geçmiş olsun canım..çiçek gibi hemen soluveriyorlar.
senin öksürük nasıl oldu geçti mi biraz.
pulp ne canım hiç duymadım.
canım ben antibiyotik başladım..balgam sökücü ve nefes açıcı şurup verdi doktor.
acaba benden emir e bulaşmış olabilir mi ki...bulaşır mı bronşit.:26:
geçmiş olsun canım..çiçek gibi hemen soluveriyorlar.
senin öksürük nasıl oldu geçti mi biraz.
pulp ne canım hiç duymadım.
canım pulp da bir bitkinin özünün çıkarılması işlemi canım..mesela kuşburnu alınır..makinalardan geçer..eleme işlemi ile çekirdeklerinden dikenlerinden ayrılır..en sona faydalı , kullanılabilir posası kalır ...bu pulp " u dur canım..bize gelen marmelat gibi..ama içinde şekeri yok..ben ekledim..bir de kaynattım..en son aşamada limon sıkılıyor yine içine..sonra hazır .kavanozlara koyup saklanıyor..1 kavanoz da bakıcımız için ayırdım.
ziraatciyim ya ..dersini bile görmüştük yani..
afiyet şifa olsun canım..
bizim oğluş dün biraz öksürmüş..biraz da evhamlı anne ateşim var mı dedi durdu akşam ...aslında çok halsiz ve yorgun görünüyordu..
gözlerinin altı biraz solgundu..
ama belli etmedim tabi..ateş yoktu çünkü..ya hastalanacak..ya da gerçekten dün yorgundu...işte böyle kızlar bizden de
dün burdan 10 kilo süt aldım..sükür açık süte kavuştum..5 aydır yani buraya geldiğimizden beri açık süt bulamamıştım..
5 kilosundan yoğurt yaptım
5 kilo sütü de içmek üzere ayırdım..
bir de eşim memleketinden kuşburnu pulpu getirtti..
akşam şekerle onları da kaynattım..6 kilo pulp geldi..
ben 3 kilosunu 2 kilo sekerle kaynattım...
artık o bize 3 hafta falan gider inşallah..fazlaca yeniliyor evde..
dün akşam yoğundum
3 gün önce de ıspanaklı kek yaptım fakat bugün de çocuklar evde yerse akşam yeniden bir kek yapmam gerek
canım ben antibiyotik başladım..balgam sökücü ve nefes açıcı şurup verdi doktor.
acaba benden emir e bulaşmış olabilir mi ki...bulaşır mı bronşit.:26:
günaydın arkadaşlar...
dün akşam hikaye kitabı okuduk başka bişi yapmadık..
pazar gününden beri ütü duruyordu bitirdim çok şükür.
sağol canım benimmm...
nasıl ödevleriniz var mı ..
ben bugün test kitabından test koparıp bırakmayı unuttum oğluşuma...artık yapmasın bugün..zaten biraz solgun..enerjisini harcamasın ..
sizin öğretmen çok ödev vermiş mi tatil için canım.
Günaydın cnm,inşallah oğluşununki gerçekten yorgunluktur çocuk tatili hasta geçirmesin...her zamanki gibi çok hamarat gördüm seni o kadar yoğurt ve süt tüketebiliyosanız bravo valla.Ben 5 kiloluk aldığım zaman sürünüyo bende süt yoğurtta yapıyorum ama yinede tüketemiyorum uzun sürede durmuyo tabi dolapta.
Bende kısmetse cuma çıkıyorum izne haftaya gezicez oğluşla bol bol inşallah onun için bu hafta fasikülleri bitirtmeye çalışıyorum,çarpım tablosu 8 lerde bitti ezberledik şükür bir tek 9 lar kaldı onuda okullar açılınca ezberlesin napim...
İyi yapmışsınız bizede gönderdiği notta dakika tutup hızlı okumalarını destekleyin diye yazmış öğretmen ama ben dakika olayına takılmıyorum çok,zaten çocuk bana göre iyi okuyor..Marsupilaminin kitabını aldım ona karikatürlü hevesle okuyor seviyor karikatürlü kitapları
Günaydın cnm,inşallah oğluşununki gerçekten yorgunluktur çocuk tatili hasta geçirmesin...her zamanki gibi çok hamarat gördüm seni o kadar yoğurt ve süt tüketebiliyosanız bravo valla.Ben 5 kiloluk aldığım zaman sürünüyo bende süt yoğurtta yapıyorum ama yinede tüketemiyorum uzun sürede durmuyo tabi dolapta.
Bende kısmetse cuma çıkıyorum izne haftaya gezicez oğluşla bol bol inşallah onun için bu hafta fasikülleri bitirtmeye çalışıyorum,çarpım tablosu 8 lerde bitti ezberledik şükür bir tek 9 lar kaldı onuda okullar açılınca ezberlesin napim...
Bronşit bulaşmaz cnm merak etme
İyi yapmışsınız bizede gönderdiği notta dakika tutup hızlı okumalarını destekleyin diye yazmış öğretmen ama ben dakika olayına takılmıyorum çok,zaten çocuk bana göre iyi okuyor..Marsupilaminin kitabını aldım ona karikatürlü hevesle okuyor seviyor karikatürlü kitapları
tamam canım..siz de kitap okuyun ...biz hiç kitap okumuyoruzödev vermedi öğretmen sadece hikaye kitabı vermiş bol bol okuyun demiş.
ben kendim çalıştırıyorum artık..
kütüphaneye de üyeyiz zaten iyi oldu.sürekli değişik kitaplar okuyor.
cumartesi almıştık kütüphaneden 3 kitap. bitirdi onları cumartesiyi beklemeden değiştirecekler bugün.
aman yarabbim..maşallah senin oğluş tam gaz gidiyor..tabi 2. dönem bölme ve çarpmalar var..ezberlemeleri lazım..bizim öğretmen 5 ler ve 6 ları verdi emir için...daha fazlasını çalışmadık.
evet canım daha önce geldiğimiz yerde de 10 lt süt alırdım..rutin her hafta sütçüm gelirdi..
5 lt yoğurt .5 litre süt olarak tüketilir bizde..severiz..
zaten alıncada bir şekilde kullanmak zorunda kalıyoruz..bitiriyoruz..çünkü haftaya yine sütçü gelir..10 kilo almam gerek..sütçü üzülür sonra...
burda da bir sütçü buldum..iş yerimin orda..pazara getiriyor..köylü pazarı..
ondan aldım..5 er kiloluk su kaplarında..taşımak biraz güç oldu ama ..doğal diye alıyorum..çocuklar yesin..biz yiyelim içelim..
demi yani..ateş yok .kırgınlık yok..ama ne bileyim aklıma da gelmedi değil yani..o da öksürmeye başlayınca.
tamam canım..siz de kitap okuyun ...biz hiç kitap okumuyoruz
bende açık süt alıyorum. işyerinde çalışan biri sabah sağıp getiriyor çok da güzel oluyor..
çok iyi canım..ben buraya taşındığımdan beri hep hazır alıyordum..sütlerde ne tat var ne lezzet..artık alışkın olmadığımızdan mıdır nedir.
yoğurt ise yine burda yöresel bir yoğurt firmasının alıyordum..ama ne kadar doğal bilemiyorum..evde yapılan yoğurda benzemiyordu yine.katı yoğurt..ev yoğurdu sulanır mesela..
neyse artık böyle gidecek artık ..inşallah sütçü kadın süt getirirse pazara..ben alırım.
ben yoğurt yaptığımda çok sulu oluyor pek olmuyor yani sen nasıl yapıyorsun.
canımcım..sütünü kaynattın diyelim..koy bir kenara süt soğumaya başlasın..dün akşam yaptım ben..saat 8 de kaynadı..soğuması uzun sürmesin diye balkona koydum..çok çabuk soğumuş balkonda..hatta yeniden mayalama sıcaklığına gelmesi için ocağa koydum..
mayalama sıcaklığı süte serçe parmağını sokarsın..
elin yanmayacak şekilde olmalı..söyle içinden 8 e kadar say ..parmağın yanmıyorsa mayalama sıcaklığına gelmiştir süt..
ben 5 kilo süte 1 kaşık dolusu yoğurt koydum..(ama yoğurdun en katı yerinden alıp maya olarak kullandım)
yoğurdu süte koyduğum anda çok hızlı şekilde karıştırıyorum..hatta bir çırpma teli ile bile karıştırılabilir hızlıca..iyece yoğut süte karışsın..sonra hiç hareket ettirmeden kapağını kapatıyorum..üzerini örtüyorum..bizim buralar soğuk yerler..bu yüzden 2 kat kalın örtü örttüm..akşam 11 de mayaladım..sabah 6 da dolaba koydum..
ama burhaniye de akşam 11 de mayalayıp da sabah 6 da dolaba koysam o yoğurt 2 günde ekşirdi..çünkü burhaniye sıcak memleket..bu yüzden mayalandıktan 4 saat sonra mutlaka dolaba almak lazım..bir de burhaniye de öyle 2 kat örtü örtmezdim tencerenin üzerin..1 kat yeterdi.
bir de yine bir detay kesinlikle mayaladıktan sonra tencereni hareket ettirme...ve mayalanma işlemi bitti diyelim..buzdolabina koyacaksın tencereni yine çok yavaşça al , doğruca dolaba koy..bir yerlere çarptırma tencereni ve çalkalanmasın yoğurt..o zaman çok sulu olur..
tabi aldığın süte su karıştırılıyorsa o zaman tüm bunları yapsan bile yoğurt sulu tutar bana göre..o zaman sadece süt olarak içmek lazım..ya da sütçünü değiştirmen lazım..
sağol canım.. süte su koymazlar eminim buna. kaymağı bile çok çıkar sütün.
ekmek üstü kaymak bal süper..
o zaman teknik bir arızadan kaynaklanıyordur canım benim..sütten eminsen..
geçmiş olsun oğluşa, inşallah yorgunluktur çabuk geçer.bizim oğluş dün biraz öksürmüş..biraz da evhamlı anne ateşim var mı dedi durdu akşam ...aslında çok halsiz ve yorgun görünüyordu..
gözlerinin altı biraz solgundu..
ama belli etmedim tabi..ateş yoktu çünkü..ya hastalanacak..ya da gerçekten dün yorgundu...işte böyle kızlar bizden de
dün burdan 10 kilo süt aldım..sükür açık süte kavuştum..5 aydır yani buraya geldiğimizden beri açık süt bulamamıştım..
5 kilosundan yoğurt yaptım
5 kilo sütü de içmek üzere ayırdım..
bir de eşim memleketinden kuşburnu pulpu getirtti..
akşam şekerle onları da kaynattım..6 kilo pulp geldi..
ben 3 kilosunu 2 kilo sekerle kaynattım...
artık o bize 3 hafta falan gider inşallah..fazlaca yeniliyor evde..
dün akşam yoğundum
3 gün önce de ıspanaklı kek yaptım fakat bugün de çocuklar evde yerse akşam yeniden bir kek yapmam gerek
Şimdiden iyi tatiller, bolcana gez, dinlen,tadını çıkar.Günaydın cnm,inşallah oğluşununki gerçekten yorgunluktur çocuk tatili hasta geçirmesin...her zamanki gibi çok hamarat gördüm seni o kadar yoğurt ve süt tüketebiliyosanız bravo valla.Ben 5 kiloluk aldığım zaman sürünüyo bende süt yoğurtta yapıyorum ama yinede tüketemiyorum uzun sürede durmuyo tabi dolapta.
Günaydın canım,günaydın kızlar...
dün akşam matematik çalıştık ve hikaye kitabı okuduk..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?