Çocuğa şiddet

183’ü arayıp ihbar edin. İncelemeye gelirler

Polisin bir sey yapacağını pek sanmıyorum.yaparlar mi ki gerçekten? Keşke...anca farklı kişilerin de sürekli araması vs lazım. Başka duyan yok mu? Bizim insanımız da bir acayip..

Görümden bayramda 2 gün bizde kaldı. 4 yaşındaki oğlu sanki etini koparmışcasına agladı saat 12 ve aslaaa susmuyor aslaaa. Hepimiz ne yapacagımızı sasırdık. İnanın böyle çocuklar var.İnsallah o çocuğun durumuda böyledir. Siz yanılıyorsunuzdur umarım.

Tek umudum ve bunca zaman beklememin sebebi de buydu zaten. O tarz çocukları çok iyi biliyorum. Hep acaba mı dedim. Ama bir yerden sonra da keşke demekten korkmaya başladım.

Çocukları gözlemlediniz mi? Özgüvenleri nasıl? Hareketleri, konuşmaları, oynamaları falan? Polise isimsiz ihbarda bulunabilirsiniz.

İyice emin misiniz?

komşularımız bizi tanımasa çocuklarımızı dövdüğümüzü o yüzden ağladıklarını düşünür kesin. Özellikle banyoda. Duyduğunuz vurma sesini bilemeyeceğim tabii

Ya valla benim de çocuklar bazen cok agliyor , büyüğü bile. Ağlayarak yaptırmaya çalışıyorlar isteklerini. İstediğin kadar ağla diyorum, yapmam yani bazı şeyleri.
Bazen diyorum ,öyle ağlıyorsun ki komşular dövüyorum sanacak
Bir de bir çocuk filminde duymuştu sanırım.
Ah anne yapma etme diye bağırıyor, ama rol yapıyor. Sonra guluyoruz.
Hele iki çocukla, gerçekten sürekli birbirlerini bağırıp, ağlıyorlar.
Aslında basit şeyler oluyor ama tepkiler böyle.
Mesela , yüzüne su sıçradı diye ağlıyor.
Ablası aniden sarılırken,kardesinin dişine kolu geldi diye ağlıyor.
İse gitsem bu kadar yorulmam

Önce bir git bak kimdir nedir neyin nesi selam verme bahanesiyle bı konuşmasına tipine bak. Baktın belalı tipler değil o zaman nazikçe uyar devam ederse sert uyar ve polisi çağır. Çocuklara çok üzüldüm tatil diye çocuklara zindan ediyor hayatı. Ama Türkiye de silah edinmek o kadar kolay ki direk kavga gürültüyle iletişim kurmazdim.

Açıkça konuşun
Ben sesleri duyuyorum ses kaydı aldım
Bir daha ses duyarsam polisi arayacağım
Kayıtlar elimde var deyin
Bakınnasıl bi tarafları tutuşuyor
Ay denir mi oyle
Oldurecek mi kim bilir
Neler yasanıyor
Herkes birbirini asma kesme pesınde artık

Dayak oldugundan eminseniz, kesinlikle polisi arayin, ben dayanamazdim herhalde.

Cocuklar baska sebeple bagiriyorlarsa da herhalde polis (cocuk polisi ilgileniyor galiba bu sorunlarla) bunu anlayip adli bir vakaya donusmeden cozecektir diye dusunuyorum.

Bazı çocuklar farklı yapıya sahip benim çocuğumda bazen hiç bir şey yokken istediği en küçük bir şey olmadığında bağıra bağıra ağlıyor konuşsam da fayda etmiyor bu tür durumlarda kendi haline bırakıp sakinleşene kadar ağlamasına müsaade ediyorum, susması için istediği şeyi yapmam gerekir ama bu seferde bunu koz olarak kullanıyor o yüzden yapmıyorum.
Geber vs biraz ağır cümleler haklısınız ama şiddetten emin değilseniz töhmet altında bırakmayın sakince konuşmayı deneyin derim.

Tek umudum ve bunca zaman beklememin sebebi de buydu zaten. O tarz çocukları çok iyi biliyorum. Hep acaba mı dedim. Ama bir yerden sonra da keşke demekten korkmaya başladım.

Şüpheniz varsa polisi arayın, umarım şiddet yoktur, ağlayarak kendine vurup yerlere atarak isteklerini yaptırmaya çalışan bir çocuğun seslerinden ibarettir inşaallah

Maalesef evladına şiddet uygulayan aileler de var ama annesine vuran çocuklar da var, belki çocuk annesine vuruyordur, geceleri yürüyüşe çıkıyorum güzergahımda hep aynıdır, yaz mevsimi olduğundan herkesin kapısı penceresi açık, gecenin sessizliğinde evlerdeki tüm sesler sokaktan duyuluyor, son 3 gecedir 8-9 yaşlarında bir çocuğun sesini duyuyorum, çocuk öyle bir bağırıyor ki sokak inliyor ve acayip küfür ediyor, ilk gece bağırış ve küfürleri duyduğumda karşısında başka bir çocuk var ona küfür ediyor sandım, sonraki geceler belli belirsiz duyulan ama tonlamadan sakin konuşan bir kadına ait konuşmalar duydum, belki annesi belki ablası bilmiyorum ama çocuk karşısındaki kadına bağırıp küfür ediyor, beni sinirlendirme diye çığlık atıyor, ağza alınmayacak bir çocuğa yakışmayacak küfürler ediyor.

Sizin şahit olduğunuz olay tam olarak nedir bilmiyorum ama maalesef bazı ailelerde çocuklarını özgür özgüvenli kısıtlamadan yetiştireceğim derken işin ayarı kaçıyor, annesine vuran, bağıran, küfür eden, sinir krizi geçiren çocuklar çıkıyor ortaya, şiddet uygulayan anne babayı şikayet etmeliyiz çok şükür onları şikayet edecek merciler var ama durduk yere sinir krizi geçirip sabahın 7’inden gecenin 1’i, 2’sine kadar çığlık atıp ağlayan çocukları ailelerine bile söyleyemiyoruz, 0-5 yaş grubu müstesna onlar hariç, diğer çocuklar da hemen kıyamet kopuyor, onlar şeyi yapabilir ama ailesi bu konuda uyarılamaz kavgası çıkıyor.

Ben bu konuda cok arada kaldim, benim büyük cocugum mesela banyo ettirdigimde yalvariyorum yapma, herseyi yap ama bunu yapma, istedigin herseyi yaparim ama yeter ki bunu Bana yapma diye aglardi. Cam ve havalandirmadan ses tüm sokaga yansirdi. Yaptigim tek sey cocugu yikamak. Duyanin aklina kimbilir neler gelir

Tanıyor musunuz kendi çocukları mi acaba?

Bencede polisi arayın. Ama şöyle de olabilir. Benim kızım 4 yaşında her akşam sanki biri boğazına yapışmış gibi ağlar. Kendi kendine oyun oynarken oyuncağı kırılsa bile çok şiddetli ağlar.

Veya bişeye sinir olur onu bize anlatmaz ağlar. Konuş diyoruz konuşmuyor. Eşim de sesini yükseltir konuşsana falan diye. Bende eşime kızarım çocuğa bağırma millet de çocuğa biz bişey yapıyoruz sanacak diyorum.

Tabi ben kızım bu durumlardayken artık onunla iletişim kuruyorum kendi kendine ağlıyor sonra gelip bana sarılıp anlatıyor.

Ama sizdeki sesler sanki normal değil. Çocuk kendi kendine ağlasa bile kadının söylediği sözler belki konuşturmak için sinirle söylemiş olabilir de ama asla o tür beddualar sinirle bile çıkmaması lazım ağızdan çocuğa çok üzüldüm polis cagirmanizda fayda var. En azından polis gelir şikayet var der. Onlarda öyle bişey varsa korkar bari.

Benim kızımda bana vuruyor çok sinirli olduğu zamanlar bana vurur ve sonrasında sanki biri dövüyor gibi ağlıyor.

Mesela bizim alt katımızda karı-koca ve birde yaşlı kadın oturuyordu. Sabahları yatak odamızın altındaki odadan kavga sesleri gelirdi. Hep bu seslerle uyanirdim. Yaşlı kadın yatalak altina yapıyor sanırım anladığım kavga seslerinden buydu. Sanki kadına vuruyor gibi sesler duyuyordum. Yaşlı kadının ağlama ve bağırma sesleri genç kadının da aynı sekilde bağırma sesleri falan sonunda bir gün polisi aradım polis gelip kapıyı çalana kadar. Sesler kesildi. Ama polis geldi kaç kere zillerine bastı evde olduklari halde polisin telsiz sesinden anladılar kapıyı acmadilar bir daha da yıllarca seslerini duymadım yaşlı kadinda geçen yıl vefat etti.

Ama benim kızım doğduğu sene bize hayırlı olsuna geldiler. Ben kızımın gazlı olduğunu geceleri size çok ses geliyor mu kusura bakmayın falan dedim. Kadın da olur mu öyle şey hasta annem var bizimle kalıyor çok huysuz koca insanlar olarak bizim de kavga sesimiz size geliyordur demişti. Ben o güne kadar annesini dövüyor zannediyordum ama kadın çok huysuzmuş. Yaşlı hastaya bakmanın zorluğunu anlatmıştı bayağı bi

Benim de kızım küçükken yıkanırken öyle ağlıyordu. Tırnaklarını, uyurken keserdim.
Küçük kızım biraz daha farklı.
Yani çocuklarda çok zor .
Gerçekten bazen ayrılın ayrı odalarda durun diyorum. Evdeyken ,tv yi de kapattığım anda birbirleriyle uğraşıyorlar. Ve bagiris cagiris.
Kızım diyorum şunları yapın, hangi çocuk yapıyor diyor.
Her çocuk farklı gerçekten.

Açıkça konuşun
Ben sesleri duyuyorum ses kaydı aldım
Bir daha ses duyarsam polisi arayacağım
Kayıtlar elimde var deyin
Bakınnasıl bi tarafları tutuşuyor
Bu sefer sessizce yapar, çimdirir çocukları. Bence en iyisi sosyal hizmetlere haber versin.

Bu tarz insanlar psikoloji ağır bozuk insanlar oluyorlar. Bnm annemin bir arkadaşı ağır ilaçlar (mg yüksek psikolojik ilaçlar) kullanıyordu ona rağmen devamli bir cinnet getirtip çocukları bayıltırcasına dövüyordu. Etraftan karışan olursa da onlarla kavgaya tutuşuyordu. Bu tarz gelişimini tamamlamamış ve psikolojisi bozuk insanların laftan anlayacağını pek sanmıyorum. Direkt polisi arayıp kapısına yollayın. Isminizi fln da vermeyin ki size bulaşamasın. Polis hakkınızda şikayet var diye gitsin, baktınız hala devam ediyor o zaman devletten yardım talep edersiniz. Çocukları koruma bakanlığı fln oluyor sanırım onlara haber verirsiniz gelirler uyarırlar, eziyetin devam etmesi halinde ellerinden alacaklarını söyleyerek tehdit ederler. O saattrn sonra da bir daha o elin kalkacağını sanmıyorum.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…