Çocuğu babamın evinden getirdim sanırım

Bıraksınlar annemlerin ne alacaklarını kendi alacaklarını söylesinler asıl biz bilelim diye haber yollayın
madem eşiniz sizi sıkıştırıp duruyor sizde sıkıştırın ilk torun tam altın takacaklar mı
Geline bileklik alacakları mı diye darlayıp durun hatta arayın kendiniz söylesin.
Hanımefendilikle cevap verilmesinden anlamıyor bazı insanlar

Bıraksınlar annemlerin ne alacaklarını kendi alacaklarını söylesinler asıl biz bilelim diye haber yollayın
madem eşiniz sizi sıkıştırıp duruyor sizde sıkıştırın ilk torun tam altın takacaklar mı
Geline bileklik alacakları mı diye darlayıp durun hatta arayın kendiniz söylesin.
Hanımefendilikle cevap verilmesinden anlamıyor bazı insanlar
Yok gerçekten bu devirde cazgır olacaksın

Kayınvalıde bısı sorunca dırekt yuzune " babası var, kımse bısı almak zorunda degıl" tarzında soylersenız cenesı kapanır.
Yanı agzının payını altttan alttan verın ama o anlasın agzının payı verıldıgını ;) bazen boype olmak gerekır

Tek sorun var eşiniz. Eğer o susarsa o kayınvalide daha çoook konuşur. Daha bunun doğumu var lohusaligi var çocuk büyütmesi var ohooo. Eşiniz toy sanırım. Annesi ona böyle bisey sorduğunda susturmasini bilecek. Bizim çocuğumuz biz karar verebiliriz diyecek. Bu aptal soruları da size taşımayacak. Cocuk gibi her sorulanı her söyleneni size mi taşıyor. Ya çok saf çok toy ya da çok anneci bilemedim. Yoksa daha çok üzülürsünüz. Emin olun hamilelik en kolay zamanlarınız. Tadını çıkarın kârı koca ya. Kayinvalideye ne neyi kim alacak. Ayrıca illa aileler doğumda bisey alacak diye bi kural mı var alla alla. Gönlünden geçer alırlar ama illa diretmek olur mu ya. Zaten çocuk yapmaya karar verdiyseniz onun maddi ihtiyaçlarını da kârı koca kendiniz karşılayabileceksiniz demektir. Kimse birşey almak zorunda değilki. Dedigim gibi iş eşinizde bitiyor. Sorun onda.

Keşke şaka olsa beni dillere düşürdükten sonra böyle yapması asıl zoruma giden.Ve tedavi maarafımı ailem karşıladı ben de düğünden kalan 1 tane bilezik sattım daha benim ailem ne yapsın ?
İyi de sizi dillere düşüren, en özel konularınızı ailesine yetiştiren boşboğaz eşiniz. Ne olmuş yani annesi torun diye sıkıştırıyorsa? Anne, henüz düşünmüyoruz, ileride inşallah demek bu kadar zor mu? Kayınvalideniz cahilin önde gideni ama bu konuda en çok kızmanız gereken kişi size ait bir özeli sizin olmadığınız bir ortamda annesine yumurtlayan eşiniz😉😉

Kv li konularımdan mideniz bulanmış olabilir zira her konu açtığımda bana da tiksinti geliyor artık....
Hamile kaldığımdan beri kaynanam tarafının annenler ne alacak beşiği kız tarafı yapar tarzında imalarından gına geldi artık.Her seferinde herkes gönlünden ne geçerse yapar zorunluluk yok desem de anlamıyorlar.Dün bebeğimizin oda takımı geldi annemler ilk torun diye heves edip aldılar sağolsunlar.Eşim dün akşam annesine gitmiş annesi başka ne alacaksalar bilelim aynı şeyleri almayalım sen X e (bana yani) sorsana demiş bu 3.soruşları yemin ederim ki..eşim anlattı annem böyle diyor dedi ben de kızdım daha ne bekliyorlar acaba oldu her şeyi babam alsın zorunda sanki bunu sormak da ayıp biraz dedim azarladım.Eşimle tartıştık almasaydılar madem boğazlarına mı yapıştık ne olmuş sorduysa annem aynı şeyleri almayalım diye soruyor dedi kaçıncı soruşu ama.Şu zamana kadar bir iğne bile almadılar almamayı geçtim ne eksiğiniz var ne düşünüyorsunuz diye bile sormadılar hoş zorunda değiller sadece yardım olarak detaylı ultrasonumun parasını verdiler zorunluluk yok tamam ama annem babam daha fazlasını yapmaya mecburmuş gibi neden davranılıyor anlamadım.Eşimin tahta eski usul beşiği varmış biz evimiz sobalı diye mobilya beşikten hariç oturma odasına portatif bez beşik alacaktık sanırım onlar anne babamın aldıklarının altında ezildiler çakallık peşindeler ki kayınpeder eşimin eski beşiğini vermekten bahsetmiş onu kullanın oturma odasında demiş eşim de leyloş öyle şeyler istemez 200 liralık bez beşik alamayacak değiliz demiş.Ay sonu alışverişe çıkacağımızdan bahsetmiş eşim hemen annesi ben de geleyim demiş ilk bebeğim ilk çocuğum neden o da gelmek istiyor ki siz olsanız ister misiniz ? Normalde batmaz gözüme ama anne babamdan beklentileri iyice sinirimi bozmaya başladı bir daha konu açılırsa ne tepki vermeliyim ? Bir de benim sezaryen yanlısı olduğumu öğrenince o kendi başına karar vermesin bu yaşta bıçak mı vurduracak kendine normal doğum olur demiş.Sorduk sanki hayır ben mi takıyorum her şeyi yoksa gerçekten üzerime mi geliyorlar 🙄 Konunun neresinden tutsam elimde kalıyor en büyük suçlu eşim bence
Siz onlara sorun güzel bir şekilde "siz neler alacaksınız? Ona göre annemler de bir şeyler alacaklar dediğiniz gibi aynı şeyler olmasın" diye. Topu onlara atın bakalım ne diyecekler.
Alışverişe de acaba bazı şeyleri karşılamak için mi gelmek istiyor? Eğer siz illa da istemiyorsanız habersizce gidin. Ya da bir yerden dönüyorduk uğrayıp aldık diyin ve öyle yapın gerçekten de. Mesela doktor dönüşü gibi.
Doğum konusunda da aile meclisi ile mi karar verecekmişsiniz anlamadım? Buna dr ve siz karar verirsiniz.

Kızlar benim asıl kızdığım nokta şu evlendiğim ilk yıl vajinismustum ben.Kimseye diyemiyorduk bunlar sürekli torun diyorlardı.Ben annemdeyken anası eşimi sıkıştırmış torun yok mu daha diye bizimki sorunumu anlatmış ertesi gün kv annemle konuşmaya geldi kızının şöyle şöyle rahatsızlığı varmış biz torun istiyoruz bu çocukların çaresine bakalım diye.Biz öylelikle tedaviye gittik...İyi şeylere vesile olmuş olabilir iyi ki de oldu ama torun diye annemin kapısına geldi beni babama kayınpederime rezil etti şimdi böyle yapması benim zoruma gidiyor
Bu olay ustune esini nasıl affedebildin?

Ya sizin bu kadınla muhatap dahi olmamanız gerekirken (önceki vajinismus konularında sizi annenize ayıplı gibi şikayet etmek istemesinden sonra) hala bu kadını takıyor musunuz cidden? Beşiği ne kız ne erkek tarafı yapar. Çocuğu kim yaptı? Siz. Yani eşiniz ve siz. O zaman herşeyi gücünüz yettiğince siz alacaksınız.Evlenebilecek, o imzayı atabilecek ve çocuk yapabilecek yeterli olgunluğa sahip insanlar pek ala çocuklarının eşyalarını da alabilirler. Aynen böyle söyleyip tıkın ağzına lafları. Gerçi kocanızda pek farklı değil, annesiyle karısı arasında dengeyi kuramayıp herşeyi size yetiştiriyorsa bu iş yürümez. Ağzının payını vermesi lazım diyeceğim ama o kocanızın yapabileceği birşey değil.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kızlar benim asıl kızdığım nokta şu evlendiğim ilk yıl vajinismustum ben.Kimseye diyemiyorduk bunlar sürekli torun diyorlardı.Ben annemdeyken anası eşimi sıkıştırmış torun yok mu daha diye bizimki sorunumu anlatmış ertesi gün kv annemle konuşmaya geldi kızının şöyle şöyle rahatsızlığı varmış biz torun istiyoruz bu çocukların çaresine bakalım diye.Biz öylelikle tedaviye gittik...İyi şeylere vesile olmuş olabilir iyi ki de oldu ama torun diye annemin kapısına geldi beni babama kayınpederime rezil etti şimdi böyle yapması benim zoruma gidiyor
Hatta kocan gelip sana uzupuzun bir mesaj atıp annemler sonuç istiyor gibi birşeyler saçmalamış. Aayy pes. Birliktelik olmamışken kapıyı çekip çıkmanız gerekirken çocuk yapmışsınız yani. Kocanız gerçekten anneci bir tip. Bunu o olaydan ve bugünkü laf yetiştirmesinden görebiliyoruz. Kayınvalideniz çok aç gözlüye benziyor. Ve masraftan kaçıyor. Anneniz oda takımı almış daha ne alsın, sizin yerinizde olsam herşeyi kayınvalidemin üstüne yıkardım. Yok öyle benim ailemi kullanmaya çalışmak, benim ailem parayı daldan toplamıyor derdim.

Son düzenleyen: Moderatör:
inşallah teşekkür ederim sağolun.Kocaman oda takımı alıp kurmuşlar hala daha başka ne alacaklarsa bilelim diyormuş sanki kendileri bir iğne almış gibi
kv nize lap diye "başka bişey aldırmayacağım anemi alırsan da sana küserim diye tehdit ettim. Yok artık daha ne alacaklar. Biz yaptık çocuğu v.s. diyin.
Hatta telefonla arayıp x e bunu sorup duruyormuşsun da anne durum böyleyken böyle ben babamın yaptığı oda takımının bile altıda ezildim diyim.
bakın bakalım bir daha soruyor mu :)

birde doğum şeklinizden ona ne
hey gidi günler benim ilk kızım da da kp karışmıştı neden devlete gitmiyormuşum ne gerek varmış özele
yeni mahalle doğum evine gidecekmişim :)
direk kestim bıçak gibi sözlerimle bir daha ağzını açmadı

doguma girecem elimde serum takılı benım nursuz kv halaa diyorki keşke normal dogursaydın şimdi birsürü para vereceksiniz dr sezeryan olursa diye ,

ayy yazarken sinir çıkıyor tepeme , allah onların tepesinden baksın inşallah ,

neyse ben kaçtım :kızgın:

Bu tipler alışverişe sizinle gelip herşeye karışıp kendi istediğini aldırmaya çalışır, ay ona ne gerek var bilmem ne... ama parasınıda siz verirsiniz kendi elini cebine atmaz

Kv li konularımdan mideniz bulanmış olabilir zira her konu açtığımda bana da tiksinti geliyor artık....
Hamile kaldığımdan beri kaynanam tarafının annenler ne alacak beşiği kız tarafı yapar tarzında imalarından gına geldi artık.Her seferinde herkes gönlünden ne geçerse yapar zorunluluk yok desem de anlamıyorlar.Dün bebeğimizin oda takımı geldi annemler ilk torun diye heves edip aldılar sağolsunlar.Eşim dün akşam annesine gitmiş annesi başka ne alacaksalar bilelim aynı şeyleri almayalım sen X e (bana yani) sorsana demiş bu 3.soruşları yemin ederim ki..eşim anlattı annem böyle diyor dedi ben de kızdım daha ne bekliyorlar acaba oldu her şeyi babam alsın zorunda sanki bunu sormak da ayıp biraz dedim azarladım.Eşimle tartıştık almasaydılar madem boğazlarına mı yapıştık ne olmuş sorduysa annem aynı şeyleri almayalım diye soruyor dedi kaçıncı soruşu ama.Şu zamana kadar bir iğne bile almadılar almamayı geçtim ne eksiğiniz var ne düşünüyorsunuz diye bile sormadılar hoş zorunda değiller sadece yardım olarak detaylı ultrasonumun parasını verdiler zorunluluk yok tamam ama annem babam daha fazlasını yapmaya mecburmuş gibi neden davranılıyor anlamadım.Eşimin tahta eski usul beşiği varmış biz evimiz sobalı diye mobilya beşikten hariç oturma odasına portatif bez beşik alacaktık sanırım onlar anne babamın aldıklarının altında ezildiler çakallık peşindeler ki kayınpeder eşimin eski beşiğini vermekten bahsetmiş onu kullanın oturma odasında demiş eşim de leyloş öyle şeyler istemez 200 liralık bez beşik alamayacak değiliz demiş.Ay sonu alışverişe çıkacağımızdan bahsetmiş eşim hemen annesi ben de geleyim demiş ilk bebeğim ilk çocuğum neden o da gelmek istiyor ki siz olsanız ister misiniz ? Normalde batmaz gözüme ama anne babamdan beklentileri iyice sinirimi bozmaya başladı bir daha konu açılırsa ne tepki vermeliyim ? Bir de benim sezaryen yanlısı olduğumu öğrenince o kendi başına karar vermesin bu yaşta bıçak mı vurduracak kendine normal doğum olur demiş.Sorduk sanki hayır ben mi takıyorum her şeyi yoksa gerçekten üzerime mi geliyorlar 🙄 Konunun neresinden tutsam elimde kalıyor en büyük suçlu eşim bence

Sizin sorununuz insanlar arasında siyaset yürütememeniz. 1.si haksız değilsiniz ama farkında olmadan tepkiyi üzerinize çekiyorsunuz. Öncelikle "senin annen" "benim annem" gibi tabirleri bırakmanız gerekir.Erkekler özellikle annelerine çok düşkündür. Hatta düşkün olmayanı bile "senin" ayrımına ters tepki verecektir Örneğin "Zeynep anne" bunları diyor gibi cümleler kurun. Daha sonra kimse kimseyr hediye almak maddi yardımda bulunmak zorunda değil her iki tarafa da böyle bir beklentiniz olmadığını yetişkin insanlar olduğunuzu böyle şeylere takılmadığınızı söyleyin. Kendileri hediye almak istiyorlarsa tabi onlara kalmış bir şey. Bütün bunlara zıtlaşan cümlelerle değil de sakin kalarak cevap vermeniz sizi eşinizin gözünde üstte tutacaktır. Alışveriş konusuna gelince bunun için kayınvalidenizi arayıp açık bir şekilde bu alışverişte eşimle tek olmak istiyorum diyebilirsiniz

Buradaki konuları her okuyuşumda evliliğin ne kadar zor ve sinir harbi bir şey olduğunu iyice anlıyorum. Senin ailen benim ailem konuları bitmiyor da bitmiyor. Bu yorumum direkt sizin konunuzla ilgili değil ama bu konu da bana böyle düşündürdü.

İyi de sizi dillere düşüren, en özel konularınızı ailesine yetiştiren boşboğaz eşiniz. Ne olmuş yani annesi torun diye sıkıştırıyorsa? Anne, henüz düşünmüyoruz, ileride inşallah demek bu kadar zor mu? Kayınvalideniz cahilin önde gideni ama bu konuda en çok kızmanız gereken kişi size ait bir özeli sizin olmadığınız bir ortamda annesine yumurtlayan eşiniz😉😉
En çok ona kızıyorum ben zaten suçun büyüğü eşimde o ağızlarını kapatsa onlar böyle tepemize çıkamazdı

Sizin sorununuz insanlar arasında siyaset yürütememeniz. 1.si haksız değilsiniz ama farkında olmadan tepkiyi üzerinize çekiyorsunuz. Öncelikle "senin annen" "benim annem" gibi tabirleri bırakmanız gerekir.Erkekler özellikle annelerine çok düşkündür. Hatta düşkün olmayanı bile "senin" ayrımına ters tepki verecektir Örneğin "Zeynep anne" bunları diyor gibi cümleler kurun. Daha sonra kimse kimseyr hediye almak maddi yardımda bulunmak zorunda değil her iki tarafa da böyle bir beklentiniz olmadığını yetişkin insanlar olduğunuzu böyle şeylere takılmadığınızı söyleyin. Kendileri hediye almak istiyorlarsa tabi onlara kalmış bir şey. Bütün bunlara zıtlaşan cümlelerle değil de sakin kalarak cevap vermeniz sizi eşinizin gözünde üstte tutacaktır. Alışveriş konusuna gelince bunun için kayınvalidenizi arayıp açık bir şekilde bu alışverişte eşimle tek olmak istiyorum diyebilirsiniz
Valla benim gibi sakin(s*lak da diyebiliriz) gelin bulamazlar yoktur yani her şeye susuyorum aman tartışma kavga olmasın diye ama yok cazgır olmak lazım bu devirde

Buradaki konuları her okuyuşumda evliliğin ne kadar zor ve sinir harbi bir şey olduğunu iyice anlıyorum. Senin ailen benim ailem konuları bitmiyor da bitmiyor. Bu yorumum direkt sizin konunuzla ilgili değil ama bu konu da bana böyle düşündürdü.
Evlilik düşünüyorsanız ki bence düşünmeyin,ailesinden uzak biriyle evlenin.

Bu tipler alışverişe sizinle gelip herşeye karışıp kendi istediğini aldırmaya çalışır, ay ona ne gerek var bilmem ne... ama parasınıda siz verirsiniz kendi elini cebine atmaz
Ya ben olayı çözdüm canım 100 200 neyse verecek sonra orada burada alışverişe çıktık biz de toptan bir şeyler aldık diyecek adı alışveriş yapmış olacak

doguma girecem elimde serum takılı benım nursuz kv halaa diyorki keşke normal dogursaydın şimdi birsürü para vereceksiniz dr sezeryan olursa diye ,

ayy yazarken sinir çıkıyor tepeme , allah onların tepesinden baksın inşallah ,

neyse ben kaçtım :kızgın:
Benimki eşimi doğurduktan sonra 3 ay oturamamış her tarafı dikiş içindeymiş normale zorladılar diye sızlana sızlana anlatıyor şimdi de beni normal yapayım istiyor sen neden 3 ay oturamadın madem mübarek 🙄

Kan sulandırıcı iğne kullanıyorum ve karnımda kocaman fıtık var doktor fıtığımı farkettiğinde doğumda alırız demişti benim normal doğuracağım varsa da sırf öyle dedi diye istemez oldum
Kan sulandırıcı iğneler norml doğuma engel değil gece norml doğum şansınız varsa deneyin

Back
X