• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocugu olmadığı halde ders veren insanlar

Aslında çocuğu olmayan değil, keşke kimse yorum yapmasa. Çocuğu olanlar bile anlamıyor ki bazen. Misal benim çocuğumun dersler konusunda ciddi anlamda sıkıntıları var, ilaç kullanmasını gerektirecek, sınıf tekrarı yapacak, ailecek bizi dibe çekecek kadar. Bunu bilen çok yakın arkadaşım bana aman boşver deyip, ders çalıştırmamla dalga geçip, kendi kızı sınavda az net çıkarınca telefonda hüngür hüngür ağlıyor, aman öldüm, aman bittim triplarine girip hastanelik oluyor. Ki o sınavların s sine bile sokamiyorum ben kızımı. 🤷
Her çocuk özeldir, farklıdır. Tabi ki çocuğunuzun ihtiyaçlarını en iyi siz bilirsiniz. Ben biraz geyik yaptım konu sahibini stresli psikolojiden çıkarmak için. Dediğim gibi insanlar konuşur, ağızları torba olmadığı için büzüp kapatamıyoruz. Ama dışarıya tamamen kulağı kapamak, en iyisini ben bilirim moduna geçmek de doğru değil. Bazı insanlar da iyi niyetle doğru şeyler söylerler.

Bir arkadaşımın kızı bebekken “x lütfen bu çocuğu bir doktora götür, kulaklarında bir şey var gibi geliyor bana” diye çok uyardım hatta birlikte götürmeyi teklif ettim daha birkaç aylıktı. Duymadı beni ya da duymak istemedi bilmiyorum. 2 yaşına kadar bekletti çocuğu. Çocuk şu an işitme engelli. Ameliyatlar geçirdi, cihaz kullanıyor, işitme engelliler okuluna gidiyor. Erken müdahalede kurtarılabilirmiş kulak. Şimdi üzülüyor ben yaptım çocuğuma bunu diye.

Bu bizim toplumumuzda hep olan bir şey .Sadece çocuk konusunda degilki .Hasta olursun doktoru beğenmez yok sen söyle yaonder.Yenek yaparsın o yemek öyle olmaz derler.Eş seçiminden tut,yatak örtüsü seçimine kadar yorum yaparlar .Bunun cozumu duymazdan gelmek ,bildiğini okumak ,hı hı deyip yine kendi istediğini yapmak ,bir iki kısa cevap vermek yeri geldiğinde ama aman deyim tartışmaya girmeyin.Ben girdim cikamiyorsunuz🙂

Ben kim ne dese ona inanırım kesin :d anne olarak doğmadık biz de sonuçta onlar diyene kadar ben sorarım hatta ince mi oldu üstü acaba falan diye :KK23: bundan da gocunmam ya ha bana uymayan bir şey der he der geçerim

Buna engel olamazsınız. Diş dönemindeyiz çok sancılı geçmiyor açıkcası ben ağrı kesici filan kullanmıyorum yakınlarımdan birinin baskısı nedeniyle bir gün verdim aman Allahım bebeğim ogün hiç uyumadı rahatsız oldu. Sonra dedim ki kimseyi dinleme. Annelik çok enteresan birşey çocuğun için herseyin en iyisini siz bilirsin. Çok takılırsan annen ya da anne gibi gördüğün birinden tavsiye istersiniz.

Allahım onlardan heryerde var. Çocuğu olan ya da olmayan diye ayıramıyorum hepsi fikir belirtiyor. Dışarı çıkarken ben nasıl giyiniyorsam bebeğimi de öyle giydiriyorum ben üşümüyorsam - ki çabuk üşüyen biriyim- o da üşümüyordur sonuçta. Ama bu insanlara yetmiyor. Eşimin tarafına gitmiştik ben ceketle durabiliyorum diye kızıma da ceket giydirdim ama insanlara yetmedi tabi ki. Üşümüyor mucular doluştu bi anda etrafa. Herkes ceketli siz böyle üşüyor musunuz o da üşümüyordur dedim. Sonra kızım hapşurdu. Eşimin dayısı hemen kendince laf soktu evet evet üşümüyordur kesin diyerek o an öyle sinir oldum ki sana ne ya fikrini belirtmişsin zaten bi de laf sokmak neden yani. Herşeyi geçtim üşüyor bile olabilir azıcık üşümekle hasta olunmaz hastalık için mikrop lazım bunu kimseye anlatamıyorum bıraktım ben de

Ben kim ne dese ona inanırım kesin :d anne olarak doğmadık biz de sonuçta onlar diyene kadar ben sorarım hatta ince mi oldu üstü acaba falan diye :KK23: bundan da gocunmam ya ha bana uymayan bir şey der he der geçerim
Bakın bunu bende yapıyorum. Sonra kimse tavsiye vermemeye başladı. Bilmeden taktik uygulamışız gibi.

Dün geceden beri çocuk psikolojisi hakkında yorum yapıyorum bi konuda. İşalla dava açmazlar 😂
Psikoloji başka ama yok babası bakmasın yok üstü ince yok dötü kalın... Bunlarla ilgili yorum yapmak gerçekten hadsizlik boyutuna giriyor .

Merhaba,
Bu ara canım epey sıkıldı. Bazı insanlar ne zaman beni görse hemen başlıyorlar aman bebeği çok ince giydirmişsin üşür. bebek sızlanırken yemek yiyemiyorum onunla ilgileniyorum, hemen diyorlar ki ne var ağlamıyor bile çok abartıyorsun.
Geceleri uyuyamıyorum biraz da babası baksın diyorum, babası zaten ilgileniyor sen çok şey istiyorsun diyorlar. Babasının yaptığı gündüz bazen kucakta gezdirmek ve bebek arabasını sürmek .
Bunlar iyi günlerin ayaklanıp yürüyünce peşinde koşturacaksın diyorlar.
İşin garibi bunu diyenler de çocuğu olmayan sağdan soldan yeğenlerinden gördükleri ile konuşanlar.
Patlamamak için kendimi tutuyorum..
Bana da diyolar süre bu daha iyi günlerin saol ya kürekle vurasim geliyo agizlarina

Ben öğretirim 😂 şaka bir tarafa rahatsız oluyorsanız umursamayın. Ama insanlara da kulağınızı tıkamayın. Dinleyin, süzgeçten geçirin aklınıza yatarsa uygulayın.

Bebeğin burnu, elleri özellikle parmak uçları soğumaya başlarsa bir kat daha giydirmeniz gerekir mesela. Elleri vücuduna göre daha sıcaksa uykusu gelmiştir.

Bebeğin ellerine ayakların bakarak üşüyüp üşümediği anlaşılmaz. Göğsüne bakmak gerekir 😍

Bakın bunu bende yapıyorum. Sonra kimse tavsiye vermemeye başladı. Bilmeden taktik uygulamışız gibi.
Dediginiz gibi meslea agri kesici kullanmissiniz öyle demişler diye ama kotulemis çocuğunuz. Bir daha da dinlemek istemezsiniz kimseyi çok normal ben de artik son verirdim heralde bu duruma. Ya tek bir değişken yok ki işte biraz öğrenerek biraz okuyarak biraz tecrübelerden faydalanarak biraz da mantık süzgecinden geçirerek olur diye düşünüyorum. Bazen de en doğru olanı yaparsın yine kötüsü olur.

Yorum yapmak değil bana çocuk bakımı öğretemez bu konuda eğitimi falan da yokken.
Bazen çok bilmiş insanlarla bende karşılaşıyorum ama bazı durumları eleştirebilmek için illede anne olmak gerekmez. Görünen köy diye bir durum var sonuçta.
Sizin için demedim yanlış anlamayın sakın.

Çocuk sahibi olup olmaması bile bence farketmez her bebek bir değil ki. Çok kolay uyuyan bebeği olup da kolik bebeği olan anneyi eleştirmek yanlış geliyor bana.

Bence tavsiye için iki kıstas var:
1) Anne bir problemden şikayet ediyordur, sizin bebeğinizde de benzer bir problemi çözmüşsünüzdür ya da akrabanızın çözdüğünü duymuşsunuzdur, söylersiniz.
2) Bebeğin sağlığında bir sıkıntı görmüşsünüzdür.

Yani yapıcı olmak lazım, ezber kalıplarla konuşmak bana çok ters geliyor.

Bebeğin rengi çok soluksa (anemi) veya bacaklarını doğru açamıyorsa (kalça çıkığı) veya düzgün duyamıyorsa söylemek lazım... anne hergün bebeği öyle görmeye alıştığı için farkedemeyebilir.

Yani bir laf diyorsanız anneye bebeğe katkınız olması lazım, yıkıcı değil yapıcı olmak gerekir.

Bebeğin ellerine ayakların bakarak üşüyüp üşümediği anlaşılmaz. Göğsüne bakmak gerekir 😍
Ayrıca sırtından anlaşılır. Eller ayaklar bebeklerin genelinde soğuk oluyor. Doktorların tavsiyesi bebekleri kendinizden bir kat fazla giydirin. Lahana gibi giydirmek geliyor anne olarak içimizden. 🙂

Genelleme hos degil kisiye ,tavrina ve tecrubesine gore degisir ,tavsiye vermek icin evet yasanmislik onemli ama gozlem ve buna dayali deneyim denen bir sey var sahsen ablalarim,akrabalarim, arkadaslarim hatta yegenlerimin cocuklari var ister istemez icindesiniz goruyorsunuz bazi seyleri ve ogreniyorsunuz,kimse annesi kadar tanimaz bebegi ama bu konularda daha rahat olmalisiniz bence , yararlanmak isterseniz dinlersiniz istemezseniz ben hallediyorum sagolun dersiniz kapanir gider.

Back
X