• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuğu babadan kıskanmak

3 yıldir evliyim 1 yıldır ayrı yaşıyoruz.O,bu,şu nedenlerle bir türlü dava açamadım.Zaten kendisi beraberken kıymet bilmiyor,ayriyken kıymetli oluyorum çocuğa bunu yapmaya hakkımız yok,ciddi bir sorunumuz yok diyor hep 2-3 kez tekrar denedik olmadı,şimdi de araya korona girdi dava açma işi askıda kaldı,neyse.

Oğlumuz 1.5 yaşında.Cocugu görmesine hiç karismadim, babasını bilsin,ona da ihtiyacı var diye.. Kendisi kronik hasta olduğu için idari izinli,çıkma yasağı olmadığı sürece her gün bisikletiyle geliyor çocukla oynuyor akşam üzeri gidiyor.Oglum da ona benden daha düşkün gibi.Bazen bir yeri acısa baba diye agliyor,ara ara baba baba diyor,babası gelemediğinde kamera açıyor ,babası ona "öp babayı "dediğinde telefondan defalarca öpüyor,evdeyken "hadi beni de op "dediğimde beni değil gidip babayı öpüyor.Acaba görüşmelerine sinir mi koysam ? Bunlara normalde sevinmem mi gerekir bilmiyorum, kıskanıyorum gibi 🙄

Geçenlerde aşıya götürdüm hemşiremiz ayrı olduğumuzu biliyor.Siddet aldatma olayları yoksa dönün derim dedi,çünkü iki yaşından sonra bu çocuk için artık siz bir hiç olacaksınız babayi ister,oyun arkadaşı , beraber bisiklete binebilecegi , arkadaşlarına göstereceği bir bava ister dedi durmaz dedi.Daha çok canım sıkıldı.

Öyle mi oluyor ? Çocuklar babaya mi yöneliyorlar bir zaman sonra ve benim bu kıskançlığım geçici mi ,nasıl yenerim bunu 😔
Bir hic falan tabii ki olmazsin sadece babayla oyun vs oynar babayla kuduruyolar ya onlara iyi geliyor... Babayi daha az goremiyo ya ozluyodur onda dursa bu sefer seni sayiklar... Cocuklarin anneye de babaya da cok ihtiyaci war Allah iki gozden ayirmasin... Sorunh bilmedigim icin bosanma bosanmama durumuna bisey diyemem

Ay hemsireye bak haspam herkes kendi uzmanlığı hakkında konussun mümkünse. Keske siz de ona meslek değiştirme imkânınız varsa değiştirin çünkü virüsten sonra hic olacaksınız deseydiniz.
Sizinle istediği gibi vakit gecirebildiği icin babayı özlüyordur büyüdükce size daha düşkün olur. Bence sınır koymayın ne güzel boşanma ayrı yaşama süreci çok sağlıklı geçiyor. Cocuk babasından boşanmadığının farkında kıskançlık yapmaya gerek yok. Baba çocuğu size karşı doldurmuyorsa sorun yok. Belki virüs muhabbeti bitene kadar kendisinden sınır koymasını rica edersiniz o kadar.
İçinde bulunduğumuz şu dönemde dahi hemşirelik mesleğine yok olacaksınız demek o mesleğe yapılmış bir hakaret sayarım. evet kişisel öneride bulunması doğru olmayabilir ancak biz eğitim hayatımızda pedogoji , davranış bilimleri, insan psikoloji ve daha bir çok isimde buna aile ilişkileride dahil eğitim alırız. hasbam derken lütfen kendinize geliniz. hastaneye gitmek zorunda kalırsanız o hasba dediğiniz hemşireler ebeler sizi iyileştirmeye çalışacak. eve gidince çocuğuna annesine babasına sarılamıyorlar sırf hastalık varsa bulaşmasın diye. ama hastaları iyileştirmeye çalışıyorlar. herkesin duyduğunda korktuğu hastalıkların içinde yaşıyoruz. Hemşirelik mesleğini küçümsemek için yeterince bilgi sahibi olmadığınızı düşünüyorum umarım yaşayarak bilgi sahibi olmazsınız.

Bence ne güzel sevinmelisiniz. Çocuğuyla ilgilenen, baba sevgisini verecek bir adammış
Benimde 27 aylık oğlum var aynı durumdayız sizinle. Babasına düşkün bayağı benim oğlumda. Hatta şaka yaparım yanında nankör çocuk ben doğurdum seni derim :)ara ara bende olumsuz düşüncelere kapılabiliyorum sizin gibi insanız normal ama kendime kızıyorum sonra geçiyor.ayrıca babasında kaldıktan sonra yanıma gelince de Beni özlediğini görüyorum.
bence sakın kısıtlamayın görüşmelerini bizlerin görmeye hakkı olduğu kadar onlarında var:)

Arkadaşım bağlandığı kişi özbeöz babası değil mi çocuğunuzun?
Bu konuda sağlıklı düşünemiyorsunuz ne yazık ki.
Erken çocukluk uzmanı olarak eşinizle aranızdaki sorunlara çocuğunuzu karıştırmamanızı ve babasını görmesine kısıtlama getirmemenizi tavsiye ederim.
Çocuğunuzu, babasından kıskanma duygusundan da bir an önce uzaklaşmaya çalışın n'olur...
Bosaninca mahkeme iki haftada bir 4 saat izin veriyor.Mahkeme hangi mantıkla bunu yapiyor acaba

Bosaninca mahkeme iki haftada bir 4 saat izin veriyor.Mahkeme hangi mantıkla bunu yapiyor acaba
Hukukçu değilim ve uygulamanın dayandığı mantık hakkında bir bilgim yok bununla birlikte ülkemizde toplumun yapısı düşünüldüğünde; anlaşmalı boşanan-çocuğunu boşanma kavgasına alet etmeyen çok az ebeveyn olduğunu düşünüyorum.
Devlet de anneyle baba arasında, çocuğun görülmesi konusunda daha az sürtüşme yaşansın diye böyle bir süre öngörmüş olabilir.
Bir de bizim ülkemizde velayet genelde annede kalıyor, babalar da iki haftadan fazla görmek isterse mahkeme buna engel olmuyor diye biliyorum.
Siz henüz boşanmadığınıza göre eşinize boşanma protokolündeki süreyi uygulamaya hakkınız yok.
Hoş boşansanız da sizin gibi eğitimli ve bilinçli bir anneye yakışan, babanın istediği zaman çocuğunu görmesine engel olmamaktır.

Hemşire saçmalamış . ne alaka 2 yaşından sonra siZ bi hiçsiniz ? 2oglum var ikisi de 2 yaşını geçmiş bana aşırı düşkünler babalarına değil

Bence ne güzel sevinmelisiniz. Çocuğuyla ilgilenen, baba sevgisini verecek bir adammış
Benimde 27 aylık oğlum var aynı durumdayız sizinle. Babasına düşkün bayağı benim oğlumda. Hatta şaka yaparım yanında nankör çocuk ben doğurdum seni derim :)ara ara bende olumsuz düşüncelere kapılabiliyorum sizin gibi insanız normal ama kendime kızıyorum sonra geçiyor.ayrıca babasında kaldıktan sonra yanıma gelince de Beni özlediğini görüyorum.
bence sakın kısıtlamayın görüşmelerini bizlerin görmeye hakkı olduğu kadar onlarında var:)
Aslında şu an süresiz izinli olduğu için her gün gelebiliyor çalışıyor olsa gelemez.Siz ne zamandır ayrisiniz

Saka mı yapıyorsunuz sınır koymak ne demek.
Sevsin babasını daha güzel bişey mi var.
Biz evli olduğumuz halde, eşim uzun saatler çalışıyor diye oğlum aynı sizinki gibi aşırı düşkündü.
Şimdi eşim coronadan dolayı bir ayı geçti evde.
Daha yeni doydu babasına.

Tepesinden inmez, nefes aldırmazdi, aynı evde çocuğumu özler olmuştum.

Şimdi biraz beni de görmeye başladı, babaya doyunca.
Normal yani.

Neden ayrısınız?

Bu sorunun cevabını siz biliyorsunuz, boş inatlaşmalardan ibaret ise ayrılmayın. Anladığım kadarı ile de birbirimizden nefret etmiyorsunuz aynı evde durabilecek kadarsınız.

Bu kadar baglanmasi çocuğa zararlı olmaz mı ? Gittiğinde banyoya varıncaya kadar onu arıyor ,arada görse belki çok bağlanıp üzülmez bilemedim çocuğumun iyiliğini isterim tabiki olumsuz duygum için de yardım alırım gerekirse

Peki şu an durumu nasıl izah ediyorsunuz ona ?

Peki şu an durumu nasıl izah ediyorsunuz ona ?
Şu an daha çok küçük 18 aylık,anlatsam da anlamaz.Babayi gidip gelen bir kişi olarak biliyor bence :) Evde arıyor bulamayınca iki elini açıp"gittiiii"diyor ve oyuna devam ediyor.

Neden ayrısınız?

Bu sorunun cevabını siz biliyorsunuz, boş inatlaşmalardan ibaret ise ayrılmayın. Anladığım kadarı ile de birbirimizden nefret etmiyorsunuz aynı evde durabilecek kadarsınız.
Bana değer vermiyor,ufacık şeyde hemen kırıyor ,evde yalnız hissettiriyor,hakaret de ediyor.

Hemşireye ne sizin özel hayatınızdan?
Çocuğa iyi geliyorsave size rahatsızlık vermiyorsa bırakın görüşsünler.
Kıskanacak bir şey yok, çocuğu babasına bırakıp 3-4 saat ortadan kaybolun, size de düşkün olur..

Ay hemsireye bak haspam herkes kendi uzmanlığı hakkında konussun mümkünse. Keske siz de ona meslek değiştirme imkânınız varsa değiştirin çünkü virüsten sonra hic olacaksınız deseydiniz.
Evet hemşire özel hayata karışamaz fakat konu sahibi de anlatmasa bilmezdi.
Haspam ne mahalle ağzıyla konuşup hemşirelere edemezsiniz.Ne demek virüsten sonra yok olacaksınız?Yüz yılı geçmiş bir meslekten bahsediyorsunuz ve bu durumda da görüldü ki ilerde daha da değerlenecek bir meslek.Lutfen kininizi kendinize saklayın umarım bir gün bir hastanede bir hemşirenin şefkati altında ezilmezsiniz.

Back
X