- 17 Aralık 2015
- 27.115
- 49.572
- 598
benim kizimda malina cok duskundur tipki dediginiz cocuk gibi elimdeki ikinci bir esyayi baska cocuklara vermeyeyim diye paralaniyor hatta burda konusuda var paylasmayi ogretmek adina acmistimBir de ay benim çocuğum çok hareketli versiyonu var.
Yaşıt bir çocuk var oğlumla. Çok yaramaz. Sürekli bağırarak korkuturdu 18 aylıklarken. Maksatı korkutup ağlatmaktı. Elimde iki balon var mesela birini o çocuğa verirdim oğluma diğer balonu verdirtmez bağırır çağırır engel olurdu, hırçındı. Annesi de çok zeki ondan hareketli derdi hep.
Zekayı yaramazlık vurdu kırdıya indirenler, şiddeti özgüven sananlar her yerde.
O çok zeki denen çocukla aynı ay doğumlular, benim oğlan sakin ama 21 aylıklardı konuşmayı cümle kurmayı ondan önce öğrenmişti, aynı ayda bultakları diğeri sağa sola atarken oğlum yerine takardı. Üstelik şekillerin bir kısmını söyleyerek takardı. Yani aslında çocuğun enerjisini annesi doğru yere kanalize edemedi. Ben vurdu kırdı yaramazlık yedine etkinlik yaparak, kitaplarla haşır neşir ederek doğru yere kanalize ettim, resmen gelişim açısından altı ay ileride gidiyor.
Ama sorsan benimki itilince tepki vermiyor diyr daha salaktır ezilir.
Bakışı bu.
ama bu hareketi bana hic bir zaman hos gelmedi o ayri konu
bende saatlerce oynarim internetten yapmasi gerekenleri okur arastirir o yonde yonlendiririm
yeri gelir tasi taragi alir kumun ortasina oturur kule yaparim
kelebek kovalarim kuş kovalarim cocugumla birebir ilgilenirim
elindeki oyuncagi vermemesinide ozguvendi zekiydi hareketliydi diye kendimi kandirmam ben ögretememişim derim
tamam bazi seyler donemsel ama bu donemi aman donemsel diyip gecistirmem o donemi dogrusunu ogreterek gecistirmeye calisirim
kapida cekirdek citleyip cek kizim arkadasinin sacini kaslarin guclensin diye dusunmem