kızım henüz 2,5 yaşında.kıvrak zekaya sahip.sorundan çok çözüm üretiyor..zekasının ileri olduğunu düşünüyorum ve körelmesini istemiyorum.bende şimdiden nasıl bir yere,ne zaman göndermeliyim telaşı başladı.sizler paylaşımlarda bulundukça bizler için bir ışık,yol olacaktır.bu konuyu açtığınız için teşekkürler.
Canım senin bilinçli bir anne olduğunun farkındayım,ve öncelikle tebrik etmek isterim.
Çocukların henüz 1 yaşındayken bile üstün zekalı oldukları farkedilebiliyor,ve yanıldığını sanmıyorum.
Bende oğlumun 1,5 yaşında farklı bir çocuk olduğunun farkındaydım.
Çok araştırdım ama küçük bir şehirde yaşadığımız için ilkokul düzeyinde ancak böyle eğitim veren bir kurum bulabildim.
Eğer İstanbulda isen kızın için sana bazı yönlendirmeler yapabilirim.
Ankara ,İzmir ve Eskişehirde de anasınıfı yaşına geldiğinde güzel eğitim alternatifleri bulunabilir.
parkon, bilsem im sbs se bi faydası oluyor mu ekstra puan gibi
birde senin oğlunun uzmanlaşmasını istediğin dalı merak ettim, matematik ya da fen mi
araştırdığım kadarıyla bilsem sabır istiyor, sizi ailecek ne motive etti merak ediyorum:13:
Chess, bilsem in SBS sınavına herhangi bir katkısı bulunmuyor canım.Bilsem lerin amacı üstün yetenekli olup yeteneği farkedilmediği için başarılı olamayan çovukları alanında yetiştirmek.Üstün yetenekli çocukların neredeyse yarısının normal eğitim sistemini kabul etmedikleri için heba olduğu görülmüş.
Bilsemde ders çalışılmıyor.Örneğin 5. sınıf öğrencisinin eline 1 tane 7. sınıf matemetik sorusu veriliyor ve formül verilmeden çocukların farklı şekillerde bu problemi çözmesine yönlendiriliyor.Veya fen dersinde deney ve gözlemle araştırıp bulmaya teşvik ediliyor.Not yok,zorlama yok.Eğlenerk öğrenme ,araştırarak bulma var.
Oğlumun uzmanlaşmasını istediğim bir dal henüz yok.Ama lise için hedefimiz TEVİTÖL İNANÇ TÜRKEŞ LİSESİ VAKFI.Bu okul Bilsemlerin Lise şekli.Türkiyede bir tane var.SBS sınavıyla almıyor.Kendi bünyelerinde 3 aşamalı sınav yapıyorlar.Çocukların ilköğretim döneminde kazandıkları uluslararası proje dereceleride bir referans oluyor tabii.
anladım canım, bu liseyi ilk senden duydum, bilgiendirme için teşekkür ederim, umarım hedefinize ulaşırsınız, başarılar dilerim çocuklarına:13:
Benim kızımda Bilseme gidiyor canım bu 2.senesi olcak.Hangi ildesin?
Merhaba ,kızınız 3. sınıfa geçti sanırım ve henüz uyum dönemindesiniz.Sanırım Ankaradasınız .Ankarada Bilsem dışında da alternatifleriniz olduğu için çok şanslısınız.Yaz tatillerinde açılan kamplarla ilgili konuşmak isterdim sizinle .Hiç katıldımı kızınız.Biz küçük bir şehirdeyiz ve bu tarz yaz okulları yok malesef.
Benim oglumda girecek arastirdigim kadariyla bu sene ilk kez merkezi sinav sistemi uygulanacak biz ilk olacaz yani..sizede bizede basarilar sonucunuzu bekliyirumİyi geceler hanımlar. .haftasonu kızımda sınava girecek nasil sorular zor mu acaba? ?
Evet bugun rehberlik toplanti yapti 80 kisi sececeklermis kac bin kisi icindenbenim kızım 4 .sınıfa gidiyor bu arada. .2 ve 3 lerde girecekmis sanırım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?