Çocuğu babamın evinden getirdim sanırım

Böyle konular konuşulur ama normal.

Kizmadan " içinizden ne geliyorsa alın , aynısı denk gelirse başka bir ihtiyaca değiştiririz " diye cevap verin.

Hamilesiniz, böyle basit konular için tartışmaya değmez.

Bazı şeyler eskidir ama hatırası vardır , bu yaşa kadar o beşiği saklamalari tuhaf ama eski değilse bir süre kullanılabilir , neden olmasın ki ?

Sezaryen doğum için de normal doğum için de şimdiden konuşmak yersiz. Doktorunuz nasıl uygun görüyorsa ve sağlığınız hangisi için uygunsa ona karar vereceksiniz.

Büyük sorunlar yoksa normal doğumu tavsiye etmesi yanlış değil. Siz de fikrinizi söyler , kapatirsiniz konuyu.

Kızlar benim asıl kızdığım nokta şu evlendiğim ilk yıl vajinismustum ben.Kimseye diyemiyorduk bunlar sürekli torun diyorlardı.Ben annemdeyken anası eşimi sıkıştırmış torun yok mu daha diye bizimki sorunumu anlatmış ertesi gün kv annemle konuşmaya geldi kızının şöyle şöyle rahatsızlığı varmış biz torun istiyoruz bu çocukların çaresine bakalım diye.Biz öylelikle tedaviye gittik...İ
Çocuğu kim yaptı? Siz. Yani eşiniz ve siz.
Biz yaptık çocuğu v.s. diyin.

İlk heyecan başka oluyor ilk bebeğimi kaybettim zaten düne kadar hiç bir şeyi yoktu dün sadece mobilyalar geldi işte onun dışında zıbını bile yok ben hala korkuyorum hayal kurmaya belki dedim alışverişte kafam dağılır ama nerede hemen kuyruk olacak peşimize

Araniz normalde kötü mü ? Kötü değilse , size desteği oluyorsa böyle dusunmeyin.

O da torunu için heyecan yapıyor işte.

İlla birlikte gitmek istemiyorsanız tatlı dille anlatın.

Bu konu bu kadar probleme dönüşüyorsa kimseye bişey aldırtmamak en iyisi. En başında eşinizle de anlaşmalıydınız bu konuda, zaten problem orda başlıyor.
Benim kayınvalidem de hastane çıkışını almak istiyormuş yün yastık yorgan yaptırmak istiyormuş ölçülerini nasıl istediğimi sordurmuş eşime. Eşim de ben anlamam o işlerden Hufezayla konuş demiş geçmiş. Henüz bana soran eden olmadı 😂 kimseden de bişey beklemiyorum en güzeli kendi gücüm neye yetiyorsa az öz kendim yapayım başım ağrımasın.
Siz de eşinizle anlaşın bu konuda, anneniz ona sorduğunda da size yönlendirsin madem sözde bu kadar istiyorlar almayı 🤷🏻‍♀️

Aynı şeyleri almayalımmıș he he he diyeydiniz. Ne alacaklarını öğrenecek ondan sorup duruyor ısrarla. Alışverişte de ne işi var. Biz alacaklarımızı alalım, senin alacakların için de birlikte çıkarız deyin :halay:

Kv li konularımdan mideniz bulanmış olabilir zira her konu açtığımda bana da tiksinti geliyor artık....
Hamile kaldığımdan beri kaynanam tarafının annenler ne alacak beşiği kız tarafı yapar tarzında imalarından gına geldi artık.Her seferinde herkes gönlünden ne geçerse yapar zorunluluk yok desem de anlamıyorlar.Dün bebeğimizin oda takımı geldi annemler ilk torun diye heves edip aldılar sağolsunlar.Eşim dün akşam annesine gitmiş annesi başka ne alacaksalar bilelim aynı şeyleri almayalım sen X e (bana yani) sorsana demiş bu 3.soruşları yemin ederim ki..eşim anlattı annem böyle diyor dedi ben de kızdım daha ne bekliyorlar acaba oldu her şeyi babam alsın zorunda sanki bunu sormak da ayıp biraz dedim azarladım.Eşimle tartıştık almasaydılar madem boğazlarına mı yapıştık ne olmuş sorduysa annem aynı şeyleri almayalım diye soruyor dedi kaçıncı soruşu ama.Şu zamana kadar bir iğne bile almadılar almamayı geçtim ne eksiğiniz var ne düşünüyorsunuz diye bile sormadılar hoş zorunda değiller sadece yardım olarak detaylı ultrasonumun parasını verdiler zorunluluk yok tamam ama annem babam daha fazlasını yapmaya mecburmuş gibi neden davranılıyor anlamadım.Eşimin tahta eski usul beşiği varmış biz evimiz sobalı diye mobilya beşikten hariç oturma odasına portatif bez beşik alacaktık sanırım onlar anne babamın aldıklarının altında ezildiler çakallık peşindeler ki kayınpeder eşimin eski beşiğini vermekten bahsetmiş onu kullanın oturma odasında demiş eşim de leyloş öyle şeyler istemez 200 liralık bez beşik alamayacak değiliz demiş.Ay sonu alışverişe çıkacağımızdan bahsetmiş eşim hemen annesi ben de geleyim demiş ilk bebeğim ilk çocuğum neden o da gelmek istiyor ki siz olsanız ister misiniz ? Normalde batmaz gözüme ama anne babamdan beklentileri iyice sinirimi bozmaya başladı bir daha konu açılırsa ne tepki vermeliyim ? Bir de benim sezaryen yanlısı olduğumu öğrenince o kendi başına karar vermesin bu yaşta bıçak mı vurduracak kendine normal doğum olur demiş.Sorduk sanki hayır ben mi takıyorum her şeyi yoksa gerçekten üzerime mi geliyorlar 🙄 Konunun neresinden tutsam elimde kalıyor en büyük suçlu eşim bence
Al sen doğur deseydin. Sezaryene bile karışıyor mu cahil. Sanki o girecek doğuma. Ben bile sinir oldum. Eşiniz de büyümeden baba olmaya kalkmış. Daha anneciğinin dizinin Dibinden kopacak seviyede değil ki o.

Bu konu bu kadar probleme dönüşüyorsa kimseye bişey aldırtmamak en iyisi. En başında eşinizle de anlaşmalıydınız bu konuda, zaten problem orda başlıyor.
Benim kayınvalidem de hastane çıkışını almak istiyormuş yün yastık yorgan yaptırmak istiyormuş ölçülerini nasıl istediğimi sordurmuş eşime. Eşim de ben anlamam o işlerden Hufezayla konuş demiş geçmiş. Henüz bana soran eden olmadı 😂 kimseden de bişey beklemiyorum en güzeli kendi gücüm neye yetiyorsa az öz kendim yapayım başım ağrımasın.
Siz de eşinizle anlaşın bu konuda, anneniz ona sorduğunda da size yönlendirsin madem sözde bu kadar istiyorlar almayı 🤷🏻‍♀️
Ama Böyle kocalar da annelerinin dolduruşuna gelip ebesinin bilmem besinden kalanları kendi çocuklarında kullanmak istiyor. Adama bir oda takımı almak zor geliyor ve anneciği ne derse onu yapıyor. O yüzden konu sahibinin ailesi alınca konu sahibi mutlu olmuştur.

Doğum şeklinize kadar karışma hakkını kendinde bulan bir Kv . Hiç bir şey almasınlar bence . Bir şey aldıkça Aldıklarının lafını yapacak ve size karışma hakkı görecek kendinde . Her şeyi eşinizle konuşuyor sizi insan yerine dahi koymuyor . Öyle bi insanın çöpünü bile İstemem . Eşinizle haber gönderim her şeyimiz tam hiç bir şeye ihtiyacımız yok deyin alışverişe de eşinizle gidin .

Benim kayınvalidem de, bizde adettir bebeğin odasını falan kızın ailesi alır demişti. Bende, bizde de adettir doğum yapan geline 10 tane bilezik takılır demiştik. Laf kapandı o dakika. 🤣 Hoş ortada çocuk bile yok.
Ben senin yerinde olsam bebeğin odasını aileme aldırmazdım. Babası ne güne duruyor. Hediyelere eyvallah ama o aldı bu etti mevzuları beni geriyor. Ana baba alsın, konu dallanıp budaklanmasın..

inşallah teşekkür ederim sağolun.Kocaman oda takımı alıp kurmuşlar hala daha başka ne alacaklarsa bilelim diyormuş sanki kendileri bir iğne almış gibi

ayni hazırlıklar icerisindeyim ve nedense ben kimseden birsey almasını istemiyorum beklemiyorum.
sagolsun annem duyunca hemen diger torunlarina yaptigi gibi yorganini yaptırmış beşik için tekstil ürünlerini diktirmis ama ben o islerden zaten anlamazdim yine anneme sorardim.
esimin ailesine bakıyorumda hiiiiic o taraklarda bezleri olmadigi gibi bi ihtiyaciniz var mi diye sorsalar hayır teşekkür ederim diyecegim.
kendi kız kardeşlerim sordu onlarada henüz bende bakmadim liste yapacagim diye gecistirdim.Ablamlarin cocuklarina emeğim çoktu o sebeple onlar simdi birsey yapmak istiyor ama huy mudur cinslik mi bilmiyorum kimseden cidden birşey istemiyorum.
Sanırım kimsenin birseye karışmasıni istemiyorum.
Ben yapmış olayım kimsenin sonra lafini imasını kaldiramam insanlar bi tuhaf zira..
Eylul ayinda bende alışverişe çıkacağım.
Alış veriş için para ayırıyorum her ay kimseye muhtac olmadan Allah'ın izniyle tamamlamak nasip olur inşallah.
Size tavsiyem eşinize değil bizzat annesine söylenin ailelerine toz kondurmaz onlar bilmiyor musunuz.

ayni benimkiler :D diger gelini hala tefe koyarlar sezeryani tercih etti diye.. kendi bedeni bir zahmet kendi karar versin kadin ya. kârsa da zararsa da ona..
yapmayacak insan boyle elli kere lafini yapiyor. yapacak insan icraatta bulunuyor alip geliyor. bebek konusunda hic kimse bir sey yapmak zorunda degil. anne baba kendine guvenip yapar cocugu.

Kan sulandırıcı iğneler norml doğuma engel değil gece norml doğum şansınız varsa deneyin
Valla o cok ozel bir secim,gerekiyorsa zorlamasin sezaryen olsun.
Tum yasadiklarimdan sonra diyorum ki keske sezaryenle olsaydi cocuklarim,o ameliyat izi irrite eder beni diyordum ama nelere irrite oldum nelere...

Odayı sizinkiler alıyor, ultrasonu kayınpeder ödüyor da siz ne yapıyorsunuz bu çocuğu doğurmak dışında? Bir de triplere girmişsiniz, anlamadım.

Ben çocuğumun herşeyini kendim yaptım. Kayınvalide ve annemler sağolsunlar sonradan fazla fazla hediyelerini, altınlarını getirip gönüllerinden ne kopruysa aldılar. Ben de onları oğlum için bankaya koydum, onlar ona ait. Odasıymış eşyasıymış ebeveyn olarak benim sorumluluğumdur.

Odayı sizinkiler alıyor, ultrasonu kayınpeder ödüyor da siz ne yapıyorsunuz bu çocuğu doğurmak dışında? Bir de triplere girmişsiniz, anlamadım.

Ben çocuğumun herşeyini kendim yaptım. Kayınvalide ve annemler sağolsunlar sonradan fazla fazla hediyelerini, altınlarını getirip gönüllerinden ne kopruysa aldılar. Ben de onları oğlum için bankaya koydum, onlar ona ait. Odasıymış eşyasıymış ebeveyn olarak benim sorumluluğumdur.
Biz de birikim yaptık toplu alışverişe çıkacağız elbette biz de yaptık bir birikim.Detaylı ultrasona gelince bir gün rahatsızlandım bebeğe bir şey olduğunu düşündüm ağlamaya başladım kv ile hemen acile gittik muayene oldum detaylı için randevu alma zamanım gelmişti.Gelip randevu alacaktım gelmişken şimdi alalım dedim tahmin ettiğimden yüksekti ücreti ve çekimden önce istediler bilmiyordum önce verileceğini o kadar yoktu üzerimde.Kalsın sonra bir gün gelip alırım randevuyu dedim onlar olmaz al şimdi çocuktan kıymetli mi diyip verdiler planlı bir şey değildi zaten.Dediğim gibi kimse bir şey yapmak zorunda değil zaten kimseden beklemiyorum annemler çok heves ettikleri için kıramadım almayın diyemedim ilk torunları diye

Biz de birikim yaptık toplu alışverişe çıkacağız elbette biz de yaptık bir birikim.Detaylı ultrasona gelince bir gün rahatsızlandım bebeğe bir şey olduğunu düşündüm ağlamaya başladım kv ile hemen acile gittik muayene oldum detaylı için randevu alma zamanım gelmişti.Gelip randevu alacaktım gelmişken şimdi alalım dedim tahmin ettiğimden yüksekti ücreti ve çekimden önce istediler bilmiyordum önce verileceğini o kadar yoktu üzerimde.Kalsın sonra bir gün gelip alırım randevuyu dedim onlar olmaz al şimdi çocuktan kıymetli mi diyip verdiler planlı bir şey değildi zaten.Dediğim gibi kimse bir şey yapmak zorunda değil zaten kimseden beklemiyorum annemler çok heves ettikleri için kıramadım almayın diyemedim ilk torunları diye
Ne kadardı ayıptır sorması bilmediğimden soruyorum fiyatları 😳

Valla o cok ozel bir secim,gerekiyorsa zorlamasin sezaryen olsun.
Tum yasadiklarimdan sonra diyorum ki keske sezaryenle olsaydi cocuklarim,o ameliyat izi irrite eder beni diyordum ama nelere irrite oldum nelere...
Tabi ki öyle doktor neyi önerirse o normal doğumun sonrası için toparlanıp bebekle ilgilenmek daha kolay o açıdan avantajlı çocuklarım demişsin istesen ilkten sonrası sezeryan oluyor diye biliyorum

Tabi ki öyle doktor neyi önerirse o normal doğumun sonrası için toparlanıp bebekle ilgilenmek daha kolay o açıdan avantajlı çocuklarım demişsin istesen ilkten sonrası sezeryan oluyor diye biliyorum
Ben istedim fakat doktorum reddetti,yasadiklarimi ben yasadim ama.
Simdiki aklim olsa,yasayacaklarimi bilsem kesin sezaryen.
Yillardir dikis yerlerim agri yapiyor,bolgeyi de dusunurseniz.Estetik olabilir ona da cesaret edemedim.

Back
X