İlköğretim Yorum ve Soruları Çocuğu 2.Sınıfa Giden Velilerin Paylaşım Alanı :)))

Günaydın Kızlar, Hayırlı Cumalar...

İyisinizdir inşallah

Dün ödevimiz yoktu, 2 tane Türkçe test yapmıştı ben gidene kadar ben gittikten sonrada kitap okuduk 20 sayfa kadar bu kadar.

Akşam yine delirdim ama neyse sakin olucam zaten hemen çıkmam lazım haftalık rutin toplantımız var 5 dakika sonra çıkışta uğrarım görüşürüz kızlar...

günaydın canım, sana da hayırlı cumalar.
Sağolasın iyiyiz, sen niye delirdin canım, hayırdır?

Hayırlı cumalar,
Çocuklar iyileşti sayılır ama ben hasta oldum bu sefer de. Kaç gündür kafamı kaldıramıyorum.
Dün bizim kızın öğretmeni de rapor almış, gelmemiş, annem de okuldan eve geri getirmiş kızı. Tabi bizimki tüm gün bilgisayarda. Kızım birkaç test falan çözseydin dedim. Ama anne ödev yoktu ki diyor. Şöyle kendi kendine dersleriyle ilgilenen çocuklara imreniyorum valla.
Siz nasılsınız, çocuklar nasıl? Her zaman malesef giremiyorum ben ama aklım sizde inanın. Düşünüyorum hep acaba kızlar ne yaptı diye.

Geçmiş olsun canım, bol bol meyve yemeye çalış, ıhlamur olsun, ekinezya çayı olsun bunlar çok faydalı. Ah canım hep aynı durumdayız, kendi başlarına hiçbişey yapmıyorlar, iteleye iteleye, ne yapalım, bir şekilde olacak. İnşallah ilerde bir sistem oturturuz da, kendi kendilerine yaparlar, şimdi en azından biliyoruz da, yaptırabiliyoruz, şimdi benim büyük kız 8.sınıfa gidiyor, konularından hiç anlamıyorum, oysa ki kendim de yüksekokul mezunuyum ama hiçbişey hatırlamıyom, çok ağır konular.

Sağol canım. Evet inşallah o sistem oturur da biz de rahat ederiz. İlersini düşünmek bile istemiyorum zaten......

geçmiş olsun canım.bizde aynıyız kendi başına oturup çalışmıyor.

kızlar net bağlanmadı.bağlandı yazdırmadı..vs..çok problemli bugün

neyse boncuk gelmiş..hoş gelmiş..geçmiş olsun..bol bol meyve ye arkadaşların dediği gibi..limon sık ve iç canımm..

zeliş senin oğuş da yaramazmış..zor oluyor ya..benim oğluş da öyleydi..

bizim arabanın geçen ay masrafı oldu..bu ay da olacak diyor eşim..ne kadar bilmiyorum yalnız.

akşam ödev çoktu..

simetri çizimler..yoğundu yine...zor çizimler geliyor 3 gündür.zaman alıyor..

test kitabından test çözdük..

hayat bilgisi 2. kitabı istedi öğretmen..2 dönem kitabına başlıyorlar bugün..son 1 hafta ama boş durmuyor yine bizim ki.

bir de boş bir kağıda bir hikaye yazdık..hikaye yarışmasına katılacaklarmış..kazanana oyuncak hediye edilecekmiş.

Maşallah öğretmene dediğin gibi hiç boş durmuyor.
Bakalım simetri falan bizim 2.döneme kaldı herhalde.
Bizim araba da servis zamanı geldi ama eşim diyor 500-600 tutarmış

öğretmenle aramızı düzelttik ama o kin beslermi bilmiyorum 2. dönemde belli olur canım
inşallah canım yaaa
evet morpayı duydum bi araştırp yıllık üye olabilirim
15 günlük denemek için herhalde dimi memnun kalırsan yıllık abone oluyorsun bildiğim kadarıyla

günaydın canım, sana da hayırlı cumalar.
Sağolasın iyiyiz, sen niye delirdin canım, hayırdır?

Ya hem çocuğa hem öğretmene delirdim akşam akşam. Aslında eskisi gibi takılmıyorum ama insanın canı sıkılıyor işte. Matematikten test yapmış öğretmen ama soruların tamamı çarpma ile ilgili, sanki dönem konuları çok iyi oturdu da bir sonraki döneminkilere başladık ne bileyim ya. Hiç saymadım ama çoğu yanlıştı çocuk hala toplama mantığı ile yapmaya çalışıyor çünkü konuyu tam bilmiyor tamam çarpım tablosu çalışıyoruz da problem çözerken öyle değil ki. Neyse ya uzun sürmedi zaten başka sıkıntılar vardı akşam çoook üzüldüm bir arkadaşım için öyle işte. Yine ben ders çalışamadım önümüzdeki hafta sınav var ha bu akşam ha yarın akşam derken zaman kalmadı...

Çok geçmiş olsun canım, dikkat et kendine sen iyi olacaksın ki çocuklarında iyi olsun. Bol bol ıhlamur limon meyve ile toparlarsın hafta sonu ama dinlenmen de lazım yoksa zor oluyor.

İnşallah yapacaklar bi gün kendileri hoş canları isterse yapmasınlar hadi şimdi yardımcı oluyoruz da sonraları zor zaten...

Hoş geldin canım sende, simetrileri kareli kağıt üzerinde mi veriyor öğretmen?

Evet araba konumuz kanayan yara ne yazık ki olmadan olmuyor olunca böyle evde resmen bir birey gibi gideri oluyor, vergisi, sigortası vs. vs. birde 2 tane var bizde yani ailemiz aslında 3 değil 5 kişi :)))))))))))

hikaye yarışması ne güzel olmuş çocukların hayal güçlerini geliştirmek adına güzel etkinlikler bunlar...

evet benim oğlanda çok fenaydı inan var ya istediği olmuyor diye yere dizlerinin üzerine oturur iki elini yere dayar kafası güm güm diye yere vururdu ağlayarak amaaaaannn kabus günlerdi yani :))))

ama hepsi geçiyor işte büyüyorlar Allah sağlık versin de, senin gibi gözü karartıp 2.yide yapmadık.

Allah olana sağlık uzun ömür versin de artık...

Biraz önce baktım notlar girilmemiş kızlar hala, sadece okuduğu kitaplar kısmı yazılmış, 15 kitap okumuşuz öyle yazıyor gerçi bunlar hikaye haritasını çıkardıklarımız diğerleri yazılmamış.

Bi türlü alıntı yapamadım.
Geçmiş olsun diyen arkadaşlara çok teşekkür ederim.
Zeliş, bizim öğretmen de daha girmemiş notları.

canım 2. yi cesaretle istedik ..şükür Allah bize verdi..aslında emir den sonra bir bebiş geldi..emir küçük ve çook yaramaz olduğu dönemlerde.fakat ben depresyon tedavisi görüyordum ve 2 yıldır yüksek dozda antidepresan kulllanıyordum..üstüne adet gecikince şok geçirdim zaten..çok beklemeden aldırdık onu..

sonra emir büyüdü .duruldu..biz bir bebiş zamanı oldu dedik..istedik geldi bebiş ..fakat o da 11 haftalıkken düşükle sonuçlandı..

sonra da ediz geldi şükür..

simetri kareli kağıtlara verilmiyor canım..çizgisiz kağıtlara

Son düzenleme:
evet canım 15 günlük her türlü konulara girebiliyorsun. Biz okulistikten de ücretsiz kazandık zaten, o yüzden morpaya üye olmayacağım ben ücretli olarak, 1 tane yeter, öğretmen kazanmış, şifre verdi bize.

Sıkma canını canım yaa, neyse 2.dönem düzelir inşallah tüm problemler. Allah o arkadaşına da tez zamanda çareler versin.
Sen bu sene sınavı pas geçcen sanırım bu gidişle, hiç vaktin yok ki çalışsasın canım yaa, akşam 8 de evdesin, hangi ara yemek-bulaşık işleri bitirip ders başına oturacaksın ki

canım sen de zor günler geçirmişsin, ama Allah a şükür o günleri atlatmışsın, Rabbim bir şekilde dayanma gücünü veriyor. Allah kimseye evlat acısı göstermesin. Herhalde dünyadaki en zor şey evlat acısıdır.

zeliş ben arkadaşının üzüldüğünü gözden kaçırmışım..iyidir inşallah..herkesin bir derdi var..:26::26::26::26:

fadime ciğim kızların daha iyi olmuştur eminim...

haribu canım annen nasıl oldu bu arada ...daha iyi mi

zeliş oğluşuna nerden aldın eşofmanları ..güzel mi.?

Son düzenleme:

sağol canım iyiler şükür.

Dilek'ciğim

Oyy oyyy neler yaşamışsın arkadaşım yaaa

şimdi iyisin şükür Allah gül gibi 2 evlat vermiş onlarda yana hep güler yüzün inşallah

Fadime canım ;

Canım KPSS değil zaten ona girmeyeceğimde benim Üniv. son yıl bu sene onu vermem gerekiyor. Şimdiye kadar bütünlemeye bile kalmadım hiç ama bu sene fırsat bulamıyorum ders çalışmaya hiç. Uzamasınıda istemiyorum. Gerçi not ortalamam yüksek oradan kurtarıp geçerim inşallah tüm dersleri seneye kalmadan...

Dilek'ciğim

gittigidiyordan aldım canım, genelden alışveriş yaparım ordan..

arkadaşımda 2. çocuk planları yapıyordu kardeşim gibi öyle yakındık yani

şimdi eşi sanırım aldatıyor

belli etmese kahroluyor anlıyorum

evliliği için işini gücüne de bıraktı yıllar evvel, ama hep dedim yapma diye ama olan oldu

çok zor gerçekten Allah yaşatmasın böyle üzüntüler...

sanırım böyle daha iyi oldu :)

Son düzenleme:
Fadime'ciğim kızın girdi mi ameliyata bak aklımda sabahtan beri soramadım bir türlü. Bugündü değil mi?

Allah herkesin evladını korusun zelişçiğim..

arkad aşın için üzüldüm..şu kocalar iç in neler neler yapılıyor..iş bile bırakılıyor..ama gün geliyor al işte.böyle sırtından vuruyorlar..

çok üzüldüm...benim geldiğim yerde emir in sınıf arkadaşlarının anneleriyle muhabbetimiz çoktu..çünkü ana sınıfına da aynı kişilerle gitmişti..1. sınıfta da aynı kişiler..dolayısıyla velileri tanıyordum..sık sık görüşür buluşurduk..ev hanımıydım o zaman tabii..

neyse bir tane veli çok sık gelirdi bana..dertliydi..eşi aldatıyordu..ama eşi söylüyordu bu arkadaşa ..aldattığını..bu arkadaşım da biliyordu ..ama bırakmıyordu kocasını...yapsın , elinin kiri diyordu..aslında çookk kıskanıyordu..ama terk edemiyordu..kocası zengindi..ve seviyordu kocasını ..her şeye rağmen aşıktı...

bir arkadaşımın kocası da altadıyor diye ben tahmin ediyorum..o arkadaşımın da emir den 3 ay büyük oğlu var..

eşi zaten çok fırlama..yakışıklı da ...
ben arkadaşıma davranışlarından , itip kakmalarından aldattığını hep düşündüm..çok geziyordu bir de .eve geç saatlerde geliyor diyordu arkadaşım..

bir de oğlu doğduğundan beri yaklaşık 8 yıldır aynı karyolayı paylaşmamışlar..paylaşmadıkları için de fin fin yok...

8 yıll..:26::26::26::26::26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…