• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocugu olmadığı halde ders veren insanlar

OriordanN

data structure
Kayıtlı Üye
18 Ekim 2021
58
24
3
34
Merhaba,
Bu ara canım epey sıkıldı. Bazı insanlar ne zaman beni görse hemen başlıyorlar aman bebeği çok ince giydirmişsin üşür. bebek sızlanırken yemek yiyemiyorum onunla ilgileniyorum, hemen diyorlar ki ne var ağlamıyor bile çok abartıyorsun.
Geceleri uyuyamıyorum biraz da babası baksın diyorum, babası zaten ilgileniyor sen çok şey istiyorsun diyorlar. Babasının yaptığı gündüz bazen kucakta gezdirmek ve bebek arabasını sürmek .
Bunlar iyi günlerin ayaklanıp yürüyünce peşinde koşturacaksın diyorlar.
İşin garibi bunu diyenler de çocuğu olmayan sağdan soldan yeğenlerinden gördükleri ile konuşanlar.
Patlamamak için kendimi tutuyorum..

Merhaba,
Bu ara canım epey sıkıldı. Bazı insanlar ne zaman beni görse hemen başlıyorlar aman bebeği çok ince giydirmişsin üşür. bebek sızlanırken yemek yiyemiyorum onunla ilgileniyorum, hemen diyorlar ki ne var ağlamıyor bile çok abartıyorsun.
Geceleri uyuyamıyorum biraz da babası baksın diyorum, babası zaten ilgileniyor sen çok şey istiyorsun diyorlar. Babasının yaptığı gündüz bazen kucakta gezdirmek ve bebek arabasını sürmek .
İşin garibi bunu diyenler de çocuğu olmayan sağdan soldan yeğenlerinden gördükleri ile konuşanlar.
Bunlar hep var hep konuşuyorlar zaten. Hepimizin başına gelen şerler. Yapmanız gereken kim ne demiş duymamak. Ciddiye almamak. Çünkü hangi birine laf yetiştireceksiniz.

Merhaba,
Geceleri uyuyamıyorum biraz da babası baksın diyorum, babası zaten çok ilgileniyor diyorlar.
Ağzı olan konuşur ki. Takmayın. Henüz çocuğu olmayanlara senin olunca öyle yaparsın deyin, diğerlerine de annesi benim farkında mısınız deyin geçin çok cevap vermek istiyorsanız.

Merhaba,
Başkaları ile Özelini daha az paylaş çok da muattap olma. Mesela gece babası baksın fln demene gerek yok sizin kendi aile içi kararlarınız. Ne kadar çok bilgi verirsen o kadar çok sana karisna hakkı duyarlar

Başkaları ile Özelini daha az paylaş çok da muattap olma. Mesela gece babası baksın fln demene gerek yok sizin kendi aile içi kararlarınız. Ne kadar çok bilgi verirsen o kadar çok sana karisna hakkı duyarlar
Sonradan düşününce keşke hiç detay vermeseydim diyorum ama o an kendimi savunmaya geçtiğim için söylemiş bulunuyorum dediğiniz gibi artık hiç detay vermeyeceğim teşekkürler

Merhaba,
Kimseyi memnun edemezsin. Çok takma öyle herkesi. Desinler nolmuş. He de geç. Sen bildiğini oku.

Amaaaan ikizi olmayanlar da gebeliğimin başından beri benim başımın etini yiyor.

“İkizlere tek bakamazsın, ikizlere sadece annenle de bakamazsın, ikizlere kayınvalidenle de bakamazsın, biz tek çocuğa üç kişi baktık size beş kişi lazım, ikizlere sütün yetmez mama vereceksin bla bla bla.”

İlk başlarda çok sinirleniyordum, ağlıyordum hatta. Üstüne bir de tüp bebek tedavisiyle hamile kaldım yani gerçekten istiyoruz bebeklerimizi.

Sonra baktım susmuyorlar şuan tek bir cevap veriyorum ; “Ben nasıl uygun görürsem öyle olur.” Tavsiye ederim

Yorum yapmak değil bana çocuk bakımı öğretemez bu konuda eğitimi falan da yokken.
Ben öğretirim 😂 şaka bir tarafa rahatsız oluyorsanız umursamayın. Ama insanlara da kulağınızı tıkamayın. Dinleyin, süzgeçten geçirin aklınıza yatarsa uygulayın.

Bebeğin burnu, elleri özellikle parmak uçları soğumaya başlarsa bir kat daha giydirmeniz gerekir mesela. Elleri vücuduna göre daha sıcaksa uykusu gelmiştir.

Cocugu var yok hesabinizi mantikli bulmadim.

Ama tavsiyeye ihtiyaciniz olmadigini neden belirtmiyorsunuz?

Cocuk isteyip cocugu olmayan ,yureginde annelik merhameti tasiyan yuce gonullu anne adaylarini soyle bir kenara alalim,bazen onlar, bir cok anne olmus kisiden daha tecrubelidir dinleyiniz..

Amma velâkin bazilari var ki; cocugu olmadan ahkâm keser onlara sizi de gorecegiz deyiniz..

Dün geceden beri çocuk psikolojisi hakkında yorum yapıyorum bi konuda. İşalla dava açmazlar 😂
Aslında çocuğu olmayan değil, keşke kimse yorum yapmasa. Çocuğu olanlar bile anlamıyor ki bazen. Misal benim çocuğumun dersler konusunda ciddi anlamda sıkıntıları var, ilaç kullanmasını gerektirecek, sınıf tekrarı yapacak, ailecek bizi dibe çekecek kadar. Bunu bilen çok yakın arkadaşım bana aman boşver deyip, ders çalıştırmamla dalga geçip, kendi kızı sınavda az net çıkarınca telefonda hüngür hüngür ağlıyor, aman öldüm, aman bittim triplarine girip hastanelik oluyor. Ki o sınavların s sine bile sokamiyorum ben kızımı. 🤷

Bilip bilmeden bende olsam ağzına ağzına kürekle vurasim gelir.herkes tavsiye vermeyi beceremiyor ister çocuklu ister çocuksuz.patlasan birine senin iyiligin icin dedim diye kılıf da uydurur.

Back
X