- 5 Temmuz 2023
- 342
- 670
- 23
183’ü arayıp ihbar edin. İncelemeye gelirlerHerkese merhaba
Çok sinirlerim bozulmuş vaziyette. Yazlığa geldik hemen pişiğimizdeki evde abartmıyorum hergün en az 2 kez çocuklar öldüresiciye ağlıyor. Gözüm görmüyor, dövüyor mu emin değilim. Ama arada çat çut sesler duyuyorum. Bir anne evladına geber, sus dedim sana, parçalarım seni minvalinde nasıl konuşabilir?
Konuşayım dedim? Bu zihniyetteki bir insanın(dilim varmıyor insan demeye) konuşmaktan anlayacağını sanmıyorum. Anlasa çocuğuyla konuşmayı denerdi. Polis çağırsam o gelene kadar öyle bir şey yok diyip gönderecekler. Polis gelene kadar ağlama belki bitecek bile. Ses kaydı aldım ama ne kadar işe yarar bilemiyorum.
İşin garibi evde en az 4 kişiler ve herkes çok sakin. Az önce çocuğu geberesiyece düzeyde ağlatarak uyuttular şimdi kahkahalarla çay içiyorlar. Ben artık hem psikolojikmen hem vicdanen dayanamıyorum. Napabilirim?
Dümdüz yazdım. Yazım hatam olduysa affola..
Tek umudum ve bunca zaman beklememin sebebi de buydu zaten. O tarz çocukları çok iyi biliyorum. Hep acaba mı dedim. Ama bir yerden sonra da keşke demekten korkmaya başladım.Görümden bayramda 2 gün bizde kaldı. 4 yaşındaki oğlu sanki etini koparmışcasına agladı saat 12 ve aslaaa susmuyor aslaaa. Hepimiz ne yapacagımızı sasırdık. İnanın böyle çocuklar var.İnsallah o çocuğun durumuda böyledir. Siz yanılıyorsunuzdur umarım.
Çocukları gözlemlediniz mi? Özgüvenleri nasıl? Hareketleri, konuşmaları, oynamaları falan? Polise isimsiz ihbarda bulunabilirsiniz.İşe yarar mı dersiniz? Biraz utanması olan insan konu komşu duyar, yazlık yer diye düşünmez mi zaten. Dipdibeyiz duymama ihtimalim yok. O da tahmin ediyordur. Bu olayın bu derecede kanıksanmış olması beni en çok korkutan.
Ya valla benim de çocuklar bazen cok agliyor , büyüğü bile. Ağlayarak yaptırmaya çalışıyorlar isteklerini. İstediğin kadar ağla diyorum, yapmam yani bazı şeyleri.Cocuklariniz var mi bilmiyorum ama bugün mesela benim iki cocugumda defalarca etinden et kopariyor gibi aglama kirizlerine girdiler.
Hatta biri bacagini vurmus anneeeeeee aciyoooooo canim aciyoooooo dokunmaaaaa -dokunmadim, Gel bakim dedim- diye kiyamet koparirca agladi.
Böyle bisey olmadigindan eminmisiniz? Eger ki siddet oldugundan eminseniz gerekeni yapin tabi.
Önce bir git bak kimdir nedir neyin nesi selam verme bahanesiyle bı konuşmasına tipine bak. Baktın belalı tipler değil o zaman nazikçe uyar devam ederse sert uyar ve polisi çağır. Çocuklara çok üzüldüm tatil diye çocuklara zindan ediyor hayatı. Ama Türkiye de silah edinmek o kadar kolay ki direk kavga gürültüyle iletişim kurmazdim.Herkese merhaba
Çok sinirlerim bozulmuş vaziyette. Yazlığa geldik hemen pişiğimizdeki evde abartmıyorum hergün en az 2 kez çocuklar öldüresiciye ağlıyor. Gözüm görmüyor, dövüyor mu emin değilim. Ama arada çat çut sesler duyuyorum. Bir anne evladına geber, sus dedim sana, parçalarım seni minvalinde nasıl konuşabilir?
Konuşayım dedim? Bu zihniyetteki bir insanın(dilim varmıyor insan demeye) konuşmaktan anlayacağını sanmıyorum. Anlasa çocuğuyla konuşmayı denerdi. Polis çağırsam o gelene kadar öyle bir şey yok diyip gönderecekler. Polis gelene kadar ağlama belki bitecek bile. Ses kaydı aldım ama ne kadar işe yarar bilemiyorum.
İşin garibi evde en az 4 kişiler ve herkes çok sakin. Az önce çocuğu geberesiyece düzeyde ağlatarak uyuttular şimdi kahkahalarla çay içiyorlar. Ben artık hem psikolojikmen hem vicdanen dayanamıyorum. Napabilirim?
Ay denir mi oyleAçıkça konuşun
Ben sesleri duyuyorum ses kaydı aldım
Bir daha ses duyarsam polisi arayacağım
Kayıtlar elimde var deyin
Bakınnasıl bi tarafları tutuşuyor
Herkese merhaba
Tek umudum ve bunca zaman beklememin sebebi de buydu zaten. O tarz çocukları çok iyi biliyorum. Hep acaba mı dedim. Ama bir yerden sonra da keşke demekten korkmaya başladım.
Ya valla benim de çocuklar bazen cok agliyor , büyüğü bile. Ağlayarak yaptırmaya çalışıyorlar isteklerini. İstediğin kadar ağla diyorum, yapmam yani bazı şeyleri.
Bazen diyorum ,öyle ağlıyorsun ki komşular dövüyorum sanacak
Bir de bir çocuk filminde duymuştu sanırım.
Ah anne yapma etme diye bağırıyor, ama rol yapıyor. Sonra guluyoruz.
Hele iki çocukla, gerçekten sürekli birbirlerini bağırıp, ağlıyorlar.
Aslında basit şeyler oluyor ama tepkiler böyle.
Mesela , yüzüne su sıçradı diye ağlıyor.
Ablası aniden sarılırken,kardesinin dişine kolu geldi diye ağlıyor.
İse gitsem bu kadar yorulmam
Benim kızımda bana vuruyor çok sinirli olduğu zamanlar bana vurur ve sonrasında sanki biri dövüyor gibi ağlıyor.Şüpheniz varsa polisi arayın, umarım şiddet yoktur, ağlayarak kendine vurup yerlere atarak isteklerini yaptırmaya çalışan bir çocuğun seslerinden ibarettir inşaallah
Maalesef evladına şiddet uygulayan aileler de var ama annesine vuran çocuklar da var, belki çocuk annesine vuruyordur, geceleri yürüyüşe çıkıyorum güzergahımda hep aynıdır, yaz mevsimi olduğundan herkesin kapısı penceresi açık, gecenin sessizliğinde evlerdeki tüm sesler sokaktan duyuluyor, son 3 gecedir 8-9 yaşlarında bir çocuğun sesini duyuyorum, çocuk öyle bir bağırıyor ki sokak inliyor ve acayip küfür ediyor, ilk gece bağırış ve küfürleri duyduğumda karşısında başka bir çocuk var ona küfür ediyor sandım, sonraki geceler belli belirsiz duyulan ama tonlamadan sakin konuşan bir kadına ait konuşmalar duydum, belki annesi belki ablası bilmiyorum ama çocuk karşısındaki kadına bağırıp küfür ediyor, beni sinirlendirme diye çığlık atıyor, ağza alınmayacak bir çocuğa yakışmayacak küfürler ediyor.
Sizin şahit olduğunuz olay tam olarak nedir bilmiyorum ama maalesef bazı ailelerde çocuklarını özgür özgüvenli kısıtlamadan yetiştireceğim derken işin ayarı kaçıyor, annesine vuran, bağıran, küfür eden, sinir krizi geçiren çocuklar çıkıyor ortaya, şiddet uygulayan anne babayı şikayet etmeliyiz çok şükür onları şikayet edecek merciler var ama durduk yere sinir krizi geçirip sabahın 7’inden gecenin 1’i, 2’sine kadar çığlık atıp ağlayan çocukları ailelerine bile söyleyemiyoruz, 0-5 yaş grubu müstesna onlar hariç, diğer çocuklar da hemen kıyamet kopuyor, onlar şeyi yapabilir ama ailesi bu konuda uyarılamaz kavgası çıkıyor.
Benim de kızım küçükken yıkanırken öyle ağlıyordu. Tırnaklarını, uyurken keserdim.Ben bu konuda cok arada kaldim, benim büyük cocugum mesela banyo ettirdigimde yalvariyorum yapma, herseyi yap ama bunu yapma, istedigin herseyi yaparim ama yeter ki bunu Bana yapma diye aglardi. Cam ve havalandirmadan ses tüm sokaga yansirdi. Yaptigim tek sey cocugu yikamak. Duyanin aklina kimbilir neler gelir
Bu sefer sessizce yapar, çimdirir çocukları. Bence en iyisi sosyal hizmetlere haber versin.Açıkça konuşun
Ben sesleri duyuyorum ses kaydı aldım
Bir daha ses duyarsam polisi arayacağım
Kayıtlar elimde var deyin
Bakınnasıl bi tarafları tutuşuyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?