Cocugu göstermeli miyim?

Sevimlikedi

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2020
254
744
18
33
Arkadaşlar eski konumdan bildiğiniz üzere boşanma aşamasındayım. Eş bile demeye tiksindiğim adam evden gittiği gibi başka şehre tatile gitmişti. Geçen abisi beni aradı sormak için ve bende abisine o ne biçim Bi insan iki haftadır insan cocugunu sormaz mı diye söylendim... Herhalde abisi uyarı vermiş ki bugün cocukla konusmak istedigini söyledi. Bende izin vermedim. Çünkü baskalarının lafıyla hareket etti hep. Burda bazen okuyordum annelere kızıyordum sebep ne olursa olsun görüştürmeli çocuk etkilenmemeli diye. Şuan aynısını ben yapıyorum. Ama işin ilginç tarafı hiç vicdan azabı çekmiyorum. Zaten çocugu ben tek basıma büyüttüm. Babalık duygusu gelişmedi onda sanırım hala. Bilmiyorum o kadar yorgunum ki. Diğer konuma bakarsanız belki biraz anlarsınız. Ne yapayım nasıl Bi yol izliyim bilmiyorum. Çocuk zor sakinleşti alıştı görüp görüp hayal kırıklığı yaşasın istemiyorum ve çocugu hak ettiğini düşünmüyorum. Tek yaptıgı şey onun için o gece birlikte olmamızdı sanırım..

Allah yardımcınız olsun. Çocuğunuz kaç yaşında

Çok zor bi karar cidden. 2 hafta sormayan baba bence de görmeyi haketmiyor ama işte ne de olsa çocuğun için o bir baba ki 6 yaşında demişsin bence çocuğun seni anlar onunla konuş ve çocuğun görmek istiyorsa engel olma, bu süreç en çok ona zor travma oluşturmamak önemli . Babasıyla ayrılığınızın onda bir kayıp yaşamış psikolojisi oluşturmamasına dikkat etmeniz lazım.

Çocuğu babasından uzaklaştırman sadece kendisini eksik hissetmesine neden olur. Bence her fırsatta görüşsünler.
Ve sen de hep babasının onu ne kadar çok sevdiğine dair cümleler kurmalisin. Hatta bir kitap okumuştum,çok güzeldi. Babam taşınıyor ismi (çocuk kitabı okumayı seviyorum, D&R'de kendi yeğenime kitap alacakken alacağım haric birkaç kitap daha okurum hep)
Kitap da bosanan ailelerle,evden giden babalarla ilgiliydi,pedagog elinden çıkma bir kitap.
Sizin durumunuzda yardimci olabilir..
Bence yapmanız gereken sevginizi belli etmek, babasının da onu çok sevdiğini dile getirmek,bu şekilde hissetmesini sağlamak. Çünkü sevildiğine inanan çocuk mutlu bir yetişkin oluyor, ama diğer türlü bu baba eksikliğini gidermek için, saçma sapan insanlardan övgü alacağım diye istemediği şeyler yapan bir yetişkin olma ihtimali yüksek.
Ayrıca babasinin kalitesiz ve kötü bir insan olmasi onun değil, sizin sucunuz. Çünkü o insanla siz evlendiniz ve o insani baba yapan sizsiniz. Babalığı hak etmeyen bir insansa onu baba yapmamaliydiniz,artık bunları düşünmek için çok geç.
İyi ya da kötü , çocuğun babası o.
Nasıl siz bir zamanlar onu seviyorsaniz,çocuğunuz da sevecek tarafını bulacaktır. Yeter ki dolduruşa gelmesine izin vermeyin
Ayrıca insan emek verdigi şeyleri daha çok sever. Bırakın babası da emek versin, bir bağ oluşsun aralarında, sizden bağımsız bir iletişimleri olsun.
Kötü ve sorumsuz koca iyi ve eğlenceli bir baba olabilir. Bunu bilemezsiniz

Anne babası ayrı buyuyen biri olarak diyorum size velayat annemdeydı bosandıkları zaman kı rabbim biliyor babam füzgün biriydi fakat annem gorusmemıze engel oluyordu ta ki reşit oluncaya kadar reşit oldugum gün babamn yanına tasındım ve annemle evlenecegım güne kadar gorusmedım (tam 10 yıl) görülmedm annem ile) benı babamdan ayrı tuttugu ıcın ne olursa olsun aramasa bıle sız arayın cocuklarla konusturun gelmesın varsın görmeye ama arayın konusturun

Bizler babayla ilgili ne kadar olumsuz şeyler yaşasakta maalesefki onlar çocuklarımızın babaları.. Arayıp sormaması çok büyük bi hata ama bazı insanları değiştiremiyorsunuz siz büyüyüp anlayacak yaşa gelene kadar elinizden geleni yapın.. Sonra görüşüp. Görüşmeyeceğine kendi karar versin..

Diger konunuzu okudum. Hayir gostermeyin, hatta mumkunse baska sehre tasinin. Ne bicim adam, ne bicim aile bu. Cocuga kotu ornek. Arkaniza bile bakmayin.

Annesiyle babasi boşanmis biri olarak şunu söyliyim. Çocugu görmeye hakki olup olmadığının kararını bırakın çocuğunuz versin. Benim annem çok iyi bir anneydi ama başıma ufacik bir dert gelse acaba arkamda babam olnadigi icinmi böyle diyorum. Kisisel nefretinizi çocugunuza yansıtmayın . Eger baba bagimli degilse ve cocuga zarar vermeyecek biriyse görüştürülmeli. Bunu esiniz icin degil çocugunuzun ilerki yaslarina yatirim olsun diye yapin.

O kadar duygusal Bi çocuk ki beni üzmemek için gerçek duygusunu saklayabilir. Bilmiyorum gerçekten ona kıyamıyorum ama zaten cezaevinde idi çocuğu ben tek büyüttüm babalık yapmadı ki keşke çocuk hiç sevmese onu keşke

Yaşadıklarımız çok zor şeyler ben üç tane babasız çocuk yetiştirmeye çalışıyorum ki babaları boşanmadan önce olan diğer çocuğunun yanında olmasına rağmen hep aramalarını onunla vakit geçirmelerini isterim.. Sokakta babasıyla markete giden bi çocuk görünce oğlum o gün bütün gün susup oturuyor.. Bizler iyi bi anne olarak elimizden ne gelirse yapalım Onlar bilmezse Allah bilir.. evlatlarımız görür..

Kendini o çocuğun yerine koy.
Ben olsam annem bana baba mı göstermese çok kızarım ona.
Nefret idiyorum böyle annelerden.
Devlet maalesef çocukları hep annelere veriyor. Çocuğu sanki annesi tek başına yapıyor.
Hiç çocuğa şiddet göstermemişse neden göstermeyesin ki? Kusura bakma kınamak istemiyorum ama senin yaptığın bencilik.

Haklısınız belki... Zaten en cok kendime kızıyorum. Beni üzme hakkını da ben ona verdim. Evlendim cezaevine girdi. Saçma sapan olaylar yaşadım bekledim. Keşke beklemeseydm...inan öyle yorgunum ki.

Hem aramıyor diye şikayet etmişsin arayınca da gönüştürmemişsin.Çok tutarlıymışsın.

Sanirim ilk defa bu konuda buraya farkli yazacagim.
Avukat tut, cocugu göstermemek icin her seyi yap
Normal bir aile, normal bir evlilik degil, cocugu daha fazla karıştırmanın anlami yok.
Ama kafaniza gore yapamazsiniz bunu.
Cocugu kacirdi bizden derler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…