İlköğretim Yorum ve Soruları Çocuğu 2.Sınıfa Giden Velilerin Paylaşım Alanı :)))

canım Allah yardımcınız olsun..onların işide sizin işinizde zor gerçekten.. hayırlısı nasılsa öyle olsun.

amin canımmm

evet canım..işine sadık kalıp , işini sevdiğini hiç hissettirmiyor..dediğim gibi en ufak bir anda kaçmaya bakıyor..gelmek istemiyor ..öyle hissettiriyor..zamana bıraktım canımcım ya...dur bakalım..soğuklar atlatılırsa çocukları daha az hasta olur belki..havalar ısınırsa daha iyi olur...

başta söylemedi çocuklarım hasta diye .. sonra sonra söylemeye başladı...

hasta çocukları var ise eğer ..bu çocuklar da kışın daha çok hasta oluyorlar belli..her kış aynı oluyor diyor çünkü...o zaman keşke çalışmasaydın da evde çocuklarınla olsaydın..maden biliyorsun kendini , çocuklarını neden çalışıyorsun..o zaman da eşinin ısrar etmiş olabileceği geliyor aklıma..6 çocuk 1 kişinin malulen emekli maaşıyla bakılmaz..

sizin de ödev çokmuş ..bizim öğretmen dün 2 tane de test yapmış fadimeciğimmmmmm....
evet tatile az kaldı...yaşasınnnnnnnnnn....

keyifler yerinde canımcığım..şükür ..

Son düzenleme:
Günaydın güzeller, iyisinizdir inşallah...

Dün hayat bilgisi ödevi için nette çıktı almıştım Edison'un çocukluğu ile ilgili onu yazdı ve üzerine biraz konuştuk.

Onun dışında öğretmen test yapmış yanlışları vardı babası ile onların üzerinden geçtiler.

Daha sonra kim ne yaptı bilmiyorum ilgilenmedim

Sınava kalmış 4 gün bu saatten sonra bir şey olur mu bilmem ama azıcık ders çalışayım dedim, tam oturdum arkadaş geldi o ayrı da

Zaten iş dönüşü kuaföre uğradım saçın üzerinden geçti, düzleştirici ile...

Yemekte vardı akşam yapmadım zaten.

Yeni bir hikaye kitabı gördüm masada okunup hikaye haritasını yapılacak genelde haftada bir kitap yapabiliyoruz biz biraz uğraştırıp cumaya teslim ettiricem kitabı inşallah...

Dilek'ciğim okudum sabah sabah olanları ne diyeyim arkadaşım ya Allah hakkınızda hayırlısını nasip eder umarım ama sinirlenmemek elde değil yani.. Bool sabırlar diliyorum sana....

günaydın ..zelişçiğim ..saçlarına sabah yine baktım faceden..çok bakımlı görünüyor..daha önceleri hep topluyormuşsun..şimdi çok hoş..

umarım böyle memnun kalırsın hep..

aklıma takıldı..sen kulak arkası yapmak yok..toplamak yok dedin ya dün..peki akşam nasıl yattın...ben dün saçlarımı düzleştirmiştim..tüm gün güzel gezdim..fakat akşam yatıp sabah kalktığımda kahküllerim dimdik duruyordu..aklıma sen geldin..bu kız ne yaptı acep diye.

ödevler sizin de azdı galiba zeliş...

sınavlar bu hafta sonu...başarılar dilerim zelişçiğimmmmmmmmmmmm

Günaydın cnm,sizde ödevler full desene bizimde sadece fasikül veriyo toplam 20 soru var onlardan vermiş akşam.Biz 7 leri ezberledik şükür geçen hafta babaannesi bizdeydi o ezberletmiş üstünde duruyo sağolsun.ingilizce cuma günü yazılı olmuşlardı sonucunu ısrarla söylemiyo öğretmen karnede öğrenirsiniz demiş ama tabi ben e-okuldan gördüm dayanamayıp oğlumada söyledimsanki devlet sırrı söylemiyo çocuklara...15 tatil için de henüz çalışma kitabı gibi bir şey söylemedi verir herhalde diye düşünüyorum..

yaz tatilinide şimdiden söylemen iyi olmuş ama sen o tarihe kadar bulucan bence birini cnm...

bizim öğretmen tatile saklıyor sanırım ödevleri
Galiba öyle olacak

Maşallah sizin öğretmene canım, cuma günü de test vermesin bu kadın

Maşallah sizin de ödev çokmuş.
Bu arada fıkra gibi sana da ders çalışmak nasip olmayacak bir türlü. gülsem mi ağlasam mı bilemedim, hayırlısı artık.

Maşallah canım 7 leri geçtiniz, biz daha 2-3 leri bitiremedik, hiç istemiyor yaaa, ödül mü koysam ne yapsam bilemedim:26::26:

Günaydın cnm biz iyiyiz istanbulda malum havalarda yaz gibi gidiyor ama perşembeden sonra bozuyormuş yağmur arkası karmış duyunca sevindim valla haftasonu çekmece gölünden geçerken manzara felaketti sular çekilmiş iyice biraz kışı yaşayalımda susuz kalmayalım yaza dimi ama..

Ders çalışmak için 1 günün daha gitti akşam desene,neyse çok kasma kendini bu saaten sonra herşey olacağına varacak çünkü..bende izin olayını bugün müdürüme söylim diyorum toplantıda şimdi dışarda gelsinde konuşucam....

evde tahtası varsa odasında oraya yaz kaçları ezberletmek istiyorsan gide gele ezberliyo cnm,ben istiklal marşının kıtalarınıda öyle ezberletmiştim.Motivasyon sağlayıcı ödülde fena olmaz hani ama tabi şunları ezberlersen deki sonrasında alacağını bilsin ödülü uğraşsın biraz...

var canım, iyi aklıma getirdin, yazayım oraya bu hep burda duracak diyeyim, bir de en son 7 leri mi hedef koyayım, hepsini bitirince seni sinemaya-yemeğe bir yerlere götürme sözü vereyim olmazsa nasıl olur değil mi? Biz daha istiklal marşına hiç başlamadık, öğretmen söyledi de mi ezberlettin, yoksa kendin mi ezberlettin canım?:26:

canım ...ne iyi ya babaanneniz 7 leri öğretmiş ..maşallah..süper ya...

bizim babaannemiz gelse full oyun oynarlar ...şu ara çok ihtiyacları var bizim sıpaların babaanneye..

neymiş ki devlet sırrı sanki evet ya..çocukları heyecanlandırmak hoşuna gidiyor öğretmenlerinn..

ben soru bankası aldım 15 tatil için..öğretmen soru çözsün yeter dedi..

bir de dün öğretmenimiz her gün 80 soruya çıkın demiş...yok artık ya...vakit kalmıyor ki..

yaz tatilinide şimdiden söylemen iyi olmuş ama sen o tarihe kadar bulucan bence birini cnm...

söyledim bakalım ..ne olacak..haklısın..bulacağım sanırım..bakıcım da kararsız konuşuyor..kalırım diyor..ama başka bir zaman çocuklar hasta..evde olmam lazım diyor..

geçen ay 1 gün iş yerimden izin almak zorunda kalmıştım.. o da çocuklarını hastaneye götürdü.

son gün bile test yapar..test yaptığı gibi o gün test sonuçlarını da okuyor..öğrencilere dağıtıyor

inşallah bol yağmur yağar..burda yağmur yok...

aferin oğluşuna maşallah..istiklal marşını da ezberlemiş..

Sizinki fazla idealist şimdiden üniversiteye hazırlıyor çocuklarıama ilerde sıkıntı çekmiceksiniz işte...geçen bir arkadaşla konuştumda onun oğluda 2.sınıfa gidiyor bölmeleri öğretmiş öğretmen eve verdiği ödevlerde çarpmalı bölmeli problemlermiş yok artık ya dedim yani en sonunda.Kız isyanlarda bu kadar problem çözdüğümü hatırlamıyorum hayatımda dedi dedim sizin öğretmen iyimi hiçbir 2.sınıf velisinden duymadım böyle bişey bölme işlemli problem

aferin oğluşuna maşallah..istiklal marşını da ezberlemiş..

evet 10 kıtası ezberlendi.Sınıftaki hepsi ezberlemiş yalnız öğretmen ezberliyenleri tek tek alkışlatmış anne diyo herkes tamamladı 10 kıtayı...Dediğim gibi cnm yazı tahtasına yazdım 1 kıta 3 gün kaldı gele gide ezberledi sonra o kıtayı silip öbür kıtayı derken heveslendi zaten baktı ezberliyo gerçi 8-9 da zorlandı biraz dili dönmedi bazı kelimelere ama azimle hallettik...

canım ya..erken başlamış öğretmen bölmelere..bölmeler 2. dönem konusu ..

çarpmalar da öyle..

ah çocuklar ne yapsın demi..

akşam öğretmenle yürüdük çıkışta..konuşarak..

emir çok başarılı fakat hırs yok emir de diyor..

dedim daha hırs için çok erken değil mi..

neden erken olsun seneye sbs ye girmeye başlayacaklar diyor..

gerçekten seneye sbs mi var..

ne bileyim..hırslı olmasını istemiyorum ..daha çok erken ...çocukluk zamanlarını dersleri ve herkesi geçmeyi düşünerek ziyan etmesin isterim..

zaten içinde öyle bir hırs da yok..olsaydı şimdiye ortaya çıkardı..sınıfında çok hırslı çocuklar var şimdi..onların içinden geliyor sanıyorum.

maşşallah oğluşuna..aferin..ne güzel atmış üstünden bu yükü ...

Öğretmen söylemiş çocuklara ama baktım benimki bir hevesle 10 kıtayıda ezberledi zaten ilk 2 kıtasını biliyordu geçen seneden üstüne 1 kıta 1 kıta ekleyerek gitti çok zaman almadı yani ezberliyeli 2 ay oluyo..

Bence hemen 7 leri hedef koyma çok sıkma çocuğu birden 5 lere kadar 15 tatilde ilerletmeye çalış,2.dönemde diğer yarısını ezberler çünkü sıkılırsa hiç yapmak istemiyolar biliyosun.Artık kızın istediği şeyleri sen daha iyi bilirsin ona görede bir ödül koyarsın belki istediği bir oyuncak olabilir 2.yarı içinde bir heves oluşur...

Sbs mi ?yok canım ya ne sbs si duymadım öyle bişey bu sene 3 giden tanıdıklarımda var öyle bişey söylemedi hiç..hırs yerinde olduktan sonra güzel bişey ama bu yaştaki çocuktanda nasıl bir hırs beklersin yani şu an onların en büyük hırsı yaptıkları yanlışları görüp tekrar yapmamak olacaktır..

Sorma canımcım yaaa şuan saçlarım inanılmaz bakımlı ve parlak duruyor çok hafif renkte de açılma oldu ama çok az. Umarım hep böyle durur.

Dediğim gibi neredeyse saça dokunmak bile yasak yani tabi sonuç iyi olsun diye.. Bende elimden geleni yapıyorum ilk gün zorlandım ama şimdi alıştım elim gitmiyor pek.

Senin yazdığını okuyunca gülümsedim bir an. Çünkü akşam kuaföre girdim kadın dedi ki yaaaa sen yatmadın mı hiç dünden beri saçın gayet düz dedi. Özel bir şey yapmadım ama yatarken düzeltip yattım saçımı nasıl bir psikolojiyle uyuduysam dönmedim herhalde

Bravo oğluşuna siz bu sene çarpım tablosunu bitirişiniz inşallah bizde seneye komple bitiririz. İstiklal marşı konusuna henüz hiç başlamadık öyle bir sinyal de gelmedi öğretmenden doğrusu aslında zaman bulabilirsek ufaktan başlasak iyi olur aslında...

Bugün dışarı çıktım biraz işlerim vardı. Hava gerçekten çok güzel ama bugünden sonra yağış geliyor senin de dediğin gibi şimdi yağsın ki yazın susuz kalmayalım...

İzin konusunda da inşallah çıkarsın canım ya. Ben sanırım vazgeçeceğim izne çıkmaktan. Bakalım hala emin değilim.

Fadime'ciğim dün akşam seni geçirdim aklımdan

Arkadaşla bir etkinlik araştırması yapıyorduk biletixten Snow World mekanını gördük inceledik ama nasıl heyecan yaptık böyle bilet fiyatlarına filan bakıyoruz bir taraftan da plan yapıyoruz bir an önce gidelim, hemen gidelim diye..

Neyse sonra biz sanıyoruz ki Küçükçekmece tarafında bir yerde burası çünkü aklımızda böyle kalmış İstanbul'da bir alışveriş merkezinde böyle bir mekan vardı çünkü eskiden hala var mı bilmem

Sonra mekan yerini gösteren haritayı bir açtım meğer orası Antalya'daymış. Hem hayal kırıklığı hem komedi yani. Ama çok güzel bir yer gittiniz mi siz.. Çocuklar için çok eğlenceli olabilir değil mi?

Canım şuan kaç soru çözüyorsunuz ki?

Evet canım bölme konusunu görecekler ama 2. dönem konusu aynı çarpma gibi.

Yok canım ne SBS'si 5. sınıfta yani orta 1 de SBS yani yeni ismiyle Merkezi Sistem Sınavlarına girmeye başlayacaklar.

Dilek'ciğim bugün bir işim vardı burada bir üniversite kampüsüne gittim aslında yarıyıl tatili dolayısıyla pek yoğunluk yok ama gençler cıvıl cıvıl ya insan kendini gençliğin içinde nasıl hisseder. Tamam bizde o zamanlardan geçtik ama yaş ilerliyor ne bilim ya garip hissettim kendimi sen napıyosun etkiliyor mu seni bu durumlar...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…