yine asılsız bir karalama olduğunu, ilaç firmalarının birbirleri hakkında spekülasyonlar ürettiğini söylemişti.
Mesela dolven soğuk algınlığı gibi hastalıkta verilmiyormuş, boğaz ve solumum yolu hastalıklarında tetikleyici olabiliyormuş.
Ama calpol de bizde işe yaramıyor zaten.
Neler denemedik ki, hepimiz içiyoruz sora sende dediğim an kokusunu alıp noo noo diye ağlıyor yine de.
Yani bizleri taklit etmesi ancak işine geldiği durumda mevcut.
Dolven kullanıyorum şurup olarak.
İçirebilsem neler vereceğim ama zatem herhangi birinden gelen yiyeceği direkt reddediyor.
Önüne koyulacak ve kendi yiyip içecek, e haliyle böyle olunca benim verdiğim en ufacık bir şey heba oluyor.
Dolven kullanıyorum, çocuğumun yaş aralığındaki calpol çilekli ve güzel tatlı ama içmiyor ve etki de etmiyor.
İnatçı ateşe dolven etki ediyor.
Aynen öyle.
Bu kadar inatçı ve bağımsızlık savaşı vermesinde bir uzmandan yardım almaya ihtyacım var.
Dediğiniz gibi sorun sadece ilaçta değil ki, meyve de yediremem muz dışında.
Banyodan da çıkaramayız, bizim müdahale ettiğimiz her şeyde çok hırçın ve saatlerce anlayabiliyor.
Şuan 2 yaş sendromunda olduğu ve kardeşi de olduğu için, pedagog değil ama doktorlar kendi haline bırakıp, müdahale etmeyin elinizden geldiği kadar.
Çocuk hem kıskançlığı hem de sendromunu aynı dönemde yaşıyor kolay değil diyor.
2 buçuk yaşına yakın.
fitil hem daha etkili hem kullanımı kolay.ben fitil veriyorum genelde çocuğa.Merhabalar.
Geçen burnuna fizyo sıktım, onun ardından bile kustu.g
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?