Çocuğa ilaç işkencesi!

Sağolun Allah razı olsun, evet maalesef yaşınız da ölüm ne demek anlayacak bir yaş olunca çok etkileniyorsunuz, üstelik giden kardeşiniz olunca etkisi üzerinizden gitmiyor ben hiç havale geçirmemişim ama rahmetli kardeşim geçirmiş, havalenin genetik olduğunu ben de okumuştum kızım havale geçirdiğinde çıldırmışcasına herşeyi okuyup araştırma yaparken, 7 yaşında bünye yenileniyormuş, o yaştan sonra çok şükür ki yüksek ateşe bağlı bir sorun yaşamadık ama 15 aylıktan 7 yaşına gelene kadar ki dönemde sürekli tetikteydik ve zor bir dönemdi bizim için çünkü ateşin dışa vurmasında yüksek ateş olduğunu fark edebiliyorsunuz ama bizim kızın bazen gizli ateşi oluyordu, eller ayaklar buz gibi ama çocuk içten içe yanardı, 5 dakika da bir ateş ölçtüğümüzü sabaha kadar gözümüzü kırpmadığımız günler olurdu, çocuk hastalıklarının hepsi zor, tüm çocuklar hep sağlıklı olsun inşaallah.

Son düzenleme:
Başınız sağolsun.Allah kardeşinizin acısını unutturacak başka acı yaşatmasın.Bize de Dr havale için en riskli dönem 5ay 5yaş demişti. 5.aydan önce ve 5 yaşından sonra pek görülmez deyip artık 7 yaşına kadar yükseldiğini eklemişti.Ben de evhamlı annelerdenim.Ama etrafımda benim gibi anneler görünce ben onları hassas anne diye niteliyorum.Allah hiç kimseyi evladıyla sınamasın.

Amin inşallah Rabbim çaresiz hastalık göstermesin.

Kardeşimi okula başlayana kadar ara ara doktora götürmüştü annem hatırlıyorum. Beni de 6 yaşıma kadar götürmüş. Dediğiniz gibi 7 yaşından sonra risk kalmıyormuş.

Bazı havale geçiren çocuklarda belirtiler kalıyormuş, mesela hemşire bir tanıdığımız demişti. Salıncakta çok hızlı sallanınca kötü olma, lunaparktaki hızlı oyuncaklardan korkma hatta bir tanıdığı merdivenlerden inerken ürke ürke iniyormuş. Bende de bu oluyor sonradan farkettim. Böyle hızlı hızlı inemiyorum merdivenleri, düşüverecekmişim gibi geliyor. Lunaparkı falan da pek sevmem hız gerektiren oyuncaklara binemem. Bilmiyorum bebekken geçirdiğim havalenin etkisi midir yoksa ben mi öyle yorumluyorum.

Bende ogluma ilac iciremedigim icin iğne yazdirmistim.Bir sure sonra akli yavas yavas ermeye başlayınca oturup anlatmistim Ilac icince iyilestigini gorunce daha da sorun cikarmadi.
Simdi bi yeri agrisa kosa kosa geliyor Anneee surup ver diye

Geçmiş olsun. Ateşi düşmüyorsa fitil deneyin hem daha etkili. 2 çocuğumu da aynı sizin dediğiniz gibi büyüttüm. Ah halıların koltukların dili olsa da konuşsa kaç şişe şurup içtiler. Ama fitille çok şükür düşürüyordum ateşlerini.

Anne değilim belki o yüzden sizi anlamıyorum.
Ama vicdan azabi niye?

Tuz ruhu içirmediniz ya?

Çikolata yiyecek. Bugün yarın sonraki gün. Bundan kacıs yok.

Amacinız çocuğu zehirlemek mi?hayır.
Amacınız kendinizce tedavi uygulamak. Onun kötü olması icin yapılmış bi şey yok

Nedir bu annelerdeki sürekli vicdan muhasebesi. Her anne böyle midir? Ya da ben anne olsam ben de mi vicdan azabı çekeceğim
Ben kendimce mantıklı düşündüğümü saniyorum ama anne olunca "yetersizlik hissi" mantığın önüne mi geçiyor. Istisnası yok mu?

Annem bana 2 aylıkken çay içirirmiş.
Aynı zamanda menenjit geçirdiğimi derhal fark edip doktora götürdü. Menenjit gibi ciddi bir hastalığı erken teşhis ile atlattım.
Hicbir seyin yanlış ya da doğruluğunu tartişmıyorum
Ama gördüğünüz gibi bir kayip olmadan büyüdüm. Kendinize bu eziyet neden.

Bütün annelere soruyorum. Bu bir eziyet degil mi??

Sorularıma cevap veren annelere şimdiden çok teşekkür ederim.

Hepinize kolay gelsin.

Merhabalar. Çocuğunuz kaç yaşında? Sevdiği yiyecekler neler mesela?
2 buçuk yaşına yakın.
Sevdiği şeyler makarna, patates, çırpılmış yumurta, köfte, tost, muz, ayran ve süt.
Ve tabi ki tatlı!
Her türlü tatlı yiyecek, puding, pasta, çikolata, sütlaç vb. gibi.
Sulu hiçbir yemek yemediği, çorba tüketmediği için yediği şeylere saklamam çok zor oluyor.
Halbuki 1 yaşına kadar yani aklı erip de yemek ayırt etmeye başlayana kadar siyez bulguru, ruşeym, avokado, somon ve sebze türlüleri ve çorbaları ile büyüttüm ben onu.

Merhabalar, kendimce kısaca cevaplayayım.
Çocuk beslenmesi asla bir kerelik değildir ve dünyadaki en iyi gurmeler olduğundan sevdiği tadı arayana kadar yemek yemeyi reddediyorlar.
Çikolata ya da şeker, en katı olduğum konuydu ki benden bihaber bir şekilde alıştırılmış, tadını öğrenmiş oldu.
Sonuç ise, çocuk normal yemeği reddedip daima o tatları istiyor.
Mesela tüplü çikolata hediye getirip eline verilen çocuğum, diş macununu deli gibi yemeye çalışıyor.
Tadı şekerli olmadığı için diş fırçalamayı bıraktı çünkü o tüpü kafasında lezzetli diye kodladı.
Hüüp hareketiyle olur olmadık yerde tutturuyor onun için.
Aynı şekilde yine bana sormadan eline kuzenleri tarafından tutuşturulan lolipopun ne olduğunu bilip, her yuvarlak ve küçük bir cisim gördüğünde hophopp diye ağlıyor benim oğlum.
Onlar sünger gibi ne verirseniz hem de tek seferde öğreniyorlar.
Benim şuanki endişem, çocuğuma ateşli günleri bitene kadar nutellayla ilaç vereyim ama bunu alışkanlığa çevirmesi durumda nasıl baş edeceğim?
Önündeki yemek tabağını duvara fırlatıp cukooo diye bağırdığında nasıl yöneteceğim ki süreci?
Ayrıca ilaçların çikolata ile etkileşimi konusunda ise hiçbir fikrim yok, bilgi de bulamadım.
Yani anne olmak maalesef böyle olmayı gerektiriyor.
Aman çocuğum çikolata yemesinden çok daha öte, olmayan beslenme düzenini iyice yerle bir etmek, vücuduna hiçbir yararı olmayan bir maddeyi dünyada en güvendiği kişiden birkaç gün alarak kafasında iyiyle özdeşleştirmek, dişlerine vereceği çokça hasarı hesap etmek ve aynı anda ateşini düşürürken, günü anlık kurtarırlen gelecekte başına daha büyük sorunlar açabileceği için endişelenmek.

Ha bu arada, oğlum daha 28 aylık altı bezli, ağzında emzik.
Yani 2 buçuk yaşında bile değil, çocuk dediğime bakmayın.
Evde bir küçüğü daha var ondan benim bebeğim büyüdü, abi oldu adı da çocuğa terfi etti.

Canim ben ates dusurucu olarK dolven kullanmiyorum icibde direk kanserojen madde varmış bir arastir istersen sende.

Acken veriyorum
Antınıyotıge portakal suyu damlatiyprum, gecmıs olsun buarada mecbursun yapıcak bısey yok

Çikolata metodunu bulduysanız devam ama sonrasında dişlerini fırçalayın.
Ben tv karşısında bir elimde şırınga bir elimde su ile yavaş yavaş 10 dakikada içiriyorum bir anda sıkmıyorum.
Bir de siz böyle zorlarsanız daha da zorlanırsınız

Büyük kızımda içiremiyodum paket süte meyvasuyuna şiringa ile kattım bi kenarından ama pipetle ampalajı o patlattığı için hiç anlamadı

2. Kızım sa hiç sorun olmadı pisboğaz kendisi şurubu şişeyle versem içer sağolsun ablasıda onda görüp alıştı rahatım şimdi

İlaç içmeyişi çok sıkıntı anlatsan konuşsan ödül falan denesen

Cocugumuzun atesi çıktığında endiselenmemeiz gerektigini hurafelerin yanlis inanislarin havaleye sebep oldugunu atesin bir savubma mekanizması hatta hastaligi iyilestirme sureci okdugunu anlattigindan beri doktorumuz ates dusurucu kullanmiyorum. 40a bile cıktı sadece grip ve krup oluyor. Şimdi bir de anaokulunda tam da hastalik donemi ki sormayin gitsin. Geceleri uykusuz kalabiliyorum ben de öğretmenim ama ilaclardan kacabildigim kadar kaçıyorum..

Bunu bi araştırın olur mu? Meyve sularıyla antibiyotik etkilrşime geçebiliyor maalesef.
Doktor bu sekılde tavsıye ettı ozellıkle tadı cok kotu katı olan antıbıyotıklerde bu sekılde uyguladım. kasıga bır kac damla portakal sıkıyorum o sekılde verıyorum ama

1,5 yaşında ellerini tutarak zorla vermek zorunda kalıyordum ben. Ardından hemen su veriyordum ve direk oyuna geçiş yapıyorduk. Bu sene anlatıyorum neden içmesi gerektiğini. Tadının kötü olduğunu ama su içer içmez ağzından temizleneceğini, yinede vücudunun iyileşeceğini anlatıyorum. Hemen içiyor zaten.

Burcu nedir çocugunuzun,söyleyinde hamile kalırken o tarihe denk getirmeyelim:)
Şaka tabi,allah yardımcınız olsun.benim küçük kızımda içmek istemez.sırıngayla zorla veriyorum.tek avantajımız kusmuyo olması
Büyük kızımda şurup hastası,içecek gözünde görüyo.her gün bi şişe versem bitirir:))

Kusacak kadar tepki veriyorsa ver gitsin çikolata, çikolatalı süt, meyve suyu gibi şeylerle.
O kadardan bir şey olmaz rahat ol. Her gıdanın ve ilacın etki ettiği yer farklı..

Oğlum maşallah çok şükür renkli ateş düşürücü şurupları seviyor. Ama antibiyotikler içinden tek birini sorunsuz içiyor. Bazen zorla tutup içiriyoruz. Şimdiye kadar kusmadı. Ama kusarsa ben de senin gibi bir şeylere katarım mecbur..
Artık renginden bile anlıyolar.

Aynen.
İçiremediğim antibiyotik yüzünden doktora gidip "iğne verin" demiştim.
En azından biraz ağlar ama çıkarma veya reddetme lüksü yok..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…