- 11 Aralık 2018
- 41.946
- 260.640
- 598
Her çocuk özeldir, farklıdır. Tabi ki çocuğunuzun ihtiyaçlarını en iyi siz bilirsiniz. Ben biraz geyik yaptım konu sahibini stresli psikolojiden çıkarmak için. Dediğim gibi insanlar konuşur, ağızları torba olmadığı için büzüp kapatamıyoruz. Ama dışarıya tamamen kulağı kapamak, en iyisini ben bilirim moduna geçmek de doğru değil. Bazı insanlar da iyi niyetle doğru şeyler söylerler.Aslında çocuğu olmayan değil, keşke kimse yorum yapmasa. Çocuğu olanlar bile anlamıyor ki bazen. Misal benim çocuğumun dersler konusunda ciddi anlamda sıkıntıları var, ilaç kullanmasını gerektirecek, sınıf tekrarı yapacak, ailecek bizi dibe çekecek kadar. Bunu bilen çok yakın arkadaşım bana aman boşver deyip, ders çalıştırmamla dalga geçip, kendi kızı sınavda az net çıkarınca telefonda hüngür hüngür ağlıyor, aman öldüm, aman bittim triplarine girip hastanelik oluyor. Ki o sınavların s sine bile sokamiyorum ben kızımı.![]()
Bir arkadaşımın kızı bebekken “x lütfen bu çocuğu bir doktora götür, kulaklarında bir şey var gibi geliyor bana” diye çok uyardım hatta birlikte götürmeyi teklif ettim daha birkaç aylıktı. Duymadı beni ya da duymak istemedi bilmiyorum. 2 yaşına kadar bekletti çocuğu. Çocuk şu an işitme engelli. Ameliyatlar geçirdi, cihaz kullanıyor, işitme engelliler okuluna gidiyor. Erken müdahalede kurtarılabilirmiş kulak. Şimdi üzülüyor ben yaptım çocuğuma bunu diye.