- 12 Temmuz 2006
- 58.964
- 225.266
- 1.223
- 53
- Konu Sahibi filmdelisi
-
Sağolun Allah razı olsun, evet maalesef yaşınız da ölüm ne demek anlayacak bir yaş olunca çok etkileniyorsunuz, üstelik giden kardeşiniz olunca etkisi üzerinizden gitmiyorBaşınız sağ olsun çok üzüldüm, sizde travmaya sebep olmuştur tabi bu olay.
Bizim ailede de havale geçmişi var babam, halam, ben ve erkek kardeşim geçirmişiz. (Hatta erkek kardeşimin havale geçirişine bende şahit olmuştum hiç unutamam o olayı.) Baba tarafından da bir kuzenimin kızı bebekken geçirmişti hastaneye son anda yetiştirmişlerdi. Sanırım genetik olarak da geçiyor. Kızım 2,5 yaşını geçti her ateşlendiğinde evham yaparım, elim ayağıma dolaşır.
Başınız sağolsun.Allah kardeşinizin acısını unutturacak başka acı yaşatmasın.Bize de Dr havale için en riskli dönem 5ay 5yaş demişti. 5.aydan önce ve 5 yaşından sonra pek görülmez deyip artık 7 yaşına kadar yükseldiğini eklemişti.Ben de evhamlı annelerdenim.Ama etrafımda benim gibi anneler görünce ben onları hassas anne diye niteliyorum.Allah hiç kimseyi evladıyla sınamasın.Sağolun Allah razı olsun, evet maalesef yaşınız da ölüm ne demek anlayacak bir yaş olunca çok etkileniyorsunuz, üstelik giden kardeşiniz olunca etkisi üzerinizden gitmiyorben hiç havale geçirmemişim ama rahmetli kardeşim geçirmiş, havalenin genetik olduğunu ben de okumuştum kızım havale geçirdiğinde çıldırmışcasına herşeyi okuyup araştırma yaparken, 7 yaşında bünye yenileniyormuş, o yaştan sonra çok şükür ki yüksek ateşe bağlı bir sorun yaşamadık ama 15 aylıktan 7 yaşına gelene kadar ki dönemde sürekli tetikteydik ve zor bir dönemdi bizim için çünkü ateşin dışa vurmasında yüksek ateş olduğunu fark edebiliyorsunuz ama bizim kızın bazen gizli ateşi ölüyordu, eller ayaklar buz gibi ama çocuk içten içe yanardı, 5 dakika da bir ateş ölçtüğümüzü sabaha kadar gözümüzü kırpmadığımız günler olurdu, çocuk hastalıklarının hepsi zor, tüm çocuklar hep sağlıklı olsun inşaallah.
Sağolun Allah razı olsun, evet maalesef yaşınız da ölüm ne demek anlayacak bir yaş olunca çok etkileniyorsunuz, üstelik giden kardeşiniz olunca etkisi üzerinizden gitmiyorben hiç havale geçirmemişim ama rahmetli kardeşim geçirmiş, havalenin genetik olduğunu ben de okumuştum kızım havale geçirdiğinde çıldırmışcasına herşeyi okuyup araştırma yaparken, 7 yaşında bünye yenileniyormuş, o yaştan sonra çok şükür ki yüksek ateşe bağlı bir sorun yaşamadık ama 15 aylıktan 7 yaşına gelene kadar ki dönemde sürekli tetikteydik ve zor bir dönemdi bizim için çünkü ateşin dışa vurmasında yüksek ateş olduğunu fark edebiliyorsunuz ama bizim kızın bazen gizli ateşi ölüyordu, eller ayaklar buz gibi ama çocuk içten içe yanardı, 5 dakika da bir ateş ölçtüğümüzü sabaha kadar gözümüzü kırpmadığımız günler olurdu, çocuk hastalıklarının hepsi zor, tüm çocuklar hep sağlıklı olsun inşaallah.
Merhabalar.
Bu konu benim için tam bir işkence, aynı zamanda oğlum için de öyle.
Bebekliğinden beri asla ilaç içiremeyiz, keza zaten yemek bile yediremeyiz kendi istiyorsa yer.
Malum kış, ateşi var ve ben az önce küfrede küfrede ateş düşürücüyü ÇİKOLATA ya karıştırıp verdim.
İlk defa denedim ve aldı.
Yararı zararından daha mı az, tartışılır ama ilk defa verebildim.
Çikolata vermenin vicdan azabı, ateşini 38 altına düşürmenin mutluluğuyla cebelleşiyor.
Daha önce mamaya, suya, yoğurda karıştırma gibi birçok şey denedim ama nafile.
Direkt ağzına zorla şırınga ile sıkarsak zaten 30 saniye içinde kusuyor.
Geçen burnuna fizyo sıktım, onun ardından bile kustu.
Bu kadar müdahaleye kapalı bir çocuktan bahsediyorum.
Sizler neler yapıyorsunuz ya da nasıl aştınız bu süreci, ne olur akıl verin kafayı yiyeceğiz artık ev ahalisi olarak!
2 buçuk yaşına yakın.Merhabalar. Çocuğunuz kaç yaşında? Sevdiği yiyecekler neler mesela?
Merhabalar, kendimce kısaca cevaplayayım.Anne değilim belki o yüzden sizi anlamıyorum.
Ama vicdan azabi niye?
Tuz ruhu içirmediniz ya?
Çikolata yiyecek. Bugün yarın sonraki gün. Bundan kacıs yok.
Amacinız çocuğu zehirlemek mi?hayır.
Amacınız kendinizce tedavi uygulamak. Onun kötü olması icin yapılmış bi şey yok
Nedir bu annelerdeki sürekli vicdan muhasebesi. Her anne böyle midir? Ya da ben anne olsam ben de mi vicdan azabı çekeceğim
Ben kendimce mantıklı düşündüğümü saniyorum ama anne olunca "yetersizlik hissi" mantığın önüne mi geçiyor. Istisnası yok mu?
Annem bana 2 aylıkken çay içirirmiş.
Aynı zamanda menenjit geçirdiğimi derhal fark edip doktora götürdü. Menenjit gibi ciddi bir hastalığı erken teşhis ile atlattım.
Hicbir seyin yanlış ya da doğruluğunu tartişmıyorum
Ama gördüğünüz gibi bir kayip olmadan büyüdüm. Kendinize bu eziyet neden.
Bütün annelere soruyorum. Bu bir eziyet degil mi??
Sorularıma cevap veren annelere şimdiden çok teşekkür ederim.
Hepinize kolay gelsin.
Canim ben ates dusurucu olarK dolven kullanmiyorum icibde direk kanserojen madde varmış bir arastir istersen sende.Şuan kontol ettim 37 olmuş, mışıl mışıl uyuyor.
Çikolata nelere kadir, benim everest inatlı oğluma bile ilacı içirdi.
Ki tadına baktım, 1 tatlı kaşığı nutellayla dolven karıştırdım, midem bulandı benim o derece kötü bir şey olmuş ama işe yaradı.
Çikolata metodunu bulduysanız devam ama sonrasında dişlerini fırçalayın.Merhabalar.
Bu konu benim için tam bir işkence, aynı zamanda oğlum için de öyle.
Bebekliğinden beri asla ilaç içiremeyiz, keza zaten yemek bile yediremeyiz kendi istiyorsa yer.
Malum kış, ateşi var ve ben az önce küfrede küfrede ateş düşürücüyü ÇİKOLATA ya karıştırıp verdim.
İlk defa denedim ve aldı.
Yararı zararından daha mı az, tartışılır ama ilk defa verebildim.
Çikolata vermenin vicdan azabı, ateşini 38 altına düşürmenin mutluluğuyla cebelleşiyor.
Daha önce mamaya, suya, yoğurda karıştırma gibi birçok şey denedim ama nafile.
Direkt ağzına zorla şırınga ile sıkarsak zaten 30 saniye içinde kusuyor.
Geçen burnuna fizyo sıktım, onun ardından bile kustu.
Bu kadar müdahaleye kapalı bir çocuktan bahsediyorum.
Sizler neler yapıyorsunuz ya da nasıl aştınız bu süreci, ne olur akıl verin kafayı yiyeceğiz artık ev ahalisi olarak!
Bunu bi araştırın olur mu? Meyve sularıyla antibiyotik etkilrşime geçebiliyor maalesef.Acken veriyorum
Antınıyotıge portakal suyu damlatiyprum, gecmıs olsun buarada mecbursun yapıcak bısey yok
Doktor bu sekılde tavsıye ettı ozellıkle tadı cok kotu katı olan antıbıyotıklerde bu sekılde uyguladım. kasıga bır kac damla portakal sıkıyorum o sekılde verıyorum amaBunu bi araştırın olur mu? Meyve sularıyla antibiyotik etkilrşime geçebiliyor maalesef.
Burcu nedir çocugunuzun,söyleyinde hamile kalırken o tarihe denk getirmeyelim:)Kayınvalidemin diğer torunları da yemek yemez, inattır.
Çok çocuklu koloni şeklinde büyümüşler yami bugüne kadar belki 50 60 çocuğa(yeğen, torum, kardeş vs) muhattap olmuş.
Ben böyle inat görmedim, 1 damla mı sokmaz kızım ağzına istemediği şeyi diyor.
Mesela geçen sene cebimde yeşil üzümle gezerdim bayılırdı, bu sene 1 tane bile dudağına değdiremedik.
Böyle bir şey görmedim ben ömründe, sinir krizi geçiriyor istemediği şey olursa.
Valla ne yalan söyleyeyim, ben de baş edemediğim durumda iğne yaptırıyorum ve içim çok rahatlıyor.
Normal bir anne çocuğuna ipne yapılınca üzülür, değil mi?
Ben göbek atıyorum çok şükür diye.
Ama o baş edemediğim, 3 günde düşüremediğim 40 derece ateş durumunda ancak, geri kalanı evde böyle kaos durumu bizde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?